Hugos nya kläder




Dessa saker inhandlades till Hugo i fredags. Jättebra kläder att ha till dagis. En jacka och så en fleecejacka som man kan ha under om det är lite kallare. Liknar ju dom som säljs på P.O.P fast lite billigare. Och så en t-shirt bara för att alla deras fruktkläder är så fina. Allt är är ifrån Lindex och i storlek 92.


Söndag 28/2

Helgen är redan över. Hur kan det alltid gå så fort?

I fredags gjorde vi mest ingenting, tog det bara lungt och myste framför tv:n med lite dip och grönsaker, faktiskt mycket godare än att ha chips till.

I går jobbade Robert som han alltid gör på lördagar och sedan kom Martin, Kristin och Jonathan hit. Vi fikade lite och sedan åkte jag och Kristin ut till Tornby för att gå en sväng på Ikea. Passade också på att springa in på Stadium och kolla om de hade gummistövlarna jag vill köpa till Hugo i rätt storlek. Men självklart var dom slut även där, dom finns varken i stan, där ute eller på internet att köpa. Och det är bara hans storlek som är slut, det är väl typiskt! Men jag ger mig inte än, jag SKA ha dom stövlarna.

Sedan åkte vi hem och lagade lite mat tillsammans, det blev potatisgratäng med fläskfilé, sallad och vitlökssmör. Jättegott!

Efter maten kollade vi lite på melodifestivalen och spelade Monopol. Vi kom inte i säng förrän vid 1-tiden och det känns idag kan jag säga. Det är ju inte så sent egentligen men om man är van att gå och lägga sig mellan kl 22 och 23 så är det det.

Hugo och Jonathan har badat i badkaret tillsammans idag och det tyckte dom var väldigt kul. Båda två plaskade för fullt.

Efter lunchen åkte dom hem till Eskilstuna igen. Det var trevligt att få lite besök av dom och nästa gång vi ses så har vi en liten bebis också.

På eftermiddagen har vi lekt med Hugo och satt upp hans nya blomlampa från Ikea som jag köpte igår samt en till lampa till vardagsrummet. En likadan som vi hade, fast en hel sådan.

Nu sover Hugo såklart och Robert sitter och pluggar i köket. Jag ska ta mig en kopp hallonbladste och sedan ska jag lägga mig och läsa en stund innan jag ska sova.

I morgon är det dagen D då Hugo ska börja skolas in på förskolan. Det startar med ett hembesök kl 09.00. Hoppas det är en trevlig inskolningsfröken och att Hugo kommer att gilla vad som komma skall. Det tror jag men man kan aldrig veta säkert.

Det som också känns extra spännande med att det nu är dags för Hugo att börja dagis, är att det då blir väldigt tydligt att det inte är särskilt lång tid kvar till förlossningen. Nu handlar det om veckor och inte månader. Som vi längtar nu!


Torsdag 25/2, vecka 36

I morse åkte vi iväg och storhandlade på Willys i Tornby. Hela kundvagnen var totallt överfull, det såg lite roligt ut och den var inte lätt att styra kan jag säga. Hugo är alltid så duktig när vi handlar och sitter så snällt i vagnen. Fast han gillar att riva lite bland varorna också.

Innan vi åkte iväg och handlade var Roberts pappa förbi en snabbis innan han skulle på möte och ville träffa Hugo och lämnade en aloe vera-ansiktskräm som jag hade beställt av Roberts mammas jobbarkompis. Den är verkligen superbra! Till och med min torra vinterhy blir babymjuk av den.

Efter att vi varit och handlat så släppte Robert av mig och Hugo och alla påsarna hemma och så åkte han iväg och lämnade bilen. Jag fick lov att "panikpackain" alla varorna i kyl och frys och skåp samtidigt som jag var tvungen att koka ris till Hugo så att han kunde äta lunch. Anledningen till att jag var tvungen att i princip stressa ihjäl mig var att 15 minuter efter att Robert kom tillbaka efter att ha lämnat bilen skulle jag vara nere på stan hos barnmorskan, d v s att jag hade jättebråttom! Som vanligt hade jag makalös tur med med bussen och den kom precis när jag kom fram till hållplatsen. Man kan knappt tro det är sant men jag hann faktiskt dit i tid.

