Lördag 30/5

Grattis till min syster som fyller 15 år idag!

Med mig är det inte speciellt bra, mår ännu sämre idag. Det värsta är nog nästäppan, så frustrerande att inte kunna andas normalt. Nyser känns det som jag gör hela tiden också.

Hugos matvägran har nått sin topp idag, han har vägrat allt, samtliga gånger. Han åt lite gröt i morse, men inte en hel portion, i övrigt har han sammanlagt ätit 10 tuggor fördelat på tre mål plus 3-4 tuggor mosad banan. Han vill varken ha mat, frukt eller gröt. Vatten vill han inte heller ha, det som är det viktigaste. Kissar dåligt gör han också. Har försökt ge honom vatten hur många gånger som helst men han tar max en klunk och sedan slår han bort flaskan eller muggen med handen. Blir ju inte mindre jobbigt när man själv är sjuk också och inte känner någon ork för någonting.

Ikväll är det Robinson-finalen och den ska vi se, har ingen aning om vem jag vill ska vinna eller vem jag tror vinner.


Fredag 29/5

Idag mår Hugo bra igen, skönt för honom. Tyvärr har jag gått och blivit sjuk nu istället, jag som inte varit riktigt sjuk sedan innan graviditeten. Snoret rinner, ögonen bränner och Huvudet känns allmänt tungt och jobbigt. Har sovit en timme mitt på dagen också för att jag skulle må lite bättre, blev dock bara värre. Vaknade med en fruktansvärd huvudvärk som fick dövas med en ipren och massa vatten.

Trots min sjukdom beställde jag klipptid till klockan 17.30, det var liksom nu eller aldrig eftersom jag inte kommer hinna innan vi åker till Eskilstuna annars. Var ju inte länge sedan jag klippte mig men jag var så trött på mitt långa trista hår, samma gamla vanliga frisyr som jag i princip alltid har haft. Så nu blev det lite förändring i alla fall, en decimeter kortare och lugg!! Hade inte alls planerat att ha lugg men frisören som klippte mig föreslog det eftersom hon trodde det skulle passa mig. Känner mig jättenöjd än så länge, så skönt med en annan frisyr.

När vi var nere på stan åt vi lite B&J glass på Karamello också, gott!

Hugo har lärt sig krypa idag också!! Vår duktiga son. Han har kunnat krypa några steg tidigare men det har vi liksom inte räknat, men idag har han krypit flera meter åt gången. Man blir så stolt. Och han är såå söt när han gör det. Det har hänt mycket med hans utveckling igår och idag, både lärt sig att sätta sig upp själv och krypa.

När vi var nere på stan bestämde sig Hugo för att sova en halvtimma mellan 18.30-19.00 så nu blev nattningen lite framskjuten och han är inte alls sugen på att sova nu, Robert försöker få honom att somna nu och det låter inte som att det går sådär jättebra.

På bättringsvägen

Idag har Hugo mått mycket bättre, han är fortfarande inte helt bra men han har inte feber nu i alla fall, det hade han bara lite i morse. Natten däremot vart som väntat, hemsk! Han vaknade tusen gånger och somnade de flesta gångerna inte om förrän någon av oss tog upp och gungade honom i famnen. Han bara grät och grät. Hoppas för allt i världen att denna natt inte blir lika jobbig.

På dagen har han sovit minst en timme varje gång, och så mycket brukar han inte sova så det är nu bara för att han inte mår riktigt bra. Sista gången han sov idag var från 14.00-15.00, då passade jag också på att ta igen lite av den förlorade nattsömnen tillsammans med honom. Därefter sov han ingenting allt tills det att han somnade för natten nu för 40 minuter sedan. Så länge är han aldrig vaken i stäck!

Var nere på stan i två timmar och köpte studentpresent till Roberts syster och letade efter diverse andra presenter, men inte tänkte han sova då. Han låg ner i vagnen nästan hela tiden och såg dödstrött ut men sova det skulle han inte. Min lilla skrutt. Skönt att ha åtminstone en studentpresent avklarad, nu är det bara en till och så födelsedagspresent till Erica.

När vi var påväg hem från stan var jag så sjukt hungrig och hade en fruktansvärd huvudvärk, kände verkligen att får jag inte mat snart så dör jag. Då är det tur att man har en så snäll sambo som står och lagar köttfärssås och spaghetti när man kommer innan för dörren, tack och lov det för annars skulle jag inte sitta här och skriva nu.

Hugos nattning var ingen höjdare den heller, han kände inte alls för att sova trots alla vakentimmar. Först låg jag bredvid honom som vi brukar göra men efter nästan en halvtimma utan minsta resultat och ett hejdlöst kravlande och vändande så tröttnade jag och tyckte att han kunde somna i sin egen säng.

