Lördag 19/4

Nu har Robert kommit hem från jobbet och vi har ätit lite lunch, så nu är man mätt och belåten. Idag har vi inga som helst planer så vi får helt enkelt se vad som händer.

I morgon däremot blir det att läsa lite om observation som metod inför min VFU som börjar på måndag, där det är tänkt att jag då ska göra observationer som jag ska använda till mitt fördjupningsarbete.

Jag har verkligen inget mer att skriva om nu så jag får väl återkomma om det händer något som är värt att nämna!

Kanske en spark i magen!

Ja då var det helg igen vilket aldrig är fel. Har pratat med studievägledaren idag och registrerat mitt studieuppehåll som jag ska ha nästa läsår. Skönt att ha det avklart, behöver tydligen inte informera CSN om det heller för det skulle göras automatiskt.

Nu är det snart dags för oss att börja laga lite god middag som vi har köpt för våra sista pengar, kyckling, potatisklyftor och café de paris sås. Ja annars händer det inte mycket ikväll, vi funderar på att ladda hem några avsnitt av Heroes säsong 2 och om det inte det hinner bli klart så får vi väl kolla på det värdelösa programmet Talang 2008, man vet ju aldrig kanske dyker det till och med upp en talang den här gången.

För övrigt så kan det vara så att jag har känt av de första rörelserna från vår lilla bebis, men jag är inte alls säker eftersom jag inte vet hur det ska kännas.

Idag och igår

Idag har jag mått lite småilla hela dagen, men jag har i alla fall hållit mig från att spy vilket känns skönt. Inte varje dag det händer liksom. Jag börjar i alla fall må mycket bättre nu om dagarna och det tycker jag verkligen är på tiden eftersom det är vanligast att illamåendet går över runt vecka 12, så nu kan jag börja leva lite mer som normalt igen utan att behöva tänka på hur dåligt jag mår hela tiden=)

Igår var jag, Robert och Murmlos eller jag kanske ska börja kalla honom Erik som han faktiskt heter, ja hur som helst var vi i alla fall ute på en liten åktur för att leta efter bilprovningen. När det var klart så tyckte vi att det var alldeles för länge sedan vi var på en riktigt jobbig Torby-runda så då gick vi i alla fall in där och kollade lite för att stilla vårt tornby-sug. På vägen hem blev det mc donald's.

Idag fick vi hem våra foton som vi beställt på extrafilm.se, jättebra blev dom så nu ska vi bara sätta in dom i vårt album. Mycket roligare att ha lite bilder på fotopapper än bara på datorn eftersom de har en tendens att försvinna där ibland. Nu ska jag ta tag i lite studier, blir att läsa två kapitel ur Säljös bok, "Skriftspråk som medierande redskap" och "Tolkning, kommunikation och lärande i skriftspråkskontexter", visst låter det spännande? Sedan ska jag ta och skriva två sidor om läsandets och skrivandets betydelse för våra liv bland annat. Får se hur mycket jag hinner ikväll, resten får jag ta i morgon.  


Jag är gravid!!!

Ja det är sant och vi är överlyckliga! Inte någon nyhet för de flesta då halva graviditeten snart har gått, men jag har i alla fall inte skrivit det här förrän nu. Har inte skrivit något alls här sedan januari men det har inte hänt speciellt mycket värt att nämna sedan dess, förutom att vi ska få barn då=)

Bebisen är beräknad att komma den 21 september och jag gick in i vecka 18 idag. Vi har varit på ultraljud när jag var i vecka 13 och då sprattlade den förfullt där inne, vilket var både overkligt och helt underbart att se. Om två veckor ska vi på ultraljud igen och då kommer dom att kolla så att alla organ sitter där dom ska osv, ska bli jätteroligt att få se hur mycket större den har blivit sedan sist och så kanske vi får se vilket kön det är också. När det gäller könet har vi inte riktigt bestämt oss än om vi verkligen vill veta eller om vi vill att det ska bli en överraskning, vi får se dom kanske inte ens vill säga vad det är och i så fall är ju det problemet löst. Jag hoppas i alla fall att bebisen mår bra. Jag blir ju så orolig för minsta lilla konstigt det känns i magen och när det gör lite ont då och då, det är så svårt att veta vad som är normalt när det är första gången. Om allt ser bra ut vid ultraljudet ska vi åka till Babyproffsen och beställa vagnen och bilbarnstolen som vi har valt ut, det blir Emmaljunga på bägge två. Sittvagnen blir i färgen apple/grey och liggkorgen blir i brunt och svart, bilbarnstolen har vi inte en aning om vad vi kommer ta för färg på än. Anledningen till att vi måste beställa allt så tidigt är för att det tydligen är väldigt lång leveranstid och så har tillverkarna stängt över sommaren, så senast i maj måste vi beställa om vi ska ha den hemma till bebisen kommer.

Det är först nu när magen börjar synas som det börjar kännas verkligt, eller ja halvverkligt i alla fall!

________________________________________________________________________________________

Info om vecka 18 från gravid.se

Du är i vecka 18
 
 

Om det är din första graviditet kan det vara bra att veta att det inte är magen som kurrar utan barnet som rör sig. Nu kan du vara riktigt säker på att det finns en baby där inne. Vid det här laget är du förmodligen lika pigg som innan graviditeten och det är möjligt att sexlusten ökar. Höga östrogenhalter i din kropp får blodmängden i bäcken- området att öka. Detta bidrar till att du oftare och snabbare än vanligt blir sexuellt upphetsad. Varsamma samlag under graviditeten är helt riskfritt, men kontakta din MVC om du är orolig.

Det 16 veckor gamla barnet är nu 12,5-14cm långt mellan huvud och stjärt och vikten ca 200g. En enormt aktiv period börjar med rejäla träningspass. Han eller hon vrider och vänder på sig, sparkar och slår. Små luftbubblor som kallas alveoler eller lungblåsor bildas nu i lungorna. Fingrar och tår ser alltmer färdiga ut, och de virvlar och ränder som utgör barnets unika fingeravtryck börjar framträda. Nu ligger ögonen i rätt läge och i tarmen har barnets första avföring samlats - barnbeck. Om det skall bli en pojke så bildas prostatan nu.

Ofta görs en ultraljudsundersökning i vecka 16-19, det görs dock inte alltid för de som gör NUPP-test i vecka 13.

 
 
 
 
 

RSS 2.0