Godaste blåbärspajen

Den godaste blåbärspajen görs enligt Leilas recept ur A piece of cake, tycker jag. Och så hemgjord vaniljsås till det så kan det inte bli mycket godare.


Lördag 23/7

Här kommer ett inlägg jag skrev för snart en vecka sedan, nu uppdaterat med bilder!



Den senaste veckan har vi haft massor för oss. Linnea kom hit förra torsdagen och var kvar här tills på söndagen. Under tiden hon var här hann vi med att gå på flygvapenmuseet och en tripp till Kolmården tillsammans med Martin, Kristin, Jonathan och Arvid. Vi hade lite regnigt väder fram till lunch men sedan var det uppehåll och blev finare och finare fram tills vi skulle åka hem då det var riktigt soligt och skönt. Kolmården var kul och det hade gjorts om en del sedan vi var där sist, för två år sedan.













På söndagen när Linnea skulle åka hem åkte jag, Hugo och Selma med på en liten kortvisit till Eskilstuna. Där träffade vi min syster med familj och jag var till och med barnvakt till lilla James för första gången i några timmar när Erica och Ludde var ute och åt och gick på bio. Det gick hur bra som helst och han var så glad och nöjd hela tiden. Linnea var med också så det var inga problem med att ha alla tre barnen. Jag, Hugo, Selma och Linnea har varit ute i kolonin och Anna var med och grillade ena kvällen också. Cissi kom över på middag en kväll också och det var kul som alltid att få träffa henne.





Idag har vi haft en riktig familjedag. På förmiddagen var vi inne och pysslade och byggde koja i vardagsrummet som barnen lekte i och på eftermiddagen gick vi ut i skogen och lekte och åt mellis, varm choklad och smörgås. Efter skogen gick vi direkt ner på stan och åt och sedan gick vi och hyrde filmer på Hemmakväll. Vi hyrde Black swan, The tourist och The fighter så nu har vi lite att kolla på under veckan.













Antagningsbesked 1

Nu har jag fått antagningsbeskedet. Det blev som förväntat. Antagen i Norrköping och som 3:e reserv i urvalsgrupp HP (högskoleprov) i Linköping. Det positiva är att jag tydligen kunde tacka jag till båda och behålla min reservplats, samtidigt som jag blir garanterad en plats i Norrköping om jag inte får någon plats i Linköping. Men som sagt som 3:e reserv och med tanke på statistik från tidigare år så borde jag verkligen komma in i Linköping som jag vill. Nu är det bara att vänta till 8-9 augusti då antagningsbesked 2 kommer. Jag gillar verkligen inte att behöva vänta..

Har hittat nu vad lägsta meritvärde är nu till hösten för att komma in vid urval 1, och det har såklart höjts från de senaste åren så nu är det 1.3 och jag har 1.2. Jag kommer bli så himla besviken om jag inte kommer in. Varför ska man behöva gå och vänta i nästan 4 veckor nu innan man får svar? Det kommer bli hur jobbigt som helst.

Onsdag 13/7

Helgen är redan förbi och snart är det helg igen, det är nästan hemskt hur fort veckorna går. Men vi har det väldigt bra om dagarna så då är det väl inte så konstigt, har man kul brukar tiden gå fort.

I lördags var vi bjudna på 4-årskalas, främst Hugo och Selma då. Det var Frans som fyllde år och kalaset ägde rum i en liten glänta i skogen som ligger här precis brevid. Det var jättemysigt att dom hade det i skogen och barnen lekte och hade det kul. Hugo hade valt present till Frans, det blev en lång röd buss som han blev jätteglad över. Det är bra att de har så lika smak vad gäller leksaker. Det var perfekt väder också, jätteskönt, soligt och varmt, men alldeles lagom i skogen.

På kvällen fixade vi lite plockmat och åt ute på balkongen. Sedan tog vi cyklarna och åkte iväg till trädgårdsföreningen och lekte ett tag innan läggdags.

I söndags var vi i trädgårdsföreningen och lekte och fikade på förmiddagen och på eftermiddagen åkte vi ut till Ikea. Vi kollade runt massor men med oss hem kom enbart en duschstång och en glasburk att ha sylt i. Barnen fick mat på Ikearestaurangen och jag och Robert åt jättegod mat senare när de hade lagt sig, fläskfilé, helstekta färskpotatisar i ugn med en massa goda kryddor och örter, bearnaisésås och en supergod sallad. Det är mysigt att få äta bara vi två ibland.

