Upprop!

I morgon är det min första skoldag med upprop kl 10 på Nationernas hus, det ska bli lite läskigt men också kul såklart. Det kommer bli så mycket nytt och jag har inte en aning om hur det kommer gå med studier i kombination med familjelivet, men jag hoppas och tror att vi fixar det, det brukar vi göra. Men det är såklart annorlunda från att plugga när man lever utan barn, då har man bara sig själv att tänka på, nu kommer jag ha extra mycket press på mig att klara allt också när det inte bara påverkar mig utan också våra barn. Och vad gör man om barnen blir sjuka och både jag och Robert har viktiga saker i skolan? Det är ju inte som när man jobbar och kan vabba.. Det får vi lösa när det händer! Jag har tusen frågor som jag hoppas få svar på snart, fast den där sjukdomsfrågan lever jag gärna i ovisshet om ett bra tag till.

Jag klarade förresten min inlämningsuppgift som jag lämnade in i tisdags, en 4:a blev det och jag är nöjd!

Tisdag 23/8

Inskolningen har flytit på bra trots ett litet avbrott för sjukdom förra veckan som förstörde lite. Hugo blev förkyld och fick öroninflammation och Selma och jag blev bara rejält förkylda, Robert har hitills klarat sig.

Nu är inskolningen över och det går super för Selma, hon trivs jättebra. Hugo är inte riktigt bekväm med det hela än och vill inte riktigt bli lämnad på mornarna, det vill i och för sig inte Selma heller, men det är på ett annat sätt. Om han bara får komma in i det lite mer och lära känna både personal och barn där så tror jag det kommer bli kanon.

Innan förkylningen så funkade det hur bra som helst och han var jätteglad över att få komma dit, men så kom helgen med efterföljade sjukdagar och det blev ett långt avbrott som gjorde att vi kom ur det där. Så blir det ibland och det gör bara att det tar lite längre tid. Den här veckan går de bara 15 timmar men nästa vecka drar vi igång med heltid eftersom både jag och Robert börjar skolan då.

I helgen har Kristin, Martin, Jonathan och Arvid varit här. Hugo och Jonathan började leka direkt och lekte med varann konstant tills de åkte hem söndag kväll. Det var väldigt roligt att se dom ha så kul ihop. På lördagen innan lunch kom dom och när Robert slutat jobbet gick vi ner till Trädgårdsföreningen där det var "Familjens dag" och kollade runt lite och lekte i lekparken. Robert och Martin tog en sumobrottningsmatch mot varandra. På kvällen åt vi god mat och spelade lite spel.

På söndagen gick vi ut till skogen och lekte och grillade korv. Det var trevligt och barnen tyckte det var jättekul. Robert och Martin eldade för fullt. Tillslut åkte även Arvids blöja in i elden.. Jag, Kristin och Selma åkte iväg en sväng till Babyproffsen där jag även passade på att visa upp vår broms på vagnen som är något fel på. Så nu ska vi få en ny broms, det ska bli skönt att kunna bromsa. När barnen skulle gå och lägga sig åkte de hem, så att deras barn kunde somna i bilen.

Igår fyllde Robert 24 år och det firades med hembakad prinsesstårta som blivit lite av en tradition på Roberts födelsedagar, och en familjetripp till badhuset. Det var hur kul som helst!

Idag har jag lämnat in min sista inlämningsuppgift till CAD-kursen. Hoppas att han kollar på den snart så jag får veta om jag är godkänd. Sedan åkte jag och Robert iväg och tränade på Friskis.

Efter dagis gick vi hem och åt mellis och sedan gick vi ut och träffade Frans och Eina med pappa och Nils och Tova med föräldrar i lekparken.

Robert är iväg och tar några öl med Erik på en pub här i närheten. Jag ska ta ett varmt bad nu och läsa och sedan lägga mig och Sova. Robert kommer nog om ett tag. I morgon ska jag och barnen träffa Louise, Liam och Elliot efter dagis.

Jag ska lägga in lite bilder men just nu ligger kameran på laddning så det får bli i morgon. Kanske tar och uppdaterar det här inlägget då, med lite skogs- och eldningsbilder bland annat. Någon sumobrottningsbild ska jag nog också kunna få fram;)


Inskolning dag 4

Idag är det fjärde dagen på inskolningen och det går hitills hur bra som helst. Vi var med kanske en halvtimme i morse sedan gick vi och ett till föräldrapar som även dom skolar in sin son som är lika gammal som Selma, skiljer bara sex dagar mellan dom, till fikarummet och satt där en stund och pratad och fikade. Sedan kom en av förskolelärarna och sa att vi kunde gå hem och komma tillbaka efter middagsvilan eftersom allt funkade så bra utan oss föräldrar. Nu har de alltså ätit där själva och Selma hade somnat, de ringde dom och berättade.

Idag har jag fått hem papper nollning och upprop för sjuksköterskeprogrammet i Linköping, känns såå kul! En helt annan känsla än när samma papper kom hem för utbildningen i Norrköping. Jag är nöjd!

Onsdag 10/8

Inskolningen flyter på bra och idag var Hugo helt utan oss i nästan två timmar, och han hade nog inte kunnat bry sig mindre om det. Han har det så kul på dagis och allt är ju så nytt och spännande att han inte hinner sakna oss under den tiden. Selma var utan oss även hon en stund, men ganska så omedvetande om den saken eftersom vi gick hem en stund efter att vi fått henne att somna på en madrass inne bland de andra barnen som skulle sova. Sedan ringde dom oss när hon vaknade och vi gick och hämta dom båda.

Efter dagis åt vi lite mellis och sedan gick vi upp till Katrin, Reine, Frans och Eina där även Sanna, Nils och Tova var. Barnen lekte och hade det skoj och vi gick hem till oss igen när det var dags att äta för oss. Det var riktigt trevligt att träffa dom igen efter deras semester.

Nu på kvällen har jag varit ute och sprungit en runda, det var jag igår också och det var riktigt skönt men också grymt jobbigt, fast då vet man ju att det ger något i alla fall.

I morgon har vi tänkt vara med på förmiddagen på dagis och sedan går vi hem när det är dags för barnen att äta lunch. Då får dom äta och sövas utan oss. Förmodligen blir det bara Selma som sover. Sedan kommer vi och hämtar dom vid kl 14 igen.

På eftermiddagen ska jag göra en tenta, den tredje och sista för 3D CAD-kursen jag läser nu och sedan är det bara att färdigställa inlämningsuppgiften innan kursen är klar.

På kvällen ska vi gå iväg till trädgårdsföreningen och kolla på Katrin som ska ha spelning med sitt band där, bara det inte ösregnar. Det ska bli kul att se!

På fredag har jag klipp- och slingtid inbokad hos frisören kl 9.00 så då blir det Robert som får gå dit själv en liten stund.

JAAA!!!!

Loggade precis in på studera.nu och kollade på mitt antagningsbesked för urval 2 och jag är antagen till sjuksköterskeprogrammet i Linköping!! Jag är så himla lycklig! Allt går bara så bra nu, och jag hoppas det fortsätter så. Det ska bli hur kul som helst och nu längtar jag verkligen efter att få börja.

Idag har vi även varit på första inskolningsdagen för Hugo och Selma på deras nya förskola och det verkar jättebra och pedagogerna var supertrevliga allihop. Idag var vi bara där i en timme men de resterande dagarna blir det kl 9-14. Hugo längtar redan tills i morgon när vi ska dit igen. Det känns väldigt bra!


RSS 2.0