Morotspuré

Nu sover Hugo för andra gången idag. Hitills idag har han ätit dåligt igen, det som har funkat så bra de senaste två dagarna. Får hoppas det bara var nu på förmiddagen som han var såhär.

Han fick lite morotspuré strax innan han somnade också, han gapade stort som vanligt så det gick bra. Han var dock inte speciellt intresserad idag heller, han ville hellre luta sig över stolen och kolla ner på Olivia(katten) som satt och åt.

Tog en bild på sötisen när han åt också!



Lördag 28/2

Idag vaknade Hugo vid 7 så vi gick upp strax därefter. Efter 1½ timma var Hugo lite sömnig igen så då sov han en stund. Under tiden han sov gick Robert till jobbet och jag gjorde lite morotspuré. Blev bra konsistens i allafall, smakade på det också men det var nog det mest smaklösa jag smakat på, men det är väl så det ska vara nu såhär i början. Hade kokta morötter och lite osaltat smör i och så mixade jag det. Hugo kanske får smaka på det till lunch, är ju tänkt att det ska bli potatis idag med men han verkade så ointresserad igår så det kanske blir att han får morotspuré idag istället. Ska bli kul att se vad han tycker om det!

Igår var jag nere på stan en sväng själv medan Robert var hemma med Hugo. Köpte ny overall till och lite kläder till Hugo. Overallen tog jag i stlk 80 så nu behöver han garanterat ingen ny nu i vår. Har inte varit så bra på det där med att köpa overaller som han kan ha ett tag, så detta var hans fjärde overall. Hittade kläder som jag kan ha på mig på dopet också.

På kvällen åt vi lövbiff, pommes och bearnaisésås och en god sallad. Det var länge sedan vi åt.

  




Ensam

Hugo somnade klockan 20.00, han var så himla trött då. Åt en liten slurk mat innan men somnade nästan med flaskan i munnen. Inte så konstigt att han var så trött eftersom han sovit ganska lite idag. Hoppas han sover gott i natt.

Idag har Elin och Nova varit här, dom kom hit efter lunch och åkte väl hem för 1½ timme sedan. Både jag och Hugo tyckte det var jättekul att träffa dom, Hugo blev helt överlycklig över att se Nova och ville känna på henne massor, och inte minst äta på henne. Han gapade stort och försökte få in både hennes huvud, hand och fot. Så himla söta är dom! Småttingarna passade på att ha en liten parmiddag bestående av potatispuré, och det verkade uppskattas av båda. Vi gick ut på en promenad också och jag passade på att hämta ut stavmixern som hade kommit. Sedan blev det lite fika, prat och bus med bebisarna. I morgon kommer dom förbi en snabbis också för att lämna tillbaka bilbarnstolen som dom lånade idag.

När Elin och Nova åkt hem så åt jag matlåda från igår och så på med ny blöja och pyjamas på Hugo, fixade mat till honom och så nattning.

Nu sitter jag och väntar på Robert som snart kommer hem från sin labb i skolan.

Torsdag 26/2

Har varit är jättejobbig natt, Hugo sov jätteoroligt och vaknade titt som tätt vilket resulterade i noll sömn för mig. Han bestämde sig också till både min och Roberts stora glädje, att vakna och vilja gå upp vid klockan 6! Usch vad jobbigt det var, men efter en och en halv timme ungefär somnade han om igen, och jag med. Robert däremot var tvungen att traska till skolan, så han lär ju vara lagom pigg ikväll när han kommer hem från skolan vid 21. Förstår inte varför han sover så dåligt ibland, han liksom smågnyr och gnäller och vrider och vänder sig hela tiden.

Det var i alla fall hur mysigt som helst att somna om brevid honom i morse, och vi sov ända till 09.30. Ser ju hellre att han sover på natten och att vi går upp tidigare, men idag behövdes verkligen de extra timmarna nu på morgonen.

Är lite besviken på att jag inte fått aviseringen om att stavmixern kommit, den borde komma idag. Kollade på onoffs hemsida igår och då var den skickad. Hoppas fortfarande på att sms:et ska komma under dagen. Vill ju göra potatispurén själv. Kommer den inte idag så måste den ju i alla fall komma i morgon.

Nu sover Hugo och har gjort det i en kvart, får se hur lång tid han tänker sova idag. Vore bra om det åtminstone blev en timme så jag hinner fixa ordning mig och lite här hemma under tiden.

Efter lunch kommer Elin och Nova hit. Ska försöka hinna baka något så vi kan fika innan dess också=) Får bli något som går snabbt.

Nu ska jag göra mig i ordning.

Onsdag kväll

Hugo somnade kl: 20.30 ikväll, verkar som att han tänker fortsätta att somna såhär tidigt vilket är jätteskönt för då kommer man upp tidigt på morgonen och så hinner man med att göra lite på kvällarna när han somnat.

Idag skulle vi ha åkt och kollat på lokalen där vi ska ha dopfikat men när Robert kom hem från skolan så rann bara tiden iväg så vi hann inte åka ner på stan. Vi som verkligen måste kolla hur den ser ut! Snart är det dop och minst en vecka innan det måste vi kunna förbereda alltihop. Vi har åtminstone bestämt vad vi ska bjuda på för mat, och fika ordnar Roberts syster, verkligen jättesnällt av henne att göra det.

Hugo fick i vanlig ordning nu sin broccolipuré på lunchen, och han var lika glad som vanligt över att få äta med den magiska skeden som gör allting gott. I morgon däremot är det dags för ny smak, då blir det potatispuré. Hoppas att stavmixern jag beställt hinner komma innan lunch så jag kan göra egen till honom, men om den inte hinner göra det så har vi färdig på burk hemma också. Han har för övrigt varit jätteduktig med flaskan idag, lite krångel har det ju varit men inte alls som de senaste dagarna. Hoppas han fortsätter så!

Till middag blev det köttfärssås och spaghetti, var Robert som skulle göra det men när det nästan var klart ropade han på mig i ren panik och ville att jag skulle komma och rädda köttfärssåsen, smakade tydligen skit enligt honom och med lite små ändringar tyckte han att jag lyckades få den god.

Som vanligt så missade jag största delen av det enda programmet som jag verkligen VILL se, "Halv åtta hos mig", blir alltid så och jag fattar inte varför. När första reklamen är så är det alltid något jag går iväg för att göra och så glömmer jag helt bort att jag kollar på tv och så hinner jag lagom se poängsättningen. Missar alltid själva middagen, det som är det väsentliga. Idag var det blöjbyte som distraherade mig.

I morgon kommer Elin och Nova hit, ska bli jättekul att träffa dom!

Snart ska jag diska och koka lite flaskor och annat kul som kommer med flaskmatning. Koka vatten också och hälla i termos så det finns klart i morgon.

Onsdag 25/2

Hugo somnade som sagt tidigt igår och vi gick och la oss vid 23 så det blev åtmninstone 8 timmars sömn i natt vilket var jätteskönt. Vid 7 vaknade vi och så låg vi och drog oss i sängen i nästan en timme. Hugo fick lite mat också, han som inte brukar vilja ha direkt på morgonen, så det var ju jättebra.

Idag måste jag kolla upp vad vi behöver köpa inför dopet och så ska vi försöka ta oss ner till stan och kolla på lokalen för dopfikat. Robert slutar 15.00 så det blir efter det.

Nu sover Hugo så då ska jag passa på att kolla vad vi behöver till dopet på en gång!

Här kommer lite bilder från nu i morse.




Tisdag 24/2

Idag var vi på bvc och pratade lite om hur krånglig Hugo är med sitt ätande, trots att matning med flaska stundvis har fungerat bättre så totalvägrar han och blir helt hysterisk de allra flesta gångerna. Pratade lite om att vi ska börja med smakportioner lite mer ordentligt nu så att vi om inte allt för länge kan ersätta ett helt mål med riktig mat, han verkar ju onekligen gilla att äta med sked bättre. Och så ska vi satsa på att introducera gröt på morgon och kväll, men det ska vi inte börja med förrän om en vecka ungefär.

Kollade också vikten när vi var där med tanke på att han inte ätit speciellt mycket, men där hade det hänt grejer trots allt! Han hade på bara en vecka nu gått upp 300 gram! Han som nu senast hade gått upp endast 80 gram på 3 veckor, så det verkar ju som att ersättningen på så sätt fungerat bra. Så något har han fått i sig allt, är så svårt att veta eftersom jag ammar på nätterna och då vet man ju inte hur mycket han får i sig.

Efter bvc stannade vi kvar på öppna förskolan en stund och Hugo fick äta lite broccolipuré idag igen. Dom bjöd på semlor dagen till ära, men jag tycker inte om varken grädden eller mandelmassan så det blev ingen för mig. Hugo tyckte det var väldigt intressant att kolla på alla barnen som sprang runt och lekte och speciellt på jämngamla lilla Oskar. Han sträckte sig till och med efter hans hand och försökte pula in den i munnen, precis så som han gör med allt annat också.

Var ute på en promenad på eftermiddagen eftersom Hugo sovit så dåligt idag och hade svårt att komma till ro. Tänkte att en promenad skulle få honom att somna och det gjorde det också, ville gå i skogen men det var så slaskigt och lerigt så det skippade jag.

Hugo sover redan. Han somnade kl: 20.15! Inte illa för att vara han, så ikväll ska vi passa på att kolla på House som vi annars missar eftersom det vanligtvis är när han nattas. Ska bli kul eftersom det är en ny säsong med nytt team. Hoppas det kommer vara lika bra som de andra säsongerna.

I morgon ska vi försöka åka ner på stan för att kolla på lokalen där vi ska ha dopfikat, vi behöver se hur det ser ut för att veta hur vi ska duka och vad för dukar som behövs, och framförallt vad som finns där och vad som vi behöver ha med oss själva.


Måndag 23/2

Idag gick vi upp vid klockan 7, ovanligt tidigt för vår del men Hugo somnade vid 20.00 igår så han var pigg. Tyvärr kan man ju inte säga detsamma om mig, var omänkligt trött kändes det som. Som tur var blev Hugo trött efter en timme igen och vi sov i en timme till, så himla mysigt att ligga och gosa med honom.

