Hugos våroutfit!





 

 


Dagen D!

Idag är dagen med stort D, dagen då bebisen är beräknad att titta ut. Men ingen bebis så lång ögat kan nå här inte och inte lär det hinna bli någon födsel under dagen heller. Med andra ord så blir det alltså att gå över tiden även denna gång. Det enda som känns positivt nu är att det inte kan vara såå många dagar kvar tills hon föds, max 2 veckor om jag behöver bli igångsatt, vilket jag såklart hoppas på att slippa.

Nu ska vi få iväg lillHugo till dagis strax!

Dagen

Efter Hugos middagslur så bestämde vi oss för att åka ner på stan istället för att gå till öppna förskolan eftersom vi inte skulle ha hunnit vara där speciellt länge innan de stängde. Jag vet att jag sa igår att jag inte skulle lämna Ryds gränser men så kan det bli. Dessutom är det mycket roligare att åka ner på stan hela familjen än att åka iväg själv, då känns det lite mer motiverande att gå alla jobbiga steg trots krämpor.

På stan köptes en vindoverall från Lindex till lillbebisen samt en scarf. Till Hugo blev det ett paket kritor och en mössa från p.o.p. En markeringspenna man kan skriva namn i kläder köptes också. Mössan måste jag dock byta till en annan färg för det blev inte så fint att mössan och hans jacka är i två olika nyanser av grönt. Han ska få en i olika färger istället. Den satt i alla fall jättebra till skillnad mot den han har nu.



När vi kom hem lagade jag mat och Robert och Hugo var ute och lekte under tiden. Hugo hade på sig sina nya vårskor som han är väldigt stolt över, det är nämligen bilar på. Han tyckte det var jättekul att vara ute nu när det inte är en massa snö som man måste pulsa fram i.

Efter maten blev det bad vilket också alltid uppskattas av vår lilla son. Sedan kollades det lite på I drömmarnas trädgård och därefter var det dags att sova.

Förresten hade det gått jättebra på dagis idag. Han hade bara gråtit litegrann i början men sedan hade han varit glad hela dagen. Ätit lunch hade han också gjort.

Ikväll har jag och Robert kollat på House. Trodde att det skulle vara Desperate housewives men tydligen inte, vilket var en stor besvikelse från vår sida. Nu ska vi gå och lägga oss och läsa och sova.


Tisdag 30/3

Idag känner jag mig riktigt pigg för att vara nu för tiden. Det fina vädret och det faktum att Hugo sov nästan hela natten kanske kan bidra. Han vaknade endast en gång vid 4-tiden, det är ju till och med rekord för honom. Hoppas det fortsätter så.

Jag däremot sov inte hela natten, var säkert uppe 5 gånger och drack vatten och var på toa. Men det är så det är när man har en fullstor bebis i magen som trycker på blåsan och knappt får plats längre, då blir man kissnödig för minsta lilla droppe vatten. Och inte kan jag låta bli att dricka ett stort glas vatten varje gång heller för jag är jättetörstig och kan absolut inte somna om utan det. Det blir en ond spiral.

Hugo är på dagis och varken jag eller Robert har gjort något vettigt överhuvudtaget och det har varit väldigt skönt för omväxlings skull. Om en timme ska han hämtas och sova middag och efter det så kanske vi tar och går till öppna förskolan om vi hinner.


Trött trött trött!

Är precis hemkommen från stan. Kändes som att jag skulle dö när jag gick runt där, har aldrig varit så slut i kroppen i hela mitt liv. Har blivit lite förkyld också så huvudet känns helt borta. Det är verkligen tungt att gå nu, det känns som att mina ben väger 50 kg styck eller något sånt och då har jag inte ens samlat på mig någon vätska alls så det borde ju inte kännas så. Bebisen trycker verkligen på och det är nog det som gör det så jobbigt.

Köpte bara två saker till Hugo sedan fick jag panik för att det var så varmt inne på H&M så då tog jag bussen hem igen. Nu kommer jag inte att lämna Ryds gränser (med undantag för sjukhuset) förrän bebisen är född. Om hon envisas med att stanna inne till den 7 april blir jag dock tvungen att ta mig ner på stan igen för ett barnmorskebesök. Det hoppas jag på att slippa.

Robert är iväg och hämtar Hugo från dagis nu och när de kommer hem ska han sova och vi ska äta lunch. Sedan ska jag lägga mig och göra ingenting.

Söndag 28/3

Idag har varit en otroligt seg dag. Jag har känt mig helt slut. Det är även Roberts första dag på hans två veckors ledighet. Och det vore ju helt perfekt om bebisen bestämde sig för att födas åtminstone under den kommande veckan eftersom Robert kommer kunna vara hemma en stund med oss då. För med tanke på att han pluggar så kan han inte ta ut de 10 pappadagarna man får till efter förlossningen.

Men eftersom läget ser ut som det gör så kommer hon garanterat inte komma då, utan förmodligen på dagen då hans ledighet är slut. Det vore typiskt.

Jag vill ha vår bebis nu! 3 dagar kvar nu till beräknad födelse och inte verkar hon vara speciellt sugen på att komma ut till oss inte. Jag orkar verkligen inte gå över lika länge som med Hugo, MAX en vecka kan jag tänka mig att gå med på.

Nu ska vi baka en äppelpaj och vispa ihop lite vaniljsås som vi ska äta lite senare när Hugo gått och lagt sig. Idag har han varit helt feberfri och i morgon är det dags för dagis igen. Han börjar bli väldigt uttråkad här hemma så det blir nog kul för honom att komma iväg och leka lite utanför vår lägenhet, även om han nog helst skulle se att vi var med hela dagen.