Väl hos barnmorskan så visade det sig att det hade blivit fel med bokningen av min tid. Jag ringde nämligen och ändrade den härom dagen från kl 14.40 till kl 11.40, dom hade däremot bokat in kl 10.40. Hur som helst så fick jag komma in till henne ändå och allt såg bara bra ut. Magen hade växt, bebisens hjärta slog fint, hon låg med huvudet neråt, dock fortfarande rörligt och min vikt var oförändrad sedan sist. Att huvudet fortfarande var rörligt kunde bero på att jag hade ett så pass rymligt bäcken att huvudet inte "fastnat" än. Sedan fixeras dom vanligtvis inte lika tidigt med andra barnet som med första. Hon låg i alla fall längre ner än sist.

Sf-mått: 33 cm (vecka 35+0)
Hjärtljud: 136 slag/minut
Vikt: +13 kg

På eftermiddagen har vi varit på öppna förskolan och sedan gick vi och handlade lite bebisblöjor på Hemköp för ett par kuponger som jag fått. Sedan gick vi hem och lagade mat och badade och lekte och myste. Robert har varit i skolan fram tills nu. Han kom precis innanför dörren och sitter nu och äter sin sena middag.

God natt!

Måndag 22/2

Idag går Robert i skolan till kl 21.00 så jag och Hugo är ensamma hemma. Vi har lekt och läst massor av böcker om och om igen liggandes i vår säng, det är så mysigt och Hugo tycker verkligen om det. Hugo har badat också, han var så torr i hyn så jag hade i massor av olja och sedan smörjde jag in honom i en massa olja efteråt också, hoppas det kommer hjälpa lite grann i alla fall.

Efter badet så åt vi ugnspannkaka och det tyckte han var väldans gott.

Nu sitter Hugo i soffan och kollar lite på barnkanalen, han är så lugn att man inte kan tro det är sant. Han sitter/ligger lutad mot en kudde med en filt över benen. Jättegullig! Tror han börjar bli lite trött också eftersom han vaknade så tidigt i morse. Om en liten stund ska jag göra lite gröt åt honom och så får han gå och lägga sig lite tidigare än kl 20.00 som han brukar.

Onsdag 17/2

Igår gick Robert i skolan mellan kl 8-10 och sedan från kl 15-21. Eftersom han var ledig en stund där på dagen så följde han med oss till öppna förskolan en stund innan han åkte iväg till skolan igen. Där bjöds det på både semlor och tårta eftersom det var semeldagan och för att ett av barnen fyllde 4 år och hade tagit med sig en tårta. Hugo tyckte inte om semla och ville absolut inte smaka på tårtan heller, han åt banan och sedan ville han fortsätta leka. En som däremot njöt till fullo var Robert som älskar både semlor och tårta.

Inatt har jag sovit jättedåligt, har vaknat tusentals gånger och det har varit omöjligt att ligga bekvämt med den stora magen.

Idag ska vi också gå till öppna förskolan, Hugo tycker det är mycket roligare att vara där och leka med allt än att vara hemma. Skönt för mig också eftersom han aldrig någonsin har varit det minsta gnällig där, han leker glatt hela tiden. Alla bilar som finns där är det absolut roligaste just nu.

Efteråt ska vi svänga förbi biblioteket och beställa böckerna Att föda och Att möta förlossningssmärtan av Gudrun Abascal. Jag har hört att dom ska vara väldigt bra. Dessutom kommer jag ju inte ha så mycket annat att göra de veckor som Hugo börjat dagis och jag bara kommer sitta hemma och vänta på att förlossningen ska sätta igång.

Nu ska jag in i duschen och sedan är det dags att äta lunch!


Söndag 14/2, Alla hjärtans dag<3

Inlägg från igår som inte publicerades!

Idag är det alla hjärtans dag. Här hemma blir det inget speciellt firande alls utan kanske bara lite extra kärlek. Ikväll ska vi se på Love actually som är en jättebra film som vi dessutom såg på vid samma tid förra året, kan kanske bli lite av en tradition om det fortsätter så. Hugo sover nu och Robert är iväg till Hemköp och köper fryspåsar så att vi kan frysa in brödet som har bakats idag, sirapsrutor blev det den här gången.