Efter vår lilla sovstund tog jag och Hugo ett bad, han tyckte det var hur kul som helst. Plaskade och sprattlade med benen som en liten vilde. Och så envisades han med att dra i duschslangen som han alltid gör=)

Vid lunch var det smakportionsdags! Blev som sagt broccolipuré och var en stor succé enligt lillen, verkar allt som äts med sked vara.

När Robert kom hem så gick vi på en lång promenad i Rydsskogen och sedan till Hemköp och handlade lite till veckan. Hugo sov så sött nästan hela promenaden men på Hemköp blev han däremot lite otålig, kan ju inte klandra honom heller, kan ju inte vara speciellt kul att ligga i vagnen när man är pigg och glad och har sovit färdigt. Dessutom ser han inge bra när han ligger där i, vi får byta till sittdelen snart men jag vill helst att han ska kunna sitta lite stadigare innan dess. Tror han kommer tycka mycket bättre om att sitta i vagnen då när han kan kolla runt på allt.

Till middag blev det klyftpotatis/ugnsrostade grönsaker med fetaoströra och köttfärsbiffar.


Bilder från promenaden!






Smakportion!

Idag har Hugo fått sin första smakportion sedan gröten som väl var för ca: 2 veckor sedan. Nu testade vi på broccolipuré! Trodde inte att han skulle gilla det eftersom det både luktade och såg mindre gott ut, men han glufsade glatt i sig det. Han verkar verkligen gilla att äta med sked, han bara gapar och vill ha mer. Har beställt en stavmixer idag så att vi kan göra egna puréer.


Hugo är laddad inför broccolipurén!


Mums, va gott det va!

20 februari

Nu har jag inte skrivit här på några dagar men det beror på att det har varit minst sagt struligt och jobbigt här hemma. Att sluta amma visade sig inte vara så lätt känslomässigt för mig vilket har resulterat i att jag mått väldigt dåligt till och från. Jag har verkligen fått kämpa för att hålla tillbaka tårarna många gånger. Inte blev det bättre av att Hugo matvägrade totalt igår och fick i sig väldigt lite ersättning, han krånglade varenda gång han skulle äta och inte förstår man varför heller. Han kanske fick ont i magen av ersättningen, det blir ju lite omställning för magen att helt plötsligt äta det när man levt på enbart bröstmjölk i 4 ½ månad.

Idag har saker och ting fungerat mycket bättre i alla fall och för mig har det åtminstone känts liite bättre, var väldigt skönt att Robert kunde vara hemma med oss hela dagen också. Han har varit superduktig och dammsugit, torkat golvena och städat i ordning hela lägenheten, och det behövdes verkligen kan jag säga!

Nu är det snart dags för sängen, men först ett DH-avsnitt!


Kväll

Nu sover Hugo, somnade för 25 minuter sedan. Han sov 1 ½ timme då när jag skrev senast vilket är jättemycket för att vara honom. Vid 16 åt han 165 ml som var alltihopa, så när han skulle äta vid 19 gjorde jag iordning 200 ml, och han fick i sig allt då också!! Man ser ju redan att han börjar äta mer, känns så himla bra att veta att han får i sig mat nu men ändå så saknar jag amningen något fruktansvärt trots att det var mycket krångel. Men det här är det bästa för Hugo, han krånglar inte alls nu när han ska äta och det är verkligen jätteskönt. Nu när han skulle äta innan han somnade så ville han bara ha lite grann, efter 60 ml ville han inte alls mer så då fick det räcka. Han vaknar ju förmodligen i natt och vill ha mat och då blir det amning. Han var säkert fortfarande mätt efter senaste maten.

Var på Hemköp förut och skulle handla lite och när jag stod i kassan och skulle betala så kom en tant som jobbar där som alltid brukar prata med oss om Hugo, och ville kolla på honom. Jag betalade klart och så pratade jag lite med henne och så gick vi hemåt, när jag var halvägs hem så inser jag att jag har glömt det jag handlade, och springandes efter kommer tanten från Hemköp och säger att jag har glömt mina varor. Var ju snällt att hon kom efter även om jag nu kom på det ändå.

Under tiden som jag var och handlade så lagade Robert mat, det blev kycklingwok med sweet chilisås och cashewnötter, jättegott var det.

Hugo sover

Nu har han sovit i över 1 timme! Det har inte hänt på flera månader att han sover så länge på dagen, brukar vara max 40 minuter. Dessutom har han spottat ut nappen så han verkar sova riktigt gott.


1:a dygnet utan amning

Ja nu var det över ett dygn sedan jag ammade sist, om man inte räknar med i natt. Men igår så fick han som sagt ersättning alla de 3 gånger han åt efter att vi kom hem från bvc.

I natt ammade jag honom två gånger, ena gången åt han väl ganska bra och andra gången vet jag inte riktigt för då somnade jag under tiden, bröstet var i alla fall inte lika spänt som innan när jag vaknade i alla fall.

I morse vid 8 åt han en liten skvätt ersättning bara, ca: 45 ml och sedan strax efter 10 klunkade han i sig hela 150 ml vilket är det mesta han ätit hitills. För ungefär en timme sedan åt han ca: 120 ml.

Jag får pumpa ut lite granna ur brösten när det känns som de ska sprängas vilken sekund som helst, men hitills har det funkat bra. Jag undrar när mjölken börjar sina.

Idag har jag och Hugo varit ute på en promenad i Rydskogen, passade på att gå när jag visste att han ville sova. Vi hann knappt utanför dörren innan han sov, och sedan vaknade han när vi var påväg hem. Var i alla fall ute i 45 minuter och det var jätteskönt men väldigt kallt.

Nu ligger han och sover igen och jag ska nog ta och röja ordning lite i köket.

Ersättning

Nu sover min lilla älskling sedan 40 minuter tillbaka. Det har gått bra med ersättningen hitills, han har inte ätit sådär jättemycket varje gång men det verkar ändå vara så mycket som han får i sig. Kan nog vara så nu i början att han inte får i sig mer än 100-140 ml, men det beror nog på att han inte fått i sig så mycket genom amningen sista tiden. Hans mage behöver vänja sig helt enkelt.

Han åt i alla fall strax efter 15.00 och sedan nästa gång 18.30 och så var han hungrig och ville ha mer redan 20.30, så det tar sig redan! Nu efter sista målet var han jätteglad och bara skrattade åt allting, han verkade såå mycket nöjdare än i vanliga fall, och det säger ganska mycket eftersom han inte är särskilt gnällig då heller.

Känns himla bra att veta att han får i sig mat nu, hoppas det kommer funka lika bra i morgon. Det enda som är riktigt jobbigt nu är att mina bröst är stenhårda och gör ont nu när han inte har ammat sedan 12 idag. Har pumpat ut lite för att lätta på trycket i alla fall, vill ju inte riskera att få mjölkstockning.

Nu sitter Robert och gör ett tal i matten vad jag har förstått och när han är klar med det ska vi se ett DH-avsnitt och bara mysa innan det är dags för sängen.

Måndag 16/2

Nu har min syster precis åkt hem, hon har varit här sedan i fredags. Pappa kom hit vid 11 idag och så åkte dom tillsammans hem.

Idag har jag varit på bvc med Hugo och det var som jag misstänkte, han hade gått upp jättedåligt i vikt igen. Men nu var det verkligen inte mycket. Vi som har försökt prata med dom i flera månader och sagt att vi har haft problem, att han krånglar med amningen och så, men dom har bara sagt att så länge han kissar och verkar pigg så får han i sig tillräckligt. Känns så himla jobbigt att dom bara har ignorerat vårt problem, inte förrän kurvan började vika av helt så började dom bry sig. Han har ju gått upp väldigt dåligt nu ett tag men då har dom bara sagt att det är helt normalt att det går lite upp och ner ibland. Vill ju verkligen Hugos bästa.

Han hade bara gått upp 80 gram sedan sist och det var 3 veckor sedan, det är ju inte precis bra. Han som brukade gå upp nästan 300 gram i veckan. Och det är ju helt normalt att kurvan planar ut lite med tiden och det har den ju gjort, men han brukar ju åtminstone gå upp över 100 gram i veckan. Men 80 på 3 veckor! Jag blir jätteorolig och nu hoppas jag verkligen att problemet ska lösas genom att vi från och med nu börjar med ersättning, och så amning enbart på natten. Han har fått ersättning nu den senaste gången han åt och så ska han få det strax igen. Hoppas hans mage klarar det bara.  Usch, jag hatar att behöva vara orolig över hur han äter, fördelen med ersättningen nu är ju att vi vet hur mycket han får i sig.  Vi ska dit om 3 veckor nu igen för vägning, bara att hoppas att allt funkar bra från och med nu.

Nu ska jag fixa mat åt min lilla älskling!


Fredag den 13:e

Ja idag var det alltså fredagen den 13:e. Min syster tar tåget från Eskilstuna nu, hon ska vara här till på måndag då pappa kommer och hämtar henne, hon har sportlov nu så då blir det ju bra att hon kommer hit några dagar. Jag saknar henne när man inte ses så ofta längre så det ska bli kul att hon kommer hit. Jag och Hugo ska åka och möta henne när hon kommer med tåget som skulle vara här kl: 13.53. Måste in på apoteket innan och köpa lite saker, bland annat huvudvärkstabletter som tydligen var slut här hemma.

Nu måste jag laga mat så vi hinner äta innab Robert ska till skolan.

11 februari

Inatt vaknade Hugo 4 gånger för att äta och han bajsade också vilket han aldrig gör på nätterna längre, det slutade han med när han var runt 1 månad. Vid 8 ville han gå upp så det gjorde vi, jag åt frukost och han satt i sin matstol och kollade på mig och lekte. Vi hann väl vara vakna ungefär en timma och sedan blev han trött igen och sov en stund till.

