Onsdag 28/7

Igår kväll målade Robert den ena väggen av de två som ska målas i vardagsrummet. Resten ska han göra idag. Man hinner ju inte så mycket på en kväll när det bara går att göra när Hugo har lagt sig och när det helst ska vara ljust ute fortfarande så att man ser bra när man målar.

Idag kommer Linnea hit, det ska bli kul! Hon ska stanna ända till på måndag tror jag. Jag vet inte än när hon kommer för i morse när Robert ringde så sov hon fortfarande.

Vi ska passa på och låna bilen och åka iväg och storhandla på Willys idag hade vi tänkt. Så kanske Linnea antingen vill stanna hemma med Hugo eller följa med och roa honom. Det kan nämligen bli rätt bökigt när man ska handla med två små barn. Hugo sitter i kundvagnen och river i alla varor, och inte kan han låta bli att skruva på korkar och lock och försöka öppna förpackningarna. Så är det när man är en nyfiken och busig liten pojke.

Nu sover både Hugo och Selma. Jag lyckades tajma in så att dom båda somnade samtidigt när vi hade ätit lunch. Hugo sover ju alltid då men det är sällan som Selmas trötthet faller samman med Hugos.

Hugo lär sig det svenska språket

Ja nu går det undan. Han säger massor av nya ord varenda dag och de senaste dagarna har han sagt massor av 2-ordsmeningar. Man verkligen ser hur han kämpar och kämpar för att artikulera orden rätt, men det blir ju såklart inte alltid rätt, eller ens i närheten. Han är så himla duktig!

Jag förstår i princip allt han säger numera och han pratar på som bara den. Det måste vara skönt för honom att bli mer och mer förstådd så att han kan uttrycka sin vilja.

Tapetsering

Vi har länge varit trötta på vårt extremt tråkiga vardagsrum, men det känns ovärt att tapetsera och måla om när vi planerar att flytta här ifrån så fort det bara går, d v s förmodligen nästa höst. Men eftersom Robert har ett så himla bra jobb så fick vi två rullar marimekkotapet helt gratis för att de var från olika färgbad, det skiftar alltså en aning i färg. Men för oss gör det ingenting eftersom vi har en dörr med trä ovanpå eller vad man nu ska säga som gör att väggen delas i två, och då kan vi tapetsera med de olika rullarna på var sin sida och då ska det tydligen inte vara så märkbart. Det är alltså vår fondvägg vi ska tapetsera om och resten ska vi måla vitt. Jag hoppas det blir fint. Det kommer åtminstone bli lite färg här inne och bara det kommer kännas bra!

Såhär ser tapeten ut:


Bild tagen från google.


BVC

Nu är vi precis hemkomna från bvc. Det var Selma som hade tid men jag passade på att väga och mäta Hugo också.

Selma väger nu 6700 gram och är 66 cm lång. Hon ökar inte lika snabbt i vikt som Hugo gjorde men hon följer sin kurva bra och är lika lång som han var vid samma ålder. Vid samma ålder vägde han 7140 gram och var som sagt lika lång.

Hugo hade vuxit på bra, trots att han är så kräsen med maten. Med andra ord behöver vi inte vara oroliga för honom, han får i sig det han behöver. Han vägde nu 12230 gram och var 88 cm lång. Han har alltså gått upp 730 gram och vuxit 4 cm på 3½ månad.

Blöjkoder

Igår så satte jag in en massa poäng från Liberos blöjpaket på deras hemsida. Jag hade sparar en massa koder så jag fick ihop nästan 3000 poäng. För dom poängen beställde jag hem detta, helt gratis.


En lekälg med massa olika ljud och strukturer som ska stimulera barnets olika sinnen.

En kaninsnuttefilt

Måste säga att jag  tycker att det var mycket smidigare att bara behöva skriva in olika koder och så kunde man använda poängen direkt istället för som det var förut, att man var tvungen att klippa ut kaninmärken och skicka in med posten.


Höstkläder

Igår beställde jag lite höstkläder till Hugo och Selma från Lindex. Detta blev det!