I fredags var vi i badhuset hela familjen. Det var första gången för Hugo och precis som vi trodde så tyckte han att det var superkul. Han älskar ju att bada. Han var lite rädd i början när vi var i den minsta barnpoolen, kanske inte så konstigt med tanke på att det sprutade vatten överallt från en massa djur och svampar och allt vad det var. Tycker nog att den poolen hade kunnat vara lite lugnare än så, och varmare! I Eskilstuna är badpoolen jättevarm i jämförelse med de andra poolerna, men inte här, här var det samma temperatur.

När vi sedan gick till en annan pool, där det var lite grundare vatten på ena sidan så plaskade han runt som bara den och skrattade och hade sig. Det var så kul att se hur lycklig han var. Sedan sprang han rätt ut i äventyrsbadet utan att vara det minsta rädd.

Vi hade med oss pannkakor och sylt som vi åt efter någon timmes lek, det var gott tyckte Hugo. Han verkade vara lite orolig för om han verkligen skulle få fortsätta bada efter han hade ätit eller om det var slut på det roliga då. Men bada mer fick han ju såklart.

Duscha och byta om fick han göra med pappa och det hade gått jättebra och han hade varit ute på en liten upptäcktsfärd i omklädningsrummet medan pappa klädde på sig.

Det var en kul liten utflykt som vi definitivt kommet att göra om.

Förresten så såg vi inte på Get smart häromdagen utan det blev Sommaren med Göran istället, den var rolig och inte lika överdriven som man trodde att den skulle vara med "vad han nu heter" i huvudrollen.

Ny dammsugare!

Vår dammsugare bestämde sig idag för att det var hans sista dag i tjänst. Jag märkte härom dagen att den var lite glapp i sladden precis vid stickkontakten. Idag när jag skulle sätta igång den så startade den inte ens, men efter att jag samtidigt tryckte på knappen och lirkade lite med sladden så satte den igång. Sladden var helt trasig och man såg kablarna på insidan eller var det nu är. Tyckte i alla fall inte att det kändes som ett alternativ att tejpa ihop det när vi har Hugo som kan vara där och pilla, dessutom var den ju inte ny precis.

Vi åkte till Netonnets lagershop och köpte en från Philips för 990 kronor. Vi har testdammsugit med den båda två och vi är än så länge mycket nöjda över vårt köp. Köpte även doftkulor som luktar aloe vera till den så att det luktar rent och frächt när man dammsugit.

Så här ser den ut!


Efter Netonnet åkte vi till Ikea och åt en sen middag. Hugo lekte för fullt i lekhörnan under tiden eftersom han redan hade ätit och inte hade någon lust att sitta still. Han var så gullig när han lekte där med det lilla Ikeaköket, la ner allt i diskhon och låtsades sätta på kranen (han försökte även låta som när vattnet spolar). När vi var färdiga ansåg sig dock inte han vara det, han blev helt tokig när vi var tvugna att gå därifrån. Men det gick snabbt över igen.

Nu ligger han och sover sedan en timme tillbaka och vi ska lägga oss och kolla på en film, Get smart.


Onsdag 10/2

Idag har vi haft en bra dag. Robert gick bara till kl 12.00 idag och efter det har vi allihopa varit på öppna förskolan och sedan gick vi och handlade och lagade mat.

Efter maten som Hugo inte alls tyckte om, och bara åt gurka och ris av så myste vi lite i vår säng och läste böcker och lyssnade på musik. Hugo älskar att ligga i vår säng på kvällarna och lyssna på musik och "prata".

Efter det så gick Robert och Hugo ut på en promenad och jag röjde upp i köket efter maten och sedan tog jag ett varmt bad och läste. Det var skönt med lite avkoppling.

När dom kom hem så åts det gröt och sedan var det dags för tandborstning och sängen. Man hör knappt aldrig ett endaste knyst från honom efter att man lagt honom i sängen och gått ut ur rummet. Om man bortser från alla de hundra gånger han får för sig att vakna om nätterna ibland.

