Nyhet eller inte..

Tänkte att det var dags nu att kläcka en nyhet här för dom få som inte redan vet det. Jag är gravid! Den 31 mars är det beräknat att det ska anlända en ny liten familjemedlem till oss. Hugo ska bli storebror, tänka sig. Det känns jätteroligt och spännande att se vad det är för en liten krabat som gömmer sig inne i min mage. I morgon går jag in i vecka 15 och tiden bara springer iväg den här gången till skillnad mot förra.

Självklart har jag haft oturen att må illa denna gången också, varför inte liksom? Jag mår fortfarande illa ibland men det är mycket bättre än vad det var för någon månad sedan. Det värsta är alla lukter och sånt som jag bara får för mig luktar illa, som exempelvis broccoli som jag tidigare älskada att äta. Med Hugo försvann illamåendet helt runt vecka 17 så jag hoppas självklart att jag inte ska behöva stå ut med det längre än så den här gången heller.

Vi har hittills varit på två ultraljud. Här i Linköping är det två rutinultraljud istället för ett som det är på de flesta andra ställena. Det första får man göra omkring vecka 12. Det andra ska vi få göra i vecka 19. Sedan har vi gjort KUB-ultraljud för att kolla eventuella kromosomavvikelser, som tur var såg det jättebra ut och vi fick en risk på 1:21500 vilket är jättebra! Under 1:300 så erbjuds man att gå vidare med fostervattenprov. Så båda ultraljuden såg alltså jättebra ut och bebisen såg så söt ut som den bara kan i ett ultraljud, såklart.

Vi har så många funderingar på den lilla nu, är det en flicka eller en pojke, kommer den vara lik Hugo? och ja, en massa mer. Nu vet man liksom vad som komma skall, vad man väntar på. Förra gången var allt så nytt och det kändes nästan som att man inte visste vad och hur en bebis var. Nu är man lite mer rutinerad men allting känns trots det lika spännande, om inte mer.

Nu längtar man tills magen ska börja bli riktigt stor och att få känna sparkar. Man kan ju tydligen känna rörelser redan nu men det känns som att det kommer dröja några veckor för mig, för även om jag skulle känna något så skulle jag nog inte kunna vara säker på att det verkligen var DET som jag kände, och bara tro att jag inbillade mig. Magen har börjat synas lite, den är ju mycket större nu än vad den var vid det här laget i förra graviditeten, men jag tror att det mest är jag och Robert som ser det än sålänge.

Vi hoppas verkligen att allt ska gå bra nu!

Måndag 28/9

Nu har vi varit och storhandlat på Ica Maxi precis, så nu är det helt proppfullt i både kyl och frys. Hugo ligger och sover, han fick en alvedonsupp och lite nässpray som han för övrigt hatar innan han somnade eftersom han var lite febrig och snuvig. Han var jätteduktig under hela den långa storhandlingen, ibland blir han däremot lite ostyrig och ska riva i påsarna som han når i från sitsen på kundvagnen.

Inatt var minst sagt en hemsk natt. Hugo vaknade en gång i timmen från att han somnade vid kl 20.00 tills att han gick upp vid 7 i morse, det var inte kul! Det var inte heller så som det kan vara i vanliga fall att man bara behöver stoppa i nappen eller ge honom lite vatten, nej nu vaknade han och gallskrek och somnade i dom flesta fall inte om förrän 10 minuter senare.

Att han vaknade så ofta berodde på att han var helt täppt i näsan och hade svårt att andas och det blev inte lättare eftersom han inte ville eller ens kunde använda nappen då heller. Sedan tror jag också att han kan ha haft lite ont i magen för i morse bajsade han två gånger på raken och det brukar han inte göra.

Hoppas innerligt att inatt kommer bli en mycket bättre natt, men eftersom han är mer förkyld idag så lär det väl troligtvis inte bli så. Tyvärr.


Här kommer en massa fina bilder på vår underbara unge igår när han var ute och gick med gåvagnen!










Han är så söt nu förtiden (vilket han i och för sig alltid varit), han packar i saker i sin gå-vagn och ställer in en massa saker i skåp och lådor lite överallt. Som till exempel igår när Robert och Hugo hade varit och handlat en fruktpuréburk, då glömde han kvar burken i varukorgen under vagnen och så när han skulle äta den senare så hittade vi den ingen stans. Vi letade och letade. Sedan på kvällen när vi skulle ställa in något i ett av de nedre köksskåpen så ser vi att han hade ställt in den där. Så söt han är!