På lunchen fick han lite gröt nu för andra dagen i rad, han tycker det är hur gott som helst! Sitter och smackar med munnen när han ser att vi äter och då har han fått en liten smakportion av sin gröt och han gapar stort och smaskar i sig allting, min lilla sötnos. Undrar hur mycket han skulle äta om jag bara gjorde mer, men det får räcka med smakportionerna ett tag till i alla fall. Han ska få äta gröten nu en vecka i alla fall och sedan ska vi nog testa på lite potatis, ska bli kul att se om han gillar det lika mycket som gröten.



När vi satt och åt lunch så kom Roberts pappa förbi en snabbis, han var på jobb här i Linköping och saknade sitt lilla barnbarn=) Hugo var däremot inte lika glad över att se sin farfar och började darra så där gullit med underläppen som bara han kan göra, så gör han när han blir rädd för något och ska börja gråta. Han hade tagit med sig hoppgungan som vi fått av dom så den testade han direkt, men han var nog lite för liten än, hålen för armarna var liksom för långt upp så det var nog inge skönt för honom att ha dom så.

Klockan 4 mötte vi prästen i domkyrkan för att ha vårt dopsamtal. Han berättade om hur dopet skulle gå till och lite om varför man döps och så vidare. Vi fick också välja vilka psalmer vi ville skulle vara med och det hade vi redan gjort innan, en av psalmerna hade han inte noterna och texten till så istället för att försöka få tag på barnpsalmboken där de fanns så valde vi en annan istället. En av dom gillar jag i alla fall jättemycket! Vi bokade också en dopklänning, fick välja mellan kanske 6 stycken och vi valde en ganska enkel i lin, precis en sådan som jag hade kollat på innan och tänkt köpa. Men det kändes rätt onödigt att köpa en ny när man ändå kunde låna en precis lika dan. 

När vi kom hem så gjorde Robert mat, kyckling i lergryta blev det och det var jättegott. Han pluggade medan maten stod i ugnen och jag kollade på halv åtta hos mig och pratade med mamma i telefon och Hugo låg i babygymmet och lekte en liten stund. Efter maten nattade jag Hugo och han somnade 21.30. Så himla skönt att han somnar så tidigt nu, förut var det mellan 00-01.

Nu ska vi kolla på lite DH hade jag tänkt, om Robert har pluggat klart än vill säga.  

Kväll

Nu har jag precis nattat klart Hugo och han sover nu sedan 15 minuter tillbaka. Han somnade lite tidigare än vanligt, han brukar somna vid tio.

Robert sitter och pluggar det sista han hade att göra för idag och när han är klar ska vi kanske spela lite xbox eller så blir det att vi kollar på ett avsnitt desperate housewives, det är ju så fruktansvärt bra! Fast nu kom jag på att vi skulle färga mitt hår, börjar ju verkligen bli på tiden, var ett halvår sedan nu. Färgade det i början av augusti och sedan dess har det bara inte blivit av. Köpte färg när jag klippte mig i december och då skulle jag göra det innan jul, men så blev det dessvärre inte. Har väl sagt hur många gånger som helst nu att "idag ska jag färga håret", men sedan har jag bara inte orkat. Jag som färgade håret hela tiden förut, det var inte ofta det gick mer än en månad.  Tänk att något som varit så viktigt för mig förut saknar betydelse nu. Jag tror i alla fall att mitt hår har fått en välförtjänt vila från allt färgande och slingande.

Jag och Hugo var nere på stan en sväng förut och inhandlade lite nya kläder till honom i stlk 74 eftersom han redan börjar växa ur 68, åtminstone på längden. Blev en hel del kläder, 11 st bodys, 2 par byxor, 2 pyamaser, 3 par strumpor och 2 par vita strumpbyxor som han kan ha på sig på dopet under dopklänningen så att han inte fryser=) Så himla söt var han i dom, var tvungen att testa på en gång

9 februari

Biff ála lindström var ingen hit i alla fall och kommer inte att lagas i det här huset något mer.

I går kväll somnade Hugo klockan 22.00 och sedan vaknade han två gånger i natt för mat, först vid 3 och sedan vid 6. Vid 8 gick vi upp och nu sover han igen.

Det börjar bli dags för oss att byta till sittdelen på vagnen eftersom Hugo är så lång. Problemet är ju att han inte kan sitta själv än och är bara 4 månader men han kan ju inte behöva ligga med böjda ben. Vi får väl se till att ha ryggstödet i liggläge och så åkpåsen i så kanske det funkar bra. Vet inte hur man gör när det blir såhär annars. Testade att sätta honom i den förut och han kändes ju alldeles för liten för den än, när han sitter upp så når ju benen knappt utanför sittytan, men när han ligger med åkpåsen så gick det bra.


När Hugo vaknar ska jag ta mig en dusch, vågar inte göra det när han sover för då kanske jag inte hör om han vaknar.


Babysim & blöta fötter

Idag har vi varit på babysim för andra gången, det gick jättebra idag med. Vi tog lite bilder på både mamma och Hugo och på pappa och Hugo.

Missade bussen när vi skulle hem så då gick vi itället eftersom nästa skulle komma om 20 minuter, och det är ju inte speciellt långt hem ändå så det spelar egentligen ingen roll om det inte vore för mina skor. Fötterna var helt genomsura av allt blask och det kändes som att jag lika gärna hade kunna gått utan, inte så smart att välja skor av mokka i det här vädret men jag hade inte mycket annat att välja på. Det är de enda skorna som jag kan ha nu, alla andra är antingen för små eller för stora. Och då kanske man kan fråga sig varför jag inte köper skor i min egen storlek men det är precis vad jag försökt göra. Under graviditeten växte mina fötter (de kan tydligen göra det?) så efter förlossningen när det började bli kallt var jag tvungen att köpa mig ett par nya i en storlek större, och de passade jättebra i en månad ungefär. Men sedan bestämde sig mina fötter för att sakta men säkert återgå till sin ursprungliga storlek, vilket jag inte har något emot. Men problemet är nu att jag varken kan ha mina skor jag hade innan graviditeten eller de jag köpte efter, och då återstår endast ett par och det är dessa av mokka. Att köpa ännu ett par nya känns onödigt när storleken fortfarande ändras hela tiden.

Nu ska Robert börja med maten, han har fått för sig att göra Biff ála lindström trots att jag inte är särskilt förtjust i rödbetor så vi får väl se hur det smakar. Jag ska gå och stoppa i en maskin med tvätt för idag har Hugo varit hopplös, han har nog kräkts och bajsat ner säkert 5 bodys och 1 par byxor.

Hej

Publicerade om det här inlägget igen eftersom jag skrivit detta idag och annars hamnade det bakom alla inläggen som jag flyttat hit från metrobloggen.



Nu har jag i alla fall betämt mig för att börja använda den här bloggen igen, har gjort om den lite också och det är ju kul med lite förändring.

Nu ligger Hugo och sover efter lite amning och jag funderar på vad vi ska hitta på idag. Robert är på jobbet men slutar klockan 2 så då kanske vi hinner ner på stan, skulle ha åkt ner igår men då hade vi så mycket annat att göra så det blev aldrig av.

Hugo har ju varit så himla krånglig med maten den senaste tiden så det har inte varit speciellt lätt att försöka planera in något heller, man får se till att åka precis när han ätit och sedan försöka hinna hem innan nästa gång. Är jättejobbigt att det är så men han vägrar  ta flaskan så det finns liksom inga alternativ just nu. Ska prata med bvc om det här och hur vi ska göra. Kan ju börja med smakisar nu men det känns inte bra det heller eftersom han haft en del problem med magen ända sedan han var nyfödd så då är det nog bäst att vänta så länge som möjligt. Det rekomenderas ju att börja vid 6 månader och han är ju bara 4, men de flesta verkar börja vid 4 vad jag har hört och hon sa även på bvc att det var okej att börja. Ja, vi får väl se hur det blir.

Ska nog försöka flytta hit inläggen från metrobloggen så att jag har allt på samma ställe, ska börja med det nu!

Nu är alla inlägg flyttade hit!

Nu har jag flyttat hit alla inläggen, skönt att det inte var så många. Tyvärr så försvann alla mellanslag så ingenting är styckeindelat men så får det vara. Har fixat till några som var väldigt långa och så men jag orkar inte fixa alla.

Jobbig natt!

Jag förstår verkligen inte varför Hugo har vaknat nu de senaste 3 nätterna och bara legat vaken och varit jätteglad. Han är inte speciellt hungrig heller, äter bara lite grann. I natt vaknade jag vi 4 och då låg han i sin säng och jollrade och blåste bubblor med munnen, fattar verkligen inte varför han har alltid sovit så bra och hela nätterna med undantag för mat. Men när han har ätit då har det liksom bara varit för mat och han har knappt varit vaken ens när han ätit.

Hoppas att det bara är tillfälligt för det är jättejobbigt att behöva ligga vaken i 1½ timme för att han inte vill sova. Ja just det, när han somnade igen brevid mig så skulle vi lägga över honom i hans säng men då vaknade han igen och började jollra, så då fick han sova hos mig resten av natten och morgonen.


Nu ska vi snart äta lunch och sedan ska jag försöka övertala Robert att vi ska åka ner en sväng på stan, behöver köpa lite nya kläder till Hugo. Han har knappt hunnit använda sina kläder i 68 men jag tycker redan dom börjar bli små på längden.


Dags för DH!

Nu har Hugo sovit i ungefär 40 minuter, han hade väldigt svårt att komma till ro ikväll men nu sover han som en stock.

Blev varken någon tvättning eller promenad av idag så det får bli imorgon istället. Jag och Hugo har däremot busat massor, myst, och läst bok så det gör inget att det inte blev så mycket gjort, han är verkligen helt underbar när han skrattar, finns inget som får mig att bli så glad som när han verkligen tjuter av skratt.