Väl i hans säng drog leken igång på allvar. Där passade han på att lära sig att sätta sig upp från liggandes själv samt kravla iväg och hänga sig över spjälskyddet vid fotänden och kraffsa på en påse som stod nedanför. Samma procedur upprepades sisådär 10 gånger då jag gick och la honom till rätta efter varje gång. Somnade gjorde han en timme efter att nattningen började. Har var en riktig solstråle innan han gick och la sig i alla fall så det väger upp den jobbiga nattningen.

Nej nu ska jag gå ut och fixa ordning i köket!

Min lilla älskling mår inte bra

Nog allt mår han riktigt dålig nu, febern är högre också, vet inte vad den ligger på nu eftersom han gallskrek när jag bytte blöja på honom för att han frös så då ville jag göra lidandet så kort som möjligt.

Vi var iväg och handlade förut idag och då satt han i bärsjalen hela tiden och snuttade på nappen och såg allmänt sjuk ut, sedan somnade han i bilen när vi var påväg hem.

Det är inte det lättaste att få i honom vatten heller, han vill inte alls. Nu sover han men det är väldigt oroligt och han har redan vaknat en gång och varit helt otröstlig, känns som att den här natten kommer bli lååång.

Robert ska plugga en stund till nu, han har en tenta till snart. Jag vet inte riktigt vad jag ska göra, kanske ska passa på att ta ett varmt bad, det är ju inte varje dag man gör det. Förut däremot då gjorde jag nog det nästan varenda dag, speciellt när jag var gravid. Och ja samma dag som vi åkte in till förlossningen badade jag nog 10 gånger, utan överdrift. Jag gillar att bada helt enkelt.

Feber

Min lilla kille mår sämre nu, nu har han feber också. Det är inte så mycket ännu men man märker direkt att han inte mår bra, han är mycket tröttare och gnälligare. I morse när jag tog tempen då jag tyckte att han kändes lite varm hade han 37,8 och nu har han 38,5. Hans normaltemp ligger på 37,3 så som sagt det är inte så mycket feber än men det verkar ju som att den stiger. Han har inte velat äta mycket alls idag heller, inte ens fruktpuré ville han ha som han annars älskar och kan äta hur mycket som helst utav.


Han vaknade för en timme sedan och nu har han precis somnat igen. Hoppas han blir frisk snart!




Sjukling

Idag när vi vaknade i morse (04.40!!!) så var Hugo lite småkrasslig, hostade och nös och hade sig. Tack och lov somnade han om efter lite vagning. I sängen skulle det minsann inte sovas, där skulle det lekas och det orkade inte den dödströtta mamman och pappan. Vaknade gjorde han igen kl 06.50, väldigt mycket mer human tid att gå upp.

I morse var han inte speciellt sugen alls på varken gröt eller välling, men det kan man ju förstå när han är lite sjuk. Han är inte jättesjuk, men lite hostig och snörvlig och varm och sådär. Hoppas det inte blir värre, han som har hållt sig frisk som en nötkärna sedan han föddes, med undantag för febern efter vaccinationen. Men någon gång måste ju vara den första!

Robert gick iväg på tenta som började 8 i morse. Hugo har varit extremt mammig och kommit åkandes i gåstolen med tårarna i ögonen, snyftandes och sträckt ut armarna till mig för att han vill komma upp, så sjukt söt var han när han gjorde så. Sedan så tog jag fram en av hans leksaker som han knappt lekt alls med, det är ett tåg med lite olika knappar som man kan trycka på så tuffar det som ett tåg och lite så, den blev han rädd förr och började även då darra på läppen och snyfta. Han är lite känslig idag verkar det som.

Nu sover han och det har han gjort i snart 1½ timme. Jag har både hunnit sitta här, duscha och bara tagit det allmänt lungt, jätteskönt har det varit. Nu hade jag tänkt äta lite frukost som jag inte har gjort än, får se om jag hinner innan han vaknar. Han brukar inte sova mer än max 1½ timme.

Nu vaknade han!

Dagens framsteg för den lille i huset

Nu springer Hugo runt i gåstolen här. Snart ska han få sin kvällsgröt sedan är det sovdags för honom.

Idag har han ställt sig på knä upp emot den understa spisluckan och så har han även tagit några små och rangliga krypsteg. Kan väl inte säga att han kan krypa än eftersom det bara är några små små pyttesteg framåt, men snart så!

Måndag 25/5

Hugo sover nu sedan tjugo över åtta ungefär. Idag har det varit jättefint väder här med massor av sol och värme. Har setat ute i solen och bara njutit medan Hugo låg och sov i vagnen, härligt med sommar. Hoppas det fina vädret håller i sig länge läänge nu.