När han är på dagis i morgon ska jag och eventuellt Robert åka ner till stan och köpa något påskägg till Hugo och till bebisen om hon behagar komma ut innan påsk vill säga.. Kanske att jag hittar något litet till Robert också, det beror på hur snäll han är.

Ska försöka att sysselsätta mig nu fram till förlossningen så att man inte bara går och väntar, det kan ju lätt bli så när man varken har ork eller lust att göra något och det enda man tänker på är att man vill att det ska sätta igång.

Värsta natten någonsin!

Natten till idag slår alla rekord. Igår kväll hade Hugo 40 graders feber och var såklart jättehängig. Han fick gå och lägga sig lite tidigare eftersom han knappt sovit under dagen. 2 timmar senare vaknade han igen och vägrade somna om, för första gången. Han fick komma upp en timme och sedan la vi honom igen. Och det var då helvetet började. Han har sovit MAX 20 minuter åt gången under HELA natten och sedan skrikit i minst 10 minuter varje gång. Varken jag eller Robert har sovit en blund förutom några 10-minutersperioder då och då. Det känns idag kan jag lova.  

Torsdag 25/3, vecka 40

Idag gick jag in i graviditetsvecka 40. Om bara 6 dagar är bebisen beräknad att komma. Hoppas dock på att hon vill titta ut lite tidigare. Hoppas kan man ju alltid göra..

Idag blev det inget dagis för Hugo. I morse när han vaknade så hostades det, var snorigt och med lite lätt feber, 38.0. Robert ringde dagis och det innebär att han inte får komma i morgon heller även om han skulle vara "frisk" då. En feberfri dag innan man får vara tillbaka igen. Och tills på måndag ska han väl vara frisk tycker jag. Han är supergnällig och blir arg och ledsen för minsta lilla. Ingen bra kombination med en trött mamma som knappt orkar röra sig längre.

Idag ska vi alltså bara vara hemma och Robert jobbar hela dagen. Ikväll blir det våfflor också eftersom det är våffeldagen. Det kanske kan slinka ner i Hugos mage trots sjukdom. Vi får se.

För övrigt så bestämde sig Hugo för att det var morgon redan kl 04.30 idag, verkligen superkul! Jag som trodde att dagis skulle göra honom tröttare om nätterna hade tydligen fel. Aldrig har han sovit så lite som nu. Hoppas det är övergående och att idag verkligen bara var en tillfällighet för att han är lite sjuk.

Hugo sover middag nu och jag ska passa på och lägga mig och vila en stund. Blir nog att läsa lite och sedan kanske om jag har tur somna en stund. Det vore inte fel.

Bm-besök

Har varit hos barnmorskan nu. Allt såg bra ut och hon undersökte mig också vilket visade att jag var "väldigt mogen" och att livmodertappen var utplånad. Hon kunde även känna runt bebisens huvud. Med andra ord är det bara värkarna vi väntar på nu.

Men det här garanterar tyvärr inte att jag inte kommer gå över tiden, man kan tydligen gå såhär länge även om det ändå är ett steg i rätt riktning och att jag troligtvis inte kommer behöva gå över lika länge som med Hugo.

Hämtade också ut min jacka från Stadium som jag beställde för några veckor sedan.

Nu ska jag gå till affären och köpa lite bananer och sedan hämta Hugo från dagis!

Tisdag 23/3

Aldrig har Hugo varit så ledsen som idag när jag lämnade honom på dagis. Direkt när vi kom till dörren så bara skakade han på huvudet, vände för att gå därifrån och sa "neej". Sedan när vi kom in och jag började klä av honom ytterkläderna så började han gråta direkt och klamrade sig fast på mig. Det är verkligen såå jobbigt att lämna honom så. Men vad ska man göra? Dom säger ju där att de flesta barn reagerar så men att det går över, så vi får väl helt enkelt lita på det.

Under tiden som jag varit hemma så har jag mest mått dåligt. Har mått jätteilla och kräktes till och med. Jag kan ju knappast vara magsjuk igen. Kanske var bebisen som låg och tryckte på något som framkallade illamåendet.

Robert började kl 10.00 så han åkte iväg för en liten stund sedan. Han kommer hem på lunchen sen ska han iväg och jobba idag igen.

I morgon ska jag till barnmorskan kl 09.40. Ska bli kul att se om magen växt ännu mer sedan sist eller om måttet stått still. Med Hugo ökade inte sf-måttet de sista veckorna och det är tydligen vanligt att det blir så när bebisen sjunker ner i bäckenet. Kommer väl få en tid för överburenhetskontroll 2 veckor efter beräknad födelse också antar jag, ifall bebisen vägrar komma ut innan dess.

Jag ska dammsuga här hemma nu och sedan fixa mig iordning lite. Längtar tills jag får gå och hämta min lilla prins!

Den STORA magen!

Tänkte att ni skulle få se skillnaden på hur stor magen är nu jämfört med förra gången. Tog på mig samma tröja dessutom så att det syns bättre. Är ju svårt att se hur stor jag faktiskt är när man bara ser en bild på själva magen.


Med Hugo i magen, vecka 40 (4 dagar innan beräknad födelse)


Nytagen bild från idag i vecka 39 (9 dagar innan beräknad födelse)

Hoppas verkligen att detta kan tyda på att den här bebisen kommer att komma lite tidigare än vad Hugo gjorde åtminstone. Jag kan ju inte behöva bli ännu större nu, magen kommer att spricka då! Inte okej med 3 veckor till!


Måndag 22/3

Bara 9 dagar kvar tills bebisen är beräknad nu. Äntligen nere på ensiffrigt.

