Tisdag 30/3

Nu somnade Hugo precis, alltså mycket senare än vanligt. Beror säkert på att han mår lite dåligt och redan har sovit ganska mycket idag. Han skrek inte eller så men han verkade ha svårt att somna. Han har fortfarande feber men han fick lite panodil för ett par timmar sedan och så får vi ge honom det igen om han vaknar i natt.

Han var i alla fall jätteduktig nu på eftermiddagen ovh kvällen, trots att han är sjuk så åt han två ganska ordentliga mål mat. Och det behövdes eftersom han knappt ätit något på resten av dagen.

Idag har vi bara varit hemma hela dagen och inte gjort speciellt mycket, jag har varit jättetrött också eftersom vi var vakna i över en timme inatt när Hugo var ledsen och inte kunde somna om.

Här kommer lite bilder på min lilla prins!
(Dom första två är från idag och dom andra från i förrgår)






En liten sjukling

Det har varit en fruktansvärt jobbig natt, vid 3 vaknade Hugo och låg och smågrät, testade att ge honom både mat och vatten och nappen, men han ville inte ha något av det. Tog tempen på honom eftersom han kändes jättevarm, och feber hade han min lilla älskling. När jag tog tempen så kom det ganska mycket bajs också så han hade nog lite ont i magen. Gav honom alvedon och så fick han ligga i vår säng. Han sov som en stock fram till kl: 07.20, och sedan dess har han varit jätteledsen och kinkig, han vill inte äta heller, har bara fått i honom några skedar gröt. Han har fått lite alvedon igen och nu sover han.

Förra gången när han fick vaccin reagerade han knappt alls, blev lite gnälligare på kvällen men sedan gick det över så man var ju inte riktigt beredd på att han skulle åka på feber och bli så här dålig den här gången. Hoppas det går över snart så att han kan bli sitt pigga och glada jag igen.

Måndag 30/3

Idag var jag och Hugo på bvc och allting gick jättebra. Han var 70,5 cm lång och huvudomfånget var 44 cm, han vägdes aldrig eftersom han gjorde det förra veckan. Läkarbesöket gick också bra, allt såg bara bra ut och han tyckte att Hugo såg ut som en väldigt glad bebis. Efter läkarbesöket var det dags för vaccinet som jag var lite orolig för, men det gick super, när han fick första sprutan pep han bara till, när han fick andra skrek han i några sekunder men sedan var det glömt. Gick mycket bättre den här gången än förra!

När vi kom hem sov han en stund och när han vaknade var han jättegnällig, ingenting var riktigt bra, det berodde nog på sprutorna för han är aldrig så annars. Efter lunchen gick jag och Hugo en sväng till öppna förskolan, där var han sitt glada jag igen ända fram tills det var dags för att äta, då ville han inte alls. Förutsättningarna var väl inte dom bästa heller, alla barnen som skulle äta var jättegriniga vilket resulterade i att Hugo också blev det. Sedan blev han övertrött så då var det bara att gå hem.

Han sover fortfarnade men vaknar nog snart.

Lek

Vi var nere på stan idag och jag bytte bodyn som blev förstörd i tvätten, verkade som att trycket spruckit för att jag inte vänt den ut och in, men inte tänkte jag på det. Hoppas att den nya kommer hålla sig fin. Köpte lite nya leksaker till Hugo också, mjuka klossar, en maracasskallra och en "plocklåda" som det tydligen hette, allt från åhlens.

När vi kom hem lagade vi mat under tiden som Hugo sov en stund. När han vaknade provlekte vi lite med leksakerna, den klara favoriten var "plocklådan", lite oväntat faktiskt men han verkade tycka att den var riktigt skoj. Han var jätteduktig och fick ner rätt former i rätt hål. Att dra bort locket på den och stoppa i munnen var också kul. Han satt upp alldeles själv hela tiden, han börjar bli mycket stadigare och kan sitta mycket längre stunder nu.

I morgon är det dags för vaccin och 6-månaderskontroll på bvc kl 09.45, fasar inför sprutorna nu när inte Robert kan följa med heller. Ska bli kul och se hur lång han är nu och om han gått upp i vikt något, även om vi inte var där för alls länge sen.

Nu börjar det bli väldigt sent så det är nog dags att vi går och lägger oss om vi ska orka upp i morgon.

God natt!

Såhär ser en "plocklåda" ut!'


Söndag 29/3

Inatt var det en ganska jobbig natt, Hugo sov oroligt ända från ca kl 02.00 och vaknade till titt som tätt, vilket betyder att jag också gjorde det. Kanske berodde det på att han inte fick lite ersättning när jag och Robert gick och la oss, eller så var det något annat, hur som helst så brukar han inte sova såhär dåligt.

Vaknade gjorde han vid 05.30, min första tanke var "nej inte ännu tidigare!" men sedan så sa Robert att det är idag som man ändrar till sommartid, så det verkar som Hugo ställde om sig själv. Eller snarare hade vi sådan tur att precis när han hade tänkt börja gå upp ännu tidigare så var det dags att dra fram klockorna, vilket befriar oss från att kliva upp vid 5 i fortsättningen.

Tvättade det mesta av Hugos nya kläder igår, och idag när det var torrt så såg jag att rolling-stonesbodyn var helt förstörd, trycket på har spruckit och det ser inge fint alls ut. Jag dubbelkollade att den kunde tvättas i 60 grader som jag hade gjort, och det kunde den, då tycker man inte att den ska bli sådär. Har kvittot kvar så  idag när vi ska ner på stan ska jag i allafall gå ner på Lindex och fråga om man kan få en ny eller pengarna tillbaka. Den som var så fin!


Lördag 28/3

Vi hade tur! Hugo vaknade inte förrän 06.15 idag, fick ju nästan lite sovmorgon där, skämt åsido. Känns skönt att han inte fick för sig att vakna innan 6 idag igen.

