Tisdag 28/4, stora framsteg!

Idag har vi inte gjort så mycket, vi skulle ha gått till öppna förskolan, vilket vi också gjorde, men det var stängt idag. Vet inte varför, stod bara en lapp på dörren att det skulle vara stängt idag. Tråkigt eftersom vi verkligen ville gå dit idag så att Hugo kunde få träffa lite andra bebisar.

Hugo tog i alla fall en liten sovstund på mitt bröst i soffan idag, jättemysigt var det! Sånt myspys har man inte fått mycket av från hans sida de senaste månaderna, han kan aldrig somna i fammnen numer eftersom han är så nyfiken på allt annat och kollar runt och vrider sig, om han fick välja själv och orkade hålla sig vaken skulle han nog inte vilja sova alls. Sånt har inte han tid med. Men 35 minuters mys avvarade han sin mamma idag, till hennes stora glädje.

Igår grillade vi som sagt och det var riktigt gott, grillen vi har införskaffat oss var nog det bästa vi köpt på länge!

Ja just det, nu händer det grejer här hemma! Hugo som inte verkat det minsta intresserad av att vilja göra framsteg vad det gäller krypandet har helt plöltsligt från ingenstans börjat försöka komma upp i krypställning. Igår var första gången han verkligen försökte och nu är han på god väg redan, han har lyckats ett par gånger till och med. Undrar hur lång tid det tar nu innan han kryper, tar det några veckor eller månader? Ja, det får vi väl se. Det ska bli så himla kul när han börjar krypa.

Här kommer bilder på hans framsteg, jag lyckades till och med få det på bild!







Och så en annan bild bara för att han är så söt!


Måndag 27/4

Idag har vi varit nere på stan och köpt en "learning puppy" till Hugo, får se om han gillar den när han vaknar. Han fick leka med den en snabbis innan han somnade men han verkade inte förstå att ljudet kom från den då.

Vi var tvugna att köpa en solhatt till honom igår också eftersom det är så varmt nu och han får solen i ögonen hela tiden annars när han sitter i vagnen. Försöker undvika att ha honom i solen men det är ju inte helt lätt när han sitter i vagnen och vi inte har ett parasoll, vilket måste införskaffas snarast.

När vi var nere på stan idag så hade jag tajmat in så att han skulle sova under tiden vi var där, vilket jag trodde skulle bli jättebra eftersom han annars aldrig har problem att somna i vagnen. Men inte tänkte han sova, han var vaken hela tiden vi var där och så när vi kom hem var det matdags så han var vaken 4½ timme i sträck, och han som bara brukar vara vaken 2 timmar, max 3 på dagarna. Han låg ner hela tiden i vagnen också, men det hade han inget emot som han i vanliga fall brukar ha. Nu sover han i alla fall så vi får se om det kanske blir en lite längre stund nu, men det tror jag inte.

Om en stund kommer Erik hit och vi ska grilla hamburgare!


Såhär ser leksaken ut som Hugo fick idag! Om man trycker eller snarare nuddar de olika kroppsdelarna så sjunger den en sång, säger vilken färg det är, vilken del det är och en massa annat. Nu när han är i den här åldern antar jag att han kommer uppskatta sångerna mest och att den låter, det andra blir nog roligare när han blir lite äldre. Det stod i alla fall på den att den passade till barn mellan 6 månader och 3 år.

Ny bilbarnstol

Igår var vi iväg och storhandlade och köpte ny bilbarnstol till Hugo, det blev en Britax hi-way i grå/grön färg. Det stod ju mellan den och en Acta graco cosmic comfort, som var den det lutade åt mest när vi var och kollade sist.

Anledningarna till att det blev Britaxen var flera, den var lättare att sätta fast i bilen, den hade fått bäst i test och så såg den bättre ut, i alla fall bland de färger man fick välja mellan. Det som gjorde att Actan såg så ful ut i verkligheten var att man såg skumgummit från sitsen på sidorna och den de hade ute i butiken såg jätterisig ut, alltså kanske även vår skulle ha blivit det rätt fort.

Hugo testar den nya bilstolen!









Torsdag 23/4

Idag har det varit strålande väder, helt underbart! Fick sovmorgon till 07.20 idag av Hugo, och av Robert till 08.40, det kan man inte klaga på. Hade fått sova ännu längre om jag ville, men då var jag nöjd och glad, och så nära pigg man kan komma, alltså mer levande än död i alla fall. När jag gick upp möttes jag av en frukostätande Robert och en glad Hugo som satt och bankade i bordet med sin skallra.