Tog ut en filt och la på gräsmattan så att Hugo kunde få sitta där, det gick inte så bra. Han tyckte det var hur kul som helst, men jag tyckte inte det var lika kul när han försökte pula hela munnen full med gräs. Han ville absolut inte hålla sig på filten, han ålade iväg direkt ut på den blöta gräsmattan och skulle käka gräs. Inte en leksak i världen hade nog kunnat få honom på andra tankar. Det blev med andra ord inte långvarigt där på filten.

Hugo har sovit ute hela dagen, han somnar så bra där så det är jättesmidigt, speciellt nu när det är så fint väder också. Perfekt då man kan sitta där ute och sola också.

Trimmat gräsmattan har vi också gjort, så nu är det så fint där ute eftersom jag klippte det igår.

Vi åkte till plantagen och kollade lite på vad vi har tänkt köpa också, rabarber lutar det åt. Så gott att göra paj och kräm av. Vi har en tom yta mellan staketet och häcken där vi tycker att något behövar vara så där ska vi plantera det. Vi tog inte med oss vagnen eftersom den tar sådan plats och Erik följde med och då vet jag inte ens om det är möjligt att få med vagnen. Vi tog bärsjalen med istället för att testa om det funkar bra, och det var super. Hugo gillade det, det tar ingen plats alls i bilen och det är inte ett dugg jobbigt att bära runt på honom. Den kommer vi ta med nästa gång vi ska storhandla.

Nu har Hugo bestämt sig för att vakna igen och verkar inte vilja somna om!

Nu har jag varit iväg och fått honom att somna igen, försökte först få honom att somna själv i sin säng, men efter att han legat vaken i en kvart och smågnällt så la jag mig bredvid honom i vår säng och då somnade han direkt.

Har inte mycket mer att skriva för tillfället. God natt!

Kvällsmys efter en bra dag

Nu ska vi äta Ben & Jerry chocolate fudge eller vad den nu heter, kolla på Lost och bara mysa. Och ja, jag vet att jag sa att jag inte tyckte att B&J-glassen var något speciellt men det kanske den var ändå eftersom jag blev så sugen på den idag. Idag har det varit en bra dag, fint väder, god mat, och en glad Hugo. Och så kom pappa förbi en stund helt oväntat, han var påväg hem från öland och svängde förbi här, det var trevlans. 

Imorgon hoppas jag på lika fint väder så att jag kan sitta ute och sola lite, det behövs verkligen kan jag säga. Kanske blir att vi går till öppna förskolan en stund också om det passar in med Hugos sömn.

Trevlig kväll!

Bilder på sötnöten












Söndag 24/5

Var några dagar sedan jag uppdaterade nu men jag har inte haft tid till det förrän nu.

I onsdags var Elin och Nova här, alltid lika kul att träffa dom. Hugo och Nova ålar lika dant båda två, och det går riktigt fort. Nova ålade i full fart efter katterna, dom var roliga tyckte hon. Riktigt dåligt väder var det också, regnet öste ner och det åskade till och med lite grann. Men en liten promenad innan dom skulle åka hem hann vi med.

I torsdags kom Erica, min syster hit, och så åkte hon hem igår kväll. Var jättekul att ha henne här! Det har bara regnat och regnat då också. Vi var nere på stan i ösregnet, där hittade jag en vindjacka på kapphal. Såg väldigt mycket ut som en windstopper från p.o.p, precis en sådan jag ville ha till Hugo. En blå blev det och billig var den också. Dom hade något erbjudande just då med 25 % rabatt på valfri vara till ordinarie pris, så 135 kr behövde jag bara betala.

Idag har jag klippt gräset och krattat. Sedan åt vi lunch ute på vår uteplats, pannkakor med sylt. Första gången det har varit fint väder sedan vi fick våra utemöbler. Hugo satt i sin matstol och drack lite vatten och lekte. Helt underbart att man kan sitta ute där nu.

Nu är det snart matdags för Hugo så nu måste jag ut i köket och ta fram maten och tina den.

Senare ikväll så hade jag tänkt lägga in lite bilder på min lilla plutt som börjar bli stor nu. Det var ett tag sedan sist men jag har varit så dålig på att fota och framförallt på att ha batteriet till kameran laddat.

Ikväll kommer det några stycken i alla fall!


Nu sover han så sött

Nu har Hugo somnat för en timme sen, alldeles själv i sin säng. Det var första gången på väldigt länge nu som han gjorde det. Det tog sin tid men efter lite smågnäll och sådär somnade han. Tänkte att det börjar bli dags att han kan göra det nu, han har ju gjort det förut så. Annars brukar han alltid somna bredvid mig i vår säng och sedan när jag smyger iväg får han ligga där en stund innan vi bär över honom, för att inte riskera att han vaknar igen.