Robert är iväg och jobbar nu som han alltid gör på lördagar och jag har precis fått Hugo att somna, och det var inte lätt kan jag säga. Förstår inte varför han haft så svårt att somna på dagarna nu de senaste dagarna. La honom i hans säng som jag alltid brukar göra när han verkar vara trött och det gått över två timmar sedan han sov sist, då brukar han ligga och dra lite i sin gosedjurskanin, plocka ur "tummenfiguren" som sitter i hans spjälskydd och så gnugga sig i ögonen med hans favvo-ko, sedan somnar han in.

Igår var han helt omöjlig, då grät han sig till söms av att han var så extremt övertrött för att sedan sova ynka 30 minuter. Idag då låg han först bara och gnällde, när han sedan var lugn igen gick jag ut ur rummet, det tystnade och jag antog/hoppades att han var påväg att somna. Men inte det inte, kikade in i rummet och då hade han vänt sig till mage och låg och lekte med tummenfiguren. Han somnade tillslut i alla fall när jag la honom på sidan och stod och puffade lite på honom.

Ikväll kl: 20.30 är det "earth hour" och då ska vi släcka ner här hemma, då får vi passa på att mysa med en massa tända ljus!

Dagens shopping

Det blev en hel del kläder till Hugo idag. Det fanns massor av fint nu, mycket roligare kläder nu när vårkläderna kommit. Det blev en jacka, en mössa, ett par vantar, ett par skor, 3 bodys, 2 t-shirts, 1 pikétröja, 1 hoodtröja, 1 par byxor, 4 par strumpor, ett nappband och en typ scarf/halsduk. Till mig blev det endast en mascara.

Här kommer bilder på vad som köptes! (minus mascaran som jag antar inte är allt för intressant)



Hugo har för övrigt varit jätteduktig hela dagen, ätit bra och så var han inte ett dugg gnällig under tiden vi var på stan. Nu ska vi kolla på det som är kvar av let´s dance och äta lite popcorn. Hugo somnade kl 19.15, så vi misslyckades med att försöka få honom att somna senare idag. Hoppas inte han vaknar lika tidigt i morgon som han gjorde idag.


Fredag 27/3

Idag vaknade Hugo kl: 05.40!! Lite väl tidigt tycker jag så nu får vi försöka få han att somna lite senare ikväll, vill inte att han ska få till vana att vakna innan 6, där tycker jag gränsen går. Innan 6 känns som mitt i natten.

När jag lagade mat igår så fick Hugo en majsbåge som han kunde pilla med under tiden, och den här gången smaskade han i sig hela.

Igår kväll när Hugo hade somnat kollade vi på filmen Patrik 1,5, den var riktigt bra faktiskt.

Idag har jag tänkt åka ner på stan och köpa lite nya kläder till Hugo, det behöver han verkligen nu. Han har inte alls mycket i stlk 74 så det tänkte jag köpa lite i, och så lite i stlk 80. Ska se om jag hittar några vårskor till mig också som jag kan ha när den här hemska snön som bestämt sig för att komma igen, försvinner.

Kan inte det här snöovädret bara försvinna, vill ha tillbaka det fina vädret som vi hade för bara några dagar sedan.

Ledsen och övertrött bebis

Nu blev det inte att ví gick till öppna förskolan, Hugo hade varit vaken i över 3 timmar och var totalt övertrött. Första gången som han verkligen var otröstlig och grät i minst en halvtimme, han kunde bara inte somna. Sängen funkade absolut inte så det var bara att glömma och vagnen var nästan ännu värre. Det som funkade bäst var att ha honom i min famn och gå fram och tillbaka och vagga honom i armarna, och det var ju inte precis som att det gjorde honom helt lugn och tyst, nej han grät ändå, men han gallskrek inte som han gjorde i sängen.

Tillslut så somnade han i allafall, gråtandes. Kändes hemskt att han var så ledsen när han somnade men det får vi ta igen när han vaknar, då ska vi leka och busa massor. Så det blev inte att gå till öppna förskolan, men det var nog bäst så när han var så trött, där finns det inga möjligheter för honom att sova eftersom man inte ens får ta in vagnen, och han kan ju inte ligga där utanför själv. Vi får gå dit på måndag istället.

Hugo testade på att äta en majsbåge för första gången idag och det var väl inte den succén jag hade förväntat mig. Jag gav han den i handen och så tog det inte lång tid förrän han förde den mot munnen, men när han fick in lite i munnen så grimaserade han bara och så försökte han inte mer. Vet inte om han förstod att man kunde äta den eller om han tyckte det var äckligt, vi får testa fler gånger, vi har ju en hel påse nu så.

En som däremot var VÄLDIGT intresserad av majsbågen var Olivia, hon satt som en hök hela tiden som Hugo höll i den, hon försökte till och med roffa åt sig den med tassen. Ingen var gladare än hon över Hugos ointresse, hon knaprade maniskt i sig hela bågen och såg inte allt för lycklig ut över att den tog slut. När vi sedan gjorde ett till försök med Hugo och majsbågen så var hon där på två röda när hon hörde påsens prassel. Knäppa katt!

Ingen bra start på dagen

Nu ligger Hugo och sover och har gjort det i en timme nu. Igår funkade allting jättebra och han åt bra nästan hela dagen, men idag har han inte ätit någonting alls nästan. Vi gick upp vid 6 och vid halv sju försökte vi ge honom gröt men han ville inte alls ha och fick i sig endast några tuggor. Vid halv 9 försökte jag igen med först ersättning, och det åt han 60 ml utav, och sedan gröt, men där var det likadant som i morse. Tråkigt att hans aptit inte höll i sig. Vi får väl se hur resten av dagen blir, han borde ju vara hungrig när han vaknar.

Vi kommer kanske gå en sväng till öppna förskolan idag igen eftersom Hugo tyckte det var så kul igår. 13.00 öppnar det, och innan det ska jag duscha, laga mat, mata Hugo och fixa ordning mig, så vi får väl se om vi hinner.

Nu ska jag gå och titta till honom inne i sovrummet.

