Barnfri helg

I fredags åkte Hugo och Selma till sin farfar och farmor för att för sörsta gången sova över där själva under helgen utan oss. Jag och Robert hade tänkt att få lite tid tillsammans bara han och jag innan förlossningen, då det kommer dröja ett bra tag innan möjligheten finns igen.
 
Efter att Robert slutat jobbet i fredags åkte vi iväg till ica maxi och handlade lite extra god frukost. Sedan åkte vi hem och lämnade av sakerna och vidare mot stan där vi skulle äta. Det blev mongolisk bbq-buffé på restaurang Ghingis. Mongolisk bbq innebär att man lägger på allt man vill ha på sin tallrik och så wokar en kock iordning det, och det är verkligen supergott! Middagen avslutades med lite efterrätt från dessertbuffén. Efter middagen åkte vi hem och myste framför en film.
 
Igår började vi dagen med en lugn morgon med god frukost och efter lunchen åkte vi ut till Tornby och fixade med lite saker. Inhandlade blöjor, amningskupor, tvättlappar mm. som man kan behöva till bebis, samt ett par klädesplagg. Sedan gick vi över till Rickard en stund för att kolla på hans senaste renoveringsprojekt och fikade. På kvällen lagade vi god mat och kollade på film.
 
Det har varit en bra helg! Men vi skulle ju ljuga om vi inte sa att vi saknat våra barn, och det känns så konstigt att vara iväg och göra saker utan dom. Vi vet dock att dom haft det jättebra med sin farfar och farmor.
 
Idag har jag äntligen städat iordning på balkongen inför vintern, slängt de gamla blommorna mm. Har tvättat en massa bebiskläder och börjat packa BB-väskan, nu börjar det ju faktiskt närma sig så det kändes som att det började bli dags. I morgon går jag in i vecka 37.
 
Vi ska så snart Robert kommer hem från jobbet där han är och byter till vinterdäcken bege oss till Eskilstuna för att hämta hem våra gullungar!

Barnmorskebesök v. 36

Idag har jag varit hos barnmorskan. Allt såg bra ut och vi sammanfattade graviditeten och skrev mina önskemål till förlossningen.

Dagens värden (vecka 35+3):

Sf-mått: 34 cm (1 cm större än med både Hugo och Selma i samma vecka)
Bebisens hjärtljud: 130 slag/min
Blodtryck: 125/80
Bebis position: huvudet neråt och fixerat!
Vikt: +11 kg


Längtan..

Vecka 36 den här veckan och jag längtar efter smärta!! Vill att det ska vara dags snart och få uppleva värkar och hela förlossningen. Vi har en spännande tid framför oss nu, om bara några veckor kommer det att sätta igång och vi kommer äntligen få träffa den lilla som bor i min mage.


Vecka 35

I måndags gick jag in i vecka 35 och har idag 38 dagar kvar till beräknat datum. Nu längtar vi som bara den!


Nya bilen

Idag har vi hämtat ut nya bilen, en helt ny röd Skoda fabia combi! Ikväll efter att Robert kommit hem från jobbet ska hela familjen ut på en liten provrunda.


Babynest

Påbörjade i går ett litet syprojekt som jag i morse slutförde. Ett babynest! Tanken är att man kan ha det ligga lite vart som helst så att bebisen kan sova tryggt och mysigt. Bl.a. I vår säng, spjälsängen och soffan.. Hoppas hon kommer gilla det!


Vecka 34

Idag går jag in i vecka 34 och har därmed 48 dagar kvar till beräknat datum. Tänk om bara 4 veckor är bebisen fullgången och kan bestämma sig för att komma till världen när som helst, däremot tror jag absolut inte vår bebis tänkt komma en endaste dag innan beräknat. Men man vet ju aldrig och det är ju det som gör det så spännande! Hoppas dessa veckor kommer att gå snabbt nu för hela familjen längtar som bara den, Hugo och Selma frågar ofta om bebisen ska födas snart.
 
Idag är jag hemma med en sjuk Selma medan Hugo leker av sig på dagis några timmar. Jag ska dessutom försöka plugga lite grann medan Selma kollar på en film.

Barnmorskebesök vecka 33

Igår var det dags för ett besök hos barnmorskan igen. Allt var bra precis som det ska vara.

Sf-mått: 32 (vecka 32+1)
Hjärtljud: 145 slag/min
Bltr: 130/75
Glukos: 5,3
Vikt: +9,5 kg

Bebisen ligger fortfarande med huvudet neråt, och det hoppas jag att den tänker fortsätta med!


4-årskontroll

Nu på morgonen har jag varit på 4-årskontroll med Hugo. Alla moment gick superbra. Han fick rita en teckning, gå balansgång, beskriva bilder och färger, synundersökning, hörseltest och berätta om sitt dagis. Hörseltestet var helt felfritt så rören som opererats in har gjort susen!

Självklart fick han även vägas och mätas och resultatet följde kurvan perfekt (så fotosyntesen som hans farfar brukar säga verkar uppenbarligen fungera).

Vikt: 16,5 kg
Längd: 104 cm


Dagens lunch

Dagens lunch blev färsfylld paprika och zucchini, med lite sallad. Första gången jag lagade detta och det smakade väldigt bra. Nu pluggar jag på KOL och ska fortsätta med det tills kl 16.00 då det är dags för en tripp till barnmorskan. Det ska bli kul att få höra bebisens hjärtljud och se om magen växt på som den ska.


Idag är ingen vanlig dag, för det är Hugos födelsedag, hurra hurra hurra!!

Idag har världens finaste kille blivit 4 år gammal. Tänk att det är hela 4 år sedan vi låg inne på BB med vår nyfödda son, helt fantastiska år har det varit!
 
Dagen började kl 06.00 med att jag, Robert och Selma gick in till Hugos rum med frukost och tända ljus och sjöng, och presenter såklart. Han blev väldigt glad för både sången, frukosten och presenterna. Det var väldigt mysigt! Av oss fick han en spindelmannendräkt, en legopolisbil samt ett Alfons Åberg-dataspel. Han fick dessutom en stor låda med smålego från när jag var liten som var mycket uppskattad.
 
Barnen fick börja på dagis lite senare idag och Hugo hade piggelin-glass med sig som han fick bjuda dom andra barnen på.
 
Robert slutade tidigare från jobbet idag och kom hem tillsammans med barnen kl 15.00. Därefter har vi lekt med de nya sakerna, spelat dataspelet och byggt ihop legopolisbilen. Sedan var det mat och idag hade Hugo valt vad vi skulle äta, hemgjorda hamburgare med strips. Är det födelsedag så är det!
 
Barnen sover gott nu och de längtar till lördag då det ska kalasas lite mer. Och på fredag kommer Linnea, vilket vi alla tycker ska bli roligt.
Hugo 4 dagar gammal!

Gårdagens middag

Gårdagens middag blev en supergod fiskgratäng med vitvinssås toppad med räkor. Detta kommer vi att göra fler gånger!


RSS 2.0