Robert hade långlunch så då gick vi och köpte glass och satt oss ute och åt, det känns verkligen att det är vår nu. Jag testade den nya GB-sandwichen "stracciatella" eller vad den nu heter, hade förväntat mig mer av den, den smakade precis som originalet så jag var lite besviken. Skulle ha tagit den nya Magnum temptation chocolate med browniebitar och vit choklad i, men jag blev lite snål där och tyckte att 22 kr var lite väl för en liten pinnglass, och ja, den var mindre än dom andra magnumglassarna. Självklart ångrar jag mig nu såhär i efterhand.

När vi kom hem var det dags för Robert att återvända till skolan och för Hugo att få mat. Han smaskade i sig mammas goda mat utan problem. Idag blev det rotfruktsgyta med äpple och kyckling med en klick turkisk yoghurt i till lunch, och till middag blev det köttfärs med potatis, palsternacka, majs och morot, jättegott tyckte Hugo. Testade att ha i lite vitlök i potatispurén den här gången och det verkade han gilla, blandar ju i hop allting så det ger ju smak till hela rätten. Till efterrätt blev det äppelmos som jag testade att göra själv igår, och det kommer jag definitivt göra om, enkelt och supergott. Blev perfekt konsistens.

Nu har det blivit så att vi gör all mat till Hugo själv, enda gången han äter burkmat är när vi är iväg någonstans, då tycker jag det är mer praktiskt. Dessutom är det bara två sorter han tycker om, pasta med kyckling och kyckling med grönsaker. Tror det är konsistensen hos de flesta andra som gör att han inte gillar dom, rinniga och gryniga. Fruktpuréerna däremot köper vi nästan alltid.

Nu ikväll har vi grillat för första gången här hemma i år, det var sjukt gott! Grillade kycklingfiléer och zucchini, och till det hade vi rostade grönsaker och potatisklyftor med tzatsiki till, helt underbart gott var det. Tog mig en bacardi breezer också, och det var inte helt fel.

Nu ska vi mysa lite framför tv:n och sedan är det sovdags. Hugo sover sedan strax efter åtta.





Hugos farfar och farmor tog med den här gåstolen när dom var här för någon vecka sedan och den har han lärt sig hur man använder nu, han far fram som en riktig fartdåre här hemma. Man måste vara på sin vakt hela tiden för nu har har han kommit underfund med att man kan ta sig dit man vill och pilla på allt som går att få tag på, bland annat eluttagen! Nu är det alltså dags att barnsäkra allt.

Onsdag 22/4

Dagen började klockan 07.00 då Hugo slog upp sina ögon och tyckte att det var dags att gå upp. Då gick vi upp och åt lite frukost, blev gröt för oss alla. Efter frukosten gjorde Robert sig i ordning och så gick han till skolan. Jag var fortfarande dödstrött så då tänkte jag att Hugo och jag skulle ta och sova lite tillsammans, eftersom han ändå alltid sover en stund då. Men det ville han inte, han kunde absolut inte somna bredvid mig utan började skrika istället.

Så då la jag honom i vagnen och körde den fram och tillbaka över en matta som jag hade vikt så det skulle "guppa" lite, och precis när han somnade in så bestämde sig Olivia för att förstöra allting. Som den osmidiga dunderklumpen till katt hon är tog hon sats och hoppa in under vagnen, till varukorgen där under. Där låg hon och kloade och kastade sig runt, och förde en massa liv. Jag blev vansinnig för att hon inte slutade men kunde ju inte säga åt henne eftersom Hugo skulle vakna då, och att försöka knuffa bort henne var lönlöst. Självklart vaknade Hugo igen och jag fick börja om. Samma sak hände en gång till efter det.

Jag gjorde lite blomkål/potatispuré och palsternacka/potatispuré förut också. Hugo fick äta blomkål/potatisen med morot och kyckling till lunch och den andra med broccoli och kyckling till middag, han verkade tycka att båda var riktigt goda, speciellt blomkålen. Nu när han åt sin middag fick han även smaka på den turkiska yoghurten till efterrätt, blandade ungefär en matsked med lika mycket fruktpuré och det älskade han. Sedan fick han bara frukt. Ville inte ge honom mer på en gång eftersom det var första gången, vet inte riktigt varför eftersom han inte borde vara allergisk mot mjölk, men jag vill inte riskera att han får värdens mjölkchock typ. Har för mig att man inte ska ge för mycket.