Från och med idag går Hugo på dagis mellan kl 08.00 och 12.00. Robert lämnade honom i morse, han var bara kvar med honom i 5-10 minuter och sedan gick han. Han skrek lika hjärtskärande som vanligt och även Robert tyckte att det kändes jobbigt att lämna honom så.

Vid 12 var jag där och hämtade honom. Då hade de ätit klart och de barn som skulle sova hade gått in till sina madrasser. Hugo lekte med en sopborste. Allting hade gått bra men han hade gråtit till och från som vanligt när han kommit på att varken mamma eller pappa var där. Men hon sa att ju längre dagen gick desto färre gråttillfällen hade det varit, så det går ju framåt i alla fall. Fruktstunden hade gått bra och till lunch hade han ätit några ärtor och två morotsstavar, den lilla knasungen. Dom hade varit ute och lekt också.

När jag kom blev han glad och ville komma upp till mig, sedan när vi sa "hejdå" till fröknarna så blev han ledsen igen för då trodde han att jag skulle lämna honom, för så fort vi kom ut till kapprummet så blev han jätteglad och sprang och hämtade sina skor.

Nu sover Hugo och Robert var precis hemma på lunch. Men nu är han tillbaka i skolan igen och ska ha en lektion och sedan ska han iväg och jobba till kl 18.00. Den här veckan ska han jobba varenda dag eftersom han bara har någon enstaka lektion per dag.

Vad jag och Hugo ska göra idag har jag ingen aning om, vädret är fint så vi kanske går ut en sväng. Kanske kan vara bra för att få bebisen att vilja komma ut nu. En väldigt positiv sak sedan bebisen fixerade sig är att jag inte alls har lika ont längre i höfterna, knappt alls faktiskt. Barnmorskan sa att det kan bli så för många när de fixerar sig och trycket inte är på samma sätt längre. Så ärligt talat känns det mindre jobbigt att vara gravid nu än vad det gjorde för några veckor sedan.

Här kommer lite bilder också!

 
Magbild från i början av förra veckan i vecka 38 (37+4).




Hugo badar!

Provar mammas skor!

Inte så bra bild men här har han på sig sina nya vårytterkläder.


Söndag 21/3

Ingen bebis än, tyvärr. Fast nu är jag verkligen ENORM så det vore väldigt skönt om hon bestämmer sig för att komma ut inom de närmsta dagarna.

Helgen är snart över igen och det går alltid lika fort.

I fredags kom Cissi hit efter att hon slutat jobbet. Hon kom hit vid halv sju på kvällen och åkte hem på lördag eftermiddag. Vi lagade god mat och bara umgicks, det var väldigt trevligt att träffa henne. Var nog i julas som vi sågs sist.

Idag har Roberts föräldrar varit här, de kom vid tio och åkte hem för bara en liten stund sedan. Vi har också ätit en massa god mat och Hugo har varit i extas för att de var här och för att de hade med sig några "brumbrum" bilar samt två böcker, varav den ena var om traktorer. Den uppskattades verkligen! Jag och Robert passade även på att åka och storhandla medan dom var hemma med Hugo. Så nu är det gjort och vi har både fylld kyl och frys nu innan bebisen förväntas komma, så nu är det dags tycker vi.

Nu är Robert och Hugo ute på en liten promenad med vagnen för att få lite frisk luft. Jag själv har fixat ordning i köket efter maten och satt på en maskin tvätt.

Ge mig lite (mycket) värkar i natt tack!

Mat - köttfärsbiffar med pepprig sås

Har precis avnjutit en sjukt god lunch. Robert åt annat till lunch så vi ska äta det här ikväll också. Utgick från det här receptet men gjorde om det lite grann.

Hade bara en vitlöksklyfta i, men rev ner lite lök och hade i lite ströbrödsblandning, ett ägg, peppar och färskost med smak av vitlök och örter i köttfärssmeten också.

Sedan så hade jag både grädde och creme fraiché (mycket mer) i såsen istället för bara creme fraiché. Inget vatten. Använde mig av Santa maria "five peppers" och lite extra svartpeppar. Hade i en klick gelé, chilisås och lite mer av färskosten i såsen också, och salt. Och timjan och soja enligt recept.

Det blev verkligen supergott! Jag åt med pasta nu men ikväll blir det klyftpotatis till.


Datumfel!

Det är något konstigt med den här datorns kalender. Den visar att det är den 19:e mars idag fast det är den 18:e, men det är rätt år inställt så jag vet inte hur det kommer sig att det är så. Det var i alla fall min kära farmor som uppmärksammade mig om att jag skrivit fel datum här på bloggen idag och då såg jag att det vart fel igår också. Men nu är det ändrat. Godnatt!

Torsdag 18/3, Vecka 39

Idag går jag in i graviditetsvecka 39. Nu är det faktiskt inte såå lång tid kvar ändå, hur man än vrider och vänder på det. Bebisen kan ju faktiskt få för sig att komma ut när som helst även om vi förmodligen får vänta minst ett par veckor till, om man ser till hur det var med Hugo.

Hugo är på dagis nu och jag sitter hemma och väntar på att klockan ska bli dags att gå tillbaka och hämta hem min lilla plutt. Nejdå, men han blir så ledsen när jag går och det känns lika hemskt varje gång att lämna honom. Jag vill verkligen att det ska gå över nu, det här med att han blir så ledsen. Jag ska försöka sysselsätta mig med diverse saker här hemma under tiden så jag slipper tänka på hur han har det där. Idag kommer han ha varit själv där nästan hela dagen (kl 9.00-11.45).