Nu ikväll läste läste jag först en bok för honom, den var ganska kort så då läste jag en till, en lite längre. Sedan när sagorna var slut så sa jag godnatt och pussade honom, och gick ut ur rummet. Som väntat så somnade han inte, utan han började tjoa och ha sig där inne, så då stod jag bredvid hans säng tills han tillslut somnade. Han somnade precis när jag tänkte att nu tar jag upp honom så får han somna hos mig. Tänkte att läsa en bok när han ligger i sängen för att sova kan bli en ny kvällsrutin, vi får se om det går lika bra i morgon.

Jag är inte den som tänker låta honom ligga och gråta sig till sömns som vissa anser att man ska göra, nej det skulle jag aldrig göra! Somnar han inte i sin säng och blir leden får han komma upp och somna bredvid mig.

Robert är i skolan nu, han har labb 17-21 så han kommer väl om en stund. Det har gått så bra för oss ikväll ändå. När Hugo vaknade efter sitt sista sovpass strax innan 17 så gick han och jag och veckohandlade på Hemköp. Det var lite bökigt att få hem alltihop, två stora påsar varav en var en sån där jättestor som man köper och kan använda igen.  Jag fick knappt in den ena under vagnen, så först hade jag en i varje hand och så vagnen. Men det var så tungt att jag var tvungen att stanna och försöka pula in den ena påsen ändå, fick ta ur lite och lägga över i den andra för att den skulle gå in. Hugo fick ta ett mjölkpaket och en hink turkisk yoghurt framme vid fötterna i vagnen, men det hade inte han nått emot för då hade han nått att pilla på.

När vi kom hem så plockade jag in allt vi köpt och sedan har vi bara lekt och dammsugit lite. Hugo åt dessutom upp hela sin portion gröt ikväll, riktigt duktig var han. Det har han inte gjort på över två veckor nu.

Sjalen/selen som är mer som en sjal kom i alla fall idag, och solhatten också. Solhatten var jättefin men den var på gränsen till för liten så han kommer inte kunna ha den så länge, jag som trodde stlk 46 skulle vara perfekt eftersom hans huvudomfång var 45 sist vi var på bvc. Så kan det bli, men han kommer ju kunna ha den ett litet tag i alla fall.

Sjalen är jag helnöjd med, dock följde inga knytinstruktioner med trots att det stod att det skulle det. Vi letade och letade på internet för att hitta, och tillslut gjorde vi det, på franska! Som tur var fanns det en hel del bilder och med hjälp av det och lite översättning så fick vi ihop hur man knyter för att ha honom på magen. Det är mycket bekvämare än med babybjörn-selen. Det är stor skillnad, plus att man ser att Hugo sitter såå mycket bättre i den här. Hugo älskade att sitta i den också, man såg verkligen hur mysigt han tyckte att det var, han blev helt lugn. Perfekt för oss att ha sjalen när vi ska åka och storhandla för det är knappt så att vi får plats när vi har med vagnen, speciellt inte nu med sittvagnen.

Ska ta och lägga in lite bilder här snart men kameran är slut på batteri nu så det får bli imorgon kanske.

Nu ska jag göra mig en macka, har inte ätit något ikväll så det är väl dags. I morgon kommer Elin och Nova hit!


Tisdag 19/5

Hugo ligger och sover och Robert pluggar. Jag sitter och väntar på posten och hoppas på att den ska komma snart för förmodligen kommer båda paketen idag, hade fått ett mail om att selen var skickad i söndags så då borde den komma idag.

När Hugo har vaknat ska vi gå och veckohandla på Hemköp han och jag hade jag tänkt, måste ta och skriva en inköpslista först och innan det tänka ut vad vi ska äta den här veckan.

På torsdag kommer min syster hit och ska stanna till på lördag, ska bli jättekul för nu var det ju ett tag sen hon var här.

Verkar inte bli något fint väder idag heller tyvärr, det regnar inte men det är mulet och grått. Jag som hade hoppats vi kunde inviga våra nya möbler och sitta ute i solen, men det ser inte ut att bli så.

Nej nu är det dags att skriva den där listan!

Helgen

Idag har det bara regnat hela dagen och varit kallt, allt annat idag har varit riktigt dåligt det också. Hatar sådana här dagar. Vill bara att det ska få ett slut på det här.