Till Selma (allt i stlk 74)



Till Hugo (stlk 92 på allt förutom overallen som jag tog 98 på)




Overallen är en fodrad regnoverall!

Onsdag 21/7

Båda barnen sover nu. Skönt med lite lugn och ro en stund.

Idag har vi varit ute på vår tomt och lekt med traktorn. Jag klippte gräset också medan Hugo låtsasklippte med sin gå-vagn brevid. Han är så söt. Han gjorde precis likadant som mig, drog den fram och tillbaka (vi har en handjagare). Robert får trimma när han kommer hem ikväll.

Sedan gick vi in och lagade lunch och åt och så gick Hugo och la sig. Selma somnade strax efter honom.

Appropå mat så har det gått riktigt bra med Hugo på matfronten. Det var några dagar då vi började bli lite mer hårda med att han fick äta/inte äta vad som serverades oavsett om han gillade det eller inte som han knappt åt någonting. Men nu smakar han faktiskt av det mesta och äter till och med potatis som han vägrat göra i flera månader. Sedan när han får något som han verkligen gillar, dvs korv, köttbullar/panbiff, fiskpinnar/panerad torsk så äter han ju supermycket. Får han korv äter han minst 2 hela korvar och köttbullar ca 7-9 st och så vad vi nu har till samt mycket grönsaker, så han kan ju om han vill. Det gäller bara att han vidgar sina vyer lite grann.

Hugo 3 månader

Jag tänkte att ni skulle få se några bilder på Hugo när han var i samma ålder som Selma är nu.


Hugo i sina badbyxor som han hade på babysimmet som vi började med när han var drygt 3 månader.


I babygymmet


Med sin älskade ko


Så söt när han lipar



Tänk att tiden har gått så fort!! Nu är han snart 2 år och det känns som igår som han var såhär liten.


Vår underbara dotter!


Idag har Hugo för första gången..

klätt på sig själv! Han klädde på sig sina shorts. Han var väldigt bestämd med att det var han som skulle ta på sig dom alldeles själv. Han upprepade "Hugo" flera gånger och sköt bort min hand när jag försökte hjälpa honom. Så då lät jag såklart honom göra det själv, det tog ett tag men sedan var dom på och han var väldigt nöjd. Han är så duktig!

Här nedan kan ni se att han har fått på sig shortsen, och sedan försöker han få på sig tröjan också. Det gick inte lika bra då han först försökte få på den på benen.



Jobbig dag!

Vilken fruktansvärt jobbig dag det här har varit hittills alltså. Hugo har vart megatrotsig. Han har gjort allt han inte får och han bara skrattar när man säger åt honom. Och ju argare man blir desto mer skrattar han.

Han har klättrat på tv-bänken, flyttat runt stolarna i köket m.m. Varje gång Selma har ätit har han antingen kommit och slagit henne i huvudet så att hon blivit ledsen och inte velat äta mer eller sprungit runt och gjort en massa hyss så att jag har fått avbryta matningen för att stoppa honom. Resultatet är två griniga ungar eftersom Selma inte velat ha mer mat när jag har kommit tillbaka för att fortsätta oavsett hur lite hon hunnit äta, och för att Hugo inte får göra som han vill. Suck! Jag känner verkligen att jag är på dåligt humör.

Min tumme gör jätteont också, jag vet inte vad jag har gjort, måste ha sträckt den eller nått.

Jag känner att jag måste få Hugo att vilja leka mer själv. För som det är nu så vill han alltid att någon ska vara med honom och leka, och som ni förstår så går ju inte det alltid. Man har tusen andra saker som man måste göra också, laga mat, städa, mata Selma osv. Det är ju klart att han kan vara med och hjälpa till med det mesta men ibland går det inte, som när jag ska mata Selma, och då blir han helt ohanterbar och bara gör sånt som han inte får och skriker. Ibland funkar det jättebra att han sitter brevid och kollar på barnprogram eller leker, men många gånger blir det som idag.