Öppna förskolan

Idag har vi varit på öppna förskolan och bvc. Hugo åt direkt när vi kom dit och han slukade en hel burk med kyckling & pasta och sedan ca: 1/3 burk persikopuré, så att äta där gick i allafall superbra, åtminstone den här gången. Hugo lekte lite med sin favoritleksak där, en sådan där klassisk  "pop up" leksak, fast denna är en lite nyare version med ljud, och han älskar den! Vi kanske ska ta och införskaffa oss en. Han visade upp sina färdigheter, dvs sitta rulla runt och glida runt lite på golvet, sedan var det sång och så våffelätande för mig. Var riktigt trevligt där idag. 

Sedan var vi inne på bvc och kollade Hugos vikt och det såg bra ut trots att han ätit så dåligt, han vägde 82??, ja något på 8200 i allfall. Mätte honom gjorde vi inte eftersom vi ska dit på måndag för 6-månaderskontroll och vaccination.

Robert har varit iväg och storhandlat utan oss idag, han åkte med Erik istället. Första gången han storhandlade utan mig och det gick jättebra, vi hade skrivit upp allt vi skulle ha innan så det var bara att följa listan, och det var en hel del! Blev mycket smidigare att göra såhär den här gången eftersom vi skulle ha så himla mycket, och det är knappt vi får plats i bilen när vi ska ha med all mat + diverse saker som toapappersbal och vagn. Vi måste ha med vagnen när vi åker till Willys för annars funkar det inte, där har dom inte den smarta lösningen med en "bilstol" på kundvagnen som han kan sitta i som dom har på Ica maxi, tyvärr. Och ännu kan han ju inte sitta så bra att han kan sitta i kundvagnen.  

Nu är det snart dags för sängen för oss också, Hugo sover sedan 19.45.


Onsdag 25/3

Nu är vi vakna och har varit det i en timme ungefär. Nu sitter Hugo och äter lite gröt tillsammans med pappa, det går väl sådär, han har inte ätit mer än hälften och jag tror inte han kommer vilja ha mer. Men idag ska vi till bvc igen och väga honom och se så han inte gått ner i vikt nu igen eftersom han inte velat äta speciellt mycket på ett tag. Förhoppningsvis passar det in så att han kan äta lunch där på öppna förskolan också.

När Robert slutar skolan är det tänkt att vi ska åka och storhandla, men innan dess måste vi skriva matlista för hela månaden så att vi vet vad vi ska ha.

Nu har Hugo ätit klart och verkar jättetrött så jag ska passa på att gå och lägga mig en stund med honom.


Måndag 23/3

Idag gick vi upp vid 06.30 då Hugo vaknade och tyckte att det var dags. Vi var uppe en stund och sedan när han började bli trött igen så gick vi och la oss och sov väl 40 minuter till. Robert åkte iväg till skolan under tiden som vi sov. När vi gick upp för andra gången var det dags för gröt till Hugo och frukost till mig.

Under dagen har jag fixat lite här hemma, diskat en massa glas som står i vitrinskåpen, tvättat Hugos ko och dammsugit.

Appropå Hugos ko så visste jag inte riktigt hur jag skulle göra med tvätten av den eftersom han har den varje gång han ska sova och är bara vaken 2-3 timmar i stöten. Maskinen tar ju runt 2 timmar och sedan ska den hinna torka också. Stoppade den i maskin direkt när vi vaknade i morse och så tvättade jag halv-maskin och då går det snabbare.

När det var dags för Hugo att sova var "Koisen" inte torr så då gjorde jag ett försök att få honom att somna ändå, men utan resultat, så tillslut fick han den trots att den inte var torr. Hade hängt den på elementet så den hade hunnit torkat hyffsat bra, den var bara lite småfuktig, men Hugo var nöjd med det också. Nu är den i alla fall ren och fin men han har redan börjat pula in den i munnen och sugit på armarna/klövarna på den, så snart är den lika smutsig igen. Bra att han gillar den i alla fall!

När jag skulle dammsuga så la jag Hugo i hans babygym under tiden, skulle bara dammsuga i vardagsrummet och då tänkte jag att han kunde få ligga och leka där. Han tyckte dessvärre inte detsamma och direkt när jag satt igång dammsugaren så började han gråta. Behövde verkligen dammsuga så då kom jag på att jag kunde testa att ha honom i babybjörn-selen som han inte har setat i sedan han var miniliten. Klämde i honom i den, vilket inte var så lätt nu när han är mycket större, satte honom framåt i den, och det gick hur bra som helst! Han verkade tycka det var jättekul att sitta där, han sprattlade massor och tog tag i allt han kunde nå.

Passade på att dammsuga hela lägenheten eftersom det gick så bra. Det var däremot inte speciellt skönt för min rygg att ha en bebis på över 8 kilo i den, jag som tyckte det var jobbigt redan när han var någon månad. När jag var klar och skulle ta ur honom ur den så är hans ena hand blå!! Den hade tydligen blivit det för att armen liksom hade varit lite uppåt hela tiden, så nu vet jag inte om jag vågar använda den igen, synd eftersom det var så smidigt. Skulle vilja ha en ergonomisk sele eller sjal som man kunde använda ibland, men det är ju inte speciellt billigt.

När jag diskade så fick han sitta i sin babysitter som vi inte använt på ett tag heller eftersom han inte alls gillat att sitta still där, men nu så gick det bra, han satt och lekte med en slev och kollade på mig.

Nu ska jag laga mat!

Tog en bild på han när han satt i babysittern idag, så här kan man se hur stor han blivit. 



1 månad gammal!                                    5 månader gammal!

Lite skillnad!

Söndag 22/3

Idag gick vi upp vid 7 har jag för mig, det gör vi väl i regel nu för tiden. Inga sovmornar här inte. Men det gör inte så mycket, det är skönt att komma upp på mornarna och dagarna blir så mycket längre och man får mer gjort. Dessutom ska jag väl inte klaga med tanke på att Hugo sov till 12-tiden åtminstone de första 3 månaderna, så då fick jag gott om sovmornar, och det är det inte alla som har turen att få med en liten bebis i huset.

Idag har vi bara varit hemma, Robert har pluggat största delen av dagen och jag och Hugo har inte gjort mycket. Gjorde lite morotspuré som han åt till lunch och lite som jag frös in. Nej, jag kan faktiskt inte riktigt minnas vad vi gjort idag, så det kan inte vara något nämnvärt.

