Blommor

Plockade en bukett blommor på min kvällspromenad, så nu är det fint på vårt köksbord!


Torsdag 31/5

Ogillar starkt den här tentaperioden jag har just nu, känner mig så sjukt omotiverad att plugga och vill egentligen bara ha sommarlov nu. Men det är ju alltid så här i slutet av terminen, speciellt inför sommaren, så det är väl bara att bita ihop och plugga vidare. Om exakt en vecka på klockslaget kommer jag att vara klar för denna termin och fri att göra vad jag vill i en dryg vecka innan sommarjobbet sätter igång för 4 veckor, och sen är jag helt fri med barnen tills skolan startar 27 augusti.

Det har varit ett hektiskt år med massor av nya rutiner. Robert la fram sitt examensarbete igår och förutom sitt opponentskap han ska göra om någon vecka så är han helt klar med sina 5 år på universitetet, tänk vad tiden gått fort! Idag jobbar han sin första riktiga arbetsdag med sitt första riktiga projekt som civilingenjör. Det är svårt att förstå för mig att han inte längre går i skolan. Han har varit och är så himla duktig!

Jag är även så stolt över mig själv som hittills klarat allt i skolan och nu är det bara den här sista tentan nästa torsdag som är kvar. Alla andra tentor och moment i skolan är godkända och klara! Dom här två terminerna har gått otroligt fort och det gör att jag inte alls ser det som någon evighet kvar tills även min utbildning är klar.

Igår var jag hemma med barnen eftersom Selma hade feber i måndags så jag fick hämta hem dom från dagis och Robert var hemma i tisdags. Vi tog bussen till Tornby där vi spenderade dagen med lunch på Ikea och inköp av diverse nödvändigheter, som exempelvis sommarskorna till barnen. Barnen var hur glada som helst och sprang runt som kor som precis släppts ut på grönbete i alla affärer. Hugo tyckte dessutom att det var jättespännande att åka buss och ville sitta helt själv längst fram i bussen, därifrån ropade han till mig och Selma och frågade om vi såg alla traktorer, grävmaskiner, lyftkranar m.m. som han såg. Vi åker ju sällan buss nu när vi bor så centralt.

Idag är dom på dagis och jag puggar immunförsvaret, utvecklingspsykologi och nervsystemet. Immunförsvaret är jag nästan klar med, utvecklingspsykologin gäller det mest att få lite struktur på (vilken teoretiker säger vad) och när det gäller nervsystemet vill jag inte ens tänka på det. När jag är klar med dessa saker är det väl en sisodär två A4-sidors lista med punktvis uppstaplade saker som jag måste hinna beta igenom innan tentan. Dvs alldeles för mycket att hinna med på en vecka.

Nya sommarskor

Dom här sommarskorna blev det till barnen i år:


Utvecklingssamtal

Är precis hemkommen från Selmas utvecklingssamtal på dagis. Selma (och Hugo) var lyckligt ovetande om att jag var där, hade hon sett mig komma och sedan gå utan henne och Hugo hade det blivit många tårar. Utvecklingssamtalet gick jättebra och det är alltid lika kul när de berättar om hur våra fina barn är på dagis, man blir så glad när allt går så bra och att de har roligt om dagarna. Vi är så glada att vi hade turen att få platser på en så bra förskola, vi har faktiskt inte en endaste negativ sak att säga om det än så länge. Jag lämnade också in mitt jobbschema för sommaren.

Nu ska jag förberade mig inför morgondagens hygienrapportseminarium!


Fina bilder


Grattis James på 1-årsdagen!



Tisdag 8/5

Idag har jag varit i skolan för första gången på länge, i och med praktiken som varit i tre veckor nu. Men nu är den andra halvan av klassen ute istället. Jag och Therese har förberett oss för vårt "Barn som far illa-seminarie" som vi ska ha på torsdag. Tillslut hittade vi vetenskapliga artiklar som nog blir bra till det, men det var inte lätt eftersom det skulle passa till boken vi läst. Snart blir det till att läsa igenom dom och skriva någon kort sammanfattning.

Igår gjorde jag en liten fältstudie på barnens dagis, jag kom dit ett par timmar innan jag skulle hämta dom och var med för att kolla hur barn kommunicerar och leker med varandra i olika åldrar. Nu lärde jag mig väl egentligen inget direkt nytt eftersom jag har två livs levande exempel hemma, men det var ändå bra att få se eftersom det blev ännu tydligare med alla barnen där. Både Hugo och Selma tyckte det var jätteroligt att ha mig där och Hugo sa att han ville att jag ska stanna en stund varje dag.

Test

Kollar om det funkar att lägga in bild här nu.


RSS 2.0