Selma

En bild från när jag fikade på stan med Selma igår efter lite shopping till Hugos födelsedag.


Selmas 2½-årskontroll

Nu på morgonen har jag varit med Selma på 2½-årskontroll. Hon var väldigt förväntansfull inför besöket då jag hade berättat att hon skulle få väga sig, mäta hur lång hon blivit och få kolla på lite olika leksaker som bvc-sköterskan har och berätta vad det är.
 
Det var första gången vi gick till Valla bvc eftersom vi precis listat om oss hit så att vi slipper åka en massa när vi snart kommer att gå till bvc ganska ofta. Då är det skönt att bara gå rakt över gatan. Dessutom har jag ju varit på min praktik på Valla vårdcentral och bvc och tycker att det är en väldigt bra vårdcentral, bättre än den vi hade innan.
 
Vi lämnade Hugo på dagis och sedan gick vi dit. Selma lekte massor i väntrummet och var på sitt absolut bästa humör under hela besöket. Jag var inte precis orolig för språktestet då hon pratar oerhört bra för sin ålder och det var även vad bvc-sköterskan sa. Hon sa att hon egentligen inte ens behövde ta fram sin lekväska och göra testet, men det gjorde hon ändå eftersom Selma gärna ville kolla i den. När hon hade kollat klart och pratat om sakerna i väskan så frågade Selma "Vad ska vi göra nu?", haha hon är så söt. Så då fick hon rita en teckning och visa att hon kunde hoppa. En redig och glad tjej enligt bvc-sköterskan!
 
Jag är väldigt nöjd med bvc-sköterskan trots att jag innan tyckte att det kändes lite sorgligt att vi inte skulle gå till Kerstin längre. Men nu är jag övertygad om att det kommer att vara kanonbra här också.
 
Selma väger nu 13,7 kg och är 95 cm lång. Vikten ligger precis på normalkurvan och längden precis ett snäpp upp, med andra ord följer hon sin kurva bra och precis som hon gjort innan.
 
Nästa fredag är det dags för Hugos 4-årskontroll!
   
 

Bullbak

Det blev bullbak igår kväll och ett smakprov när dom var klara. Nybakta fortfarande varma bullar är ju så himla gott!


Torsdag 27/9

Dagarna går i en rasande fart, men samtidigt känns det som snigelfart när jag tänker på vilken vecka jag är i graviditeten. Vecka 32 den här veckan och 59 dagar kvar till beräknat idag.
 
Min mage är konstant spänd, inte av sammandragningar utan för att det känns som att den är sprickfärdig vilket får mig att bli lite orolig för hur det kommer kännas om 9 veckor, kanske 11 veckor om jag har lite otur. Bebisen känns jättestark och man kan verkligen känna hur mycket större den blivit, rörelserna gör mer och mer ont för att den känns så stor. Jag tycker det räcker med Selmas födelsevikt och hoppas att den här lilla kan hålla sig till MAX det.
 
Igår monterade jag dit vår nya ståbräda till den nya vagnen, det blev bättre än förväntat och Selma provåkte här inne i vardagsrummet.
 
Igår hämtade jag barnen tidigt från dagis, kl 13 och sedan gick vi direkt till busshållsplatsen för att åka till Elin och Nova på födelsedagskalas. Det bjöds på bullar och glass och var mycket trevligt. Det som var mindre trevligt var hemresan då det verkligen ösregnade! Både jag och barnen var helt genomblöta när vi kom hem trots ett (uruselt) regnskydd och en vattenavstötande jacka.
 
Väl hemma blev det snabb matlagning och bad för barnen innan godnattsaga och sovdags.
 
Ikväll blir det bullbak inför den stora dagen som inträffar nästa vecka, det vill säga Hugos fjärde födelsedag!
 

Dagens frukost

Robert handlade ciabattabröd igår när han var iväg och handlade, så det var vad jag åt till frukost. Den var riktigt stor kan jag säga och det tog ett tag att få i mig den, men gott var det!


Dagens middag

Vi har ätit mat för en stund sedan, idag blev det franska örtfärsbiffar med sås och ugnsrostade grönsaker. Väldigt gott var det! Barnen ville gå ut till lekparken en stund så där är de just nu med Robert medan jag ska skriva en veckomatsedel och inköpslista.


Hugos önskelista!

Jag tänkte att jag lägger ut Hugos önskelista här ifall det är någon som behöver några tips till hans födelsedag, så här kommer den:
  • Utklädningsdräkter - några olika han själv föreslagit: Monsterdräkt, drakdräkt, spindelmannendräkt och indiandräkt
  • Smålego (alltså inte duplo) - där har han bl.a föreslagit en legopolisbil och ett legoflygplan
  • Peter pan-filmen
  • Pärlor (stora träpärlor i olika färger) och gummiband att göra halsband av
  • Tavla med världskarta på (planch med vit tavelram)
  • Fem myror är fler än fyra elefanter-spel (helst bokstavsspelet)
  • Pussel
  • Sängkläder med något roligt motiv på som han kan tänkas gilla, bamse, spindelmannen mm.
  • En drake (alltså en man flyger med ute!)
  • Ny cykelhjälm
  • Ett barnparaply
  • Pysselgrejer från exempelvis panduro
  • En vinteroverall.
Kommer han eller vi på något mer så kommer jag att lägga till det på listan!


Gårdagen

Igår var en produktiv och trevlig dag, pluggade, hade Elin och Nova på besök efter dagis och bakade 4 sorters kakor till Hugos födelsedag. Vi har inte träffats sedan i slutet av juni så det var kul att ses igen. Det är så roligt att hon också är gravid och ska ha en liten i mitten på mars, då hinner vi vara mammalediga en stund ihop den här gången också. Mellan Hugo och Nova skiljer det bara 10 dagar. Barnen lekte massor och sen så åt vi mat, kul att få lite sällskap nu när Robert är iväg. Men ikväll kommer han hem igen! Nu ska vi snart iväg till dagis.