När han börjar på dagis på riktigt, förmodligen nästa vecka, så kommer han att gå kl 08.00-12.00. Man får välja mellan tiderna 9-14 eller 8-13. Från början hade vi tänkt 9-14 men eftersom han ändå vaknar så tidigt på mornarna så kan han lika bra gå där från kl 8 och så hämtar jag honom efter lunch så får han sova hemma. Kl 13 kan jag ju nämligen inte hämta honom eftersom han sover då, och det känns väldigt onödigt att väcka honom. Tror dom tiderna blir bra och i annat fall så är det bara att man byter till de andra tiderna.

Nu ska jag fixa lite här hemma så att tiden går..

Onsdag 17/3

14 dagar kvar till beräknad födelse! Med andra ord, MAX 28 dagar kvar tills vi får träffa vår lilla bebis. Känns skönt att man kan se ett slut på den här graviditeten nu. Ska bli helt underbart att få slippa känna sig som en flodhäst och istället ha sin lilla utanför magen. Man längtar ju som bara den nu!

Idag är det som jag nämde igår stängt på dagis p g a studiedag så vi blir bara hemma. Har verkligen inte mycket ork till att göra någonting längre. Måste städa idag igen, känns som man inte gör annat nu för tiden. Men det sista jag vill är att det är som ett bombnedslag här hemma när förlossningen väl sätter igång, jag vill inte komma hem till städning det första jag gör då. Igår rengjorde jag i alla fall badrummet så idag blir det dammsugning och eventuellt skurning av golv.

Beställde namnlappar till Hugo som man stryker fast på kläder förra veckan. I måndags kom dom och igår så strök jag fast lappar på de flesta av hans kläder samt på alla vantar och ytterkläder. Köpte namnlappar som är klistermärken också som man kan ha i skor och på sådant som inte går att strykas. Jättebra eftersom de håller i både tvätt - och diskmaskin.

För övrigt så väcktes vi av en pigg Hugo vid kl 05.30 idag igen, det börjar tyvärr bli en vana för honom att vakna då. Idag var han i alla fall duktig och nöjde sig med att ligga och prata och ha sig i sängen fram till kl 6 då en trött Robert och en sprudlande glad och pigg Hugo gick upp. Jag fick fortsätta sova en stund och sedan kom dom in och väckte mig och sa att det fanns nybakta scones klara. Trevligt att vakna upp så.

Nu ligger Hugo och sover och Robert är i skolan och avslutar ett grupparbete som ska vara inlämnat idag. Idag kommer jag att väcka Hugo så att han inte sover sådär länge som han gjort nu de senaste dagarna, så kanske kanske han kan sova lite längre om mornarna.

Nu ska jag gå och äta min lunch!


Tisdagskväll!

Vi tror att Hugo inte är sjuk i alla fall, hoppas. Han är som vanligt i sättet och har ätit bra så på så sätt är han inte påverkad. Han har bara bajsat en gång till och det var inte mycket då.

Det kanske kan bero på att han har varit sjuk och att han ätit mycket fibrer de senaste dagarna, så som massor av frukt och grovt bröd. Det kan också vara en kombination av det och att vi tror att han har några tänder i nederkäken på gång. Vi får se i morgon helt enkelt.

För övrigt så sov han middag sjukt länge för att vara han, efter 3 timmar, kl 15.30 fick jag lov att väcka honom för annars så skulle han aldrig komma i säng ikväll. Gick till och med in och kollade att han andades när nästan 3 timmar hade passerat utan ett enda knyst inifrån hans rum. Det hör inte till vanligheterna. Men är man trött så är man. Och med tanke på de senaste nätterna och de tidiga mornarna så är det ju inte så konstigt ändå. Tänk om han ändå kunde förstå att det är bättre att sova lite längre på morgonen istället.

Nu har Robert nyligen kommit hem från hans tenta. Det hade gått bra trots att han hade glömt anmäla sig till den och fick komma in 30 minuter senare till tentasalen p g a det.

Ikväll blir det Desperate housewives men först ska vi äta pasta carbonara.

Det kan inte vara sant!

Jag hoppas verkligen inte Hugo är/håller på och blir magsjuk nu igen! Han bajsade nämligen massor av diarré på dagis och när jag bytte blöja på honom kom det mer. Sedan efter maten så kom det lite till. Och när vi kom hem lite lite igen.. Suck! Han som aldrig brukar vara lös i magen i vanliga fall.

Det värsta av allt är att jag har känt mig illamående de senaste timmarna också.

Vi får väl se hur det går med allt. I morgon är ju dagis stängt eftersom dom har studiedag så då kan vi inte vara där i vilket fall som helst, och i och med det här så är det ju bara bra.

Idag på dagis gick det bra. Han lekte och hade skoj hela tiden som jag var där och åt massor av frukt. Sedan gick jag hem i 1½ timma när dom skulle iväg på gympa i Rydshallen. Han blev jätteledsen när jag gick och hade gråtit till och från hela tiden när han kom på att jag var borta. Det känns inte så kul men det går väl över hoppas jag.

Jag var tillbaka till kl 11.15 och då kom dom tillbaka strax därefter. Då var det matdags och idag så åt han faktiskt riktigt bra!

Nu ska jag och Robert äta lunch och sedan ska han iväg på tenta.

Måndag 15/3

Solen skiner och det är inte så farligt kallt ute, det känns som att det snart börjar bli vår. Ska bli så skönt att slippa alla tjocka kläder man är tvungen att ta på både sig själv och Hugo.

Idag har vi varit på dagis mellan kl 9.00-11.00. Jag fick vara med hela tiden idag eftersom de ordinarie "fröknarna" hade planeringsdag och kvalitétsteamet som det kallas var där istället. Det var inte många barn där idag, bara 4 stycken förutom Hugo. Många var sjuka.