Att insomningen går fläckfritt är ju en bra bit på vägen i alla fall. Nu de senaste tre nätterna har han dock sovit riktigt bra för att honom, då har han endast vaknat 1-3 gånger. Rena drömmen för att vara Hugo vi talar om. Nu bara för att jag skrev att han sovit så bra så kommer han väl vakna massor i natt, det skulle vara så typiskt.

Robert har pluggat lite och nu ska vi gå och lägga oss och kolla en stund på Avatar.

Snickaren Hugo!

Som jag skrev för några dagar sedan så hjälpte Hugo till att bygga ihop spjälsängen till hans kommande lillasyster. Här kommer några bilder från det!






Visst är han duktig?


Ny gardin!

Igår kväll sydde jag en ny gardin till Hugos rum, som passar mycket bättre till den röda mattan än vad den gröna med flodhästar på gjorde.

Såhär ser det ut i hans rum nu!







Som ni ser har Elvis redan hittat en ny plats att ligga på.

 


Helgen

I lördags kom Roberts föräldrar hit och sov kvar här tills igår. Vi åt god mat och sedan så åkte jag och Robert iväg och såg Snabba cash på bio efter att Hugo hade somnat. Det var kul att komma iväg lite själva bara vi två, det är ju inte så ofta det händer eftersom vi inte har någon som kan vara barnvakt på mindre än 16 mils avstånd.

Filmen var väl sådär. Har man läst boken som jag så blir man ju helt klart besviken då dom i princip har gjort om allt, íngenting är riktigt som i boken. Dom har tagit bort STORA delar av handlingen i boken och man får inte alls samma känsla när man ser den på film som när man läser den.

Själva grejen i boken är ju allt med kokainet, om JW´s försvunna syster, hur han lever ett dubbelliv där allt är en lögn och han försöker få in så mycket pengar som möjligt för att passa in i stureplansvärlden. Planerandet av Jorges rymning från öståker och att Mrado kämpar för att få vara tillsammans med sin dotter.

I filmen däremot så handlar det i princip bara om en insmuggling av kokain, JW´s syster nämns bara vid några tillfällen och hans dubbelliv skildras knappt alls. Jorges rymning är det första som sker i filmen och helt utan att man vet om något om hur han planerat. När det gäller Mrado är han istället tvungen att ha sin dotter på heltid fast han inte vill. Huvudpersonen JW tycker jag däremot de hade valt en bra skådespelare till, det stämde överens med hur jag föreställt mig honom.

Det är väl helt enkelt en svår bok att göra film av.

Under tiden som vi var på bio hade Hugo sovit bra, han hade bara vaknat till en gång och fått vatten och nappen, och sedan somnat om.

Igår så monterade vi ihop en bokhylla till Hugos rum som vi köpt och sedan efter att Hugo sovit middag åkte vi ut till Ikano och åt kinabuffé och sedan tog vi en liten runda där inne. Hugo fick nya regnkläder och en matta till sitt rum av sin snälla farfar och farmor. När de kom i lördags hade de också med sig ett litet bord med stolar till honom som han tycker väldigt mycket om.

Nu sover Hugo och Robert är iväg och köper ett tyg från Ikea som jag ska sy en ny gardin av till Hugos rum.






Fredag 5/2

Idag har jag och Hugo städat och haft oss hela förmiddagen, det hanns inte med igår så det fick bli idag istället. Jag är inte klar än men just nu tar jag en liten pause innan jag ska hänga upp tvätt.

Igår ringde hon som ska ansvara för inskolningen av Hugo. Vi bestämde de första tiderna och så. På måndagen de 1 mars, alltså första dagen, så kommer hon hit på hembesök. Det fick man välja ifall man ville eller inte. Anledningen till att dom helst gjorde så var för att han ska ha träffat någon från dagiset innan så att inte allt blir helt nytt när han kommer dit dagen därpå.

Andra dagen kommer vi att vara där endast en timme och sedan de andra dagarna kunde vi räkna med att vara där mellan kl 9-12. Jag kommer under tiden att vara borta mer och mer, först kanske bara en halvtimme.