Robert slutade vid 12 idag så då gick vi och åt buffé på kinarestaurangen här, eller ja, Robert åt buffé och jag åt kyckling szechuan. Gott gott!

Nu ska vi snart göra lite mer mat åt Hugo, lika bra att göra massor på en gång så man slipper hålla på varenda dag. Jättesmidigt att ha i små istärningar i frysen.


Desperate housewives

Nu är det bara några minuter kvar tills Desperate housewives börjar, det är ju så sjukt bra!

Var ute på en promenix med Hugo förut, gick och testade gungan igen, den här gången verkade han faktiskt gilla det. Han satt mycket bättre idag också, och han skrattade lite i början till och med, om det berodde på att han tyckte att gungan var kul eller att jag var det kan jag inte svara på. Inte lika fint väder idag dock, jätte grått och trist, och kallt! Usch vill att det fina vädret kommer tillbaka igen.

När vi var påväg tillbaka svängde vi in på Hemköp och köpte lite turkisk yoghurt och lite palsternacka, sötpotatis, blomkål, äpple och mango som vi ska göra mat av till Hugo. Turkiska yoghurten ska jag testa att ge som mellanmål med fruktpure till honom, får se om han gillar det.

Nu börjar det!

Måndag 20/4

Idag var det första skoldagen efter ett nästan två veckors uppehåll för Robert, så det var bara jag och Hugo idag. Han har i och för sig inte varit helt ledig under dessa veckor, utan jobbat några dagar, men ändå. Känns lite tråkigt att han inte kommer vara hemma lika mycket i veckorna nu, man har ju vant sig med mer hjälp här hemma nu och det är mycket roligare när vi kan vara alla tre tillsammans.

Dagen i sig har varit helt fruktansvärd, Hugo har varit på sitt allra sämsta humör ända fram tills vid 5-6 tiden. Han har gråtit så fort jag har lagt honom på skötbordet, satt honom i matstolen, satt honom i gåstolen, bytt kläder på honom (vilket jag behövt göra typ 1000 gånger), ja, vad jag än har gjort som inneburit något annat än att ha honom i famnen eller eventuellt lekt med honom på golvet.

Matvägrat har han också gjort, så fort jag satt honom i stolen har han börjat grina och vägrat att ta en enda tugga. Vid 5-tiden bestämde han sig i alla fall för att äta en skål gröt, även om det inte gick helt enkelt att få honom det heller så gick det med lite trix. Därefter kände jag att jag ville komma ut och göra något annat så då åkte vi ner på stan och åt nachotallrik på Tacobar och kollade runt lite. Behövde verkligen komma ut och göra något efter denna hemska dag och så slapp vi laga mat ikväll.

Nu känns allt mycket bättre och Hugo åt en portion gröt till när vi kom hem och sedan somnade han strax efter 20.00.

Det är verkligen jobbigt när det kommer dagar som känns helt hopplösa.

Lite bilder kommer här på lillprinsen!




Lördag 18/4 och gårdagen

Nu ligger lillplutten och sover han var såå trött trots att han inte hade varit vaken ens två timmar, så han somnade så sött bredvid mig i vår säng och sedan smög jag iväg. Kanske var han så trött eftersom vi badade förut, det tycker han är hur kul som helst.

I dag är det lördag och Robert är som vanligt iväg och jobbar till 14.00. Efter det har jag bestämt att vi ska ut och gå en stund i det fina vädret, och det kommer nog han också vilja så därför väntar vi tills han kommer hem.

Igår var vi ute i Tornby, var inne på Ikea, Babyproffsen och Willys. På Ikea blev det endast diskborstar köpt, dom enda som vi tycker funkar bra, alla andra är så breda och stenhårda att det inte går att diska med, i alla fall inte enligt oss.