Hugo tyckte det var kul att komma dit igen efter helgen, han pekade mot dörren direkt vi kom fram och var väldigt ivrig med att få av sig kläderna så att han kunde springa in och leka. När det var fruktstund sprang han direkt till sin plats vid bordet och pekade och sa "där", att han ville sitta där alltså. Under fruktstunden berättade en av fröknarna en saga och Hugo smaskade i sig äpple. Han åt mest av alla barnen idag.

Det verkar som att han försöker ta ifatt den mat som han missade under den vecka han knappt åt något alls nu. Direkt han vaknar på morgonen springer han fram till skåpet i köket och pekar på det för att han vill äta. Igår åt han en stor skål gröt och sedan en hel banan efteråt. I morse åt han gröt och sedan när jag och Robert åt frukost någon timme senare så åt han både lite macka och smakade en massa gröt av Robert.

När vi kom hem från dagis trodde jag att han inte skulle vara hungrig riktigt än eftersom han åt en massa äpple vid kl 10, men han var helt hysterisk och bara skrek "däta, däta" som betyder äta. Så han fick mat på en gång och åt upp varenda smula och så en hel banan och ett smörgåsrån efteråt. Det gillar vi!

Nu ligger han och sover och när han vaknar ska han få lite mellis och sedan ska vi åka ner på stan och leta gummistövlar och en liten väska åt honom. Jag ska hämta ut ett paket på vägen hem sedan. Jag tror att det är böckerna som har kommit.

Sover och sover

Det är allt annat än vad man kan säga att han gör nattetid i alla fall. Men det verkar han ta igen nu, han har sovit sedan kl 11.45 nu, alltså 2 timmar och 40 minuter nu. I morse vaknade han kl 04.45 och ville gå upp! Han totalvägrade att somna om och vi totalvägrade att ta upp honom eftersom han rimligtvis borde ha somnat om vid den tiden. Och det gjorde han, i hela femton minuter.. Sedan skrek han till kl 06.00 då det kändes lite mer humant att kliva upp.

Nu vaknade han!

Hur det gick på dagis när jag var borta

Det hade gått bra när jag var borta. Han hade som sagt gråtit lite när jag gick men det hade varit lätt att trösta honom, bara han fick komma upp hos Stina och få sin napp och ko så hade det gått över. Sedan hade han ibland kommit på att jag var borta och då hade han gråtit lite igen. Han blev glad när jag kom och ville visa en massa saker och leka med mig.

Det känns ju lite tråkigt att han blir ledsen när vi inte är där men han kommer vänja sig och på ett sätt är det bra att han förstår att vi inte är där men att vi kommer tillbaka igen. Förra veckan när jag lämnade honom i en halvtimme så tror jag aldrig han förstod att jag gick iväg och att det var därför som han inte blev ledsen.

Inskolningen fortsätter..

Idag gick vi till dagis så att vi var där kl 09.00. Hugo tyckte det var kul att komma dit igen men var mycket mer mammig nu än förra veckan. Han ville att jag skulle följa med honom hela tiden och vara med och leka. Han kom ihåg vart hans sittplats vid matbordet var vid fruktstunden också, dom lär sig snabbt dom små.

Nu är jag hemma och ska vara tillbaka till dagis kl 11.10, då kommer jag ha varit borta en timme från honom. När jag hade sagt hejdå och vinkat och gått ut till kapprummet så hörde jag hur han blev jätteledsen och började gråta. Kändes inte kul alls att lämna honom då, men jag hoppas att det gick över fort och att han inte gråtit konstant nu medan jag varit borta. Dom har ju mitt telefonnummer så skulle det bli katastrof så skulle dom ringa.

Nu ska jag bara vänta på att gå tillbaka igen. Känns så konstigt att inte ha honom här hos mig.

Torsdag 11/3

Bara 20 dagar kvar till beräknad födsel nu!

Har precis ringt till dagis nu och sagt att vi kommer i morgon.

Hugo verkar må bra idag och har inte kräkts något varken igår eller under natten. Hoppas verkligen att denna sjukdom är över nu, efter nästan en hel vecka av kräkningar. Han åt gröt i morse och smakade åtminstone på lunchen idag. Och även om han bara åt någon enstaka tugga så är det ett stort framsteg om man jämför med tidigare dagar då han inte ens gått med på att få maten framställd.

Känns mest som han har fått för sig att han inte ska ha nu och då får det vara så tills han vill igen, och kanske kan det då hjälpa om vi får in lite rutiner igen och fortsätter inskolningen och allt. Tids nog inser han att det är gott med mat igen.

Idag, äntligen, har jag packat väskan som ska med till förlossningen. Förra gången hade jag en hel lista med allt som skulle med men nu har jag packat lite på "måfå" och hoppas på att jag inte glömt något viktig. Lite bebiskläder, lite kläder till mig, tandborste, tandkräm, shampo och balsam, någon filt, blodgrupperingspappret och så. Mycket kan man ju inte packa förrän det är dags eftersom man använder det varje dag. Kamera och laddare går ju inte heller att packa än eftersom det också används. Det gör inte så mycket om något glöms heller eftersom vi bor så pass nära sjukhuset ändå, bara 10 minuter bort.

Robert är iväg och jobbar idag, det ska han göra i morgon också. Jag ska hoppa in i duschen nu medan Hugo sover och sedan hade jag tänkt att vi skulle gå iväg till öppna förskolan, det var ju ett tag sedan vi var där sist. Det kommer han nog tycka är kul!

Vårdcentralen

I morse ringde jag till vårdcentralen så att vi fick en tid att komma och träffa en läkare kl 10.00. Hon kollade på honom och lyssnade på hjärtat och så, allt såg ut och lät bra.