Nu har vi lekt en stund han och jag och sedan har han lekt en liten stund själv under tiden som jag skrivit det här. Nu ska vi gå ut i köket och börja med maten. Selma sover.

Nu..

sover hon!

Tisdag 20/7

I morse vaknade jag av ljudet från Iggle Piggle som Hugo fick igår. Idag vågade han trycka på knappen som sitter på hans fot så att han börjar prata och spela musik. Igår var han lite rädd för att göra det, men han ville att vi skulle trycka hela tiden istället.

Jag känner mig jättetrött och seg idag även om jag sovit lika länge som vanligt, d v s ca 8 timmar. Hugo sover middag nu men vi får gå ut sen när han vaknar så kanske jag känner mig lite piggare.

Nu ska jag försöka få Selma att sova lite också så ska jag ta och träna lite med min GymBall. Det tar bara ca 15 minuter att gå igenom de 6 övningar som jag gör 3 gånger så jag ska försöka göra det varje dag. Jag har gjort det lite då och då i ett par veckor, men de senaste dagarna har jag faktiskt gjort det varje dag. Hoppas jag kan upprätthålla det så.

Måndag 19/7

Helgen har varit jättebra. Vi har haft det så mysigt hela familjen. Vi har bland annat varit i skogen och plockat blåbär och smultron vid två tillfällen. Hugo tycker att det är jättekul och är så duktig på att plocka, även om det mesta hamnar i munnen sen. Igår var Robert och Hugo iväg en snabbis på kvällen och fick ihop drygt en halvliter blåbär som dom tog med hem.

Idag har vi haft besök av Martin, Kristin, Jonathan och bebisen i magen. Det var jättetrevligt. Både Hugo och vi fick fina presenter. Hugo fick en "Iggle Piggle" från I drömmarnas trädgård som sjunger och pratar som han blev väldigt glad för. Vi fick en grönsakshackare som ska bli rolig att använda. Vi åt köttfärsås och spaghetti och sedan blåbärspaj med vaniljsås, som jag hade gjort av blåbären som plockades igår.






Lördag 17/7

Idag är det äntligen lördag och Robert är ledig! Självklart så är det första dagen på länge som det är dåligt väder, men det gör inte så mycket för det är skönt med lite frisk luft för en gångs skull också.

Vi har inte riktigt bestämt oss för vad vi ska hitta på idag, vi funderade på Valla, minigolf eller Tornby. De första två alternativen känns inte så lockande längre eftersom det regnar ute och det tredje vet jag inte om vi har så stor lust med heller. Vi får se helt enkelt. Nu sover båda barnen middag så vi har några timmar på oss att bestämma oss innan Hugo vaknar.

Selma borde vakna när som helst för hon har sovit i över två timmar nu och det gör hon ALDRIG på dagarna, tror det aldrig har hänt faktiskt. Hon sover som max i en timma. Det kanske beror på det lite svalare vädret, för hon ligger inne i sovrummet med balkongdörren öppen.

I torsdags var Elin och Nova här. Det var trevligt! Det var ett tag sedan vi sågs nu och det var första gången sedan Selma föddes. Vi pratade, lekte med barnen och lagade pannkakor och åt. Dom har ju hunnit att flytta och allt också så nu ska vi försöka åka och hälsa på hos dom snart också.


Hugo när vi var på promenad i Rydsskogen i onsdags. Han var så söt och sprang framför vagnen hela tiden, och åt lite smultron också.


Onsdag 14/7

Igår kväll kom det äntligen en stor åskskur som verkar ha haft bra effekt på värmen. Idag är det inte alls lika varmt, 23 grader och sol, lite mer lagom tycker jag. Selma har kunnat sova mycket bätte och man slipper gå runt och känna sig helt klibbig hela tiden.

Idag vet jag inte riktigt vad vi ska hitta på. Båda barnen sover middag nu så jag passar på att ta det lite lugnt. Hugo vill nog gå ut och leka efter att han sovit klart så det blir det nog att vi gör, men frågan är om vi ska vara ute på tomten eller om vi ska gå iväg någon annan stans. Vi får se..