Kollade på "halv åtta hos mig" som är mitt favoritprogram numera och strax efter 21 kom Robert hem från sin labb. Eftersom dom inte har någon rast för mat då och han inte hann äta innan så åt han när han kom hem, hade lagat korvstoganoff och ris. När vi sitter vid bordet och jag har Hugo i knät mitt emot Robert så börjar han helt plötslig bara asgarva, han tyckte verkligen allt var kul då. Så himla söt! Misstänker att han var lite övertrött och att det också var orsaken till att han hade så svårt att somna nu.


Nu ska vi i alla fall passa på att kolla på lite Desperate housewives och bara mysa, har verkligen saknat honom idag.

God natt!


5 februari

Nu har R precis åkt iväg på föreläsning efter att ha haft en helt ledig morgon och förmiddag tillsammans med oss, och det är inte ofta det händer nu den här terminen. Och idag går han till 21.00 så vi får se vad jag och Hugo hittar på. Vi skulle träffat Elin och Nova men tyvärr mådde Elin inge bra så vi får ses en annan dag istället.


Hugo ligger och sover i sin vagn just nu och jag hade tänkt ta tag i bloggandet här nu igen. Blir aldrig att jag riktigt kommer igång, skriver i några dagar och sedan glömmer jag bort den helt en månad eller så, så nu får jag ta och skärpa mig. Vill ju verkligen skriva här eftersom det är så roligt att kunna titta tillbaka och läsa om allt man gjort och hur det har varit. Även om jag inte skrev speciellt mycket under graviditeten så är det lilla jag skrev verkligen superkul att ha kvar och läsa, man glömmer ju så fort annars.


Det jag åtminstone ska försöka göra idag är att tvätta en massa tvätt, för det blir ju en hel det sånt med en liten i familjen och så förhoppningsvis lyckas ta mig ut på en promenad i snövädret.


Jul, nyår och de senaste dagarna

Idag är det lördag och vi kom hem från Eskilstuna i torsdags, har varit där sedan den 21 december så det är skönt att vara hemma nu igen. I torsdags när vi kom hem packade vi upp alla julklappar och började tvätta lite nya handdukar och sådär. Vi hade fått hur mycket som helst så det tog sin lilla tid att få ordning på allt. Igår var vi bara hemma och tog det lungt efter allt flängande i jul, Robert tog en liten promenad med Hugo medan jag tog ett bad och en lång dusch. Sedan på kvällen kollade vi på några avsnitt Desperate Housewives, fick två säsonger av Robert i julklapp.


Hugo har varit lite förkyld sedan i torsdags men det verkar som det är på bättringsvägen nu, hoppas det i alla fall för det är så hemskt att se honom må dåligt. Han har utvecklats massor nu under de senaste veckorna bara, han kan stå stadigt nu om man håller i honom, han skrattar mycket mer ofta, han har blivit kittlig under armarna, tar tag i saker mycket mer och ja det känns som hur mycket som helst. Vår lilla bebis börjar bli stor! Tiden går så himla fort så innan man vet ordet av det kommer han väl springa runt här hemma.


Under julen har vi hunnit med mycket, vi har hunnit fira jul i tre omgångar, hos min mamma och hennes sambo, hos min pappa och hans sambo och hos Roberts familj. Det har varit väldigt trevligt och vi har fått massor av fina julklappar, bland annat pengar, presentkort, soda streamer, köksgrejer, böcker, filmer, parfymer och massa mer. Hugo blev självklart också överröst med klappar från alla.


På annandagen åkte vi in till stan för att fynda lite på mellandagsrean. Jag hade fått presentkort på Gina tricot så där shoppade jag lite kläder, tyvärr var inget av det jag köpte på rea men så kan det bli. Till Hugo blev det däremot massor av kläder i stl 68 från Lindex, det behöver han nu eftersom han börjat växa ur 62. Allt vi köpte där var på rea och dom har ju så fina kläder så det blev massor av fint.


Har träffat Cissi två dagar också, och det var verkligen jättekul att få umgås lite med henne.


På nyår var vi hos Roberts föräldrar och vi åt jättegod mat, västerbottenpaj, oxfilé med någon form av potatisbakelse med getost, creme fraiché och färska örter i med rödvinssås, bearnaisesås och smörstekta sockerärtor och till efterrätt någon helt underbar chokladgrej som jag inte kan förklara vad det var, god var den i alla fall. Vid tolvslaget gick vi ut och kollade på fyrverkerierna och Hugo som fortfarande var vaken då följde med ut en stund, och han blev inte ett dugg rädd utan somnade i Roberts famn när det var som mest fyrverkerier, så söt så.


På nyårsdagen åkte vi hem, det var Roberts syster som skjutsade hem oss och resan gick bra trots två katter, en fullproppad bil och en liten bebis. Hugo sov nästan hela vägen på två timmar så han var jätteduktig.

Nu är Robert iväg och jobbar som han alltid är lördagar och slutar klockan 14.00, ugo ligger och sover för tillfället och jag sitter här och fördriver lite tid.


Torsdag 18 december

Idag sov vi lääänge! Hugo vaknade och ville ha mat i natt vid 5 och sedan nästa gång för blöjbyte och mat vid 8 och så somnade vi om och sov till 10.30 och då somnade vi igen och vaknade vid 12, så jag fick verkligen sova ut idag.

Under dagen har Robert pluggat inför sin tenta som han har på lördag och jag har tvättat lite och städat.

Igår var vi ute i Tornby och köpte de sista julklapparna, så nu slipper man tänka på det mer. När vi kom hem så lagade vi mat och jag slog in nästan alla julklapparna. Katterna lekte med presentsnörena och Hugo låg och tittade på och smygtestade sin skallra om han ska få i julklapp under tiden, den verkade han gilla. 

Nu ligger han i min famn och sover men vaknar nog snart och är hungrig. 


BVC

Nu har vi varit på BVC och Hugo väger nu 6350 gram och är 63,5 cm lång så han har inte vuxit lika mycket som han brukar göra men hon sa att det kunde bero på att han kanske hade ätit precis innan förra gången, och nu så var det nästan 2 timmar sedan. Får hoppas att han växer på bra tills nästa gång i januari, då blir det vaccinationssprutor också.

Nu blir jag ju så orolig att han inte får i sig tillräckligt med mat osv eftersom han bara ökat 280 g på nästan 2 veckor och det är vad han brukar öka på en vecka. Ska försöka att inte oroa mig så mycket i alla fall.

Nu ska vi äta lunch och sedan bär det av ut till Tornby för att köpa de sista julklapparna!


Matdags

Nu håller Robert på att laga mat, det blir panbiffar med brunsås och potatis, hur gott som helst! Blev aldrig att jag och Hugo gick och handlade förut så det gör vi nog alla tre efter maten sen, behöver köpa lite frukost och blöjor bland annat.

Imorgon har Robert tenta och efter den ska vi åka ut till Tornby och handla de sista julklapparna. Och på förmiddagen ska vi till bvc och mäta och väfa Hugo, ska bli kul att se hur mycket han har växt sedan sist. Då vägde han 6070 gram och var 62 cm lång och det blir 12 dagar sedan imorgon.

Hugo ligger och sover en stund till nu, han sov bara en kortis förut så han har varit lite övertrött nu under dagen.


16 december

Idag så gick jag upp vid 08.30 och gjorde mig i ordning och åt frukost och Robert bytte blöja och klädde på Hugo. Strax innan kl: 09.30 gick jag och Hugo iväg till öppna förskolan för att gå på lite babymassage. Det var första gången idag och Hugo verkade tycka att det var jättemysigt. Massagen höll väl på ca: 20 minuter och efter det så stannade vi kvar där på öppna förskolan till 12 ungefär. Alla barnen som var där i dag var i ungefär samma ålder som Hugo så det var kul för både honom och mig att träffa lite andra mammor och bebisar.

När vi kom hem så åt jag och Robert lunch och nu så ligger Hugo och sover, han var väldigt trött när vi kom hem. Har hunnit slå in lite julklappar nu under tiden till hans mormor och morfar. När han vaknar sen så blir det till att gå till Hemköp.


28 november

Idag vaknade vi vid 9.30, då ammade jag Hugo och sedan gick vi upp och åt frukost. När Robert åkte till skolan 10.15 så låg jag med Hugo en stund i sängen så att han fick somna, somnade en stund själv också. Han sover fortfarande så nu ska jag passa på att kolla runt efter lite julklappar här på internet.


Igår var vi på bvc och nu väger vår lilla älskling 5750 g och är 60,5 cm. Det var läkarbesök också och allting såg jättebra ut. Nu ska vi dit nästa gång den 17 december och sedan i januari och då är det vaccinationsspruta, usch!


Imorgon ska viåka ner på stan och köpa lite julklappar, är ju bland det roligaste med julen. Så svårt att veta vad man ska köpa till alla bara. Sedan blir det att städa och julpynta här hemma och på söndag kommer pappa och min syster hit. Dom har inte träffat Hugo sedan han bara var några dagar gammal så det ska bli kul och dom kommer nog tycka att han vuxit massor.


Blir ju inte att man träffas så ofta efter som vi bor en bit ifrån varandra, det är ju det som är nackdelen nu när vi har flyttat hit att man har familj och vänner så långt ifrån. Men det är ju bara några år kvar tills vi kommer flytta tillbaka, så fort vi är färdigutbildade så.


Nej nu kommer Robert snart och då ska vi laga lunch!


25 november

Idag gick jag upp vid 09.30 och bytte blöja på Hugo, sedan gick vi tillbaka till sängen och låg och myste och ammade fram till strax efter 10 när Robert kom hem. Åt våfflor till lunch och sen bar det iväg till Willys för att storhandla.


Hugo var lugn och sov i vagnen hela tiden inne på Willys. Vi tog med vagnen den här gången för förra gången vi var iväg och storhandlade så gillade han inte att sitta i bilstolen. Blir ju mycket mindre plats i bilen eftersom den tar upp så stor plats men det funkade bra idag eftersom vi inte handlade lika mycket som vi brukar. 


Jag sprang också in på apoteket och köpte en ansiktskräm för torr hy eftersom jag blir så sjukt torr i ansiktet nu på vintern, så nu hoppas jag på att slippa smörja in mig typ 5 ggr på raken.