I lördags kom Roberts föräldrar hit. De hade med sig utemöblerna som vi fått av min mormor, dom var jättefina och passade perfekt på vår uteplats, så lite sol nu hade ju inte varit helt fel. Hur som helst, vi hade bokat bord på Olympia till 19.00 så strax innan det var vi där, maten var jättegod och förätten bjöd dom på eftersom de firade 25 år. Robert tog kalvytterfilé och jag tog pepparstek. Till förätt tog Robert calamari med tzatsiki och bröd och jag tog tzatsiki med vitlöksbröd. Det var ett riktigt mysig ställe.

Vi skippade efterrätten där och gick istället och köpte B&J glass på karamello, vi har aldrig smakat det innan och där har dom det som kulglass så då tyckte vi att det var på tiden eftersom alla tycker att det är så himla gott. Vi tyckte väl att den var lite väl överskattad, inte alls så sjukt god som man hört att den ska vara, god var den men inte så att man blir beroende precis. Godast var i alla fall chocolate fudge brownie tycker jag som den chokladälskare jag är. Robert gillade cookie dough.

När vi kom hem höll eurovision på, som för övrigt var riktigt dåligt i år enligt mig. Låten som vann gillade jag inte heller, men ska ta och lyssna på den igen och se vad jag tycker. Vi kollade inte klart på det eftersom det är så långtråkigt med alla röstningar, man såg ju nästan direkt vilka som verkade vinna så det var ju inte spännande precis.

Igår så var vi ute på plantagen och köpte lite blommor till vår uteplats, två tomatplantor blev det också. Var inne en snabbis på Ikea också med Roberts mamma medan Robert, hans pappa och Hugo satt och sov ute på parkeringen:P När vi kom hem planterades det blommor och fixades. Det blev riktigt fint där ute nu med möblerna, blommorna och ett nytt parasoll som vi köpte på Ikea. Så det fina vädret är verkligen välkommet nu!

Vi har beställt en Mei tai nu också, det är något mellanting mellan en bärsjal och bärsele. Jag hoppas den är lika bra som jag tror nu. Vi ville ha en nu eftersom den sele vi har nu bara är upp till 9 kg och Hugo älskar verkligen att sitta i den och det är så praktiskt att ha när man behöver göra saker samtidigt som Hugo absolut inte vill leka på egen hand. Den är från nyfödd till 17 kg.

Har vunnit en auktion på tradera också, en helt ny barbapapa solhatt till Hugo med lappar och allt kvar på, 23 kr fick jag den för, och så 12 kr frakt så 35 kr blev det, bra pris tycker jag för att vara så fin och helt ny. Hon skulle skicka den idag så imorgon kanske jag får den, och om vi har tur kommer selen då också.

Fredag 15/5

Idag vaknade lillplutten vid klockan 6, trots att han inte somnade förrän 21 igår kväll, konstigt. I och för sig ska jag väl inte klaga eftersom chansen är stor att han inte somnar lika sent ikväll också då.

På morgonen har vi hunnit med lite lek, gjort potatispuré till Hugo, varit till Hemköp och handlat lite nödvändiga ting. Jag köpte även en sallad som jag precis har ätit till lunch, kände verkligen inte för att fixa i ordning någonting själv.

Både jag och Robert har varit duktiga hela veckan och ätit sallad till lunch varenda dag, bara sallad med någon typ av kött till, ingen dressing. Till middag har vi ätit som vanligt, fast mindre portioner. Till frukost har det varit antingen havregrynsgröt eller två knäckemackor med keso på. Bara vatten att dricka. Det har redan gett resultat och jag har gått ner två kilo, nu kommer jag ju förmodligen gå upp det igen när jag slutar äta sallad varenda dag, men ändå. Det har inte alls varit jobbigt för mig, jag har inte känt mig ett dugg hungrig. Att bara hålla sig till dom tre målen och ingenting mer har inte varit några problem alls, jag småäter aldrig annars heller så. Mitt problem är istället att jag äter så himla mycket när jag väl äter, inte till frukost, men till lunch och middag. Och så att vi äter godis och chips allt för ofta, men det jobbar vi också på.


Robert har det varit lite jobbigt för däremot, hans kropp kräver ju lite mer mat än min så det är ju inte så konstigt. Han behöver ju inte gå ner nått i vikt egentligen men han ville få bort det lilla fett han har så att musklerna blir tydligare.

I morgon är det dags för Hugos första timmar utan sina föräldrar, vi firade nämligen 4 år tillsammans igår så då ska vi ut och äta bara vi två. 4 år redan, herregud vad tiden går fort! Roberts föräldrar kommer hit i morgon på dagen och så från kanske 18.00 ska dom vara barnvakt, bara ett par timmar alltså innan han förväntas somna, men hur det går med det får vi väl se. Han har varit strulig med sömnen i ett par veckor nu så det ska bli spännande att se hur det påverkas av att vi är borta dessutom, kan ju sluta med katastrof men det får vi hoppas att det inte gör. Det går säkert jättebra!(försöker intala mig själv det). Det blir på en grekisk restaurang, Olympia heter den och det verkar vara huur god mat som helst. Men det är ju inte gratis precis.