I måndags var vi mest hemma, Hugo sa att han ville det och då tyckte jag att vi kunde vara det eftersom det inte blivit så mycket hemmalek den sista tiden. Vi var bara iväg till lekparken en liten stund när vi skulle gå och handla.

Igår kokade vi jordgubbssylt, det var första gången för mig men den blev jättegod och jag längtar tills vi ska äta pannkakor, grädde och sylt nu. Sen gick vi ut i skogen och lekte och plockade bär, blåbär, smultron och hallon. En hel del hamnade i Hugo och Selmas munnar redan vid plockningen. De bär vi fick med oss hem fick dom äta efter middagen. På kvällen åkte jag iväg och simmade.

Idag har vi varit i en lekpark, Hugo och Selma hade jätteroligt och åkte rutchkana med varandra. Dom åkte och sedan spran dom upp och åkte igen, efter varandra, och ibland på varandra, men då bara skrattade dom. Dom är så himla söta ihop!

Hugo har nu varit blöjfri (förutom när han sover) i kanske två veckor, och den senaste veckan har det inte hänt en endaste olycka. Han är jätteduktig på att säga till när han behöver kissa och många gånger säger han inte ens till utan går och kissar själv. Det känns som att det går väldigt bra och jag tror att vi kommer att nå det mål vi har, att få honom blöjfri (dagtid) tills han börjar dagis. Det är klart att det kommer att komma bakslag, det är vi medvetna om, men nu går det hur bra som helst och det känns helt klart som rätt tidpunkt.

När det gäller kursen jag läser går det bra, dugga 2 är rättad och klar. Det känns bra! Nu är det bara en dugga och en inlämningsuppgift kvar innan kursen är slut.

I morgon eller på fredag kommer jag att få antagningsbesked för högskolan i höst, om jag kommer in på sjuksköterskeprogrammet eller inte. Väldigt läskigt känns det, och speciellt eftersom jag förmodligen kommer att få ett nej, och istället komma in på utbildningen i Norrköping. Och det är inte det jag helst vill, jag vill gå här i Linköping. Det är urval 1 som man får besked om 14-15 juli. Problemet med det här är som sagt att sannorlikheten är stor att jag inte får ett positivt besked i morgon, utan att jag istället kommer in i Norrköping. Och då måste jag tacka nej till den platsen för att ha möjlighet att komma in när antagningsbesked om urval 2 kommer, och då finns stora möjligheter att jag kommer in (men man kan ju aldrig veta säkert). Tackar jag "JA" stryks jag från listan i Linköping. Med andra ord, nervöst!!!

Bvc-kontroll Selma 15 månader

Idag har vi varit på bvc med Selma. Det gick så bra som det kan gå, hon växer på som hon ska. Det var en annan sköterska där idag eftersom Kerstin har semester och den andra är mammaledig. Jag tycker jättemycket om Kerstin och det är anledningen till att vi har kvar bvc i Ryd trots att vi flyttat och hon vi fick träffa idag var hur trevlig och bra som helst, så nu känns det ännu mer värt att åka dit istället för att byta till Valla. Nu är man ju inte där så ofta längre eftersom de är äldre nu men det kan ändå vara kul om man trivs med den man går till.

Vikt: 11110 gram
Längd: 81,4 cm

Efter kontrollen var vi kvar på öppna förskolan ett tag och lekte. Det tyckte dom var roligt. Vi var även med på sångstunden och Hugo fick vara med och välja en sång vi skulle sjunga, han valde "Pippi Långstrump".

Sen cyklade jag hem med barnen i cykelvagnen. Det är bra mycket tyngre att cykla än utan vagn men det funkar och är ett bra alternativ till buss. Dessutom tycker barnen det är kul. Selma somnade mot Hugos axel på vägen hem. Hon vaknade när vi kom fram och sedan åt vi lunch. Nu försöker jag dock få henne att somna igen, vilket inte går så bra. Men jag tycker inte att de 10 minuter hon sov i cykelvagnen kompenserar 1½ timme som hon brukar sova till middag. Hon kommer bli jättetrött senare idag om jag inte får henne att sova nu.

Veckan som gått!