Nu på kvällen har jag och Hugo bara tagit det lugnt framför tv:n och Robert har varit iväg och tränat. Snart börjar House också som vi ska se.


Förlossningsberättelse

Jag hade tänkt skriva en förlossningsberättelse nu medan jag fortfarande minns hur allt gick till. Så här kommer den:

_______________________________________________________

Tisdagen den 30 september så vaknade jag upp vid 5-tiden på morgonen och hade som mensvärk, somnade sedan om och vaknade strax därefter igen av den där känslan. Tänkte att det kanske är såhär det känns när värkarna börjar komma igång, men det kändes för bra för att vara sant så jag bestämde mig för att inte väcka Robert.


Vid 8 åkte Robert till skolan och jag sov vidare. Klockan 10 ungefär när jag vaknade och skulle gå upp insåg jag att jag hade känt den här mensvärkskänslan till och från sedan då vid 5. Jag bestämde mig för att ringa Robert och berätta om mina värkar som nu kom ganska så tätt eftersom att det kanske var på gång nu även om det kändes minst sagt otroligt. Jag var nämligen helt inställd på att jag skulle behöva bli igångsatt. Robert blev såklart jätteglad och jättenervös och vi sa att han kunde gå på sin föreläsning som skulle vara klar klockan 12 eftersom det säkert skulle ta lång tid innan det verkligen var dags om det nu ens var förlossningsvärkar jag kände. Värkarna fortsatte att komma ganska regelbundet och jag var så fruktansvärt glad över att vi förmodligen skulle få träffa vår lilla bebis snart.


Men tyvärr började värkarna komma mer sällan och försvann sedan helt. Besviken och ledsen som jag var ringde jag Robert och sa att det bara hade varit falskt alarm. Vid 12 kom han i alla fall hem och vi var så besvikna över att det inte hade varit riktiga värkar och det kändes som att bebisen aldrig skulle komma. Sedan flöt dagen på som vanligt bara.


Klockan 20.00 började idol som vi skulle kolla på och när vi satt och kollade på det så började jag känna värkar igen, precis som jag hade gjort på morgonen fast lite starkare. Varken jag eller Robert trodde att det var riktiga värkar nu heller eftersom de förra hade avstannat. Vi kollade klart på Idol och la oss sedan i sängen och kollade på massor av avsnitt av "one tree hill", eller ja det var mest Robert som kollade för jag hade börjat få mycket starkare värkar och kunde inte koncentrera mig utan ville bara försöka sova för att se om värkarna gick över.


Men sova fick jag inte göra. Robert sov några timmar men jag låg vaken och klockade värkarna som kom med 5-10 minuters mellanrum. På morgonen var jag hur trött som helst efter en natt utan sömn och med värkar. Nu kom dom med 4-5 minuters mellanrum och vid 10 åkte vi in för kontroll på förlossningen.


Väl där undersökte en barnmorska mig och det visade sig att hon inte ens kunde känna tappen, hon sa att den förmodligen fortfarande var så pass långt bak och att det förmodligen bara var förvärkar. Hon sa också att det inte alls behövde betyda att det var på gång än utan att man kunde ha dessa förvärkar långt innan förlossningen. CTG-kurvan visade också att värkarna kom glesare nu igen, med ca: 8-10 min emellan. Nu var vi fruktansvärt besvikna eftersom vi verkligen hade trott att det var förlossningsdags.


Satte oss i bilen och åkte hem igen. Men i bilen på väg hem kom det massor av jättekraftiga värkar, det kändes inte alls som det hade gjort förut. Hela dagen fortsatte med starkare och starkare värkar, det gjorde så fruktansvärt ont och försvann varken med alvedon eller varmt bad. Det var en smärta som jag verkligen inte kan beskriva men det enda sättet för mig var att andas mig igenom dom, att skrika gjorde det bara värre. Jag kräktes och sprang på toaletten också ett X antal gånger. 


Vid 20.30 sa jag till Robert att nu måste vi ringa in för är det ingenting nu så måste dom ge mig något så att jag får sova, jag var så extremt trött efter att inte ha sovit någonting över huvud taget på ett och ett halvt dygn. Robert tyckte att det kändes onödigt och trodde inte att det var några riktiga värkar nu heller. Men jag var bestämd och vi åkte in.


Vid 21 kom vi dit och hon undersökte mig och det visade sig att det hade hänt grejer! Jag var öppen 4 cm och tappen var helt utplånad. Vilken lättnad! och vilken lycka! Nu blev båda två genast superpigga igen och det kändes så himla otroligt att det verkligen var dags nu. Vi fick ett rum och dom satte CTG på mig.


Efter ett tag frågade jag när man kunde börja med smärtlindring och då sa hon att jag hade kunnat börja med direkt. Men det funkade fortfarande bra med bara andningen som hjälp, men efter ytterligare ett tag så bad jag om lustgas och det funkade verkligen jättebra! Blev inte alls yr eller illamående av det utan det gjorde bara så att det kändes lättare att ta sig igenom värkarna.


Efter ett par timmar undersökte hon mig igen och jag var nu öppen 7 cm, i samband med undersökningen gick också mitt vatten. Och det var efter vattnet hade gått som värkarna verkligen drog igång ordentligt och blev mer intensiva.

Någon timme senare bad jag om EDA, det funkade fortfarande bra med lustgasen men jag kände att värkarna bara blev starkare och ville då att dom skulle sätta den innan det var outhärdligt. Och det var verkligen lika obehagligt att sätta den som jag hade föreställt mig, men det var det värt kan jag säga.

När bedövningen började verka så kändes det så himla skönt, jag kände knappt värkarna och ändå hände det massor, helt perfekt. Jag var jättenöjd med min bedövning. Satte mig och gungade lite på en stor medicinboll också för att få honom att sjunka ner ännu mer. Det var ett enormt tryck neråt och det kändes hela tiden som om jag behövde gå på toa men barnmorskan sa att det bara var bebisen som tryckte på och då känns det så.


Allting flöt på jättebra och sedan satte krystvärkarna igång. Det var då smärtan var som värst, har hört att det känns som att slitas mellan två tåg och jag kan bara instämma. Frågade barnmorskan hur lång tid man brukar behöva krysta och hon svarade att det var så olika men som förstföderska oftast runt en timme. Jag kände att så lång tid orkar jag inte krysta och eftersom jag inte kände krystvärkarna så starkt så tröck jag på ändå allt vad jag hade.


När barnmorskan sa att jag kunde känna huvudet, det var först då man fatta att vi snart skulle ha vår lilla bebis hos oss. Efter bara 20 minuters krystande kom han ut. Han låg äntligen på mitt bröst och det kändes så overkligt men helt underbart! Han var så fin, helt perfekt! Den 2 oktober klockan 05.23 föddes Hugo och han vägde då 3680 gram och var 52 cm lång. Det var den lyckligaste dagen i vårt liv. Det gick verkligen inte att hålla tårarna borta, efter all väntan så var han äntligen här. Jag är så otroligt nöjd med förlossningen och personalen där, och självklart också med Robert som var och är guld värd.


Jag älskar min familj!


Hugo är äntligen här!

Det var ju inte precis igår man skrev här sist. Den 2 oktober så hände något helt fantstiskt och efterlängtat, 11 dagar över tiden bestämde sig lilla Hugo för att titta ut, inte en dag för tidigt. 3680 gram och 52 cm lång var han vid födseln, i tisdags vid ca: 7 veckors ålder vägde han 5480 gram så han växer så det knakar min lilla son. Det känns helt underbart att äntligen ha honom här, helt perfekt. Tiden bara springer iväg nu när man är mamma, snart har redan två månader gått och på ett sätt känns det som det var igår som jag gick runt med min stora mage och trodde att jag för alltid skulle vara gravid och på ett annat sätt känns det som jag inte gjort något annat i mitt liv än att vara mamma till Hugo. Hur som helst så känns det underbart!


BF+5

Ja då har det gått fem långa dagar över tiden och ingen bebis som vill komma ut här inte. Nu orkar jag verkligen inte vänta längre. Kom ut nu!

BF+2

Ja då var man två dagar över tiden och ingen bebis som visar tecken på att den vill komma ut=( I natt sov jag som skit i alla fall och det har jag gjort dom senaste nätterna, har jättesvårt att somna och när jag väl lyckas göra det så vaknar jag efter ca: en timme och kan inte somna om igen. Så man är ju inte speciellt utvilad när man ska gå upp på morgonen. Idag tog jag åtminstone igen lite sömn på soffan efter att jag hade dammsugit lite. Under tiden städade Robert klart hela lägenheten och torkade golven och allt så nu är det rent och fint här hemma, perfekt för bebisen att komma ut nu;) När jag hade vilat en stund och Robert var klar här inne så gick vi ut och gjorde fint i vår lilla trädgård, klippte gräset, krattade och trimmade, så nu är det tipp topp även där. Nu sitter Robert och pluggar lite och vi ska väl börja med maten snart också, schnitzel och pommes blir det. Nej nu tycker jag allt att bebisen får ta och komma ut!

BF+1

Ja igår var det beräknad födelse för bebisen, men inte ville han titta ut då inte. Men sannolikheten att bebisar föds på bf-datumet är ju inte speciellt stor så det känns inte särskilt jobbigt att det inte blev just då. Det som däremot känns väldigt jobbigt är att jag verkligen känner på mig att jag kommer få gå över lääänge läääänge, jag känner mig nästan helt hundra på att vi kommer behöva gå till barnmorskan den 1 oktober och att jag förmodligen måste bli igångsatt innan något händer därinne.

Jag önskar verkligen att han föds under den här veckan, det skulle verkligen vara guld värt för mig. Nu börjar man ju verkligen bli så sjukt sugen på att träffa den lille, speciellt när jag i morse  fick ett sms från Elin som var beräknad att föda idag hade fått deras lilla flicka i natt, men man inser ju då att det inte är så lång tid kvar för oss heller med tanke på att vi var beräknade dagarna efter varandra. Jag vill inte vänta en vecka eller två till nu innan vi får träffa våran bebis, jag vill att förlossningen ska starta nu eller åtminstone inom några få dagar!!