På babyproffsen kollade vi på bilbarnstolar och dom hade just nu jättebra pris på både Acta graco cosmic comfort och på Britax hi-way, så någon av dom blir det att vi köper antingen i morgon eller under nästa vecka, för det var så länge hon trodde att de skulle finnas kvar med det priset. Lutar åt att det blir Acta gracon, det var den vi gillade bäst i affären i alla fall, men jag ska kolla runt lite här på internet om vilken av dom som verkar bäst. Vi skulle ha köpt ett solskydd till vagnen också men dom var slut just nu och skulle komma in igen om några veckor, så vi får snällt vänta. Teutonuia solskydd är det vi ska ha som man liksom sätter fast på sufletten som en förlängning, ett parasoll kändes alldeles för klumpigt.  

På Willys blev det blöjor, tvättlappar, en bitring som man kan lägga i kylen och shampo.

När vi kom hem så var det dags för kvällsgröt och sedan nattning för Hugo. Han fick testa sin nya gröt som jag köpte igår, Semper äpple-pärongröt med aktiv bakteriekultur, den verkade han tycka om för han åt upp hela portionen utan en gnutta fruktpuré till, det åt han efteråt istället.

Till middag blev det hemmagjorda hamburgare med klyftpotatis, mycket godare när man gör egna biffar att ha i än köpt kött.

Igår åt jag min första skål havregrynsgröt ever, har alltid fått för mig att det inte är gott så jag har aldrig ätit det, men igår så, och det var riktigt gott faktiskt. Man blev ju hur mätt som helst också! Så idag blev det samma sak, havregrynsgröt med hallonsylt på.

Förutom promenaden som vi ska ta senare vet jag inte vad vi ska göra idag, vet inte vad vi ska äta heller men det måste bli något med kycklingklubbor för det har vi hur mycket som helst utav, hur vi nu har lyckats med det.

Fredag 17/4

Vi vaknade strax före 7 i morse, det verkar som Hugo ändrat sina sovvanor nu till att vakna runt 7 itället för 6 vilket jag absolut inte har något emot.

Idag vet jag inte vad vi ska göra, Robert jobbar idag med men han slutar tidigare vid 16 så då kanske vi ska ta en sväng ut till Ikea. Och så kanske vi hinner in på Babyproffsen också så vi kan kolla på en ny bilbarnstol som vi snart behöver köpa, vet bara inte vad vi vill ha.

Det verkar som det blir fint väder idag också så det kanske blir att vi går ut och går en stund senare.

Nu börjar Hugo bli lite trött så jag ska försöka få honom att somna nu.


Världens sorgligaste låt!

Kanske inte, men väldigt väldigt sorglig är den. Lars Winnerbäck & Miss Li - om du lämnade mig nu. Har inte lyssnat alls mycket på Winnerbäck, men gud vad han är bra! Och just nu är jag helt fast i den låten. http://www.youtube.com/watch?v=9pk3J9-1-UA&feature=related

Nu har vi precis fixat i ordning i köket och jag har diskat, så skönt att ha det tipp topp där innan man går och lägger sig så man får komma upp till ett rent och fint kök. Finns verkligen inget värre än att mötas av ett diskberg när man går in i köket på morgonen.

Nu ska vi se ett avnitt Prison break och sedan är det sovdags!

Godnatt


Torsdag 16/4

Nu har vi precis kommit hem från Elin och Nova. Hugo somnade i vagnen precis innan vi gick av bussen här i Ryd, så typiskt att han inte somnade innan eftersom han alltid vaknar när man kommer in. Men nu så lyckades jag få av honom kläderna och la honom i hans säng, och han somnade om, skönt så att han får sova lite.

Tog pendeln ut till Linghem vid 12. Jag skulle köpa ett värdekort som man kan åka både buss och pendeltåget på, blir både billigare och smidigare, speciellt om man inte lyckas trycka in både en vuxenbiljett och en ungdomsbiljett, som jag självklart gjorde. Fick alltså betala 39 kr istället för 16 kr, känns ju sådär lagom kul. Fattade nämligen inte hur man skulle göra eftersom jag missade att det satt en stor skylt med instruktioner på ovanför som jag såg nu när vi åkte hem, så då bad jag en som satt där om hjälp. Hon tröck in åt mig och visade hur man gjorde, bara det att hon tog vuxenbiljett istället för ungdom. Och eftersom ungdom är till 26 år här så är det ju det som jag ska åka på, och då fanns det en "ångra-knapp" som vi tröck på och så började jag om igen och tog ungdom istället, men då drogs båda istället. Ja ja, jag kom ju både dit och hem och det får man väl vara glad för när man är så oteknisk som jag verkar vara.