Robert jobbar idag men kommer hem till 16 så det blir inte riktigt heldag idag, skönt att han kommer hem lite tidigare också eftersom vi ska städa och fixa här hemma.


Hugo sover nu och jag ska gå ut i köket nu och göra iordning där och ställa in allt i diskmaskinen. Ska sätta igång en tvätt också på en gång så att jag inte glömmer det, måste hinna torka tills i morgon.


Tisdag 12/5

Nu var det ett tag sedan jag skrev här, har mått dåligt de senaste dagarna så jag har inte orkat. Haft ont i halsen, illamående, ont i magen och känt mig allmänt sjuk. Vet inte vad det är för något, verkar inte som att det vill bryta ut någon gång, vilket i och för sig är bra men jag orkar inte gå och känna mig småsjuk hur länge som helst.

I lördags mådde jag lite skumt hela dagen och så på kvällen blev det värre och jag fick lite feber och frossade. Tog en ibumetin och gick och la mig tidigt för att förhoppningsvis må bättre dagen efter. I söndags när jag vaknade mådde jag dessvärre inge bra alls så då blev det att ta en ibumetin till och somna om i några timmar. Efter sovmorgonen kändes det lite bättre, men fortfarande inte i närheten av bra, hade ingen ork till  någonting alls. Var i alla fall ute och gick en sväng med Hugo så att han fick sova medan Robert städade här hemma.

Innan vi gick ut så hände något jätteläskigt. Hugo ålade runt på hallgolvet medan jag stod inne i badrummet som ligger precis intill med dörren öppen, och Robert var i köket som också ligger precis bredvid hallen. Helt plötsligt hör vi världens kras och Hugo som bara vrålar rätt ut, då har han lyckats dra i sladden så glaslampan från bänken vält ner på honom. Det var glassplitter överallt och Hugo grät hysteriskt, han blödde lite i pannan också. Usch det var verkligen hemskt! Och vilken tur att det inte var värre än vad det var, han kunde ju ha fått glassplitter i ögonen! Som tur var blev han glad fort igen när han fick leka med Roberts gamla mobil.

Igår var vi bara hemma och gjorde ingenting eftersom jag fortfarnde inte mådde helt bra, men idag så känns det lite bättre, bara lite småont i halsen. Det är fint väder ute idag också, så då får vi passa på att vara ute. Ska kanske ta och plantera lite kryddor, problemet är ju bara att vi åker bort över studenten och däromkring, och då vill jag inte att de ska dö om det är varmt. Alltid så himla svårt med blommorna när vi åker bort.

Hugo sover nu och när han vaknar ska han få lite gröt. Efter gröten blir det nog att vi går ut på en promenad.

Onsdag 6/5

Igår var jag ute på en rask promenad själv med hög musik i öronen när jag hade nattat Hugo, jätteskönt var det. Fick verkligen ny energi, och det behövdes kan jag säga för igår var det en fruktansvärt jobbig dag, Hugo var tjurig hela dagen, ville inte sova och vägrade att äta samtliga mål. Var ute i nästan en timme och när jag kom hem var det dags för Desperate housewives, så dagen blev inte så tokig till slut ändå.

Idag har det varit en betydligt skönare dag, Hugo har varit glad, ätit bra och somnat lätt, förutom nu när han skulle sova för natten då. Men då var han i alla fall på bra humör.

På förmiddagen testade jag på att laga en maträtt till Hugo som jag hade funderat på att göra, det var inget recept eller så utan jag hade bara tänkt att det nog skulle kunna bli bra, och så ville jag testa att göra något med ris i. Och bra blev det verkligen, det blev jättegott, väldigt god smak. Jag ska nog testa att göra en variant av det till mig och Robert också, fast med salt och lite mer kryddor.

Här kommer receptet på hur jag gjorde!

Kycklinggryta med jasminris!

Ingredienser
olivolja/rapsolja att steka i
1 kycklingfilé
1 morot
en bit palsternacka
en bit zucchini
1 scharlottenlök
½ dl grädde
1 dl vatten
lite paprikapulver
jasminris

Sätt igång riset och låt det koka under tiden som du gör kycklinggrytan. Tärna kycklingfilén och stek på medelvärme tills den fått lite färg. Lägg i den hackade löken och låt steka tills den blivit nästan genomskinlig. Häll på grädde och vatten och lägg i de tärnade/skivade grönsakerna. Låt puttra på svag värme i ca 10 minuter och smaksätt sedan med lite paprikapulver. Mixa grytan och späd med extra vatten om det behövs. Mixa den mängd ris du vill ha med vatten till bra konsistens och mixa ihop det med resten av maten. Jag tillsatte en klick osaltat smör och lite rapsolja.