Vi pratade lite om hela händelseförloppet och att han fortfarande kräks en gång om dagen och inte vill ha något alls att äta. Hon höll däremot inte med om vad de sagt på sjukvårdsrådgivningen om att det kan bli en chock för magen när han äter och att det är därför som han kräks. Hon trodde att viruset fortfarande finns kvar i hans kropp och att kroppen därför vill göra sig av med all mat som kommer in så att viruset inte har något att leva av, därav kräkningarna. Att han inte vill äta för att kroppen säger ifrån.

Det vi ska göra nu är alltså att fortsätta erbjuda honom mat vid bestämda tider och sedan erbjuda frukt, yoghurt och smörgåsrån där emellan. Vill han inte ha så får det vara. Hon trodde att han rätt som det är kommer vilja äta igen när viruset försvunnit.

På måndag kommer hon att ringa till oss för uppföljning på hur det har gått. Hon trodde att han skulle vara tillbaka till sitt vanliga jag då och det hoppas jag verkligen att han är!

Det är ju lite extra stressande allt det här nu i och med inskolningen på dagis, att Robert har tentaperiod och att bebisen kan få för sig att födas när som helst i princip. Tyvärr kan man ju inte göra så mycket mer åt situationen än att hoppas att Hugo blir bättre snart så att vi kan fortsätta inskolningen.


Nej!

Nu har Hugo kräkts igen! Vad är det som händer?! 

Tisdag 9/3

Nu har Robert tentaperiod så då blir det inte till att umgås så mycket på kvällarna, speciellt inte nu när han i princip inte pluggat någonting de senaste dagarna eftersom både jag och Hugo varit sjuka och han har hjälpt till en massa här hemma.

Han sitter och pluggar nu i köket och jag ska alldeles strax kolla på Desperate housewives, sedan ska jag nog borsta tänderna och sånt och gå och lägga mig och läsa en stund.

Hugo vill fortfarande inte ha någon mat och är fortfarande trött och hängig och inte alls sig själv. Men för att se lite ljust på det hela så har han hittills inte kräkts något idag och inte under natten till idag heller. Så kanske kanske om vi har tur så går det bättre i morgon. Det enda han vill äta är smörgåsrån med smör på och dricka vatten, alltid något.

Nej nu kallar tv:n!

Barnmorskebesök!

Idag har jag varit hos barnmorskan. Höll på att missa det eftersom jag var helt inställd på att det var i morgon som jag skulle dit, men det visade sig att jag kollat fel i almenackan och kollat på nästa tid som är på en onsdag om två veckor. Tur att jag såg det igår.

Väl där gick allting bra. Bebisen var nu fixerad och sf-måttet låg på 36 cm och hade alltså ökat 3 cm på bara 12 dagar, hon växer på bra där inne med andra ord. Så stort sf-mått som jag har nu hade jag inte med Hugo, då låg det på 35 cm som mest. Vi får väl se om det beror på hur hon ligger i magen eller om hon kanske kommer att vara lite större än vad Hugo var. Hur som helst så tycker både jag och Robert att det börjar bli dags för henne att komma ut nu.

Barnmorskan och jag sammanfattade graviditeten och hon läste också igenom mitt förlossningsbrev som jag skrev tidigare idag.

Måndag 8/3

Idag blev det inget dagis för Hugo eftersom han fortfarande inte är bra. Han är förmodligen inte magsjuk längre, för så länge kan man ju knappast vara det, men han har kräkts både igår och idag en gång ändå. Förmodligen beror det på att han knappt fått i sig en endaste matbit sedan i torsdags och när han väl äter lite grann nu så får magen en chock och det kommer upp igen. Så nu försöker vi med små små portioner i taget och hoppas på att han snart ska vara tillbaka till sitt vanliga jag igen.

Han är fortfarande väldigt gnällig och hängig stundtals för att sedan vara glad och sprallig. Han har sovit tre gånger idag också så man märker att han inte är helt frisk. Fast det är en förbättring i alla fall för de senaste dagarna har han sovit runt fem gånger, alltså i princip hela tiden.

Jag kände lite panik idag eftersom jag inte varit utanför dörren sedan i torsdags då både jag och Hugo varit sjuka. Så jag bokade en klipptid och åkte ner på stan och klippte mig. Håret blev bra och det är skönt att ha det gjort nu innan förlossningen också. Ska köpa lite slingfärg och så ska Robert få slinga det någon dag snart också.

Robert och Hugo var iväg till biblioteket och lämnade tillbaka några böcker och lånade några nya medan jag var iväg. En av dom gillar han speciellt mycket, Jobba jobba jämt heter den och är om en massa olika grävmaskiner, traktorer och sånt. Han sitter och pekar för fullt och säger "brum brum" när han kollar i den.

Nu sover vår lilla prins och vi ska lägga oss och kolla klart på en film.

Söndag 7/3

Då har jag också varit magsjuk nu. Natten till i går satte det igång och så kräktes jag konstant 12 timmar framåt, oftast gick det inte mer än en kvart i mellan. Väldigt jobbigt då jag fick en massa onda sammandragningar av alla kräkningar. Trodde nästan det skulle bli att föda när jag mådde så. Men det berodde nog mest på att magen fick jobba så hårt. Sedan jag slutade kräkas har jag inte känt något mer.