Det var i alla fall jättetrevligt att träffa dom idag igen. Blev bjuden på mat också, morotsbiffar med bacon, riktigt gott var det! Hugo och Nova hann däremot inte se så mycket av varandra eftersom Nova först sov en lång stund medan Hugo var pigg och alert och sedan precis när hon vaknade så var det dags för honom att sova, men lite han dom leka i alla fall. Funderar på att kanske börja träna med Elin på friskis också, det skulle jag verkligen behöva.

Robert är fortfarande på jobbet men slutar 18.00 så han kommer nog snart hem.

Nu vaknade Hugo så det var inte någon lång sovstund inte!


Det är inte alltid lätt att hålla reda på dagarna som mammaledig

Såg nu att jag virrig som jag är trodde att det var måndag igår, skrev nämligen det i rubriken igår. Men nu har jag ändrat det så att jag inte blir ännu mer förvirrad:P

Onsdag 15/4

Idag fick vi sovmorgon till 06.45, det är inte illa för att vara Hugo. Han är fortfarande grinig, så fort han inte får full uppmärksamhet eller man lägger ner honom för att klä på honom eller i babygymmet eller vad som helst, så börjar han gråta. Han behöver verkligen ha närhet nu, det är bara då som han är riktigt nöjd. Kanske är det magont eller så är det tänder eller en infektion på gång, hoppas på tänder.

Vid 13.40 mötte vi upp Elin och Nova på stan och gick en sväng där. Köpte en ny mössa till Hugo eftersom den andra bara åker ner över ansiktet, vilket Hugo inte gillar. Blev en röd - och vitrandig från kappahl. Sedan följde vi med Elin till tandläkaren och efter det åkte vi hem till oss. Tog en promenad innan dom skulle åka hem också. Jättekul att träffa dom! I morgon tar vi tåget ut till dom.

Hugo somnade kl 20.00 och sover så sött nu.

Förresten så vaknade han i natt och ville ha mat, det som han inte har gjort på jättelänge. Han somnade inte om förrän han hade ätit, men sedan sov han som en stock.

Nu ska vi kolla på prison break!

Tisdag 14/4

Nu har jag inte skrivit på ganska länge men det har varit fullt upp hela tiden så det har bara inte blivit av.

Idag har vi haft tvättstugan för andra gången, skönt att slippa tvätta en massa maskiner här hemma. I tvättstugan hinner man tvätta och torka 4 maskiner tvätt på 3 timmar, lika mycket skulle ta minst två dagar här. Robert är iväg och hämtar allt nu.

Hugo är jättegrinig idag, han är inte nöjd över huvud taget och vill varken äta eller sova, jag tippar på att det är magen som spökar. Han skulle äta strax efter 12 men då  vägrade han och bara grät så då fick jag honom att sova, så får vi se om han vill äta lite när han vaknar.

I morgon eller på torsdag ska jag och Hugo hem till Elin och Nova, ska bli kul att träffa dom!


Tisdag 7/4

Idag har vi använt tvättstugan för fösta gången på snart 2 år, hittills har vi bara använt vår egen tvättmaskin. Så nu har vi tvättat 4 maskiner i tvättstugan och 3 här hemma, så nu är verkligen ALLT rent. Blev så många maskiner eftersom det var massor av handdukar och sängkläder. Känns verkligen jätteskönt att ha allt rent nu.

Hugo fick ligga naken på sitt lammskinn en stund idag, tänkte att det inte var någon risk att han skulle kissa eftersom han precis gjort det när jag bytte blöja, men så fel jag hade, klart han kissade! Så nu måste vi ta och köpa ullschampoo så att vi kan tvätta den. Den lille rackaren!

Det blev ändrade planer vad gäller min mormor och systers besök som skulle ha varit i fredags, dom kommer i morgon istället. Ska bli kul att träffa dom, mormor har bara träffat Hugo en snabbis sedan han föddes så hon kommer nog tycka att han blivit stor.

Vi har bestämt att vi ska tapetsera och måla om i vardagsrummet snart, är så trött på hur det ser ut nu och eftersom Robert får väldigt bra rabatt från sitt jobb så blir det inte dyrt alls. Vi ska åka ner någon dag här och kolla vad dom har och vad vi vill ha. Omväxling förnöjer som man brukar säga!