Det blev verkligen supergott och Hugo gillade det också!

Idag har jag varit och klippt mig också, hos en av Elins kompisar som håller på att utbilda sig till frisör. Hon var väldigt duktig och jag är jättenöjd, helt gratis var det också vilket heller aldrig är fel. Robert har varit ledig idag så han var hemma med Hugo under tiden.

Skulle ha tvättat en massa och städat idag också men tiden har bara runnit iväg och det har inte blivit alls mycket gjort, har tvättat lite grann i alla fall och röjt iordning lite, dammsuga och torka golvet får jag göra i morgon.

Nu ska vi kolla på en film hade vi tänkt.

I morgon ska vi träffa Elin och Nova, vi ska träffas på stan och sedan åker vi hit. Ska kolla med henne nu när vi ska ses för det har jag ingen koll på.

Måndag 4/5

Idag har vi varit på bvc, det gick bra. Han väger nu 8740 gram och är 71,5 cm lång och har ett huvudomfång på 45 cm. När vi var inne hos Kerstin som bvc-sköterskan heter så blev Hugo jättetrött och bara gned sig i ögonen massor med sin ko, inte så konstigt med tanke på att vi var där precis då han borde ha sovit. Kerstin klappade händerna för Hugo, och då gjorde han likadant, hon blev förvånad över att han kunde det redan eftersom han bara är 7 månader. Han är duktig han.

Jag passade på att fråga en massa frågor angående hans mat, som till exempel om man kan använda fryst kycklingfilé när man gör hans mat trots att den innehåller saltlake, om man kan använda lite kokt skinka i maten, vad man ska använda för bröd när man börjar ge babysmörgåsar och vad man då ska ha på.

Kycklingfiléerna kunde man använda bara man valde de med minst saltinnehåll, t ex kronfågeln, det är så lite salt i att det inte gör något enligt henne. När det gällde brödet så tyckte hon att man kunde börja med formfranska för det löses lättast upp i munnen och är mjukt. Leverpastej eller philadelphiaost kunde man ha på, vanlig mjukost tyckte hon innehöll för mycket salt. Kokt skinka var okej att använda. Det viktigast var att man inte tillsätter något salt i maten, dessa ovanstående saker med lite salt i var ingen fara om man bara inte gav det i mängder. Känns bra att man inte behöver begränsa matlagningen så mycket, det verkar som att det mesta är helt okej i måttliga mängder.

När vi gick därifrån somnade han i vagnen nästan med en gång. Jag passade på att gå till Hemköp och köpte bröd och kycklingfiléer och en massa grönsaker och frukt och sånt för nu är det dags för oss att laga en hel del mat till Hugo igen. Ska kolla upp om jag hittar något recept som verkar gott med kyckling nu!

Ålandet går för övrigt verkligen framåt, han är snabb som bara den nu.


Nu är det slut på det roliga

Ja nu är det sista dagen på den här långhelgen som varit. Idag gick vi ut på den långpromenad direkt efter Hugos gröt i morse, var fruktansvärt trött men det var skönt ändå. Att vara ute och promenara innan kl 8 frivilligt är inget jag har för vana att göra, men funderar starkt på att göra detta i morgon också. Vi får väl se hur det blir med det, jag är ju inte precis känd för att vara pigg och alert på mornarna. Men jag är inte den som slutar tro eller snarare hoppas på att jag en dag ska vara en av dessa morgonpigga supermänniskor som orkar upp och motionera det första dom gör.

Nu ikväll blev det lite miss i planeringen eller vad man nu ska säga, strax innan 7 så kom jag på att vi hade missat Hugos sista sovpass, han skulle ha sovit en stund runt 5. Resultatet var självklart det som fick oss att komma på detta, en övertrött och ledsen bebis. Det resulterade i sin tur att han inte var speciellt sugen på att äta sin gröt, men lite gröt och lite yoghurt lyckades han få i sig innan han praktiskt taget slocknade av ren utmattning. 19.30 sov han, vilket är en timme tidigare än vad han somnat de senaste dagarna, det säger en del om hur trött han var. Jag förstår inte hur vi kunde glömma att han skulle sova, han verkade inte alls trött, det var väl det som gjorde det. Det brukar vara så att vi lägger honom när han varit vaken 2-3 timmar, då brukar han alltid somna, så brukar det vara trots att han inte visat sig speciellt trött. Skönt för honom att han kom i säng tidigare ikväll nu när han var så trött.