Inskolningstiden beräknas till två veckor men kan gå så fort som en vecka eller ta så lång tid som 6 veckor, allt beror på barnet. Det känns ju bra att dom anpassar sig efter barnen. Med Hugo tror jag att det kommer gå relativt snabbt, men man vet ju aldrig.

Hon sa också att vi kommer att få välja om vi vill ha honom där mellan kl 8-13 eller kl 9-14, men det behövde vi inte bestämma än. Dagarna han kommer gå där är tisdag, onsdag och torsdag. I början kommer han kanske få gå längre dagar för att komma in i det hela.

Barnmorskan

Igår var jag som sagt hos barnmorskan och allt såg bara bra ut!

Vecka 33 (32+0)

Glukos: 3,6
Sf-mått: 31
Hjärtljud: 152 slag/minut
Vikt: +13 kg

Bebisen låg vänd med huvudet neråt och det var rörligt.

Fick testa ett stödbälte som man kan beställa för 260 kr tror jag det var. Det ska tydligen stabilisera bäckenet och därmed minska smärtan när man går. Vi får se om det blir ännu värre eller om jag står ut nu de sista veckorna annars får vi ta och köpa ett sånt.

Det här har jag skrivit om samma vecka när jag var hos barnmorskan med Hugo:

Hjärtljudet låg på 140 slag/minut. SF-måttet: 31 (vecka 32+1). Alla mina värden såg också bra ut. Fick väga mig idag och har nu ökat 13 kg sedan start. Bebisen låg i säte och hade alltså inte vänt sig än.

Både sf-mått och vikt var alltså samma som nu. Hugo hade ju inte vänt sig åt rätt håll än men vid nästa bm-besök hade han gjort det. Kul att jämföra lite mellan graviditeterna.

Torsdag 4/2, vecka 33

Idag går jag in i graviditetsvecka 33. Snart ska jag iväg till barnmorskan, men först ska vi äta lite lunch. Hugo ligger och sover efter en stor portion mat samt en blodapelsin. Han är så gullig så och vill helst äta sina apelsinbitar med gaffel, så det får han såklart.

Igår var lunchen inte lika populär, då hade jag gjort chili con carne. Han fick med jasminris till och så tog jag av lite till honom innan jag hade kryddat den så starkt. Han ville bara ha två tuggor och sedan åt han istället bara jasminris och broccoli. Men man kan ju inte gilla allt. 

Jag var nere på stan en stund igår kväll och köpte ett par nya byxor och en tunika från mammaavdelningen på H&M, men båda kommer jag att kunna använda efter graviditeten också. Känns ganska onödigt nu att köpa en massa som jag bara kommer kunna ha i några veckor till.

När jag kom hem från stan så möttes jag av något väldigt gulligt när jag kom innanför dörren, Hugo och Robert höll på att montera ihop spjälsängen till den lilla. Hugo hade en egen skruvmejsel och stod och skruvade för fullt.

Det ska även städas en hel del här idag, skura golven och kaklet i badrummet hade jag tänkt. Dammsugit har Robert redan gjort. Jag kommer väl inte kunna röra mig efteråt men så får det vara för städas måste det.


Kväll

Hugo ligger och sover nu och Robert är som jag skrev tidigare i skolan och har labb. Jag ska röra ihop lite tzatziki och koka lite cous cous och äta till pannbiffarna som blev över från lunchen. Det är bäst att passa på att äta cous cous när Robert är borta för det är inte något han är stormförtjust i precis, men jag älskar det. Jag och Hugo har haft en mysig kväll.

När Robert kommer hem ska vi se klart på filmen 2012 som vi började kolla på igår.

Tisdag 2/2

För en liten stund sedan åt vi lunch, det blev hemgjorda pannbiffar med potatismos, stekt lök, gräddsås, kokta grönsaker och lingonsylt. Väldigt gott!

Robert och Hugo gick precis iväg till öppna förskolan medan jag ska stanna hemma och vila, känns verkligen som jag behöver det idag då jag har ont i både höfterna och revbenen, och så huvudvärk på det. Robert börjar skolan kl 17.00 och slutar inte förrän kl 21.00 eftersom dom har labb.

Jag ska nog lägga mig i sängen och läsa, det känns lagom ansträngande.

RSS 2.0