Lucia

Idag är det lucia och till kl 15.00 ska vi gå iväg till Hugos dagis för att kolla på luciafirandet där. Hugo ska vara pepparkaksgubbe och han kommer att vara såå söt. Nu ligger han och sover så att han är utvilad till den stora händelsen, hans allra första luciatåg. Vi ska försöka ta massor av bilder.

I helgen har Roberts föräldrar varit här och det har varit jättetrevligt. Igår var vi på julbord på Stångs Magasin och det riktigt gott. Hugo ville inte äta någon mat han ville bara ha efterrätt och framförallt chokladtryfflarna som fanns där, och det fick han. Man är ju inte på julbord varje dag precis. Selma som just nu är i en seperationsfas tyckte inte alls om stället och alla nya människor där och var gnällig mest hela tiden. Mot slutet var hon dessutom jättetrött.

Hon sov en stund när vi kom hem och sedan bokstavligen slukade hon en flaska mat eftersom hon inte hade ätit så mycket när vi var på julbordet. Sedan var humöret på topp igen!

Hugo sov väldigt oroligt igår kväll. Han vaknade hela tiden och grät, ibland låg han bara och sjöng. Efter en mängd antal uppvaknanden så tog vi upp honom och gav honom nässpray och alvedon och sedan höjde vi upp huvundänden på hans säng. Sedan sov han betydligt mycket bättre. Han verkar inte alls sjuk idag så jag vet inte riktigt vad det var, det kanske bara är att han är lite småförkyld och att det blir jobbigt när han sover.


Veckan som gått

Nu är veckan snart slut igen. Det går så himla fort nu! Ska det gå i den här farten så är det väl snart dags för Hugo och Selma att flytta hemifrån. Snälla låt tiden gå åtminstone lite mer långsamt.

Igår fick jag antagningsbesked för kursen jag sökt till i vår, svensk kriminallitteratur. Jag är antagen! Kul men också lite läskigt. Jag hoppas verkligen att jag inte kommer att känna mig helt förvirrad och inte fatta ett dugg. Jag vet ingenting om när den börjar eller riktigt vad jag ska göra än, men jag antar att jag kommer att få någon info om det snart.

Våra dagar denna vecka har i stort sett varit likadana, jag och Selma har varit hemma och sedan har vi hämtat Hugo på dagis och gått direkt till öppna förskolan och lekt och fikat. Tisdag, onsdag och torsdag. Idag gick jag och Hugo dit på förmiddagen. Hugo har tyckt att det varit jättekul! Vi tog pulkan dit idag och den var ju hur lätt som helst att dra i det här vädret. Faktiskt mycket lättare än att ta sig fram med vagn på vissa ställen.

Jag köpte ett par termobyxor/skidbyxor förra helgen så nu kan jag vara ute och leka med barnen oavsett hur kallt det är. Jag är så trött på att behöva frysa och känna att jag inte kan vara ute med Hugo i snön. Så nu får det gärna bli kallt för min del.

Vi har kollat på Idolfinalen ikväll och jag tycker nog att rätt person vann även om jag egentligen hade velat se Linnea i finalen istället för Minnah. Vinnarlåten suger dock som vanligt. Jag fattar inte varför de envisas med att göra dessa tråkiga intetsägande låtar hela tiden, det finns redan tusen versioner av dom.

Hugo har verkligen blivit duktig på att sjunga. Han sjunger massor av sånger. Man blir jätteförvånad över allt han kan.

På måndag är det lucia och Hugo ska vara med i luciatåget på dagis. Pepparkaksdräkt är inköpt och han kommer att vara sötast av dom alla! Jag kom på i detta nu att jag har lyckats dubbelboka måndagen. Samtidigt som vi ska vara på dagis och fira lucia har jag bestämt med Elin att vi ska träffas. Det är väl typiskt! Vi som inte setts på jättelänge nu. Hoppas hon kan någon annan dag i veckan.