Jag har i princip inte tänkt något alls på den kommande förlossningen under hela graviditeten, det har liksom känns som så långt bort, som något som aldrig kommer inträffa. Men ja, nu är vi ju snart där och nu har jag faktiskt börjat tänkt på den lite grann, men jag är inte rädd alls, verkligen inte, men det ska bli sjukt spännande. Jag har liksom tusen frågor som ska bli kul att få svar på, hur kommer värkarna kännas?kommer min förlossning börja med värkar eller att vattnet går?, hur lång tid kommer det ta?, hur nervösa kommer vi vara när det verkligen sätter igång?, hur kommer jag att reagera?, HUR ONT KOMMER DET ATT GÖRA ?, hur kommer jag att hantera smärtan? och framförallt, hur kommer det kännas att bli mamma? Jag längtar verkligen efter dagen då jag får svar på dessa frågor och många fler som jag har.

En annan sak som jag tycker är lite jobbig är att jag har hört att dom flesta säger att "det sätter igång när du minst anar det", men då kommer det ju aldrig sätta igång för mig för det är verkligen det enda jag kan tänka på, och inför allt jag gör har jag tanken att "tänk om det sätter igång nu när jag gör det här" suck. Hoppas att det kan sätta igång trots att jag tänker på det hela tiden=) Kanske kommer som en chock även om jag tror att jag är förberedd på det hela tiden, och att det alla säger på så sätt stämmer. Så länge det inte blir igångsättning så får jag ju förr eller senare veta.


3 dagar kvar!

Var hos barnmorskan igår, allt såg bra ut och bebisen hade sjunkigt ännu längre ner i bäckenet, så nu var han "startklar" enligt bm. Vi frågade henne vad hon trodde bebisen väger och hon sa att eftersom vi ligger precis på normalkurvan så borde den väga ca: 3500 gram, men efter vad hon hade känt på magen så trodde hon att han var något större än det, hon gissade på åtminstone 3600-3700 gram. Kul att höra att han växer på bra inne i magen i alla fall.

Vi fick också sammanfatta hur vi tycker att graviditeten har varit och vad vi hade för tankar och funderingar inför förlossningen. Hon skrev anteckningar om vad jag har för inställning till de olika smärtlindringarna osv som kommer att skickas till förlossningen. Känns bra att vi fick göra det hos henne och att det skickas automatiskt till förlossningen så att man slipper skriva ett sånt själv, vilket alldeles säkerligen inte hade blivit av i sådana fall. Hoppas på att det var sista gången vi behövde gå dit nu innan lillen föds, nästa tid har vi den 1 oktober och då kommer det även bokas tid för en eventuell igångsättning, vilket jag hoppas vi slipper.

Vi pratade också lite om huruvida det går att få igång förlossningen på något sätt, man hör ju en hel del om sk "huskurer" osv. Hon sa att det inte finns något sätt utan man får snällt vänta till bebisen är redo. Hon sa också att det bästa man kunde göra var att vila, att det är så djuren gör och att det är så vi människor också borde göra.

Ja nu är det bara 3 dagar kvar till bebisens beräknade födelse, men man ska ju som sagt inte stirra sig blind på det datumet eftersom han lika gärna kan födas två veckor efter. Hoppas inte vi behöver vänta så länge. Jag vill ha vår bebis hos oss nu! Nu ska jag ta och göra lite nytta här hemma genom att dammsuga hela lägenheten och hoppas att det kan få igång förlossningen trots att barnmorskan hävdar att det inte finns något att göra. Man håller ju i alla fall hoppet uppe och får det rent här hemma som en bonus.


5 dagar kvar!

Nu är det 5 dagar kvar till beräknad födelse, önskar att man visste att bebisen faktiskt tänkte komma ut då. Men så är det ju tyvärr inte. Förutom att leta tecken på att förlossningen närmar sig och hoppas på att värkarna ska sätta igång så har jag inte gjort mycket vettigt den senaste tiden, orkar verkligen inte göra någonting som innebär att jag måste gå utanför dörren. Att gå till Hemköp som ligger 100 m bort är det mest krävande jag har gjort den senaste veckan. Men imorgon är det dags för barnmorskan igen och för förhoppningsvis sista gången innan bebisen tittar ut, då får vi se om han fortfarande verkar må bra där inne i magen.

Vår ena katt Elvis har fått något sår eller nått på huvudet som varar. Det är som en tia i storlek och är helt rosarött, utan päls och så kommer det vätska ur. Han är förövrigt precis som vanligt och verkar inte ha ont där ens, så jag hoppas inte att det är något allvarligt utan att han bara har kliat upp något litet sår. Läste på internet om så kallade "fukteksem" och det är mycket möjligt att det kan vara det han har fått, det började ju som en liten tova i pälsen och så blev det större och kalt. Vi rengör det i alla fall flera gånger om dagen och i morgon skulle farmor ringa till deras vetrinär och fråga vad vi skulle göra. Jag blir ju så orolig, men han har bara haft det sedan igår så det är nog ingen fara än så länge i alla fall.


8 dagar kvar!

Ja nu är det inte längre än så kvar, känns kul även om jag förmodligen kommer att gå över tiden. Just nu sitter jag och väntar på att Robert ska komma hem från jobbet så att vi kan äta lunch, vet däremot inte vad vi ska äta, kanske blir  köttbullar och makaroner för enkelhetens skull. Tog mig nyss ett varmt bad, jätteskönt var det dom 5 minuter jag klarade av att ligga där, sedan höll jag på och få värmeslag så då var det bara att dra ur ploppen och duscha så att jag kunde gå upp. Det är inte lätt att ta sig upp ur badkaret längre kan jag säga, får verkligen vara försiktig nu när jag inte är direkt smidig längre. Nej nu får jag nog gå och börja med maten så att vi kan äta så fort han kommer hem.

Bara 12 dagar kvar nu!

Nu är det bara 12 dagar kvar till bebisens beräknade födelse!! Känns helt ofattbart att vi äntligen börjar närma oss, snart ska vi få se vad det är för en liten kille som har legat i min mage i nio månader. Längtar så fruktansvärt mycket efter dagen då värkarna sätter igång, och det kan ju hända allt ifrån idag tills om 26 dagar. Hoppas att jag inte behöver gå allt för långt över tiden bara, vill inte behöva bli igångsatt. För oss får han gärna titta ut redan idag eller åtminstone inom två veckor.

Så här såg magen ut för snart två veckor sedan (vecka 36+6)


/Sandra


Vecka 30

Gick in i vecka 30 i måndags så nu är det bara 10 veckor kvar till han är beräknad att födas, känns bara roligare och roligare för varje dag som går. Nu är det inte lång tid kvar tills vi får ha våran lilla pojke hos oss=) Var hos barnmorskan igår också, allt såg bra ut, mitt SF-mått låg på 29 och bebisens hjärtljud på 140 slag/minut precis som det brukar göra. Det var skönt att få veta att han växer som han ska inne i magen, men det har jag märkt även på hur mycket tydligare jag känner hans rörelser nu. På måndag bär det i alla fall av mot Eskilstuna där jag ska vara hos mamma ute på landet i några dagar, kan bli trevligt att göra något när Robert ändå jobbar hela dagarna nu.

/Sandra


Tråkigt

Längtar till fredag nu så att det blir helg och jag och älsklingen kan få vara lite mer med varandra, är så tråkigt nu när han ska jobba hela sommaren.

Har i alla fall känt bebisen puffa runt massor i magen idag, han börjar bli riktigt stark nu. Ibland när han vänder sig inne magen och jag håller min hand utanpå kan jag liksom känna hans kropp när den trycks mot insidan av min mage, känns jätteroligt. Robert brukar sjunga en sång för honom också och då blir det fart på han, så det verkar han gilla.

Nu kom Robert hem i alla fall så nu ska jag umgås lite med honom istället!

/Sandra


Vecka 28 + magbild

Igår gick jag in i vecka 28 så nu är det inte speciellt lång tid kvar, fast de sista 12 veckorna kommer väl kännas som en evighet nu är jag rädd för. Jag längtar verkligen sjukt mycket till september då vår lilla pojke är beräknad att födas, känns så overkligt att vi verkligen ska få en liten bebis men så himla underbart.

Igår skrev jag en lista på allt som vi behöver köpa innan bebisen kommer så nu känns det mycket bättre när man har lite koll på vad och hur mycket det är. Vi var också inne på Babyproffsen här för några dagar sedan och då passade vi på att fråga när vår vagn skulle komma, tydligen trodde dom att den skulle komma redan den här veckan och det passar ju perfekt eftersom vi kommer ha tillgång till bil i helgen och kan hämta hem den på en gång. Man kan ju ha den stå där till åtminstone augusti om man vill men eftersom vi inte riktigt vet när vi har tillgång till bil och inte så kan vi lika bra hämta hem den så att vi är säkra på att vi har den här hemma när bebis bestämmer sig för att komma ut. Sedan är det ju inte helt fel att få ha den här hemma, det känns lite mer verkligt då. Fick hem ett klädpaket till bebisen från Tradera igår också, massor av fina kläder var det och riktigt billigt också vilket aldrig är fel.

Vi har diskuterat pojknamn här hemma en hel del senaste tiden också och nu har vi i alla fall kommit fram till två olika som vi båda gillar=) Så förmodligen blir det något av dom.

Nej nu ska jag gå och äta lite lunch, kalops som blev kvar från igår.

Lägger in en bild på min mage som är tagen för några dagar sedan.


Vecka 27 (26+6)


Mycket har hänt

Nu var det ett bra tag sedan jag skrev här sist och det har hänt en hel del. Först och främst så har vi varit på könsultraljud och fått reda på att det är en liten pojke vi väntar=) Känns så himla kul att veta lite mer om vad det är för en liten krabat i min mage. Så nu blir det till att försöka hitta några bra pojknamn!