Tenta avklarad

Idag har jag gjort tenta i läkemedelsberäkning. Jag hoppas det gick bra trots en sömnlös natt. Först var jag helt uppe i varv när jag skulle lägga mig pga att jag satt och pluggade in i det sista, supertrött och helt yrslig eftersom jag inte ätit något sen middagen.

När jag väl kom i säng hade jag såklart svårt att sova eftersom jag var stressad över att inte kunna somna snabbt när jag skulle upp tidigt idag, vilka problem man kan ha.

Sedan vaknade Hugo en massa och när vi väl somnade var det inte många timmar kvar innan Roberts alarm ringde och det var dags för honom att gå upp för att åka med jobbet till Prag.

Efter det kunde jag inte somna om och sen vaknade Selma och så var det bara en liten stund kvar innan vi var tvungna att gå upp.

Tentan tror jag trots allt gick bra, men det återstår att se eftersom man måste ha alla rätt och det räcker ju med något väldigt litet misstag för att det ska bli underkänt. Om 10 arbetsdagar får jag veta!

Lördag 15/9

Idag har vi först städat här på förmiddagen, dammsugit, skurat golv och badrum m.m. Har även fått upp lite saker till vinden och några kartonger ut till sopsorteringsrummet.
 
Efter att vi ätit lunch tog vi cyklarna ut till Tornby där vi bl.a. inhandlade födelsedagspresent till barnens ena kusin som fyller 2 år nästa helg.
 
När vi kom hem lagade Robert mat till barnen medan jag gick till affären och lämnade tillbaka en film vi hyrde igår, det blev dessutom dubbla vändor eftersom jag glömde plånboken hemma första gången. Sedan hade barnen (och stundtals även vi) lite lördagsmys i soffan med popcorn. Enligt barnens önskemål var det Yakari som visades på datorn denna kväll.
 
Nu är barnen nattade och vi ska strax mysa framför Kvarteret skatan med tacos.

I lekparken

Igår innan vi lämnade Selma på dagis!


Magen vecka 30

Magen idag vecka 30 (29+4)!


Fredag 14/9

Idag känner jag mig glad och energisk, och det sistnämnda är inte något som hör till vanligheten numera. Den energin ska jag uttnyttja till att plugga tills ögonen blöder för på måndag är det tenta och på tisdag är det basgrupp. Tycker det är lite mysigt med det här höstrusket ute idag också, sålänge det inte är så varenda dag.
 
Operationen gick bra igår och Hugo mådde prima när han kom hem igen.

Barnmorskebesök

I måndags var jag hos barnmorskan. Allting såg bra ut, bebisen låg med huvudet neråt, hjärtljudet låg på 135 slag/min och sf-måttet på 29 (i vecka 29+0). Besöken där går så snabbt nu för tiden eftersom man inte har så mycket att fråga om nu när det är tredje barnet och allt fortlöper som det ska. Jag ska dit igen om tre veckor, och det känns så bra att det börjar bli lite tätare kontroller nu för det innebär att det inte är så långt kvar.

Operation

Idag har jag varit hemma med först båda barnen och sedan Hugo fram till lunch. Selma lämnade vi på dagis kl 10.00 för att hon skulle hinna vara med en liten stund och leka innan lunchen och middagsvilan för henne. Hugo är i Norrköping nu med Robert för operation av rör in i öronen igen, ett av dom (eller båda?) har nämligen trillat ur vilket dom kan göra.
 
Anledningen till att han inte kunnat vara på dagis idag är för att han behövde vara fastande under dagen då han ska sövas under insättningen. Lämnade därför Selma innan lunchen för att han inte skulle behöva sitta och titta på medan hon åt mat.
 
Innan dagis gick vi till en lekpark här i närheten och det var riktigt skönt ute i solen, trots att det var ganska kallt och blåsigt.
 
När vi kom hem från dagis gjorde jag och Hugo en köttfärslimpa som vi ska äta ikväll och sedan lekte vi lite grann och ritade. Han har varit på toppenhumör hela dagen trots att han inte ätit någon mat. Han åt i och för sig en ordentlig frukost innan kl 8 med både gröt och smörgås, och har även fått dricka äppeljuice fram till kl 12 så det kan nog ha hjälpt till att hålla hans blodsocker uppe.
 
Nu är dom som sagt iväg och jag ska fortsätta mitt pluggande. Jag hoppas att han kommer att må bra när dom kommer hem igen och att operationen gått bra. Men det tror jag för det är ju ingen stor operation precis, samt att han blivit lovad Mc donald's efteråt! Dessutom kommer han nog att höra mycket bättre igen.

Magbild från i lördags vecka 28


Liten blir stor!

Selma har i några veckor nu varit helt blöjfri på dagarna både hemma och på dagis. På dagis har det aldrig hänt någon olycka hittills och hemma har det bara hänt vid ett tillfälle. Hon är så himla duktig! På mornarna har nattblöjan dessutom varit helt torr i 9 fall av 10 så inatt testade vi utan, och det gick utan problem. Så denna gång verkar det som att nattblöjan slutas med på samma gång.
 
Vi hade som plan att hon skulle bli blöjfri nu under sommaren och det gick över förväntan måste jag säga. Mycket smidigare att träna på att vara utan blöja sommartid än vintertid. Ett stort plus är ju dessutom att vi bara kommer att ha ett blöjbarn när bebisen kommer.
 
Selma var alltså 2 år och 4 ½  månader när hon blev blöjfri.

RSS 2.0