Det har varit så tråkigt väder ute också så man har ju inte haft någon större lust att gå ut, har snöat hela dagen som sedan bara blivit slask. Tycker att det kan vara slut på vintern så det kan bli lite fint vårväder.

Hugo somnade vid 19.30 och då var han verkligen övertrött så han hade lite svårt att somna, varje gång jag gick ut ur rummet så började han gnälla och spottade ut nappen. Men till slut så kom han till ro och somnade så sött med sin älskade ko över ansiktet. 
 


Fredag 20/3

Idag har jag faktiskt inte så mycket att skriva. Till skillnad från igår då dagen kändes jättelång har den här bara sprungit iväg. Vi har inte gjort något speciellt, jag har inte mått så bra idag så vi har bara varit hemma och tagit det lungt. Det fina vädret har inte visat sig heller, tråkigt att det inte höll i sig. Men vad jag har hört så skulle det tydligen bli fint i helgen.

Vi åt för en stund sedan, kyckling med ris och currysås blev det idag. Hugo åt lite gröt efter att vi hade ätit och sedan fick han ren blöja och så ner i sängen på en gång, han var väldigt trött så det tog inte lång tid innan han somnade så sött.

Han somnade lite senare idag, men det vara bara för att han sov en stund i min famn framför tv:n vid 6-tiden, så sent brukar han aldrig sova på dagarna. Men det gör inget att han somnade lite senare, då kanske man kan få sova en liiten stund extra i morgon. Det stod väl mellan att han somnade för natten vid 18 eller att han somnade som han gjorde nu vid 20.20, för han hade nog mycket väl kunnat sova vidare i sin säng då. Men så kul tycker jag inte att det är att gå upp vid 5-tiden på morgonen så det blev alldeles utmärkt såhär.

Usch vad trött jag känner mig!

Dagen

I morse när Robert hade vaknat så gick vi ut på en promenad eftersom det var så himla fint väder, kändes verkligen som vår. Man blir så mycket piggare när solen tittar fram.

Jag har också hunnit med att tvätta en maskin tvätt och hängt den på tork. Medan jag vek ihop rentvätt så satt Hugo alldeles själv på ett lektäcke och kollade, han sitter riktigt bra nu. Han kan inte sitta några längre stunder än, eller han kanske kan men han vill inte, för rätt som det är kastar han sig framåt på mage så att han kan åla runt på golvet istället.

Jag och Hugo sov en stund tillsammans också, en ganska lång stund på 1½ timme, hur mysigt som helst var det!

Vi har även hunnit med en liten promenad till, vi gick till biblioteket och lämnade tillbaka lite böcker. På vägen tillbaka somnade Hugo så då stannade vi ute så att han fick sova en stund i vagnen medan jag passade på att kratta lite löv ute i vår lilla trädgård. Robert kom hem från skolan när vi var ute så då gick vi en vända tillsammans så att Hugo skulle få sova klart och för att det var så skönt ute.

Sedan har vi bara lagat mat och lite sånt, köttbullar, gräddsås och potatis blev det.

Nu ska vi kolla på lite mer DH! Men först ska jag diska Hugos flaskor och koka vatten.




Torsdag 19/3

Idag slog Hugo upp sina ögon kl: 06.00 och tyckte då att det var dags att gå upp, hans föräldrar var väl inte riktigt överens med honom om det. Vi gjorde ett halvhjärtat försök att få honom att somna om igen men det var som väntat helt meingslöst. Robert gick upp med Hugo och jag fick sova vidare en timme, jätteskönt var det och nu känner jag mig riktigt pigg.

När jag hade gått upp åt Hugo, lite ersättning och en portion gröt med päronpuré och några skedar mosad banan, en riktig brakfrukost med andra ord. Det var bra med tanke på att han varit lite sisådär med maten igen under den här veckan. Vi har kommit fram till att det förmodligen beror på att han är eller är påväg att bli sjuk, han har verkat lite hängig och så har han lite förhöjd temp, men inte så att det är feber. Han har varit lite konstig i magen också och haft lite lösare bajs, så det beror nog på det. Hoppas i så fall att han mår bättre snart!

Nu har jag precis ätit frukost och satt på diskmaskinen. Hugo sover och det gör Robert med, han ska sova en timma nu eftersom jag gjorde det i morse.

Om Hugo själv får välja!

Ja, då ska det vara allt annat än matro när han äter. Det ska vara show med både sång och rörelser, förstaklassig underhållning, annars kan man glömma att han tänker öppna munnen. Man kan ju lungt säga att förbigående utanför vårt fönster får sig ett gott skratt om dom råkar passera under en av Hugos måltider i alla fall. Lite kul är det, men något påfrestande och i längden inte en hållbar situation eftersom det kräver oss båda två. Men förhoppningsvis och jag vågar även tro att det bara är tillfälligt och att han snart kommer låta skeden med mat slinka in med åtminstone enbart sång!

Hugo sover sedan ca: 19.30, han somnade i vår säng när jag låg bredvid honom och pratade med farmor i telefonen. Han verkar tycka att det är jättemysigt att somna när mamma pratar i telefonen eftersom det hänt två gånger nu på mindre än en vecka, så snart ligger man väl och låtsaspratar i telefonen också när det inte finns någon att ringa och Hugo ska sova. Man slutar ju aldrig förvånas över sig själv och vad man är kapabel till att göra för sin son så det är nog inte helt orimligt.

Vi var ute på en liten promenad förut också alla tre, gick till en lekpark och gungade i en jättestor gunga som man kan ligga i och sedan till Hemköp för att veckohandla. Hugo verkade tycka om att gunga, så dit får vi gå fler gånger.

Nu har Robert bakat en kladdkaka och fixat så att vi kan kolla på flera desperate housewives-avsnitt ikväll, så det ska bli riktigt mysigt och gott. DH är ju så fruktansvärt bra, helt klart den bästa serien jag sett!

Här har ni en bild på den mycket bestämda men ack så söta diktatorbebisen!






