Torsdag 22/9

Nu har mina älsklingar åkt iväg till Eskilstuna. Senare idag ska dom fira sin kusin Arvid som fyller 1 år idag, grattis! Själv har jag skola i morgon och måste stanna hemma och plugga. Jag ska ta ett tåg i morgon eftermiddag och vara där med barnen medan Robert ska iväg på kryssning på lördag.

Min eftermiddag idag kommer att bestå av en runda nere på stan för att hitta fina bullformar och eventuellt någon present till Hugo, bullbak och kladdkakemuffinsbak. Kanske slår till med att baka några kakor också när jag ändå håller på. Hugo fyller ju 3 år nästa helg och jag ska även fixa fika till seminariet som jag och min basgrupp ska anordna på måndag, därav all bakning. Jag ska också plugga en hel del i kväll.

Nej nu ska jag faktiskt ta och åka ner på stan på en gång så att jag hinner med allt som ska göras idag!

Måndag 19/9

Tiden går så otroligt fort! Jag har sagt det ofta men jag blir uppriktigt förvånad att en vecka kan gå så ofattbart snabbt. Man hinner aldrig ha det långtråkigt i alla fall, allt går i ett.

Måndagen har bjudit på gruppmöte med förberedelser inför seminare om lärande som jag precis kom hem ifrån. Vi pratade om studieteknik och speedreading, där vi också hade en övning där man fick testa på att öka sin egen läshastighet. Många verkade tycka att det var riktigt kul, vilket såklart var poängen med det hela.

Idag, dvs ikväll måste jag plugga till tusen för i morgon är det dags för nästa gruppträff med helt annan frågeställning. Det är mycket att göra nu men det är för det mesta bara kul.

I helgen har vi varit i badhuset, lekt i lekparken, varit ute i Tornby och handlat. Det har varit en bra helg med i princip obefintligt med pluggande, väldigt skönt för omväxlings skull.

Hugo fyller snart år så planerandet inför det är i full gång. Allt tar lite längre tid när man knappt har någon tid att förbereda på, när ska man hinna baka och köpa presenter? Det löser sig!

Söndag 11/9

Ännu en skolvecka avklarad och nu är även nollningsperioden slut. Igår var jag på finsittning på Nationernas hus och det var hur kul som helst. Det var massa roligt gyckel, god mat och trevliga klasskompisar. Jag kom nog inte hem förrän kl 3 inatt så jag var inte allt för pigg i morse. Vaknade dock vid kl 06.30 (då jag brukar gå upp) och kunde knappt somna om även om jag var dötrött. Kroppen är väl inställd på att jag ska gå upp då. Jag fick en lång sovmorgon och det var välbehövligt. Robert var ute i lekparken med barnen där också Frans, Eina och Reine var under förmiddagen.

På eftermiddagen gick vi över till Reine och Katrin så att barnen fick leka och vi umgås lite. Det var trevligt som alltid!

Igår var jag iväg med barnen och träffade Elin och Nova. Dom har nyligen flyttat så det var kul att få se deras nya fina radhus. Man saknar verkligen att ha en liten trädgård när man kommer hem till andra som har det, bara att öppna dörren och gå ut och sätta sig och barnen kan leka där, och för att inte tala om att grilla - det saknar jag verkligen! Det var hursomhelst jättekul att träffa dom och dom var även snälla och bjöd på lunch.

Veckan har bestått av skola, laga mat/städa/tvätta, umgås med barnen de få timmar man kan, plugga på kvällarna. Det är väl så vardagen kommer att se ut framöver, man hinner inte så mycket mer. Jag är dock övertygad om att jag kommer att få in lite bättre rutin vad gäller pluggandet, jag är fortfarande ovan vilket gör att det inte blir lika effektivt som det skulle kunna vara. Det ska det bli ändring på för jag känner att jag behöver åtminstone delar av kvällarna till att bara slappna av och inte tänka på skolan, som det är i nuläget är jag hyperstressad ända tills jag går och lägger mig. Inte bra!

Nu är det läggdags för min del. I morgon bitti ska jag möta upp min HEL-grupp i biblioteket för att leta reda på en massa bra litteratur.


Lördag 3/9

Jag kan inte fatta att det redan är september! Sommaren har gått så fort samtidigt som vi hunnit göra mycket kul. Hösten är mysig den med så det gör mig inget att den börjar smyga sig på.

Min första skolvecka är nu avklarad och det har varit väldigt kul. De första två dagarna var allt fortfarande väldigt stressigt och snurrigt innan vi hade fått ihop allt vad gäller tider och dagislämning/hämtning, saker som ska kommas ihåg, som ska skickas med/tas hem ifrån dagis, mat som ska lagas osv. Det har ju tidigare varit mycket enklare då jag skött allt sånt själv när jag varit hemma. Hur som helst dag tre så kändes det som att man stod stadigt på marken igen och hade koll på saker och ting, vilket var en väldigt skön känsla.

Vi har inte riktigt kommit igång med kurserna än men vi har haft lite information och introduktionsföreläsningar samt rundvandring, gruppträff och lite sånt. Det känns som jag valt helt rätt och jag längtar verkligen efter att få sätta igång nu.

Det har även varit en del nollning på kvällarna för att vi i klassen ska lära känna varandra. Jag har inte varit med på riktigt allt men i måndags, tisdags och torsdags var jag med och det har varit kul.

På dagis har det gått jättebra hela veckan! När man kommer och hämtar dom så ser man att dom har roligt och det glädjer mig verkligen. På morgonen kan det fortfarande bli endel tårar när vi lämnar dom men de går över innan man ens hunnit gå runt huset (det hörs eftersom vi lämnar dom ute), men sedan är de glada och leker hela dagarna. Inga kissolyckor har hänt sedan start för Hugo heller så nu är det flera månader som han varit helt blöjfri och han säger till om han behöver gå på toaletten själv utan att man behöver fråga. Dom äter massor av mat också, även Hugo som aldrig åt mer än några tuggor när han gick på sitt förra dagis. Så förhoppningsvis trivs han bättre här. Det är kanske lite roligare att ta mat där dom går nu också eftersom de får gå och ta maten själva och sedan gå och fylla på själva när de ätit upp och vill ha mer.

Idag jobbar Robert till kl 14. Jag och barnen var ute i lekparken och lekte i förmiddags och sedan gick vi in och lagade mat, både Hugo och Selma åt som att de aldrig sett mat. Nu ligger båda och sover, Selma på balkongen och Hugo i sin säng. När Robert kommer hem vet jag inte vad vi ska hitta på. Igår var vi till badhuset och hade det skoj! Barnen är helt vilda i vattnet nu när vi varit där några gånger på så kort tid.

RSS 2.0