Bf+3

Ingen bebis här än. Hoppas hon vill komma ut i helgen!


Tisdag 27/11

Idag är bebisen beräknad med det senaste datumet vi fått så imorgon är övertiden ett faktum. Det är däremot inget som gör så mycket än eftersom jag räknat med det ända från början, men jag hoppas verkligen att det inte behöver bli så många dagars väntan till. Det känns dock inte som att förlossningen är nära men det kan ju sätta igång utan några som helst förvarningar också, så vi får se när det blir. 
 
Barnen är på dagis till kl 13.00 idag, det är deras första dag som 15-timmarsbarn. Efter dagis vet jag inte vad vi ska hitta på med tanke på att vädret är uruselt och regnet bara vräker ner här utanför och min ork är ju inte heller på topp för något särskilt energikrävande.
 
I morgon skulle vara en bra dag att föda på tycker jag!

Torsdag 22/11

Idag är det 3 dagar kvar till bebisen är beräknad att födas enligt det ena ultraljudet och 5 dagar kvar enligt det andra. Hur som helst så är det ju inte alls långt kvar och vi längtar supermycket nu. Barnen frågar varje dag och varje gång jag får minsta lilla ont (även om det gör ont av någon helt annan anledning) om bebisen vill komma ut nu. Dom är så söta! Selma klappar på magen det första hon gör när jag kommer och hämtar dom på dagis.
 
Igår köpte vi en ny kamera så att vi kan ta en massa fina bilder på barnen. Vår kamera som vi haft nu i typ 7 år är inte längre den bästa och i våras tror jag det var slutade även blixten att fungera. Vi har fått en likadan kamera av min syster som de inte längre använder sedan de köpte en ny, men det blir sällan att man tar bilder med den när bilderna ändå blir bättre med iphonen.
 
Det blev en Nikon D5100 med väska och 16 gb minneskort, så nu är vi redo för att ta en massa fina bilder på bebisen, Hugo och Selma.
 
 

Vecka 40

Idag går jag in i vecka 40, härligt! Nu handlar det förhoppningsvis om max två veckor till (om man räknar med en veckas övertid) innan vi äntligen får träffa bebisen. Hon får mer än gärna komma tidigare än så. Jag känner fortfarande inga tecken alls på att förlossningen skulle vara nära.

Det är en ganska så märklig känsla det här att det vilken dag som helst kan sättas igång, så spännande och helt overklig känsla. Inom några veckor kommer vi att ha en liten bebis i familjen!

Jag hoppas att det är dags väldigt snart för det känns som att magen snart ska spricka, bokstavligen. Magen är så spänd och huden orkar nog snart inte tänjas mer.


Tisdag 13/11

Dagarna rullar på och jag gick igår in i vecka 39 och har idag endast 12 dagar kvar till beräknat. Med andra ord är bebisen helt färdig och kan bestämma sig för att komma ut när som helst. Inte för att jag har en endaste känning och jag tror inte heller att det kommer att ske en endaste dag innan dagen D. I och för sig så är man väl gärna utan känningar fram tills dess att det verkligen är på riktigt, det är ju inte så roligt att gå runt och ha ont utan att det ger någon utdelning.
 
Idag har jag haft praktisk övning i S-HLR i skolan. Vi tränade på vanlig hjärt-lungräddning, luftvägsstopp, stabilt sidoläge och HLR med defibrillator. Det var väldigt givande tycker jag och alltid roligt med lite praktiskt. Jag kunde däremot inte vara med och träna på luftvägsstopp med min stora mage eftersom jag varken kan göra heimlich manöver eller att någon gör det på mig i nuläget.
 
Hjärt-lungräddningen gick bra trots att det gav mig enormt mycket sammandragningar att göra kompressioner i den takten (100-120 st/min), och promenaden hem var väldigt smärtsam på grund av en väldigt överansträngd livmoder. Väl hemma var jag tvungen att lägga mig och vila ett bra tag med min nyinköpta vetekudde för att smärtan skulle släppa. Så ja, det är väl det närmsta "känningar" jag har kommit hittills och då var det efter ganska så mycket ansträngning med både HLR-övningen och promenad till skolan, ner till stan och så hem igen.
 
Jag fick veta att jag klarat läkemedelsberäkningstentan idag också, vilket gjorde mig väldigt glad!
 
I morgon har jag mitt sista moment i skolan innan bebisen (om man bortser från tentan nästa fredag) och det ska bli såå skönt.. Nu ska jag förbereda mig inför det genom att plugga lite på syra-basbalansen. Barnen sover och Robert är i väg och tränar.
 
Igår var jag förresten på en förlossningsförberedande föreläsning som hette "att föda" tillsammans med Elin och Jocke som också ska ha en liten bebis, i mars. Jag visste ju att det inte skulle vara så mycket nyheter för mig som ändå ska göra detta för tredje gången men det var ändå bra med lite mental förberedelse sådär. Så nu längtar jag ännu mer till förlossningen!

Barnmorskebesök vecka 38

Igår var jag hos barnmorskan för kontroll. Allt såg bra ut och bebisen ligger fortfarande fixerad med huvudet neråt så nu är det nog ingen risk att den skulle kunna ändra läge.

Bebisens hjärtljud: 145 slag/min
Blodtryck: 125/60
Sf-mått: 36 cm (vecka 37+1)
Vikt: +13 kg

Nästa besök blir förhoppningsvis det sista, 5 dagar innan beräknat!


Torsdag 1/11

Första dagen på november månad, den månad då det är sagt att bebisen ska titta ut. Vi får väl se hur det blir med den saken men än så länge kan vi ju få hoppas att vi inte behöver vänta till december.Veckorna går ganska så fort nu ändå så det har inte blivit allt för jobbigt med väntan än så länge.
 
Idag har jag och Robert lunchat nere på stan. Han kom och hämtade mig strax efter kl 11 och så gick vi till Ghingis och åt lunchbuffé. Efter maten fixade vi med några saker nere på stan och sedan skjutsade han hem mig igen.
 
Nu ska jag förena lite nytta med nöje, jag ska lägga mig i ett varmt och skönt bad och läsa om KOL. Roligare kan man ju ha men det är åtminstone behagligare än att sitta vid köksbordet och läsa.
 
 

RSS 2.0