Onsdag 18/3

Hugo somnade kl. 20.00 igår och så gick vi upp vid 7.30 nu på morgonen. Vi gick och la oss rätt sent igår så man var ju lagom pigg i morse, men det kan man ju inte skylla på någon annan än sig själv.

Nu på sista tiden har jag verkligen börjat vara vråltrött på mornarna, har känt mig utvilad och varit pigg ända sedan Hugo föddes, men nu är jag helt död när jag vaknar. Det är inte förrän nu jag börjat förstå det här med att alla säger att man är ständigt trött och aldrig får sova ut som småbarnsförälder, nu för tiden känns det som att jag kan göra vad som helst för att få sova en extra timme på morgonen. Fast som alltid så är det bara så länge man tillåter sig ligga kvar i sängen som man känner sig så fruktansvärt trött, när man väl kommit upp är det inga problem. Som nu till exempel så sover Hugo och om jag hade velat hade jag ju kunnat sova en stund jag med, men nu är jag alldeles för pigg för det.

I går kom jag och Robert fram till att vi måste bli bättre på att planera vad vi ska äta, för nu upptar det så mycket tid att komma på vad vi ska äta, sedan så blir det oftast att vi går och handlar en massa som vi behöver till det och sedan ska det lagas. Istället ska bestämma vad vi ska äta under hela veckan i förväg och gå och handla så vi har det som behövs hemma. På så sätt slipper vi alla småköp hela tiden som drar iväg massor i pengar. Vi har hur mycket mat som helst i kylen & frysen men ändå går vi och handlar annat, det är bara så onödigt.

Jag vill att det ska bli påsklov för Erica nu så att hon kan komma hit, det är så roligt att ha henne här.


Bilder på Hugo



Idag har vi gjort tre olika puréer, majs, broccoli och morot och fryst in som istärningar. Hoppas att Hugo kommer tycka om det. Vi ska även göra kycklingpuré antingen idag eller i morgon, så att man bara kan blanda i hop lite olika tärningar när han ska äta.

Robert är ledig för tredje och sista dagen i rad nu och det är jätteskönt att ha honom hemma på dagarna.

Hugo ligger och sover nu, det var verkligen inte lätt att få honom att somna nu men tillslut blev han så övertrött så han blev jättegrinig och somnade direkt när jag la honom i sin säng, som vi redan hade försökt med i en timme.

Nu ska jag fixa i ordning lite här hemma!

Framsteg

Idag satt Hugo själv för första gången, min duktiga lilla pojke! Från att ha vält på en gång som man sätter honom upp så kunde han helt plötsligt idag sitta helt utan stöd. Han har utvecklats så otroligt mycket den senaste tiden!



Jag älskar dig!

 

Då var jag tillbaka igen!

Jag skriver här nu igen, det enda som var bra på blogspot var att det var enkelt att lägga upp videon, men för övrigt gillade jag inte alls den bloggen. Och det går ju att lägga in filmer på den här också även om jag inte riktigt vet hur man gör än, men det får jag ta reda på!

Nu har Hugo somnar, Robert är i duschen, och när han är klar ska vi göra lite pureér och frysa in i iskuber.

Byte av blogg

Från och med nu kommer jag att blogga på http://sandrasj.blogspot.com. Anledningen till att jag byter är för att man lättare kan lägga in filmer där, vilket skulle vara kul att kunna göra. Ni är välkomna att fortsätta läsa där!


Lördag 14/3

Idag är det 46 månader sedan jag och Robert blev tillsammans, 3 år och 10 månader. Ganska lång tid!

Gårdagen fortsatte bra vad det gäller Hugos mat, han åt inte mycket mer ersättning men han åt bra med mat och gröt, och det är ju jättebra det med. Inatt fick han i sig en del också så nu för tillfället går det ganska bra. Det är fortfarande ett äventyr varje gång han ska äta men vi har gjort framsteg, och det är det som räknas.

Igår var jag ute på en promenad med Hugo, vi gick till apoteket och köpte lite nödvändigheter så som tandbortar, tandkräm, bephanten och fenurilkrämen som jag inte kan leva utan. Sedan tog vi en sväng här i Ryd under tiden som Hugo sov.

Till middag blev det chili con carne, och gud så gott det var nu när vi inte ätit det på minst ett halvår. Kunde inte äta det när jag ammade eftersom Hugo redan hade ont i magen, och det hade nog bara gjort det värre.

Roberts tenta igår hade väl gått sådär men han är nästan säker på att han klarade den, om inte så skulle det vara första gången han inte gjorde det, och det vill vi inte!

Nu är Robert iväg och jobbar som alltid på lördagar, han slutar 14 och då blir det att äta våfflor. Sedan ska dagen bara gå till att ta det lungt, och ikväll blir det melodifestival-finalen och en massa onyttigheter.

Nu vaknade min lilla prins så nu är det bäst jag går till honom!

Är så himla lycklig!

Ja, man kanske kan tycka att jag överdriver, men jag känner mig så lycklig!

Hugo får ju alltid flaskan med ersättning innan varje mål så han får äta så mycket han vill av det först innan vi ger han mat/gröt, det brukar aldrig vara mer än 40-60 ml nu och han brukar bli hysterisk, detta gör vi i hopp om att han en dag ska acceptera flaskan igen eftersom det vore smidigt och bra om han kunde äta antingen ersättning eller så småning om välling i den. Och nu vid 13 så gjorde han något som chockade både hans mamma och pappa till tusen!! Han åt upp de 135 ml som jag gjorde ordning först och sedan gjorde jag ordning mer och han åt 90 ml till!!! Jag kan inte tro att det är sant! Han åt alltså ett HELT mål ersättning! Det är väl första gången på 1½ vecka skulle jag tro. 

Det finns alltså fortfarande hopp om att han inte kommer rata ersättningen helt och hållet än. Jag vet att det förmodligen bara är en engångföreteelse men jag kan inte hjälpa att jag hoppas på att han kommer börja vilja ha lite mer av ersättningen igen.

Håller alla fingrar och tår...


Fredag den 13:e

Då var det fredag den 13:e igen då, känns som det var det för inte alls länge sedan.

