Onsdag 26/8

Idag mår jag inte bra, är magsjuk och har lite feber. Allt jag har stoppat i mig har kommit upp lika fort igen, till och med vattnet jag druckit. Hoppas att det går över snabbt för det är inte kul att ta hand om en hyperaktiv 11-månaders bebis som blir megagnällig när jag är så här tråkig och slö. Förstår att han tycker att jag är grymt tråkig, för det är jag i nuläget.

Det var skönt att Robert hade 3 timmars lunch i alla fall så att jag kunde lägga mig och vila en stund då. Dessutom var han så snäll och kokade nyponsoppa som jag fick med glass och biskvier till, det var gott och det har jag än så länge fått behålla. Nyponsoppa och blåbärssoppa är det enda jag vill ha när jag är sjuk, så har det varit ända sedan jag var liten.

Så idag har det inte hänt så mycket med andra ord. Nu ska jag lägga mig och vila en stund tills Hugo vaknar.

Bilder kommer! Har varit så dålig på det nu men till nästa inlägg så ska jag se till att tömma kameran och lägga in några.

Måndag 24/8

Nu har Robert nattat Hugo och jag har för en stund sedan ätit lite köttfärssås med spaghetti, har inte varit sugen på mat alls tidigare så idag fick det bli såhär sent.

Det var i alla fall jättegott även om jag blev helt proppmätt som jag alltid blir när jag äter just köttfärssås, det måste vara extremt mättande, efter bara några tuggor så känner jag mig mätt. Lyckas aldrig äta upp hela portionen även om jag försöker att inte ta för mycket.

I söndags var Roberts bror Martin med familj här. Det var kul att träffa dom och Hugo tyckte nog att det var kul att få träffa sin kusin lite också. Dom hade kul med att riva ut en massa böcker ur bokhyllan och annat för små bebisar/barn skoj.

Idag har vi varit på öppna förskolan så att Hugo fick leka av sig lite, han tycker det är mycket roligare där än hemma. Det var väldigt tomt där idag dock, bara Hugo och en liten 11 dagars bebis. Hugo hade inte tråkigare för det utan lekte för fullt, speciellt med den mest olämpliga dockvagnen han kunde hitta, en stor fjäderlätt en som välter så fort man lägger lite tyngd på handtaget. Men med bromsen i så blev det lite mer motstånd och den alldeles utmärkt att skjuta runt på.

Efter maten gick vi på promenad och köpte oss en glass och satte oss på en bänk precis vid en stor gräsmatta som Hugo kunde krypa runt på under tiden, det gillar han verkligen. Idag försökte han dessutom inte att äta gräs mer än en endaste gång!

Nu när Robert hade nattat Hugo så skulle han ut och springa med Erik, och vad händer, jo Hugo börjar att skrika inifrån sitt rum så fort han hade gått utanför dörren. Jag fick honom att lugna ner sig och somna om, men efter bara några minuter igen så skrek han. Då hade han såklart bajsat också, så det var bara att ta upp honom och byta blöja. Som tur var somnade han med en gång som jag la ner honom i sägen igen.

Klockan 21.00 börjar CSI New York så det ska jag se.

Fredag 21/8

Nu var det en evighet sedan jag skrev här sist.. Från och med nu blir det ändring på det.

Det har hänt så mycket sedan sist så det är ingen mening att jag ens försöker mig på att berätta allt. Vi har i alla fall varit i Eskilstuna några dagar och haft det väldans trevligt med god mat, utflykt till parken zoo och tittande/lyssnande på Björn Rosenström som spelade på å-festen som hölls då vi var där, bland annat. 

Robert har också haft semester och på onsdag drar hans skola igång igen. Har varit kul att ha honom hemma här så det blir tråkigt när han ska börja igen, men å andra sidan är det ju mycket skönare när han går i skolan än när han jobbar till kl 18-19 varenda dag, som han har gjort nästan hela sommaren.

Ja just det, det finns ju ännu en anledning till att jag faktiskt inte haft möjlighet att skriva här, förutom att det bara inte har blivit av, min dator har varit trasig. Det var inte kul, speciellt inte när vår andra gick sönder samtidigt. Nu är dock båda fixade och fungernade igen. 

Hugo växer och mår bra och allt gick bra på hans 10-månaderskontroll med läkarbesök förra veckan. Tänk snart blir han ett år! Det går så fort!


Nu ska jag gå och lägga Hugo för sin middagslur.
 


Tisdag 4/8

I fredags fyllde jag år och det firade vi med en supergod middag, det blev alldeles för mycket mat.

I lördags kom Roberts föräldrar hit och hade med sig en massa mat dom också, 3 kg kräftor och massor av god kyckling och ceasarsallad, och som om inte det vore nog så gjorde vi en stor sommargratäng och cole slaw till det. Med andra ord mycket mat även då. För mig blev det dock inga kräftor eftersom jag inte riktigt gillar skaldjur och sådant i mina ögon läskigt.

Vi fick massor av fina presenter, Robert fyller ju snart även han så han fick också. Jag fick Leila Lindholms A piece of cake som jag länge velat ha och några fina skålar. Tillsammans fick vi en stor kastrull, det behövde vi verkligen. Robert fick lite kläder. Hugo fick lite kläder han också.

Efter maten åkte vi ut till Bergs slussar och åt glass och kollade på lite slussning och annat.

I söndags kom min pappa och syster hit. Av dom fick jag en fin tröja och sedan en symaskin som var från både dom, min farfar och farmor och mamma. Det var verkligen en uppskattad present! Det var vad som stod högst på min önskelista. Perfekt att ha och också väldigt roligt tycker jag. Så så fort vi hittar något fint tyg till Hugos rum så blir det att sy gardiner dit in. Måste bara inhandla diverse sytillbehör så som knappnålar och kanske en tygsax.

Vi grillade och åt god mat även då och till efterrätt åt vi blåbärspaj som vi gjorde enligt ett recept ur den nya kokboken, det blev jättegott. Så då var man alldeles för mätt ännu en dag.

Denna vecka är Roberts sista vecka på jobbet innan han tar lite semester innan skolan drar igång. Det ska bli såå skönt att ha honom hemma ett tag. Och på fredag åker vi till Eskilstuna i några dagar.


Nu sover Hugo och jag ska passa på att fixa lite här hemma och kanske läsa en liten stund om jag hinner det.



RSS 2.0