För övrigt har jag lite smått (ganska rejäl) ångest inför framtiden just nu. Särskilt när det gäller boende och vart vi ska söka dagisplats. Jag hoppas alla bitar faller på plats väldigt snart för jag orkar inte gå och tänka på det här hela tiden.

Bvc 8-månaderskontroll

Igår var jag på bvc med Selma. Nu väger hon 8,9 kg och är 73,5 cm lång. 610 gram upp på en månad.

Gullunge1 & 2!



Erica

För en timme sedan kom jag hem efter att ha vart med Erica till tåget. Hon har varit här sedan i onsdags och det har varit jätteroligt! Det är så kul att träffas mer än några timmar hit och dit bara som det blir när vi är i Eskilstuna eller när hon kommer hit och hälsar på över en dag bara. Jag saknar verkligen att bo nära henne. Som tur är pratar vi väldigt ofta med varandra i telefon, nästan varje dag. Robert, Hugo och Selma har också tyckt att det varit roligt att ha henne här.


Tandläkarbesök för både mig och Hugo!

Idag har både jag och Hugo varit hos tandläkaren. Jag var där för att ta bort den ena av mina visdomständer, den ena i överkäken. Jag var supernervös innan eftersom jag hört en del skräckhistorier och för att hon sa till mig när jag fick tiden att jag enbart skulle få en bedövningssalva.

Det visade sig ganska fort att de hade sagt fel till mig, eller att jag missuppfattat det hela. Jag skulle självklart få bedövningsspruta som verkar lokalt i munnen. Jag fick först bedövningssalva för att lindra sticket. Och sedan två sprutor, en på varje sida om tanden i tandköttet och gommen. Den ena sprutan gick jättebra men den andra var helt hemsk, det gjorde skitont. Råkade till och med slå bort hennes hand så att hon var tvungen att sticka ännu en gång.

Bedövningen funkade i alla fall superbra och det gjorde inte alls ont att dra ut tanden. Det gick på bara någon minut och det enda som var obehagligt var att man hörde hur det knakade när de vickade bort den. Det var tydligen en väldigt lätt tand att ta bort och det är jag glad för.

Jag har inte alls haft ont efteråt, det har bara blödit lite så att jag fått haft en tuss instoppad där tanden satt förut. Jag är inte ett dugg svullen heller som jag trodde att jag skulle bli. Hoppas det fortsätter såhär och att jag inte vaknar upp i morgon och har jätteont. Nästa tand ska dras ut 10/1.

När mitt tandläkarbesök var avklartat så var det dags att gå dit med Hugo. Det var Robert som gick dit med honom. Han har haft jätteont i munnen de senaste dagarna och igår såg det jätteinfekterat ut och det såg ut som att det var en tand påväg ut mitt emellan två andra tänder. En tand som absolut inte ska vara där! Så vi blev lite oroliga. Han blödde i hela munnen så fort man borstade tänderna dessutom, och det var med sjukt mycket skrik kan jag lova.

Väl där visade det sig att han tydligen har en virussjukdom i munnen. Därav det vita som såg ut som en tand. Man får tydligen som vita prickar i munnen, blir infekterad, feber (som han hade härom dagen), ont och blödande mun. Precis som han har haft. Synd om Hugo men skönt att det fanns en förklaring till det hela som inte var att vi misskött hans mun totalt. Nu är han ordinerad mild lättuggad mat, gärna kall och glass (för att lindra det onda). Vi ska borsta försiktigt och bara på tuggytan tills det försvinner helt, och det trodde hon att det skulle göra på en vecka.

Jag vill också bara säga att tack och lov att jag har tandvårdsabonnemang i sådana här situationer! Jag vill inte ens veta vad det här hade kostat utan den försäkringen.

Julklappar

Jag har kommit på några fler saker som Hugo och Selma önskar sig i julklapp.

Hugo:
- Varm gosig vintemössa stlk 50/52
- Pussel
- Pulka

Selma:
- Varm overall i stlk 80
- Varma tossor


RSS 2.0