Eskilstuna i helgen

Ska till Eskilstuna och träffa Cissi i helgen, ska bli hur kul som helst att få träffa henne. Var länge sedan sist nu, två månader i alla fall. Sitter och ska beställa tågbiljetter nu, tråkigt bara att det är så dyrt nu när man behöver varenda krona till julklappar=( Ska i alla fall försöka åka tidigt på lördag morgon, tåget som går kl 08.04 får det nog bli.

På torsdag blir det tandläkaren för mig, sista gratisgången dessutom så nu gäller det att borsta tänderna ordentligt!

På fredag kör Robert upp och för hoppningsvis får han körkort igen! Han blev ju av med det i somras. Lyckas han med körkortet så ska vi hyra eller låna en bil och ta en tur och hitta på något kul.

Nu ska vi i alla fall fixa lite mat och sedan bär det av mot campushallen för lite kvällsträning, därefter raka vägen hem mot tv:n och soffan där Dr. House väntar.

Jag älskar Fredrik & Filip

Idag började kursens andra del av fyra, den heter skriftlig kommunikation och kommer att hålla på i två veckor. Hade först en introduktion idag och sedan en föreläsning som handlade om genrer och hur människor uppfattar samma texter på olika sätt och varför. Mellan introduktionen och föreläsningen så träffades min grupp och planerade hur de kommande två veckorna kommer att se ut när det gäller våra grupparbeten, det är sammanlagt fyra olika gruppuppgifter som vi ska genomföra. Planeringen gick bra och vi kom även överens om ett gruppkontrakt som alla skrev under på, detta för att vår grupp ska fungera så bra som möjligt. Vi pratade även en del om caset som var och en ska arbeta med under hela kursens gång, alltså fram till vecka 3. Ingen av oss har börjat än vilket inte är så bra med tanke på att vi egentligen skulle ha börjat för två veckor sedan. Jag tycker det är jättesvårt att komma på vad jag ska välja för case. Man ska välja antingen en filmnscen, en scen ur ett tv-program eller en webbsida, när man har gjort det ska man analysera hur detta kommunicerar med hjälp av de olika teman i kursen som vi kommer att gå igenom, kroppens och rummets kommunikation, skriftlig kommunikation, visuell kommunikation och muntlig kommunikation. Det börjar verkligen bli dags för mig att välja case så att jag kan börja arbeta med det och undvika att få massor att göra i slutet.

Nu till någonting helt annat. Vi håller på att laga mat nu, det blir köttfärslimpa med provencalska grönsaker med potatis och sås. Det är ett recept som jag hittade på tasteline. Det luktar väldigt gott från köket i alla fall så det verkar inte bli hel fel. Efter maten funderar jag på att läsa lite i boken som jag håller på med nu, det är Camilla Läckberg Stenhuggaren. Har läst Predikanten som är boken innan och jag tyckte den var ganska bra fast jag tyckte att det tog ett tag innan jag fastnade för den, inte förrän i slutet blev det riktigt riktigt spännande, det kan bero på att jag läste den under en lång tid och varje gång bara korta bitar som gjorde att det tog ett tag innan jag kom in i den. Stenhuggaren som jag läser nu har jag kommit bättre in i och hittills så verkar den kunna bli spännande. Sen vid 21.55 är programet som i alla fall jag har längtat efter sedan förra måndagen, Boston tea party, mitt absoluta favoritprogram just nu, så fruktansvärt roligt. Jag verkligen älskar Fredrik och Filip!

image25
(Bilden är tagen från tasteline.com)

Två och ett halvt år

Idag har du och jag varit tillsammans i två och ett halvt underbara år, och fler ska de bli om jag får bestämma<3

image24
(Turkiet augusti 2006)

Jag älskar dig!

Nu kan jag äntligen andas ut!

Jag klarade eximonationen!!!

Jippiii!! Jag har varit så orolig i flera veckor nu när jag väntat på att få svar eftersom jag fick stressa jättemycket för att hinna få in uppsatsen i tid. Slarvade med referenser med flit i slutet till och med för att jag skulle hinna och var inte ett dugg nöjd med mitt arbeta. Har varit 100% säker på att jag skulle få underkänt eftersom det var mycket slarvande från min sida för att jag skulle hinna klart med den. Fick mail i fredags från våran tutor (lärare) att hon hade sänt allas examinationsuppgifter med respons och betyg på posten, så förväntade mig ett brev igår. Slängde mig upp ur sängen igår när jag hörde brevinkastet, men icke, inget brev där inte. Tänkte att ja då kommer det väl imorgon då, men inte dök det upp något brev idag heller. Började få ännu mer panik och bli ännu mer nervös inför resultatet. Tanken slog mig då att dom kanske hade skickat det fel så att det hamnat i Eskilstuna hemma hos mamma, så jag ringde henne, men inget brev där heller. Tillsut ringde jag min lärare nyss och berättade att jag inte fått tillbaka uppgiften och då sa hon att det tydligen var fler som hade detta problem. Hon berättade också att jag var godkänd!!!! Känns som en sten släppts från mitt hjärta nu, jag är så lycklig eftersom jag inte hade räknat med det. Nu känns allt mycket bättre. Hon sa också att det starka hos mig är att jag skriver så otroligt bra och att det är härligt att läsa mina texter, känns så himla kul att få höra sådant!

Nu kan jag äntligen andas ut.

RSS 2.0