Här kommer några bilder från i dag på Selma i sin söta kanelbullebody!





Tisdag 13/7

Idag har varit en väldigt lång dag känns det som. Det har varit så otroligt varmt och kvavt både inne och ute, inte alls behagligt. 33 grader i skuggan. Selma är nog den som tyckt det varit absolut jobbigast, hon har knappt kunnat sova på hela dagen p g a värmen. Hon har fått som värmeutslag både på bröstet och i nacken. Hon har fått legat helt naken några gånger och annars bara i blöja och så har jag torkat henne med våtservetter för att hon skulle kylas ner lite, det gillade hon. Sammanlagt har hon nog inte sovit mer än 1-1½ timme under hela dagen, och hon brukar sova åtminstone det dubbla.

På förmiddagen gick vi iväg till ett dagis som var stängt för att leka på deras lekplats. Det var kul i ungefär två sekunder sedan ville Hugo sitta i vagnen och gå hem, det är inte något som hör till det vanliga! Kanske tyckte han också att det var alldeles för varmt.

När vi kom hem åt vi lunch, potatisbullar med lingonsylt. Hugo åt ingenting förutom några gurkbitar. Han har ju alltid varit lite kinkig med maten men dom senaste månaderna har det varit helt extremt, han äter nästan ingenting om han inte får köttbullar eller korv. Så det har blivit en hel del sådant eftersom man så gärna vill att han ska få i sig något. Men nu har vi bestämt oss för att det är slut på det, att han måste lära sig att äta andra saker också. Han är så pass stor nu så att om vi inte gör något åt det nu så kommer det bli ännu jobbigare med tiden och sedan kanske det aldrig går att få bukt på. Så hädan efter så kommer han få äta det som serveras och så får han äta så mycket/lite han vill, om det så är ingenting, tills han kommer underfund med att det finns massor av god mat och förhoppningsvis börjar äta lite bättre igen.

Nu har jag setat och valt ut en massa kort som ska framkallas. Jag har precis skickat iväg beställningen och det blev 337 kort och en förstoring. Vi har varit så himla dåliga på att framkalla kort så nu blev det en hel del. Hoppas dom blir bra!

Idag har Selma vänt sig från mage till rygg för första gången!


Selma tycker om att smaka lite på sina fötter! Dom upptäckte hon för bara några dagar sedan.


Hugo äter smörgåsrån på balkongen..


Senaste dagarna

Vilken värme det är ute nu alltså! 30 grader trots att det är mulet. Igår var det 33 grader i skuggan.

I onsdags kom Roberts föräldrar hit. Hugo blev superglad när han fick träffa sin farfar och farmor, och när de dessutom hade med sig en alldeles egen stor traktor till honom kunde han nog inte bli lyckligare. Det är en traktor med trampor på och en stor skopa. Dom kom någon timme innan Robert slutade jobbet och sedan grillade vi och åt jordgubbar och glass till efterätt.

I torsdags åkte Robert till jobbet som vanligt. Jag och TB åkte iväg till Tornby och köpte tv medan Bettan var hemma med både Hugo och Selma. Det hade gått jättebra och Selma hade sovit nästan hela tiden förutom en stund då hon hade varit vaken och glad.

Jag och Robert fick också lite förtidiga födelsedagspresenter av hans föräldrar. En tillbringare, en vattenkokare och två kastruller. Jättefina och bra presenter!

I fredags kom Linnea hit och stannade hela helgen. Det var jättekul att ha henne här. Hugo ville bara vara med henne hela tiden när hon var här, han ropade "Inga" och "nea" hela tiden. Vi har kollat på Avatar och varit och badat i Berg.


Hugos nya vrålåk!






Ny tv!

Äntligen har vi blivit ägare till en ny lite större 42-tums tv, så nu slipper vi den gamla klumpedunsen.


Bilder från idag!

Hugo sover sedan en timma tillbaka och Robert håller just nu på att försöka få Selma att sova också. Hon har varit vaken i över tre timmar nu och det är hon i princip aldrig, hon brukar vara vaken runt två timmar och sedan blir hon trött och vill sova igen. När hon somnat ska vi sätta oss i soffan och kolla på en film, det lutar åt Avatar som jag inte har sett än.

