Onsdag 20/4

Nu har det blivit lite uppehåll här igen, men det blir så ibland när man har så mycket annat för sig och när det är så fint väder ute.

Vi hade en jättemysig helg med underbart väder och massor av utelek. I fredags var jag med barnen till Trädgårdsföreningen och i lördags jobbade Robert som vanligt och på förmiddagen gick vi ut på en promenad med lite lekstopp och när Robert slutade gick vi till Valla gård och lekte och matade ankor. Det var massor av folk där i och med det fina vädret och både Hugo och Selma tyckte att det var jätteroligt.

I söndags gick vi till Valla gård igen. Det finns en stor lekpark där och lite djur så där tycker vi om att vara. På kvällen tränade jag.

I måndags var vi ute i princip hela dagen. På förmiddagen träffade vi Katrin, Frans och Eina och lekte och efter lunch gick vi ut och träffade dom igen. Även Nils med föräldrar var där då. Det är så roligt att det finns så mycket barn runt om här för Hugo och Selma. Lite skillnad mot där vi bodde innan.

Igår hade jag och Hugo lite balkongmys på förmiddagen. Jag la ut en filt på golvet och så fick han ta ut lite leksaker och rita där. Själv satt jag i solen en liten stund. Väldigt skönt!

Sedan fick vi reda på att Hugo och Selma blivit erbjuden förskoleplats, på förskolan Blåsippan som ligger väldigt väldigt nära. Fast det är inte den förskolan som ligger precis under oss. Jag ringde och kollade lite med både kommunen och med förskolan, som t ex varför de blivit placerade på två olika avdelningar och om man kanske kunde få byta så att de kommer på samma. Och det trodde hon skulle gå! Vi tackade ja till platserna och den 8 augusti börjar inskolningen. Det känns skönt att veta att dom har platser till i höst.

På eftermiddagen tog vi en promenad till Ryd och öppna förskolan. Det var trevligt som alltid och barnen har det så kul där också.

På kvällen när Robert som jobbat måndag, tisdag (och idag) kom hem gick vi iväg och kollade lite på dagiset utanför och visade Hugo och Selma vart dom ska gå. Vi stannade kvar och lekte en liten stund och dom verkade gillade det, från utsidan i alla fall. Vi har varit där och hälsat på en gång tidigare men det var några månder sen nu så vi kommer nog att hälsa på en gång till innan dom börjar.

Idag har vi varit iväg till biblioteket och lämnat tillbaka och lånat lite nya böcker. Hugo fick hjälpa till med både återlämnandet och lånandet. Det tyckte han var kul! Sedan gick vi enligt Hugos önskemål till "Stora kyrkklockan" dvs Domkyrkan och kollade där inne. Hugo ville så gärna det och han blev nog lite imponerad över hur stor den var, och fin tyckte han också den var inuti med massa tända ljus och ljuskronor.

Det är så bra nu när det blivit lite varmare ute och vi bor så pass nära det mesta, man kan gå istället för att ta bussen. Till stan tar det ca 10 minuter att gå.

Idag ska vi städa och packa för i morgon bär det av till Eskilstuna. Hugo och Robert ska åka tåg och han är helt salig över det.















Titta vilket fint torn Hugo byggt!


Kryssning och Bvc

I helgen var vi på kryssning tillsammans med Roberts föräldrar, syskon med respektive, mormor, kusin, morbröder med ett par kompisar. Det var Roberts morbror Magnus som fyllde 40 år och det firades med att överraska honom med en kryssning som han inte visste någonting om. Vi hade det jättekul och det gick bra att vara utan barnen under ett dygn, trots att jag hade varit lite nervös för det, för att jag skulle sakna dom för mycket.

Hugo och Selma hade alltså barnvakt för första gången över en natt (förutom då Hugo var hemma med farfar och farmor när Selma föddes). Det var min mamma, syster och Ludde (Ericas pojkvän) som var här och var barnvakt. Allt gick superbra och det känns skönt! Det känns bra att man vet att det funkar utan problem nu och att man själv överlever det utan att sakna ihjäl sig (även om man nästan gjorde det under den 3½ timme långa bussresan hemåt).

Idag har vi varit på bvc där Selma fick vaccinsprutor eftersom hon var sjuk sist på ettårskontrollen för två veckor sedan. Vi tog en vikt idag också eftersom hon gått upp så lite sist vi var där. Nu hade hon gått upp jättebra, 500 gram på två veckor är väldigt bra för en i hennes ålder. Det märktes att hon hade tagit igen sig från då hon var sjuk. 10260 gram väger hon alltså nu och är 78 cm lång. Hugo vägde 10010 g och var 78,5 cm lång vid samma ålder så dom är nästan jämnstora.


Senaste veckan

Förra veckan var en riktigt hektisk vecka för oss. Vi hade tusen saker att göra och det var nästan ohållbart stressigt. Förra lägenheten skulle flyttstädas samtidigt som Robert gick jättelånga dagar nästan varje dag. Varje kväll när han kom hem fick någon av oss cykla till Ryd och städa hela kvällen och inpå natten.

På onsdagen var farfar och farmor här och hjälpte mig att tvätta alla fönster där.

Sen kan man lägga till att jag ju läser en kurs på 25 % som jag måste göra på kvällarna också. Hur som helst var det väldigt jobbigt men nu är veckan förbi och vi kan andas ut litegrann. Lägenheten är överlämnad och dessutom i ett väldigt bra städmässigt skick.

Lite roligare saker har hänt också. I torsdags träffade vi Katrin, Frans och Eina och i fredags lunchade jag och Katrin på stan och sedan var jag iväg och klippte mig. Och igår var Elin och Nova här. Alltid trevligt att umgås med dom!

Idag har vi som sagt varit och kollat på en förskola på förmiddagen och på eftermiddagen var vi till öppna förskolan och lekte.






Villervalla förskola

Idag har vi varit och hälsat på ett föräldrakooperativ som ligger här i området, där vi ställde oss i kö förra veckan. Det verkade superbra på alla sätt och vis och vi hoppas väl på att ett mirakel ska ske och att båda våra barn får plats där. Det är inte särskilt troligt då det är många som vill ha plats, det är syskonförtur och eftersom vi ställde oss i kö för bara en vecka sedan.

Det var så himla mycket trevligare stämning där än på alla förskolor jag hitills varit på. Personalen var engagerad, barnen verkade så lugna och trygga och det var bra och trivsamma lokaler. Både Hugo och Selma tyckte att det var jätteroligt där. Hoppas hoppas!


Selma 1 år

Igår fyllde Selma 1 år! Tänk att hon redan blivit så stor! I söndags hade vi kalas här hemma. Selma fick smaka tårta för första gången och hon älskade det, åt upp hela biten alldeles själv med sked och allt. Det blev hemgjorda smörgåstårtor till lunch (glömde ta bild på dom) och sedan en massa bullar, kakor och tårta.















Tack för uppvaktningen av Selma!


RSS 2.0