Tisdag 21/2

Robert och barnen gick till dagis/jobbet för bara en liten stund sen. Jag har precis börjat min dag med att kolla upp allt jag ska göra i dag. Idag står egna studier på schemat och jag har tänkt hinna få en hel del gjort. Jag ska förbereda mig inför torsdagens kateterinsättning, plugga till nästa veckas basgrupp, läsa immunologi och kolla på ett avsnitt av vetenskapens värld som tydligen handlade om immunförsvaret igår, så det kan vara värt att kolla på.

Vi funderar på att göra om lite i vardagsrummet, eller ja det har vi gjort länge, men nu ska vi nog ta tag i det när Robert inte har så mycket för sig på kvällarna längre. Det blir ganska enkelt med tanke på att det är en hyresrätt, vita väggar och någon fin fondvägg ska det bli. Vi är verkligen så trötta på den ljusgula tapeten vi har nu, det är inte alls snyggt.

I morgon ska Robert med Hugo till Vrinnevisjukhuset i Norrköping för insättning av rör i hans små öron. Han ska sövas för första gången och det känns lite obehagligt, men det kommer säkert gå bra och det ska vara ett snabbt och smärtfritt ingrepp. Jag hoppas verkligen att det kommer gå bra och att han inte kommer ha ont eller så efteråt, men det står det i papprena vi fått att det inte ska göra.

Nej, nu ska jag ta tag i dagens arbete!


Tisdag 14/2

I helgen har jag och Robert vart förkylda, inte alls kul att känna sig så orkeslös. I söndags kände vi oss dock piggare och gick hela familjen på barnteater, "Vem är någon?" hette föreställningen och det var en succé för barnen, särskilt för Hugo som skrattade massor. Teater kommer det absolut bli mer av för vår del! Efter teatern kom Rickard hit och lagade mat tillsammans med Robert medan jag gick ut på en långpromenad i det fina vädret, och det var riktigt riktigt skönt.

I morse när jag vaknade och kom ut i köket så låg där ett presentkort på medley och ett fint äpple som det står "I love you" på. Tanken med presentkortet är att jag länge sagt att jag vill börja simma igen (gjorde det i somras), men inte tagit tag idet än, och det hade Robert snappat upp. Jag blev jätteglad och ska gå och köpa simkortet så fort mitt ärr från TBC-vaccineringen läkt ut.

I går hämtade jag barnen kl 15.00 på dagis. Jag hämtar dom 2-3 ggr i veckan vid den tiden och det är verkligen den ultimata tiden tycker jag. Då har dom precis ätit mellis också så man kan hitta på något direkt efter dagis om man vill. Ibland är jag tvungen att ha barnen på dagis lite längre för att hinna plugga lite mer. Och ibland om jag känner att jag är ordentligt i fas i skolan och har egna studier så hämtar jag dom såklart tidigare eller har dom hemma hela dagen. Dagistiderna hänger enbart på mitt schema eftersom Robert alltid jobbar till kl 17.

Igår när vi kom hem byggde vi en mysig koja i Hugos rum där vi satt och läste böcker och sjöng en massa sånger tillsammans ur barnkammarboken. Dom var så duktiga båda två på alla sångtexter, jag blev riktigt imponerad, särskilt på hur mycket Selma kan som fortfarande är så liten.

Till middag blev det torskfileér som tillagades i ugnen med ett citron-och persiljesmör som jag gjorde, pressad potatis, broccoli och rivna morötter. Det blev jättegott och det tyckte barnen också.

Jag har setat och läst om immunförsvaret precis och snart ska jag iväg till skolan för föreläsning!

Torsdag 9/2

Nu känns det som jag fått ordning på allt som kändes som kaos sist jag skrev här, vilket är väldigt skönt.

I morgon kl 00.00 senast ska farmakologitentan vara inlämnad och jag börjar närma mig klar nu så det kommer inte att vara några problem.

Idag i skolan har vi haft färdighetsträning i subkutana och intramuskulära injektioner och sedan förberedde vi oss inför nästa tillfälle då vi ska öva på att sätta pvk, testade att göra det några gånger idag också. Färdighetsträningarna är det hitills absolut bästa med min utbildning tycker jag, man lär sig så otroligt mycket och det är en skön omväxling ibland att inte bara arbeta teoretiskt. Den 24 februari ska jag för första gången ha venprovtagning på människa. Vi ska få göra det på varandra och det ska bli riktigt kul att få testa, även om jag inte är lika sugen på att bli stucken själv.

Idag hämtade jag barnen från dagis sent, kl 17.00. Dom var dom enda barnen kvar och det kändes inte så kul men dom var glada trots allt. Dom lekte lite i en grus/snöhög på vägen hem och sedan när vi var hemma lagade vi tomatsoppa med fetaost och smörgås till det. Det var jättegott och Selma älskar den soppan och äter alltid flera portioner. Hugo å andra sidan smakar knappt, men han åt istället flera mackor.

Innan maten lyckades Hugo somna i soffan när jag höll på ute i köket och han blev inte så glad när vi väckte honom för mat. Han sa: "lämna mig ifred, jag vill vila i soffan", ja han är ju för söt i alla fall. Men det blev ingen mer sovning för honom för då tror jag inte att det hade varit så glada miner när det var läggdags istället. Det var ju inte så konstigt att han var så trött efter en lång dag på dagis.

Robert är iväg och spelar tennis med Rickard nu och jag sitter och försöker hitta motivationen att ta mig an det sista jag har kvar att göra på tentan.

När dom kommer hem ska vi spela en omgång settlers och äta semla. Mums!


RSS 2.0