Jag tänkte inte skriva något speciellt nu utan ville bara lägga in lite bilder från dagen, så här kommer dom!


Ute och leker och plaskar i poolen på tomten

Vår lilla busunge

Selma ligger och filosoferar

Tränar nacken lite grann


Och så ett leende..

Busungen har dragit fram köksstolen till diskbänken för att få tag på jordgubbarna


Det var riktigt mumsigt tyckte Hugo! (kinden full med jordgubbar)

Nu sover Selma!


Fredag 2/7

Idag blir Hugo hela 21 månader gammal, tänk att det bara är 3 månader kvar tills vår lilla kille fyller 2 år! Det är helt sjukt hur fort tiden går.

Idag har vi haft en tid på vårdcentralen för att kolla upp en eventuell öroninflammation hos Hugo. Det var ingen inflammation tack och lov men doktorn kunde se att det fanns lite vätska i öronen. Vi ska tillbaka på återkontroll om någon månad eller så. Då kommer han att undersökas för att se om de upprepade öroninflammationerna har påverkat hans hörsel bland annat. Om hörseln blivit nedsatt så kommer rör att sättas in och då återfås hörseln igen. Tydligen är det inte någon permanent hörselnedsättning som man behöver vara orolig för om jag förstod honom rätt. 

Hugo var så duktig så trots att han inte ville gå in till doktorns rum, han minns väl antagligen att de brukar kolla i hans onda öron där. Men efter lite lugnande prat och lite tittande i en bok så gick det alldeles utmärkt. Selma sov i sjalen under tiden. 

Efter vårdcentralen gick vi vidare mot Hemköp där vi köpte lite som behövdes till maten och jordgubbar och glass som vi ska äta senare ikväll när Robert kommit hem. Jordgubbarna kostade bara 15 kr/liter nu så vi köpte 3 liter som vi kan smaska i oss. Jag och Hugo ska nog äta lite jordgubbar ute i solen när han vaknat från sin middagslur.

Selma somnade precis efter att ha legat i babygymmet och jollrat under tiden som jag fyllde i lite i både hennes och Hugos "mina första år-album". Jag såg hur ögonen började åka igen när hon låg där så då la jag över henne i vagnen, där sover hon bättre.

Nu ska jag släppa ut Elvis på balkongen så att jag kan öppna ut. Jag hör att Hugo har vaknat nu så vi ska gå ut och leka. Jag ska sätta i babymonitorn så hör jag om Selma vaknar här inne.

3-månaderskontroll

Idag har vi varit på bvc för 3-månaderskontroll och vaccin. Selma väger nu 6210 gram och är 64 cm lång. Hon blev såklart jätteledsen när hon fick sprutorna, en i vardera lår. Hugo var jätteduktig och lekte med bilar under tiden som vi pratade och vägde och mätte Selma. När hon sedan fick sprutorna och gallskrek blev han lite reserverad mot Kerstin (bvc-sköterskan), han undrade nog vad det var hon hade gjort som fick Selma att bli så ledsen. Sedan när hon öppnade dörren för att vi var klara där inne så sprang han nästan ut, kanske var han lite rädd att han också skulle få en spruta.

När vi väntade på att få komma in på bvc så var vi inne en snabbis på öppna förskolan. Vi har ju inte varit där nu på en månad så Lena som jobbar där tyckte att Selma hade vuxit massor och blivit så stor. Hugo tyckte det var jättekul där inne och lekte som alltid med en massa bilar, biltokig som han är.

Både Hugo och Selma ligger och sover nu.



Selmas färdigheter vid 3 månaders ålder:

- Kan hålla upp huvudet bra när man har henne sittandes i knät

- Håller upp huvudet bra när hon ligger på mage (men gillar inte att ligga på mage!)

- Rullar från rygg till sidan och nästan runt på mage

- Skrattar med ljud

- Följer med blicken

- Jollrar


RSS 2.0