Torsdag 30/8

Efter ett litet (otrevligt) besök av magsjuka har jag nu lyckats återhämta mig igen, och hoppas en gång för alla att det var sista gången jag behövde vara ordentligt sjuk den här graviditeten. Det tar verkligen på krafterna kan jag säga!
 
Jag har fått tag på de flesta av de böcker jag tänkt köpa den här terminen också, ska iväg och köpa de två sista av en tjej på lunchen idag. Jag har lyckats fynda litegrann så att summan inte behövde bli riktigt lika hög som den hade kunnat bli om jag köpt alla böckerna nya, men det är ju inte billigt ändå precis.
 
Min förmiddag idag kommer att ägnas åt läkemedelsberäkning. Sedan får jag se hur långt jag kommit och om jag eventuellt kommer att ha tid att påbörja pluggandet inför nästa basgrupp.
 
Ikväll blir det packning eftersom vi i morgon kväll åker till Eskilstuna för att gå på Roberts bröders 30-årsfest på lördag. Det ska bli roligt och barnen ska vara hos min syster med familj under kvällen och natten. Det är första gången de sover borta helt själva utan oss. Hugo har i och för sig sovit en natt för länge sedan hos sin farfar och farmor utan oss, men annars ingenting. Ska bli spännande att se hur det går men jag är övertygad om att det kommer att gå bra.

Måndag 27/8

Idag har skolan dragit igång igen, tredje terminen. Jag har blivit frisk från den hemska virusinfektionen jag åkte på, men tyvärr har jag nu blivit förkyld istället. Ja, det märks verkligen att mitt immunförsvar inte är på topp just nu. I skolan idag fick vi en massa information om terminen och hur den är upplagd, vilket var väldigt givande för mig så att jag vet vad som kommer att ske innan förlossningen och vad jag inte kommer att kunna vara med på. Det verkar som en kul men intensiv termin som förmodligen kommer att resultera i en hel del pluggtimmar.
 
Magen växer och bebisen sparkar på där inne, precis som det ska vara med andra ord. Idag gick jag in i vecka 28 och det är nu bara 3 månader kvar till bebisen förväntas komma ut till oss. Jag tror dessa 10-14 veckor kommer att gå riktigt fort, jag vet hur fort en skolvecka brukar svischa förbi. Jag längtar som bara den nu och det känns så skönt att det inte är så långt kvar, eftersom jag även börjat få ont, förmodligen foglossning.
 
Jag har hämtat barnen från dagis för en stund sedan och nu ska jag ta tag i städning och matlagning här hemma trots att jag har noll ork idag, men det lär ju inte bli mer av den varan de kommande månaderna så det är bara att jobba på.

Sjuk

Usch jag mår så dåligt, det har bara blivit värre och värre. Kan knappt äta pga alla hemska blåsor i min mun, halsen ömmar och jag har konstant feber och måste ta panodil för att hålla den nere. Är bara helt slut i kroppen och orkar inte ens med mig själv just nu. Återkommer när jag känner mig lite piggare igen!

Kväll

Robert är iväg med Rickard nu och barnen sover. Jag själv ligger i soffan och mår riktigt dåligt, har haft lite energi de senaste timmarna efter två panodil men nu känner jag hur febern är på intåg igen, fryser, har ont i kroppen och en brännande känsla över ögonen. Jag hatar att vara sjuk och inte orka göra något, inte ens i hemmet.

Med pluggandet har det inte gått så bra med tanke på mitt mående men jag låg i badkaret och läste i nästan en timme i alla fall, så lite har blivit gjort åtminstone. Nu ska jag försöka läsa lite till innan det är dags för sängen igen.

Igår på förmiddagen var vi in på Hjärta till hjärta när vi var ute och handlade och fyndade en gammal skolbänk som vi har tänkt slipa ner, måla i någon färg och ge till Hugo i födelsedagspresent. Jag hoppas vi får till den bra trots att den är ganska så sliten. I morgon ska Robert hämta den eftersom vi inte fick in den i bilen igår. Beställt tapeter till vardagsrummet har vi också gjort.

För övrigt börjar jag bli trött på den här bloggen igen då det inte funkar att skriva inlägg eller lägga in bilder från mobilen igen, så snart byter jag igen om dom inte får någon ordning på det!