Sedan har vi varit i Eskilstuna från den 4 juni till den 12:e. Roberts ena syster tog studenten den 6:e och då ville vi ju självklart vara där, och så passade vi på att vara där några dagar till eftersom Robert ska jobba i princip hela sommaren och då hinner vi inte hälsa på så mycket mer.

Innan vi åkte till Eskilstuna var vi hos barnmorskan och kollade mina värden, lyssnade på bebisens hjärtljud och kollade mitt sf-mått. Mina värden såg bra ut och hon trodde inte att jag skulle behöva äta några järntabletter under resten av graviditeten heller, mitt sf-mått var 24 cm och jag var när det mättes i vecka 24+3 så det såg också bra ut. Hjärtljudet låg på 140 slag/minut precis som förra gången=)

Under tiden vi varit hemma nu så har vi bland annat satt upp nät för balkongen och gjort lite fint där ute så att katterna kan få vara där och vi också såklart. Vi har också köpt täcke och kudde till både vagnen och spjälsängen och ett bäddset på ikea. Dock upptäckte jag igår att påslakanet var alldeles för stort för täcket?! Konstigt tycker jag men jag får väl be farmor att sy in det lite grann.

Nu har Robert slutat jobbet för 20 minuter sen så han är nog snart hemma, då ska vi laga lite mat och så kanske det blir att vi går över till Hanna och Rickard och kollar på fotbollen.

Ska ta någon bild på min mage sen som jag tror har växt massor sedan den senaste bilden!

/Sandra


Söndag

Gårdagens Eurovision song contest var enligt mig ingen höjdare direkt, men det är det väl aldrig men ändå kollar man på det varenda år. Charlotte Perelli kom inte långt men det tycker jag inte heller att hon skulle göra, men den låten som vann tycker jag var ännu sämre. Inte mycket man kan göra åt det, vi får hoppas på bättre lycka nästa år. Blev ovanligt sent för oss igår, vi var kvar hemma hos Viktor, Rickard och Emanuel till strax innan ett och för mig som numera alltid sover innan tolv så var det väldigt sent, kunde knappt hålla mig vaken.

Längtar tills om en vecka och två dagar då vi ska få se vår lilla bebis igen=)

Nu ska vi ta och äta lite tacosrester från igår!

/Sandra


Recept på gott grovt bröd

Blev en hel del mat igår när vi storhandlade. Var inne på åhlens och köpte ett nytt duschdraperi också som kommer passa jättebra nu när vi ska måla om i badrummet. På kvällen kom Hanna och Rickard förbi en stund, alltid trevligt med lite besök. Sedan bestod resten av kvällen av att baka bröd, ett grovt bröd gjort på filmjölk och massa olika sorters grejer i som blir hur gott som helst!

Idag har jag varit nere på Roberts jobb och kollat på lite färgkartor till badrummet, vi hittade några alternativ som vi tog hem och jag tror att vi har bestämt oss för vilken färg det blir nu, kommer nog bli jättefint. Vi åkte hem tillsammans när han slutade och åt lite korv med bröd. Sedan har han varit ute och klippt gräset och fixat lite i vår lilla trädgård, så nu är det fint där.

Ikväll blir det att kolla på Eurovision song contest hemma hos några kompisar och bara ta det lungt. Har inte sett ett enda bidrag av dem som är med i år, missade till och med Charlotte Perellis när hon var med i melodifestivalen så det ska bli kul att se. Gillar dock inte Pirellis låt men man vill ju ändå alltid att Sverige ska vinna så vi får hoppas att vi gör det ikväll=)

Lägger upp receptet på det goda brödet vi bakade igår!


Ingredienser:

  • 2 dl vetekross
  • 1,5 dl vetekli
  • 2 dl havregryn
  • 3,5 dl rågsikt
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 5 dl grahamsmjöl
  • 5 tsk bikarbonat
  • 1,5 tsk salt
  • 1,5 dl brödsirap
  • 1 liter filmjölk


Så här gör du:

Ugn: 175 grader

2 smorda brödformar

  • Blanda ingredienserna väl, den ska vara smetig.
  • Fördela smeten i formarna.
  • Grädda mitt i ugnen i 45 minuter.
  • Täck brödet med folie och grädda i ytterligare en timma.
  • Klart!
  • Stjälp upp på galler och täck med duk.



Dags att...

storhandla nu!

Magen växer

Igår och idag har det verkligen känts som att magen växer, det har dragit och spännt i skinnet precis som om det töjs. För första gången under hela graviditeten nu så tycker jag mig se stor skillnad, den har liksom växt över bara en natt känns det som. Inget mig emot att den växer och blir stor och fin dock så det får den gärna göra=) Det är väl nu den kommer börja hända grejer på riktigt!

Bild på magen tagen idag i vecka 23 (22+3)


Sallad och munkar

Nu har vi varit hemma från Tornby i flera timmar, blev bara slingor som vi köpte sedan blev vi så hungriga så då åkte vi hem. Vi åt pastasallad med skinka, ananas och massa grönsaker och god hemmagjord dressing till. Gjorde en jättestor skål med detta på lunchen så då räckte det till middagen också, helt perfekt att slippa laga mat nu på kvällen och väldigt gott. Blev munkar till "efterrätt" också!

Vi försökte nyss kolla på ett avsnitt av High chaparall på kanal 5:s webb-tv men det gick inge vidare. Vi hann kolla kanske i fem minuter sedan hakade det upp sig och då orkade vi inte försöka starta om eller nått så nu får vi hitta på något annat istället.


Onsdag 21/5

Nu ska jag och Robert åka ner en sväng på stan, ska b l a köpa slingfärg eller vad det nu heter till håret och så får vi väl se om vi hittar något mer. Ska göra en lite rolig sak på fredag, ska träffa en tjej här i Linköping som jag aldrig träffat tidigare, hon ska också ha barn i september med beräknad födelse en dag efter oss. Lika gamla är vi också så det är lite roligt, känner ju inte så många här i Linköping så det ska bli kul!

Kände något roligt i morse, jag låg i sängen och hade händerna på magen för att känna om bebisen sparkade. Då kände jag hur hela bebisen vände på sig, det "bullade" ut på ena sidan av magen och så åkte "bullen" över till andra sidan, kändes jätteroligt. Så overkligt att något rör sig i magen=)


Nu mår jag bättre

Idag mår jag mycket bättre, än så länge i alla fall. Igår var en hemsk dag, jag låg i sängen hela dagen och sov till och från, mådde fruktansvärt dåligt. Hoppas att illamåendet och magontet berodde på något jag ätit och inte att jag ska behöva få tillbaka illamåendet igen nu efter några veckors uppehåll.

Runt niotiden igårkväll mådde jag i alla fall lite bättre och kände att jag behövde komma ut en stund så då tog jag och Robert en liten cykeltur och köpte glass, det var precis vad jag behövde kan jag säga. Vi hittade också en jättemysig park som låg precis intill en stor lekpark, så dit kommer vi någ åka/gå fler gånger!

Varje gång vi går ut på en promenad eller cyklar någonstans så hittar vi nästan alltid nya ställen eftersom vi inte har sett särskilt mycket av Linköping. Vi har ju inte bott här speciellt länge och så blir det bara stan och tillbaka, universitetet och tillbaka och Tornby och tillbaka, det är i princip allt vi sett. Samtidigt är det väldigt roligt att vi inte sett så mycket utav staden eftersom det blir mycket roligare att gå på promenader med bebisen sen då=)

Den 3 juni ska vi för övrigt göra något väldigt roligt, i alla fall enligt oss. Bara två veckor kvar tills dess och det ska bli så spännande!


Illamående

Usch jag mår så illa idag! Hoppas verkligen inte att illamåendet är påväg tillbaka igen, det orkar jag verkligen inte=(

Chili con carne

Vi har precis ätit en sen middag här hemma, chili con carne och baguette blev det. Blev riktigt gott! Nu ska vi titta på någon film tror jag och bara mysa, kanske blir den som börjar 21.15 på tv4. Det har inte hänt speciellt mycket här hemma idag, Robert jobbade en stund och sedan har jag bakat en hallonpaj medan han pluggade inför sin tenta, ja det är väl ungefär det. Känner lite sparkar från bebisen nu också, det är så mysigt=)

Pojke eller flicka?

Blir förmodligen så att jag ringer och bokar tid för könsultraljud på måndag, är så himla nyfiken så jag kan inte hålla mig längre=) Så om några veckor kommer vi veta om det är en lite pojke eller flicka inne i magen. Spännande!

Dansar i magen

Satte precis på lite musik här på datorn för att testa om lilla bebisen ville röra lite på sig där inne, har nämligen inte känt några sparkar alls i dag, och visst gjorde den det! Känns så mysigt. H*n verkar gilla musik=)

God natt!

Nu är det dags för oss att gå och lägga oss snart, börjar bli väldigt trött. Måste bara få min kära pojkvän att sluta spela sims 2 nu vilket inte är så lätt, har redan försökt i säkert en halvtimme:P

I morgon ska jag ta en städrunda här hemma och tvätta lite så att det blir rent och fint till helgen. När Robert kommer hem från skolan ska vi åka ner på stan och försöka hitta något jag kan ha på mig på hans systers student om några veckor, kan nämligen inte ha några av mina kjolar eller klänningar längre eftersom allt är i "ostretchiga" och tighta material.  

Nu till sängen!


Bilder på våra älsklingar!











Knäppisen har lagt sig i en glasskartong!









Längtar till september

Har precis kollat klart på sista avsnittet av Barnmorskorna, kommer verkligen sakna det programmet. Så himla roligt att se hur lyckliga alla blir när de får upp sina bebisar på bröstet, och hur lyckliga alla pappor blir! Jag längtar verkligen tills det är dags för oss om ca 4 månader nu, vill att sommaren ska gå i rasande fart så att det kan bli september någon gång.