I morgon kl 14.00 ska vi till bvc för vägning och mätning, jag hoppas det går bra och att han gått upp bra den här gången. För mycket mer än vi gör nu kan vi inte göra och det vore väldigt tråkigt om han då inte går upp i vikt som han borde.

Såhär ser hans matvanor ut nu för tiden:

ca: 07.00 Gröt (han äter nästan aldrig mer än en halv portion, oftast ännu mindre)
09.00 Gröt (den här gången äter han mer än förra målet, detta mål tillsammans med första brukar bli en hel portion) 
12.00 Lunch
15.00-16.00 Middag
18.00-19.00 Gröt (en hel portion)
ca:20.00 Yoghurt med frukt

Att vi lägger två grötmål väldigt tätt på morgonen istället för att ge enbart ett mål vid 9 och att han då äter en hel portion, är för att han inte gör det, han vill inte ha mer för det då. Så på det här sättet har det funkat bäst nu de senaste veckorna, och då får det vara så. Yoghurt ska man inte ersätta ett helt mål med i den här åldern eftersom det är så järnfattigt, men sålänge han ätit bra för övrigt på dagen med minst fyra mål så anser jag att det inte gör någon skada med lite yoghurt utöver det, han tycker det är så gott. Dessutom ersätter vi inte ett mål utan lägger till det extra utöver de mål riktig mat han äter, att erbjuda gröt är ingen idé så tätt inpå den förra måltiden, det vill han absolut inte ha. Yoghurt gillar han och han får det bara när han ätit ordentligt övriga mål, för vi är fullt medvetna om att det är viktigare med både gröt och mat som innehåller mer järn, som han är i behov utav.

Lägger in en liten bild på en liiiten Hugo med sin pappa, detta är från bb, bara några timmar gammal.



Jag kan knappt minnas att han varit såhär liten! Jag saknar verkligen min lilla bebis samtidigt som det är så kul när han växer och blir äldre.


7 månader idag!

Idag blev Hugo 7 månader, gud vad tiden går fort alltså! Han har lärt sig åla/kravla sig fram idag också. Han ålar fram till det han vill få tag på, jättesöt är han och ganska fort går det.

Det började med att han så gärna vill få tag på min mobil och tillslut kom han på hur han skulle göra för att ta sig dit. Tidigare har han ju kunnat hasa sig  lite bakåt och snurrat runt med hjälp av händerna men det här är en helt annan sak, mer åt att krypa, förutom att han inte står i krypställning när han gör det. Men nu dröjer det nog inte länge tills han kan det!

Grillat är godast!

Ja det blev att vi grillade idag igen, det är ju så svårt att inte göra det när det blir så himla mycket godare. Och så har det varit så fint väder och då vill man ju bara ha grillat. Blev grillspett idag!

Annars idag så har vi inte gjort något speciellt. Klippt gräsmattan, trimmat och krattat. Sedan var vi ute på en promenad också i det fina vädret.

Hugo ville inte ha sin gröt nu ikväll så vi får väl se när han vaknar nu och vill ha mat. Han hade inte ätit på över 4 timmar men ville ändå bara ha två tuggor, inte bra. Så trist att det var sista målet också för då sover han garanterat inte bra inatt, så har det varit varje gång han ätit dåligt innan sovdags. Det blir nog att vi ger honom lite ersättning om han vill ha det innan vi går och lägger oss och hoppas på en god natts sömn, både för hans och vår del.

Nu ska vi kolla på Prison break!

Fredag 1/5

Får hela tiden för mig att det är lördag idag, men det är det ju inte, och det är inget jag klagar på med tanke på att helgen blir längre.

Igår var Erik och Louise här och vi grillade och åt god mat och hade det trevligt. Hugo tyckte att det var mycket roligare att vara vaken med oss så han somnade lite senare än vanligt. Nattade honom precis som vanligt strax innan kl 20.00, och det dröjde inte lång stund innan han somnade bredvid mig, men när jag skulle lägga över honom i hans säng så vaknade han självklart och ville inte somna om. Lät honom ligga i sängen en stund själv men när vi tittade in efter en stund så låg han på mage och kryptränade lite och var hur glad som helst, han ville väl trötta ut sig lite extra. Bajsat hade han också gjort så det var bara att ta upp honom och byta blöja. Tillslut så somnade han strax innan 21.00

Vi hade förväntat oss att han kanske skulle sova lite längre i morse eftersom han somnade nästan en timme senare, men kl 06.10 var det färdigsovet för Hugos del. Tur att han är så söt och glad på mornarna.

Idag vet jag inte vad vi ska göra förutom att vi måste klippa gräsmattan och trimma vid plattorna. Verkar ju bli varmt och fint väder i alla fall, så ut ska vi.


RSS 2.0