Robert ska iväg och skriva tenta snart, den sista för den här tenta-perioden, hoppas det kommer gå bra. Hugo ligger och sover nu och har snart gjort det i en timme, han vaknade till för en stund sedan men då gav jag honom nappen och så somnade han om igen.

Innan vi gick och la oss igår kväll så höll Hugo på och vaknade och grät och hade sig, så då fick han en skvätt mat. Åt 60 ml och somnade om igen. Han bestämde sig också för att vakna vid 4-tiden och ligga vaken och se skitglad ut en stund, han ville inte alls ha mat så då fick han ligga mellan oss och somna om/ligga och leka. Vid 6 var det dags att gå upp och äta gröt för Hugos del, en väldigt negativ sak med att han vägrar äta ur flaskan. Det är ju inte riktigt lika smidigt att fixa ordning gröt, sätta honom i matstolen, på med haklapp, mata och se glad ut i ca: 20 minuter som att blada ordning en flaska och mata honom med den liggandes i sängen för att sedan somna om. Hur som helst gick det förhållandevis bra och han fick i sig det mesta, efteråt bädda vi ner oss i sängen igen och sov till 8.

Hugo och jag badade i morse, han tycker det är jätteroligt nu och plaskar som en galning. Ett riktigt vattendjur!

Nu ska vi börja laga lite mat så vi hinner äta innan Robert ska iväg.

Inte bra, men bättre!

Hugo somnade så sött  vid kl: 20.00. Numera somnar han själv i sin säng. Jag ligger med honom en stund i vår säng först, ibland somnar han då men om han bara ligger och leker så brukar jag lägga över honom i sin säng. Då ligger han där och rullar runt och flaxar med både armar och ben ett tag och sedan somnar han, man får gå in och ge han nappen ett par gånger när han börjar prata en massa, men annars gör han det alldeles själv och det brukar gå på max 10 min.

Dagen idag har funkat hyffsat bra matmässigt, fram till lunch har jag ju redan skrivit om och efter det så åt han först ca: 80 ml ersättning och sedan ganska mycket puré och sedan åt han en portion gröt och päronpuré vid halv 7. Så han har väl fått i sig 4 ganska rejäla mål idag i alla fall och det är ju defenitivt bättre än igår! Inte optimalt, men defenitivt bättre... Hoppas verkligen att det fortsätter mot det bättre nu och att allt det här strulandet kan få ett slut.

Har inte mycket annat att skriva just nu så jag återkommer när jag har det!


Torsdag 12/3

Igår var en jobbig dag, men den avslutades i alla fall ganska bra, Hugo åt en hel portion gröt en timme innan han somnade. Alltid något. Han kommer trots det inte upp i närheten av den mängd mat han behöver äta för att växa som han ska, men jag vet inte om det finns något vi kan göra, känns som vi försökt med allt nu. Eftersom han åt gröt innan han somnade så åt han bara ca: 70 ml vid 4 i morse, och det är ju inte heller så bra nu när han äter så dåligt, han brukar åtminstone sammanlagt få i sig runt 200 ml under natten och det hade han behövt nu. Men det är väl inte så konstigt med tanke på att han åt gröten. Det tråkiga är ju bara att han inte äter mer på dagarna för det, han behöver verkligen börja äta mer då om han inte ska äta på natten.

Idag åt han en portion gröt till frukost och så lite katrinplommonpuré efterråt, som han för övrigt verkade gilla den här gången. Sedan åt han nu vid 11.30 och då först 20 ml ersättning sedan fick vi lura i han lite puré, men det var inte populärt, fick även några tuggor gröt, men det dög inte heller. Nu sover han i alla fall och vi får väl hoppas att dagen utvecklas åt det bättre, så jobbigt det här. Jag förstår verkligen inte vad som är felet, varför vill han helt plötsligt inte ha ersättningen längre? Det är ju inte precis så att han börjat äta mer puréer och därför inte vill ha ersättningen, det hade varit en helt annan sak, men han vill inte ha någonting förutom möjligen gröten på morgonen.

Ringde bvc i morse igen och ville prata med vår bvc-sköterska, men hon var inte där så jag ska ringa i morgon igen. FIck prata med den andra men hon är ju inte riktigt insatt i problemet så därför vill jag prata med Kerstin istället.

Hugo har trots allt gjort framsteg nu de senaste dagarna, nu kan han hasa sig fram på golvet, eller ja, han hasar sig bakåt. Så nu far han runt här hemma!

Nu ska vi äta lite mat.

Jobbigt

Idag har det varit en katastrofal dag när det gäller Hugos mat, han har vägrat både puré och flaskan. I morse åt han först lite ersättning och sedan fick i sig lite gröt efteråt så det var jättebra, men sedan dess har vi knappt fått honom att äta något alls. Han åt 40 ml vid lunch och sedan skulle han få lite puré men han totalvägrade. Han var så trött så han fick sova en stund och så försökte jag ge honom lite till med flaskan och då åt han 40 ml till och sedan var det tvärstopp. Tog nästan 3 timmar till han åt igen och då bara 130 ml, fattar verkligen inte varför han inte äter mer!

Han kommer äta en gång till innan han somnar för natten och han kommer säkert inte äta mycket då heller, men vi ska försöka komplettera det med gröt i så fall.  Så här lite har han aldrig ätit som han gör nu och det är verkligen jobbigt när man inte fattar varför, han är inte förkyld eller verkar ha ont någonstans heller. Det värsta just nu är ju att han inte verkar vilja ha varken flaska eller vanlig mat, vad gör man då? Han måste ju känna sig hungrig och vilja äta tycker man. För övrigt så verkar han som vanligt, något gnälligare kanske, men han skriker inte en massa och är glad och nöjd, det är det som är så konstigt. Vill verkligen att det vänder nu!

Annars har vi inte gjort mycket idag, jag håller på att tvätta en jättemaskin med tvätt nu som dessvärre ska hängas upp när den är klar, det som är så kul. Måste diska lite flaskor och sånt nu också. Robert sitter och pluggar och har gjort det i stort sett hela dagen. När Hugo vaknar så funderar jag på om jag ska ta mig ut på en promenad i snövädret med honom, ser inte så lockande ut men det kanske skulle vara skönt.