Gårdagen och Barnmorskorna

Igår firade jag och Robert 3 år tillsammans och vi hade det jättemysigt hela dagen. Först sov vi fram till 10 halv 11 ungefär vilket var jätteskönt! Sedan gick vi till Hemköp och köpte god frukost med nybakt bröd och massa annat gott som vi gick hem och åt, inte varje dag man får äta så god frukost. På kvällen åt vi en god middag och därefter blev det bio, vi såg Iron man och det var en riktigt bra film på bio. Dock såg jag inte hela för trött som jag är nu som gravid så kunde jag inte hålla mig vaken i slutet Filmen började 21.30 och slutade strax före tolv och så länge har jag inte varit uppe sedan jag blev gravid i princip så det var inte så konstigt att jag somnade. En väldigt lyckad dag var det i alla fall!

Nu ska jag se gårdagens avsnitt av Barnmorskorna som jag missade då.

/Sandra


3 år idag<3

Idag har jag och min älskling varit tillsammans i tre år! Det känns helt underbart. För tre år sedan var jag inte den jag är idag, om jag inte hade träffat dig vore jag inte där jag  är idag, och det finns inget som skulle få mig att vilja byta det mot något annat. Du gör mig så lycklig!

På dessa tre år har vi hunnit med så otroligt mycket och allting känns så rätt med dig. Jag kan inte ens föreställa mig ett liv utan dig, du är allt för mig!

Om ca: 4 månader ska vi två bli tre, eller ja 5 om man räknar med våra älskade katter, jag längtar så oerhört mycket. Allt känns helt underbart med dig och jag är så glad att just du och jag ska få en liten bebis. Du är den perfekta för mig och du kommer bli den perfekta pappan!

Jag älskar dig<3

/Din Sandra


Tisdagskvällen

Vi har nyss kollat på House, den enda serien som vi följer på tv. Alltid lika bra! Nu ska vi se på det senaste avsnittet av One tree hill på datorn och sedan ska vi nog gå och lägga oss, som gravid är man lite tröttare än vanligt=)

Hungrig

Sitter och väntar på att Robert ska komma hem så att vi kan äta snart, är hur hungrig som helst. Är riktigt sugen på Mc donald's just nu, kanske ska försöka övertala min käre till att äta det ikväll. Var så himla länge sedan vi åt något sådant nu så det skulle vara riktigt gott! Han lär nog inte bli speciellt svår att övertala;)

Bild på magen och lite annat till bebisen

Här kommer bilder!


Bild på magen tagen idag, vecka 22 (21+1)



Babyskyddet vi köpte i helgen, Brio Primo




Såhär ser liggdelen ut som vi har beställt. Emmaljunga citykorg i färgen "jungle".

Sittvagnen vi har beställt. Emmaljunga city cross i färgen "black".

Spjälsängen vi köpt på Ikea, Hensvik heter den.

Jag vet att vi hade kunnat vänta med både spjälsängen och babyskyddet, men det är verkligen så himla roligt att köpa saker till vår lilla bebis. Förr eller senare måste vi ju ändå köpa det så då kan man ju lika gärna göra det nu som om några veckor, så känner vi i alla fall. Köpte även några gulliga små kläder igår, tre bodys, tre byxor och ett par jättesöta små tossor=) Kanske tar någon bild på kläderna senare.


/Sandra


Vecka 22

Igår gick jag in i vecka 22, så nu är det bara 132 dagar kvar till beräknad födelse. Känns som en evighet men samtidigt har det ju hittills gått hur snabbt som helst och det är ju mindre tid kvar än vad det redan gått, det är positivt! Är så sjukt nyfiken på om det är en flicka eller pojke nu, vill verkligen veta men samtidigt inte.

I helgen var vi som sagt i Eskilstuna, var riktigt kul att träffa min och Roberts familjer, alla tyckte i alla fall att det hade börjat synas att jag är gravid. Mamma tyckte att jag hade fått en "riktig kula", men så jämför hon ju med sig själv och hon hade inte mycket till mage med varken mig eller min syster. Jag hoppas i alla fall på en stor och fin en! Fast det viktigaste av allt är ju ändå att bebisen mår bra. Bjudna på god mat blev vi också, och det är ju aldrig fel. Om tre veckor ska vi dit igen för då är det dags för Roberts syster att ta studenten.

Igår var det första gången på massor av veckor nu som jag mådde illa igen, fick ett akut illamående innan lunch och spydde, men sedan var det över och jag har mått bra sedan dess. Hoppas verkligen inte att det kommer tillbaka igen!

Ja just det, när vi var i Eskilstuna köpte vi bilbarnstol också, det var något erbjudande dom hade så vi slog till. En brun Brio Primo blev det, så nu står den uppe i vårt förråd och ser fin ut.

I morgon firar jag och Robert 3 år tillsammans! Vi ska försöka hitta på något mysigt, om det är fint väder blir det nog picknick i alla fall och så kanske bio på kvällen. Vi får se vad vi hittar på=)

/Sandra


En vilde i magen

Gick upp för en halvtimme sedan ungefär och åt lite frukost, och varje gång jag äter frukost så börjar bebisen sparka en massa där inne, tror nästan den vaknar då. Så himla mysigt att känna den röra sig inne i magen! Har känt sparkar sedan i början av vecka 19 ungefär, och Robert fick känna första sparkarna utanpå magen för några dagar sedan och det är han så lycklig för. Det känns väldigt roligt när man känner sparkarna utanpå, det är ju inga småsparkar direkt, verkar vara en riktig liten vilde.

/Sandra


Underbara väder!

Fick besök av Hanna idag så vi satt ute i solen och pratade i några timmar, sedan kom även Rickard hit en stund. Trevligt med lite sällskap nu när Robert är på jobbet. Lyckades även bränna mig på ena armen, hade solen snett mot mig så det blev mest på ena sidan. Man tror inte att solen tar så mycket som den faktiskt gör så nu får jag väl börja ha lite solskyddsfaktor på mig när jag ska sitta i solen, har i princip aldrig använt det i Sverige men eftersom jag har hört att man ska vara försiktig med solandet under graviditeten pga att det är lätt att få pigmentfläckar så får jag väl göra det hädan efter.

Nu är det i alla fall snart dags att börja laga mat, Robert slutar jobba klockan sex och då ska vi försöka hitta på något att äta. Man blir ju så himla sugen på att grilla när det är såhär fint väder, men vi får se vad det blir.

/Sandra


Packa

I morgon bär det av till Eskilstuna över helgen, vi ska vara hundvakt åt min farfar och farmors hundar och så ska vi även passa på att träffa lite släkt och vänner. I morgon blir det att grilla hemma hos Roberts föräldrar, ska bli kul att träffa dom och få äta riktigt god mat! Var där senast i påskas så lite skillnad på magen kommer dom nog allt se för då syntes det knappt att jag var gravid. Katterna följer självklart med, mycket skönare att ha dom med så man vet att inget händer dom, är lite nojig när det gäller att lämna dom ensamma hemma även om jag vet att dom klarar det. Men sådan är jag och jag tror ändå dom har det bäst när dom är med oss.

Tvättade hela dagen igår för att vi ska kunna ha med oss några rena kläder, i princip allting var nämligen smutsigt. Idag blir det till att packa så att allt är klart imorgon när Robert och Erik slutar skolan så vi kan åka direkt. Ska nog gå ut och sätta mig en stund i solen på våran uteplats sen också, får ju passa på när det är så fint väder.

När vi är i Eskilstuna ska vi även åka förbi Babyproffsen där och kolla på bilbarnstol, eller babyskydd som det heter. Ska kolla på emmaljungas och brios. Anledningen till att vi ska kolla på det där är för att vi har beställt Emmaljungavagn här på Babyproffsen i Linköping och vi ville då också ha Emmaljungas babyskydd som man kan fästa på vårt chassi, men dom säljer inte deras babyskydd i den butiken men det gör dom i Eskilstuna.


Min graviditet

Tänkte berätta lite om hur min graviditet hitills har sett ut. Jag fick reda på att jag var gravid i vecka 5, min mens kom inte och jag hade mått illa flera kvällar och mornar i rad, mina bröst ömmade som bara den, ingenting var som det brukar vara innan min mens ska komma, så jag bestämde mig för att köpa ett test och testa för säkerhets skull. Det visade ett starkt plus vilket kom som en stor chock både för mig och Robert (min pojkvän). Chocken ändrades sedan till lycka för oss båda, vi skulle bli föräldrar!

Vi har varit på två ultraljud, ett i vecka 13 och ett förra veckan, alltså i vecka 20. Allt har sett jättebra ut båda gångerna och det har varit helt underbart att se den lille sprattla där inne. Nu när vi senast var på ultraljud så hade vi kunnat fråga om kön men vi bestämde oss för att vi  inte ville veta, vi vill att det ska bli en överraskning trots att vi är hur nyfikna som helst.

Magen växer och jag bara väntar på att den ska bli större=)

 Vecka 15

 Vecka 21

 Ultraljud vecka 13

 Ultraljud vecka 20




/Sandra


Lite om mig

Första gången jag skriver på den här bloggen, har även en blogg på blogg.se men tänkte att det kunde vara kul att testa något nytt.

Tänkte berätta lite om mig själv först för er som läser och kanske undrar. Mitt namn är Sandra och jag blir 20 år i juli. Jag kommer från Eskilstuna men flyttade till Linköping i höstas tillsammans med min pojkvän och våra två katter för att studera här, jag pluggar till lärare och han till civilingenjör. Vi bor i en stor trea med uteplats i Ryd där vi trivs väldigt bra. I januari fick vi reda på att vi skulle bli föräldrar, det var inte planerat men vi blev hur lyckliga som helst över det. Nu är jag i vecka 21 och om allt går som planerat så föds våran efterlängtade bebis i september, 21 september är den beräknad till. Så nu fylls dagarna för det mesta av väntan på att september ska komma.

Det var lite kort om mig. Ni kommer att få följa mig och min vardag och graviditeten på den här bloggen, och jag hoppas självklart att det kommer vara någon som läser!

/Sandra


Börja skriva här igen?

Har funderingar på att börja skriva i den här bloggen igen.

RSS 2.0