Och så idag när vi skulle åka iväg och handla så skulle jag ta med den burken att ge honom som mellis, så jag la den på skötväskan medan jag fixade med lite annat och så när jag skulle packa ner den så var den borta. Då hade han ställt in den i samma skåp och på samma plats som igår.


Ute och går

Just nu är Robert och Hugo ute och går med gåvagnen här utanför. Hugo är helt överlycklig och helt underbart söt! Robert har kameran med sig så bilder kommer lite senare idag. Han fick sina första riktiga skor igår så det är dom han är ute och provgår.

Lördag 26/9

Robert jobbar och Hugo sover. Jag har precis ätit lite frukost och nu tänkte jag lägga in lite bilder här.



Med sin nya Hugo-bil som han fick av sin farfar och farmor

På Ikano-huset bjöd en clown på ballonger till de små, Hugo visade tydligt att han också ville ha en

Busar med farmor och ballong


Ballongen var väldigt populär kan jag säga

Ute och går alldeles själv!

Bada är nog det roligaste som finns tycker Hugo



Nu kan han åka själv på bilen


Torsdag 24/9

Nu ska jag snart in och väcka min lilla prins som ligger och sover så gott efter en dag full med lek. Men först tänkte jag uppdatera lite snabbt här.

I onsdags kom Cissi hit och stannade till i torsdags. Det var jättekul att träffa henne och prata lite om allt och inget.

I helgen var Roberts föräldrar här vilket också var jättetrevligt. Hugo tyckte också att det var väldigt kul att få träffa sin farfar och farmor lite.

Idag har jag och Hugo varit på öppna förskolan och busat, han skrek "maamma, mammaa" under sångstunden som ett tecken på att han ville sjunga "kalle anka satt på en planka" som är hans stora favorit just nu. Vilken tur att Lena som jobbar där förstod precis vad han menade så att vi kunde sjunga den.

Robert går i skolan ända till 21 ikväll så jag och Hugo blir ensamma hela kvällen. Hugo ska äta nu när han vaknar och sedan ska vi gå till apoteket och handla huvudvärkstabletter som vi har slut på här hemma nu.

Förresten så har Hugo lärt sig gå nu! Han började i tisdags lite smått och sedan har det bara blivit mer och mer. Men han går inte hela tiden än, men i mellan saker och så och ibland bara fritt utan att ha ett nära mål. 5 meter eller något sånt är väl vad han gått i streck utan att börja krypa eller sätta sig ner. Ser så himla gulligt ut!

Nej nu ska jag väcka sjusovaren..


Onsdag 16/9

Nu har Hugo somnat för en liten stund sedan, han och Robert har varit på öppna förskolan och lekt, så nu var han trött när dom kom hem. Jag passade på att duscha och fixa lite i köket under tiden som dom var borta.

Vid 6-tiden kommer Cissi hit, hon ska vara här tills i morgon. Det ska bli jättekul att träffa henne! Hon var ledig från jobbet både idag och i morgon så då bestämde vi att hon skulle komma hit. 

Idag har vi gjort ett tredje försök att få upp tavlorna i vardagsrummet men det gick inte bra den här gången heller. Krokarna som vi hade innan gick sönder när vi skulle byta plats på dom, så då köpte jag nya krokar, men självklart så passade inte dom. Att spika in en spik funkar inte eftersom vi har betongvägg och att borra tre hål och sätta plugg där känns inte kul eftersom vi redan har hela väggen full med borrhål från tv-möbeln som stod där innan. Vi får väl se om Roberts alternativa lösning funkar eller om vi blir tvugna att borra ändå.

Nu ska jag städa lite här så att det är fint tills Cissi kommer.


Gardinen är äntligen på plats

Idag har jag sytt gardinen till Hugos rum, så nu slipper han vara utan. Det gick jättebra och slutresultatet blev också bra.

Såhär blev det!


Gardinen är inte sne som det ser ut på bilden.


Såhär ser tyget ut, fast utan prickarna som lyser igenom från strykbrädan.



Här är sötnosen idag!


Söndag 13/9

Idag har vi varit ute i i Tornby och handlat lite födelsedagspresenter till den blivande ettåringen här i huset. Hoppas han kommer tycka om vad vi köpt, men det tror jag för av det lilla han såg av dom så sa han "titta" och pekade på det glatt.