Onsdag 11/3

I morse vaknade vi vid 7 och så låg vi kvar i sängen en stund medan Hugo låg och lekte mellan oss. Sedan gick vi upp och jag gav Hugo först lite ersättning och sedan banangröt. Han har knappt velat ha mat alls den senaste veckan, han äter MAX 100 ml varje gång och så vill han inte ha något mer på 3 timmar, alldeles för lite är det och så konstigt att han inte vill ha.

Ringde bvc igår om det här och vi fick komma dit, så nu hade han gått ner 10 gram sedan förra veckan när vi var där. Han som hade gått upp så bra då och så blir det såhär nu! Hon var i alla fall inte orolig och sa att även om det har gått väldigt upp och ner för honom så ser det bra ut om man tittar på det som helt. Jag tycker i alla fall inte att det känns bra eftersom jag vet att det beror på att han inte vill äta. Så nu försöker vi med mer fast föda som gröt och puréer och så får han äta så mycket ersättning som han vill ha innan. Det går väl sådär just nu eftersom han inte verkar allt för inresserad av gröten eller puréerna heller. Hoppas att det är övergående, att det bara är en fas som snart är förbi. Önskar att han åt som en häst så man slapp oroa sig=)

Nu vaknade Hugo så jag ska ta och gå till honom.


Måndag 9/3

Ja nu var det ett tag sedan jag skrev här men det har varit fullt upp hela tiden sedan dess, det är först nu som jag har tid att skriva ett inlägg.

I torsdags hade jag som sagt mycket att göra och servettvikningen tog två timmar, och då hjälpte ändå Robert mig med några stycken när han kom hem från skolan. Fick klart i stort sätt allting som jag behövde göra förutom städningen.

I fredags var det ännu stressigare och vi hade fullt upp, lagade all mat och bakade det sista också. Erica kom hit med tåget vid 14 så då var hon med Hugo medan vi ordnade med allt inför dopet. Inte förrän vid 21-22 var vi klara med allting och kunde varva ner. Vi gick och la oss ganska tidigt också eftersom vi skulle upp tidigt på morgonen.

Dopet gick i alla fall jättebra, Hugo var jätteduktig i kyrkan och höll sig glad hela tiden. Maten och fikat var också uppskattat, speciellt kladdkakorna med chokladglasyr på. Vi bjöd på bulgursallad med tzatsiki, bröd och ost till mat och till fika blev det kladdkakor med grädde, bullar och kakor. Inte helt oväntat blev det en massa mat över. Det är ju så svårt att beräkna hur mycket man behöver göra för nästan 30 pers, men det var skönt att det blev lite över så att vi kunde äta det på kvällen också och slippa laga mat. Det var kul att så många kunde komma och att allt flöt på så bra. Hugo fick massor av fina presenter, bl a ett sparkonto med pengar och insättning varje månad, ett lammskin, två stycken olika typ "bobbycars", böcker, barnservis, barnbestick, en liten termos med ingraverat namn och en nalle på, två jättefina och mysiga gosedjur, ett födelsedagståg som man sätter ljus i och kan använda varje år upp till 9 års ålder, och lite annat skoj.

Känns skönt att dopet och allt vad det innebär är över nu för det var verkligen hyperstressigt mot slutet. Om det blir fler dop kommer vi garanterat köpa smörgåstårta så man slipper laga all mat i alla fall.

I går gjorde vi inte mycket, Erica var tvungen att åka hem då istället för idag eftersom det inte gick något tåg hon kunde ta utan byten då. Det var tråkigt att det behövde bli så, är så kul när hon är här!

Nu ligger Hugo och sover i sin säng, jag försöker vänja honom att somna där på dagarna för nu funkar det inte längre att han bara kan komma till ro och somna när man vaggar vagnen, han är nästan för lång för den nu och vi kan inte hålla på och byta mellan sitt - och liggvagnen varje gång han ska sova på dagarna. Det har funkat bra hitills, han har somnat i sin säng alla gånger både igår och idag, det är lite svårare att få honom att somna men han vänjer sig väl.

Förresten så vände sig Hugo från rygg till mage för första gången i torsdags! Nu gör han det hela tiden, han är så duktig. Från mage till rygg har han kunnat sedan han var en månad.

Nu är Robert iväg och skriver sin första tenta och jag hoppas det går bra nu trots att han haft så lite tid att plugga.

Kommer att lägga in lite bilder från dopet när jag fått tag i dom av alla.



En sådan här fin kanin fick Hugo av Cissi, den är hur mjuk och mysig som helst!

Sovande bebis

Nu sover Hugo, han somnade för ca: 25 min sedan. Robert är fortfarande i skolan och kommer hem vid 21. Jag håller på och lagar lite mat nu, kycklingpytt. När det är klart ska jag sätta igång med servettvikning.

Torsdag 5/3

Vilken tur vi hade i morse! Hugo vaknade inte förrän 7 och sedan somnade han om strax efter det och vaknade vid 8, helt underbart att få sova ut så länge. Vi gick och la oss ganska skapligt igår eftersom vi trodde att Hugo skulle vakna vid 5-6 i morse, så det blev nästan 9 timmars sömn i natt. Han var nog väldigt trött igår eftersom han sov nästan 13 timmar, det har nog aldrig hänt innan.

Idag har jag massor att göra. Detta ska jag försöka hinna med:

- Tvätta två maskiner tvätt
- Vika servetter
- Handla det som behövs till maten som vi ska ha på dopet
- Baka
- Städa hela lägenheten
- Stryka dopklänningen + Hugos kläder till efter dopet

Det är en hel del jag ska hinna med, och Robert går i skolan till 21 så han kan inte hjälpa till heller. Det enda som jag kan skjuta upp till i morgon om det skulle behövas är att städa. Vi skulle träffat Elin och Nova idag också men tråkigt nog så hinner vi inte det nu när det är så mycket att göra, vi ska åka dit nästa vecka istället.