Söndag 12/8

Man glömmer verkligen hur dåligt man mår när man är sjuk, när man inte varit det på ett tag. Igår när vi låg i sängen kände jag hur febern började komma och hur alla leder i hela kroppen bara värkte, fy säger jag bara! Hela natten har jag haft feberfrossa/svettningar om vart annat och verkligen mått skit. Har ont i hela munnen också pga blåsor, så med andra ord har jag fått precis samma som Selma hade och som jag var så säker på att få slippa. Men tydligen inte..

Jag som verkligen behöver plugga en massa inför min tenta på onsdag och i det här skicket går det inte så bra, väldigt olägligt detta!

Vi som skulle ha träffat Elin med familj idag också, det var bara att ställa in. Hoppas vi kan få ihop någon dag snart igen.

Robert och barnen är iväg och handlar lite och leker i lekparken.

Igår eftermiddag kom Frans och Eina (grannbarnen) hit och lekte lite och så blev det middag hemma hos dom en våning upp lite spontant sådär, det var mycket trevligt och barnen lekte som bara den.

Barnmorskan

Idag har jag varit hos barnmorskan och allt såg toppen ut!

Blodtryck: 120/65
Järnvärde: 125
Blodsocker: 5,0
Sf-mått: 24 (vecka 24+4)
Bebisens hjärtljud: 135 slag/min
Vikt: +5 kg

Onsdag 8/8

Idag har jag varit i skolan och tentapluggat, har tenta den 15:e. Det var gjorde jag igår också. I måndags var jag dock hemma och fick inte mycket med mina studier gjort, Selma var/är sjuk och idag och igår fick istället Robert vara hemma från jobbet. I morgon blir det däremot dagis och jag tror att det kan behövas efter den lilla sjukdomsperioden, hon har varit ganska så uttråkad idag (dvs. gnällig).

Vi antar att det är så kallade "höstblåsor" som hon råkat ut för, ett munvirus som visar sig som en massa blåsor i munnen och infekterat tandkött i kombination med feber. Både jag och Hugo har haft det förut och då får man det sällan igen.

På väg hem från skolan åkte jag förbi en tygaffär som ligger i närheten. Där köpte jag lite tyg, vadd, snöre, tråd och kantband som jag ska använda till ett litet sy-projekt till bebisen. Jag kommer att lägga ut bild på resultatet sen!

Nu ska jag läsa igenom lite inför tentan igen och sedan är det nog dags för lite sömn.

Söndag 5/8

I tisdags fyllde jag 24 år. Vi tog cyklarna ut till Tornby strax innan lunch. Åt lunch på Ikea och gick runt där och i lite andra affärer. På eftermiddagen kom Roberts föräldrar som var påväg hem från öland förbi och tog en fika med oss på ikanohuset. På kvällen åt vi fläskfilégryta och chokladmoussé till efterrätt, det var väldigt gott!

I onsdags åkte jag och Robert och storhandlade och sedan gick vi alla ut i skogen en stund innan dom skulle fortsätta hemåt.

I torsdags morse kom Linnea hit och vid kl 9 åkte vi till Kolmården för att spendera dagen där. Vi hade riktigt tur med vädret som var helt perfekt, lagom varmt och soligt. Jag tror alla var nöjda med dagen! På hemvägen stannade vi och åt mc donald's.

Linnea stannade tills igår och under tiden hon varit här har vi varit ute till Bergs slussar och tagit ett kvällsdopp, varit på second hand/loppis och fyndat lite, beställt barnvagn och köpt nya gummistövlar till barnen bl a.

Barnvagnen beställde vi igår och det blev en Babyjogger City select med svart sitt- och liggdel. Vi känner oss nöjda och tror den kommer passa oss bra nu med tanke på att den blir så pass liten ihopfälld, och det behövs nu när vi förhoppningsvis ska köpa ny bil snart (och det är inte så brett bagage i den). Längtar tills vi får hämta hem den!

Idag ska vi ta en tripp till badhuset i eftermiddag eftersom vädret aldrig tycks bli bättre och varmare än så här..

Tiden går så himla fort nu och jag misstänker att den inte kommer gå långsammare när skolan drar igång, tänk snart är vi trebarnsföräldrar! I morgon går jag in i vecka 25.

Såhär ser vagnen vi beställt ut:


RSS 2.0