Hugo mår fortfarande inte helt hundra. Idag verkar han piggare i alla fall men han har varit helt slö och bara setat i soffan och sovit hela dagarna tidigare. Han har fortfarande inte ätit något alls i princip sedan i torsdags. Lite potatismos och lite gröt och några russin, men det är allt. Han vill inte ha någonting. Hoppas att han får tillbaka aptiten idag nu när han ändå verkar så pass pigg. Men blir ju såklart lite orolig för honom men vätska ska tydligen vara det absolut viktigaste och någon gång börjar han väl äta som vanligt igen.

Dagen hittills

Under dagen har Hugo varit väldigt hängig. Han ligger nu och sover för fjärde gången idag! Han som bara brukar sova en gång, så det märks verkligen hur dåligt han mår. Även om han varit hängig så har han ibland verkat rätt så pigg och lekt lite grann.

Det enda vi gjort idag är att kolla på barnkanalen och lekt några få minuter med hans bilar. Han har hela tiden velat sitta tätt intill en och bara mysa.

Vi trodde han var på bättringsvägen eftersom han inte kräktes något på hela förmiddagen och sedan åt lite potatismos och några majskrokar vid kl 11.30. Han hade kissat bra i blöjan också.

Men så efter att han vaknat vid kl 14.30 och skulle få lite att äta igen så hann han kräkas precis innan, så då ville han ju såklart inte ha. Han kräktes ner hela sig själv och Robert så efter det så blev det en dusch för dom båda två. Sedan har han kräkt några gånger till. Nu hade han inte kissat så bra heller.

Vi har i alla fall köpt vätskeersättning nu som vi ska ge lite av och det kan vara bra att ha ifall det skulle bli mycket värre. Igår kväll kokade vi lite egen vätskeersättning i fall att, men han drack så bra av sitt vatten under natten så det behövdes inte.

Jag och Robert ska passa på att laga lite mat till oss själva nu. Det blir rotfrukter i ugn med kött och bearnaisésås.

För övrigt så har jag känt mig lite dålig idag också, men jag hoppas att jag slipper bli magsjuk. Sov i nästan två timmar tidigare idag, och Robert en timma. Så vi båda var åtminstone väldigt trötta.

Beställt!

Från Bokus:





Alla fyra böcker för endast 122 kr!

Från Stadium:


En svart Everest vårjacka till mig för 299 kr. Vind - och vattentät, vilket kan vara bra när man har barn och är ute i alla väder.


Hugos ordförråd

Hugos ordförråd vid 17 månaders ålder:

äta
vovve
kisse
totto = häst
läsa
mamma
pappa
traktor
brum brum = bilar och grävmaskiner/plogbilar
varför
kaka
ganka = anka
bampa = lampa
titta
där
den
omma = blomma
dada = bada
kakka = knacka
faffa = farfar
momo = mormor/farmor
famo = farmor
pippi = fågel
nej (nääe)

Nu kommer jag inte på fler ord just nu. De senaste orden han lärt sig är "varför" och "traktor", dom två orden artikulerar han väldigt väl och det är så kul att se och höra hur han verkligen kämpar för att det ska låta rätt. Ordet "varför" vet han nog inte riktigt vad det innebär men han har lärt sig det från en Mulle Meck-bok som vi brukar läsa, som heter just Varför?.

Sedan förstår han väldigt mycket numera. Det är så kul att se honom utvecklas.


Min lilla sjukling!

Hugo mår fortfarande inte bra alls. Han kräktes inget under natten, men å andra sidan hade han inte mycket att kräkas upp eftersom han inte hade kvar något maginnehåll. Under natten har han bara fått lite vatten åt gången några gånger.

Strax innan kl 7 gick jag in till honom och skulle ge honom lite vatten. Då vaknade han och fick komma upp och byta blöja och äta lite risgröt som jag köpte igår. Det är mycket snällare mot magen än fullkornsgröt. Han verkade jättehungrig, vilket inte är så konstigt, och åt nästan hela den lilla portionen. Han drack också en hel del vatten. Efter det satt han och nästan dåsade till flera gånger i matstolen så då fick han gå och lägga sig igen. Han somnade på en gång.

Att han somnade igen efter bara en halvtimmes vakentid tyder på att han är väldigt sjuk, det skulle aldrig hända i vanliga fall. Inte ens de andra gånger han har varit sjuk så har det hänt att han sovit mer än vanligt. Han har inte kräkts något efter maten eftersom han gick och la sig med en gång. Hoppas han får sova några timmar nu så att han får i sig lite näring av gröten och mår lite bättre när han vaknar sen.

Magsjuka!

Nu är Hugo magsjuk. Det började när han åt middag vid kl 16.30, han fick sig några tuggor och sedan kräktes han över hela bordet, massor! Han verkade inte hängig då utan vi trodde att han bara fått något i halsen eftersom han kräktes efter att han hostat. Efter maten så fick han bada lite för att bli ren från alla spyor.

Lite senare när han hade ätit lite gröt en stund innan så kräktes han igen över hallgolvet. Sedan har han nu kräkts vid 3 tillfällen på mindre än en timme, inte bra med andra ord. Han är fortfarande inte helt medtagen men han är väldigt slö och hängig om man jämför med hur han är i vanliga fall.

Vi la honom nyss och han verkade somna på en gång.

Tydligen är det extra viktigt att ge dom små vätskeersättning men det funkade inte med vanlig Resorb för vuxna som såklart är det enda vi har hemma, det ska vara Resorb junior. Och inte finns det något apotek öppet nu. Koka egen vätskeersättning var inget hon på sjukvårdsupplysningen rekommenderade, det skulle vi bara göra i allra värsta nödfall.

Hoppas verkligen att det går över fort och att jag och Robert slipper bli sjuka också.

Det blir ingen förskola i morgon som ni kanske förstår.