Vi köpte också tyg på ikea som jag ska försöka mig på att sy gardiner till Hugos rum av, jag har inte sytt sedan syslöjden i högstadiet så vi får väl se hur det går. Och så köpte vi en leklåda med lock som han kan ha sina leksaker i också, den var väldigt uppskattad, speciellt eftersom den hade hjul.

Ikväll har Robert pluggat en stund medan jag kollade på Ensam mamma söker och sedan har vi slagit in Hugos presenter.

Nu är det dags för sängen!

God natt!

Kan man bli sötare än såhär?

En riktig sötnos är han allt!


Lördag 12/9

Nu ligger Hugo och sover men om han inte vaknar inom några minuter så får jag ta och väcka honom för nu har han sovit länge, och om han ska vara trött ikväll så kan han inte sova mycket längre.

Robert har jobbat som vanligt på lördagar idag. Jag och Hugo har bara varit hemma och busat. Hugo har lite nya saker som han sysslar med, han ställer sig i sin gåvagn och håller i handtaget, han kryper ner i byrålådor och han går omkring med vår picknickkorg som han även lägger saker i. Han är så söt när han lägger lite olika små saker i lådor, man kan hitta lite vad som helst var som helst. Idag har han lagt en gosedjurshund i Roberts ena klädlåda i garderoben.

Igår åt vi plättar och eftersom Hugo gärna smakar allt vi äter nu så fick han en plätt att äta själv, det var gott! Eftersom han gillade det så sparade jag två stycken som han kunde få till mellis idag. Så det blev frukt och två små plättar, väldigt gott enligt honom.

Han är faktiskt jätteduktig på att äta med händerna, då äter han till och med riktigt stora bitar som hela pastaskruvar, som han ratar totalt när man matar honom med. Maten han blir matad med är han fortfarande väldigt negativ mot om det är för mycket bitar i. Igår fick han däremot korvstroganoff med ris som vi hade ätit till lunch, till middag, och det gick ganska bra faktiskt. Det går ju framåt åtminstone. Förutom det här med bitar äter han bra nu för tiden, och bara det är ju jätteskönt.

Nu har lillskrutten vaknat så nu är det dags att avsluta här.


Somnade som en stock

Nu la vi Hugo för natten för bara någon minut sedan och han somnade på sekunden, han sov nästan innan vi ens hade lagt ner honom i sängen. Att sova bara en gång idag har gått jättebra även om han var väldigt gnällig nu en stund innan han skulle sova, men det brukar han vara när han sover två gånger också så det är ingen skillnad.

Han somnar i alla fall superbra nu på kvällarna helt själv, vi lägger bara ner honom så somnar han själv efter en stund. Dom gånger han bara sovit en gång om dagen så har han dessutom somnat direkt, man kan knappt tro det är sant. Det är helt perfekt och jätteskönt att slippa sitta med honom i rummet tills han somnar.

Nu gick John nyss hem, han var ju här och vi åt jättegod mat som Robert hade lagat, fläskkarré i lergryta med potatismos.

Jag och Hugo har varit på öppna förskolan idag medan Robert var hemma och pluggade. Det var trevligt där och Hugo hade jätteroligt som vanligt. Han gick/kröp runt och sa "titta" hela tiden, så söt.

Nu ska vi fixa i ordning lite i köket efter maten och sedan blir det att titta på idol som börjar 21.

När det gäller bilder på det ommöblerade vardagsrummet så kan jag lägga in det i morgon efter att vi satt upp tavlorna, det gick nämligen inte så bra idag så vi måste köpa nya tavelhängare i morgon. Det är ju inte någon jätteskillnad utan bara spegelvänt, lite mer inskjutet mot fönstrena och så med ett skrivbord också.

Idol

Nu har jag precis kollat på idol, i år igen. Hoppas verkligen att det blir bättre i år än vad det var förra året, om inte så kommer jag inte att kolla. Det fanns ju i alla fall några som var bra, speciellt killen med gitarr och glasögon som hade skrivit sin låt själv. Hoppas han kommer gå långt.

Robert sitter och pluggar här vid vårt nyinflyttade skrivbord i vardagsrummet, inte det snyggaste att ha det här inne men det var den enda lösningen som funkar för oss just nu. I Hugos rum går det inte att ha för då går det inte att använda datorn över huvud taget eftersom enda gången den används är när han sover. I sovrummet får det inte plats och jag vill absolut inte ha det där inne heller. Så nu får det vara såhär, det är ju inte jätteilla och för övrigt blev det riktigt bra här inne efter ommöbleringen.