Hugo har börjat somna lite senare på kvällarna nu, runt 20.00 är det nu. Tror att det beror på att det är så mycket ljusare ute nu och i vårt sovrum börjar det inte bli tillräckligt mörkt förrän då, trots persienner. I och för sig gör det inte så mycket nu mot våren/sommaren när man kanske vill göra lite mer på kvällarna.

Måndag 6/4

Då var det måndag igen, men eftersom Robert är ledig känns det mer som helg. Tyvärr mår han illa och ligger i sängen nu, hoppas verkligen inte att han håller på att bli magsjuk, det skulle vara typiskt nu när han äntligen är lite ledig. Hugo ligger också och sover nu så det är verkligen lungt här nu.

Hugo åt hans favorit hitills idag, den där äppelrotfruktsgrytan som jag gjorde härom dagen med köttfäspuré och en klick creme fraiché nerrört, och till efterrätt mosad banan. Det var verkligen en succé, han åt glatt upp allting utan minsta problem. Både jag och Robert smakade på det och det var riktigt gott!

Idag har Wilhelm namsdag och det heter både Hugo och pappa i mellannamn, så grattis till dom!

Idag ska jag åka ner på stan och byta storlek på mina skor, tycker att dom känns försmå så det är bättre att jag tar ett par större.

Nu ska jag ta och fixa iordning mig.

Här kommer en bild på Hugo från igår innan han och Robert gick ut på promenad. Mössan har Hugos gammelfarmor eller vad det nu blir (min farmor) gjort, han är såå söt i den!


Bilder från de senaste dagarna



Äppelpäpplig rotfruktsgryta

Nu står en "äppelpäpplig rotfruktsgryta" på spisen och puttrar, gör det till Hugo från ett recept ur andra mosboken, som är en receptbok till små bebisar. Ska bli kul att se om han gillar det. Det är potatis, morötter, palsternacka, äpple och vitlök i.


Som det är nu så äter Hugo både burkmat och hemmagjord, vet inte vilket han gillar bäst faktiskt men kan ju alltid hoppas på att det är den vi lagar själva, både roligare och billigare. Här om kvällen gjorde vi tre olika puréer och frös in. Provade också att ge honom lite mixade hallon men det uppskattades inte, förmodligen var det kärnorna som han inte gillade för han grimaserade som bara den, och hallon det har han ju ätit förut fast i någon blandning på burk.

Igår köpte jag en ny gröt till Hugo, havregröt med banan och päron. Köpte den för att han inte verkade vilja ha den andra längre, risgröt med äpple och mango. Men den här verkade han gilla i alla fall, åt upp hela portionen och så lite till innan han skulle gå och lägga sig, trots att det bara hade gått 1 ½ timme. Nu hoppas vi bara att han inte får ont i magen av den här, för det har vi tyckt det verkat som när han fått havregröt förut, men magen kanske måste vänja sig först.

Vi var nere på stan igår också, köpte skor, lite kläder till mig och så ett klädset från polarn o pyret. Hade kollat på kläderna från polarn o pyret för några dagar sedan men då tyckte jag det var lite väl dyrt, bodyn kostade 175 kr och byxorna 145 kr. Men så gick vi in där bara för att jag ville visa Robert och då hade dom sänkt priset så då kunde jag inte motstå, så himla fint var det.

Nu ska jag gå och ta av maten från spisen.


Hugo 6 månader

Idag blir vår lilla pojke stor, hela 6 månader blir han idag! Tiden går så fruktansvärt fort när man har barn, ibland önskar man att det skulle gå lite långsammare så man hinner njuta av tiden då han fortfarande är bebis lite mer. Men samtidigt är man ju så ivrig på att se honom utvecklas ännu mer, det är svårt det där.

I morgon kommer förmodligen mormor hit, min mormor alltså, och så på eftermiddagen så kommer min syster och eventuellt hennes kompis. Mormor ska vara här över dagen och Erica och hennes kompis stannar i några dagar. Det ska bli så kul att träffa dom.

Idag ska vi städa och göra fint här hemma så det är rent och fint här när dom kommer i morgon. Maten för ikväll är redan klar så det slipper vi göra sen, skönt.

Nu ska jag gå ut på en promenad med Hugo i det fina vädret!

RSS 2.0