Torsdag 4/3, inskolningen

Idag gick jag in i graviditetsvecka 37. Får nog ta och lägga in en magbild senare idag så att ni får se hur stooor den är nu. Om en vecka är graviditeten fullgången och då kan det när som helst sätta igång, fast det kan lika gärna sätta igång fyra veckor efter det. Bebisen är mer än välkommen att komma ut till oss om en vecka eller två, hoppas hon lyssnar på sin mamma och pappa.

Den här veckan har vi ägnat åt att skola in Hugo på dagis. I måndags var det hembesök. Stina som hon heter var väl här i en timme ungefär och berättade lite om hur verksamheten ser ut och hur en dag på Smulan kan se ut. Vi fick ställa frågor som dök upp och så fick ju Hugo en chans att träffa sin inskolningsfröken innan han skulle dit dagen därpå.

I tisdags var vi (jag och Hugo) på förskolan mellan kl 8-9. Hugo sprang rätt in och började leka med alla bilar. Inte ett dugg blyg. Sedan visade Stina oss alla avdelningar och Hugo hade med sig en dockvagn som han plockade i en bil från varje avdelning som han sedan tog med sig tillbaka till sin avdelning. Han lekte lite med alla saker som finns där och kollade runt, han brydde sig inte alls om att det var andra barn där. När det var dags för hemgång var han inte alls med på noterna utan ville stanna kvar.

I går, onsdag, var vi där mellan kl 9-12. Både jag och Robert var med. Han var glad över att komma dit igen och sprang direkt in till en låda med sand i som man kan leka med, den är väldigt populär. Sedan lektes det med allt möjligt innan det var dags för frukstund. Hugo gillade konceptet med ett fat med några olika uppskurna frukter på som skickades runt och så fick man välja en bit frukt var, äta upp den och sedan få välja en ny frukt. Både Hugo och Albin som också skolas in tyckte bäst om vindruvorna.

Efter fruktstunden lektes det fram till samlingen där det sjungs några sånger innan det är dags för lunch. Lunchen däremot gick väl sådär. Det serverades blomkålssoppa. Hugo tog skeden och skyfflade in en tugga, vilket resulterade i en stor rysning och att all mat åkte ut ur munnen igen. Blä! tyckte Hugo, och ja man kan väl inte direkt klandra honom. Det såg inte speciellt gott ut. Han fick också ett hysteriskt utbrott när han inte fick skvätta vatten ur hans dricksmugg. Men efter 10 minuters gråt så var det dags för pannkakor med sylt och då hade han lugnat ner sig och åt lite grann.

När de var färdiga med maten så tvättade han händerna och så gick vi hem så att han fick sova middag. Då var han ordentligt trött och inte alls ledsen över att gå hem.

Idag har jag och Hugo varit där igen mellan kl 9-12. Det gick bra idag också och han bryr sig inte speciellt mycket om att jag är där eller inte. Jag gick iväg en halvtimme till personalrummet och han märkte nog inte ens det. Han hade kollat runt lite efter vart jag var men sedan hade han bara fortsatt att leka. Sångstunden gick bra idag, han vill först inte sitta på mattan men sedan när det börjades spela och sjungas så gick det bra och så dansade han med lite också. Han gillar verkligen musik.

Lunchen gick ännu sämre idag. Det var kalops med potatis. Han tog gaffeln med mat på och smakade men med samma rektion som igår. Och dessvärre blev det inga smaskiga pannkakor att äta till efterrätt idag. Hoppas han vänjer sig med den mindre goda maten. Efter maten gick vi hem så att han fick sova.

I morgon ska vi vara där samma tid igen.

Fröknarna är lite imponerade över hans motorik och att han kan säga så många ord. Jag och Robert räknade igår kväll hur många han kan nu och det är åtminstone över 24 ord, för så långt kom vi. Men för bara någon månad sedan kunde han inte alls många så det har gått väldigt fort den senaste tiden.

Igår var jag och Hugo nere på stan för att inhandla lite fler byxor och ett par tröjor. Det behövs ju endel nu när han ska ha några par ligga som extrakläder på dagis också. Det blev tre par byxor, två tröjor, ett par överdragsbyxor och tre mössor. Två av mössorna kostade bara 15 kr styck på rea så då passade jag på så att han kan ha en mössa ligga som reserv på dagis också.

När vi skulle åka buss hem så lyckades vi hoppa på fel buss, nummer 3 och 13 går från samma hållplats. Vi skulle med nr 3 men satt såklart på 13. Den åker samma väg ända fram till vallarondellen vid mc donald's där denna inte svängde av till Ryd utan ut mot den stora vägen. Då kände jag lite panik eftersom jag aldrig åkt åt det hållet och inte ens visste vart nästa hållplats var. Och nästa hållplats var ju inte på gångavstånd direkt.

Vi fick hoppa av vid flygvapenmuseet och stå ute och frysa i en halvtimme innan bussen tillbaka till gamla Linköping gick, och därefter gå på bussen till Ryd. Så den tur som vanligtvis tar 10 min tog istället 1½ timme. Inte kul.

Det roliga var att det var en tjej till som hade hoppat på fel buss och som också fick vänta med oss vi flygvapenmuseet. Båda bor i Ryd och vi kände igen varandra eftersom hon också har ett litet barn och har åkt buss samtidigt som oss några gånger. Det var väl lite det som gjorde att man inte reagerade på att man tagit fel buss förrän det var försent.

Hur som helst så kom vi hem tillslut.

Ikväll ska jag i alla fall packa väskan till förlossningen så att den är klar ifall det någongång blir dags att åka dit.

Nej nu blev inlägget väldigt väldigt långt.. Nu ska jag gå och byta blöja på Hugo och sedan ska vi dammsuga.

RSS 2.0