I morgon så kommer min syster hit, det ska bli jättekul, hon ska stanna hela helgen och åker hem på måndag. Det är bra att hon kommer hit också så att hon kan hjälpa till lite att förbereda inför dopet, eller ja, sysselsätta Hugo lite under tiden vi fixar maten och så.

Nu sover Hugo så då tänkte jag passa på att göra mig i ordning och stryka hans kläder innan han vaknar.

Bilder tagna på Hugo idag!



Dagen idag

Idag har vi hunnit uträtta nästan allt vi skulle. Vi åkte till kyrkan för att hämta dopklänningen och kolla på lokalen där vi ska ha mat och fika, lokalen var jättebra! Det var ett helt hus som vi kommer ha tillgång till och det fanns massor av bra saker som vi kommer ha användning för, som t ex en stor kaffebryggare. Rummet vi ska vara i var över förväntan det också, det var jättefint och inrett i ljusblått och vitt vilket blir perfekt. Vi hittade kläder till Robert också, ett par mörka jeans och en ljus skjorta. Det enda som inte blev gjort var att köpa skor till mig, jag kollade lite snabbt men visste inte riktigt vad jag ville ha så jag får åka ner i morgon eller på fredag istället.

Vi använde sittvagnen när vi var nere på stan och Hugo verkade tycka mycket bättre om den, han gnällde inte en enda gång. Vi har den ju nästan bara i liggläget eller snäppet över men han ser så mycket bättre i den ändå om man jämför med liggdelen, och han hatar verkligen att bara ligga där och inte se något.

När vi kom hem provade jag dopklänningen på Hugo och han var så himla söt i den och den passade perfekt! Det första han försökte göra var att ta tag i tyget och pula in i munnen, samma sak med snöret=)

Hugo sover redan och somnade vid 19 så det kommer förmodligen bli en vääldigt tidig morgon i morgon, inget jag ser fram emot precis men det gick verkligen inte att hålla honom vaken längre. Han somnade till och med på vår säng medan jag var i köket och skulle fixa mat åt honom, så han hann inte ens äta.

Nu ska vi äta också, blev lite sent idag och nu är jag verkligen jättehungrig! Blir kycklingklubbor med potatis, morötter,lök, paprika och vitlök i lergryta, ska bli jättegott.

Onsdag 4/3 BVC

Nu är vi nyss hemkomna från bvc, han hade växt bra sedan sist. Nu vägde han 7830 gram och var 69 cm lång, huvudomfånget var 43 cm. Alltså hade han gått upp 310 g nu på 9 dagar vilket är jättebra!

Pratade med henne om gröten också, om att vi upplever att han får ont i magen av den, så nu sa hon att vi kunde testa risgröt eller majsgröt istället. Så nu har vi precis varit på Hemköp och köpt Sempers banangröt som är gjord på rismjöl, så får vi se om den funkar bättre. Tror det blir att testa den vid lunch, blir antingen den eller potatis & palsternacka.

Efter lunch ska vi åka ner på stan och uträtta en massa ärenden inför dopet, vi ska kolla på lokalen (den här gången ska vi få det gjort!), hämta Hugos dopklänning, köpa kläder till Robert och försöka hitta några skor till mig.

Nu ska vi göra lite baconröra och pasta till lunch.



Hugo 13 dagar gammal!

Kvällsinlägg

Hugo somnade strax efter 20 idag, alltså aningen senare än vad han brukar göra nu. Men det var inte så konstigt med tanke på att han sov mellan 16.45-18.15! Så sent brukar han sällan sova nu och om han gör det så är det max en halvtimme. Bra att han somnade som han brukar trots det.

Både idag och igår har Hugo varit jättekrånglig med maten, kanske kan bero på att han haft ont i magen av gröten. Är ju svårt att veta eftersom man inte kan fråga honom. Tog tempen eftersom jag tyckte att han kändes varm, men någon feber hade han i alla fall inte. Kollade igenom hans mun också då han har haft fingrar och händer extra mycket där de senaste dagarna, men verkade inte vara några tänder på g heller. Han har ju krånglat förr så det är ju inget ovanligt men nu har det funkat så himla bra ett tag och då blir man ju lite fundersam på vad det kan vara.

Till middag blev det en jättegod kycklingröra med lök och curry som man har i ett speciellt orientaliskt bröd med en massa grönsaker.

I morgon ska vi till bvc för vägning och mätning. Ska fråga hur vi ska göra med gröten också, känns nämligen som det är den som är boven när det gäller hans magont.

Så stor han börjar bli!

Nu om man lägge Hugo på mage på golvet så lyckas han förflytta sig runt i en cirkel, det tar lite tid men runt kommer han! Så duktig han är! Han balanserar likom på magen och så drar han sig runt med händerna. Jättegulligt är det. Ibland försöker han få upp benen också i krypposition, så det kanske inte dröjer allt för länge innan han kan det också. Vart tog min lilla bebis vägen?

Här kommer några bilder på när han gjorde detta för första gången!





Tisdag 3/3

Igår blev Hugo 5 månader! Tiden bara springer iväg, känns som det var igår som vi kom hem den oerhört lilla bebisen, som man inte visste någonting alls om. Nu är han redan 5 månader och har lärt sig massor på bara den senaste veckan. Nu tycker jag allt att tiden kan gå lite långsammare så man hinner njuta av tiden när han är bebis.

Den här veckan är det tusen saker som ska göras, fattar inte hur vi ska hinna. Dopet är på lördag och det känns som vi har allt kvar att göra. Så himla dåligt tajmat är det också eftersom Robert har tentaperiod och måste lägga allt fokus på det just nu. Får hoppas att vi får tiden att räcka till trots en agenda på mer saker att göra än minuter kvar till dopet.

Igår och idag har Hugo fått gröt på morgonen, det verkar dock som han fått lite ont i magen även denna gång. På bvc sa hon att de kunde få lite ont just som man börjar med det men att jag ska fortsätta några dagar till och se om hans mage vänjer sig, så får det bli!

Nu ropar Hugo på mig!

RSS 2.0