I torsdags hade vi en mysig dag, jag och barnen. På morgonen gick vi ut och lekte i en lekpark och sedan gick vi iväg till ankdammen en stund. När vi skulle gå hem tog vi en annan väg än den vi brukar och plockade lite blommor som vi har satt i en vas på balkongen. Det var soligt och jätteskönt ute.



(De små bilderna är klickbara!)

På eftermiddagen gick vi till Valla gård och lekte i den stora lekparken där. Väldigt kul tyckte barnen, och även jag såklart eftersom de var så glada.



(Klickbara)

I fredags träffade vi Frans, Eina och Katrin på förmiddagen och på eftermiddagen gick vi till en lekpark som även har plaskfontäner som man kan svalka av sig i (om man är barn). Där var det kul, men ingen av barnen badade utan vi lekte bara. På kvällen när Robert hade kommit hem gick vi och plockade lite röda vinbär som Hugo och Selma ville ha, båda älskar det och speciellt Hugo.

I lördags åkte hela familjen ut till Tornby. Kollade runt lite i affärer och var inne en sväng på Ikea. Vi tog cykelvagnen dit och det gick jättebra, Selma somnade på vägen hem lutad mot Hugos axel. Hon var så himla söt! På kvällen åt jag och Robert middag för oss själva ute på balkongen när barnen lagt sig, väldigt mysigt var det.

I söndags var inte vädret på topp men vi var badsugna så vi bestämde oss för att åka och bada i badhuset som enligt Robert var öppet till kl 18. När vi kom dit visade det sig dock vara stängt så då bestämde vi oss snabbt för att ta Tinnis istället, som ligger i anslutning till badhuset. Det var lite småkyligt i luften men i vattnet var det skönt, det är uppvärmt till 25-27 grader. Barnen tyckte det var hur kul som helst att bada så vi ångrar inte att vi gick dit trots det dåliga vädret. Jag simmade några längder i simbassängen som finns där också.

Hugo har blivit väldigt mycket modigare vad gäller allt den senaste veckan, han badar massor, åker rutchkana (om man håller honom i handen) och har till och med gungat, och gått på hängbroar alldeles själv! Det är stora framsteg för att vara honom. Allt detta vågade han ju för bara ett år sen men sen bara helt plötsligt ville han inte göra nått av det. Det har väl med åldern att göra antar jag

I måndags gick vi till Trädgårdsföreningen och lekte. Lekparken har varit stängd där hela våren p g a ombyggnad och renovering. Det hade blivit jättefint och fräscht.

I går var vi utanför Fridtunaskolan och lekte, det är ett stort lekområde där. Hugo och Selma lekte en hel del ihop, dom har börjat göra det och man blir så himla glad som förälder när man ser det. Det är lycka! Dom uppskattar verkligen varandra och är i 9 fall av 10 snälla och glada mot varandra. Hugo är väldigt omtänksam mot Selma och det är något som gör mig väldigt glad. Om hon gråter så hämtar han hennes gosekatt och ger henne. Om dom leker och Selma vill ha någon sak som han vill leka med försöker han hitta något annat som hon vill leka med istället (istället för att de börjar bråka), och det funkar ofta.

Dom skrattar och busar väldigt mycket med varandra och har kommit varandra otroligt nära nu när jag varit hemma med båda två sedan i februari. Och tänk snart är det slut på det, en månad kvar bara innan inskolningen börjar.

På kvällen cyklade jag iväg till Tinnis och motionssimmade, 22 längder i en 50 metersbassäng blev det så med andra ord 1100 meter. Jag har ingen aning om hur mycket man brukar simma eftersom jag inte brukar göra det men det kändes lagom för sedan trampade jag lite vatten och gick in och duschade och satt i bastun en stund och då blev jag klar och hann utan att stressa innan det var dags för stängning. Det var jätteskönt och det blev fint väder lagom tills jag kom dit.

Idag har vi lekt inne på förmiddagen och på eftermiddagen gick vi iväg till bakluckeloppisen som var i Folkets park. Vi fick med oss en grävmaskin som Hugo valde, 3 barnböcker, en pippi långstrump dvd (riktiga otecknade Pippi) och tre små djurtavlor som var helt nya i förpackning. Fanns en del fina grejer men också en hel del skräp. När Robert kom hem gick vi ut till dagisets gård här utanför oss och lekte tills det var läggdags.


RSS 2.0