I morgon är Robert ledig hela dagen men han ska plugga en hel del så då ska jag och Hugo passa på att gå till öppna förskolan ifall jag har frisknat till lite, jag tror inte det uppskattas om man kommer dit och är förkyld bland alla barn.

Tisdag 8/9

Igår trodde jag att Hugo började bli helt frisk men idag är han snorig igen, och jag med. Jag var lite förkyld förra veckan men det gick över efter några dagar men inatt så kom det igen.

Tänkte lägga in lite bilder på vår sötnos nu när jag äntligen har hittat kamerasladden och har tid för det.


Det här är från i söndags när vi bakade muffins, Hugo står i en av kökslådorna för att nå upp till bänken.


Här hjälper han till att vispa lite.


Såhär gulligt står han och tittar ut på när jag klipper gräsmattan.


Hugo med ruffsig frisyr.


Ommöblering!

Idag fick vi ett ryck och bestämde oss för att möblera om i vardagsrummet, så nu är det gjort och det blev faktiskt jättebra. Lite bökigt var det med tanke på vår enorma tv-möbel som var fastborrad i väggen på en mängd ställen. Blev såklart lite fula plugghål och lite bortskavd tapet där ena hyllan hade setat fast men vi får hoppas på att tavlorna som vi ska sätta upp i morgon täcker det mesta.

Anledningen till ommöbleringen var delvis att vi ska flytta in databordet in till vardagsrummet eftersom det inte är speciellt praktiskt att ha i Hugos rum, det har vi däremot inte hunnit idag så det får vi också flytta in i morgon.

Erik har varit här och hjälpt oss att sätta upp tv-möbeln igen och så gjorde jag chili con carne som vi åt. Det är så gott!

Nu åkte han hem för en stund sedan och vi ska snart gå och lägga oss.

Hugo har för övrigt hoppat över sin ena sovstund idag så han var vaken i nästan 9 timmar i sträck innan han gick och la sig för natten. Han som i vanliga fall brukar vara vaken 3-4 timmar. Så nu blir det att testa på att han får sove endast en gång om dagen för nu har han gjort såhär två gånger. I morgon blir första testdagen, då ska han sova efter lunch har vi tänkt. Hoppas det går bra!


Måndag 7/9

Nu somnade Hugo för en liten stund sedan. Vi har varit ute på promenad nu på morgonen och då passade vi på att kolla in några av de dagis som vi väljer mellan. Jag ska även ringa dit och kolla om vi kan få komma dit och se hur dom verkar. Man vill ju såklart att Hugo ska gå på det bästa.

Det finns tydligen en del som skiljer dom åt, exempelvis så är avdelningarna på Junibackens förskola för barn mellan 1-5 år medan det på dom andra finns avdelningar för barn mellan 1-3 år, vilket jag tycker verkar mycket bättre. Det finns i alla fall en del som man vill fråga om så då är det bättre att vi går dit och får se hur det ser ut inne och hur personalen verkar.

Igår var den söndag vilket innebär Roberts enda helt lediga dag i veckan. Då bakade vi hallonmuffins och passade på att testa att göra ett recept ur vår ena kokbok som vi inte testat tidigare, äppelbiffar med klyftpotatis, lingonsås och broccoli. Det blev riktigt bra.

På onsdag har Robert bjudit hit sin klasskompis John på mat här, då ska han laga fläskkarré i lergryta. Det receptet kommer från ica's "Hela sveriges husman"-kokbok och är supergott.

Hugo har varit sjuk i helgen och har sovit FRUKTANSVÄRT dåligt, både jag och Robert var nära att dö i sömnbrist igår efter en sjukligt jobbig natt. Han vaknade en gång i timmen, MINST, hela natten. Han var helt täppt i näsan och vaknade väl antagligen på grund utav det. Vi gav han nässpray vilket inte uppskattades det minsta, och alvedon. Det hjälpte väl inte allt för mycket eftersom natten fortsatte på det här viset ända tills det var dags att kliva upp. Han har alltså varit förkyld och haft lite feber, näsan har runnit som bara den. Två nätter i rad sov han på det här sättet, men så inatt sov han faktiskt riktigt bra, till vår stora lycka. Äntligen fick man vakna åtminstone lite utvilad.

RSS 2.0