Måndag 30/11

Idag har den Hugo som sedan någon vecka tillbaka har varit spårlöst försvunnen, som vi saknat till tusen, kommit tillbaka. Den Hugo som somnar utan problem på kvällarna, som inte vaknar allt för många gånger på nätterna och som äter med god aptit. Hoppas han är här för att stanna och inte bara på någon snabbvisit. Tänderna är ju fortfarande inte uppe helt än men om vi har tur så är den onda perioden då tandköttet spricker upp förbi.

Nu sover han som en stock efter ett stort mål mat med fisk, potatis, morötter och dillsås. Jag ska passa på att läsa ut dom sista sidorna i min bok innan Robert kommer hem och det är dags att laga och äta lunch.

När Hugo vaknar så ska vi åka ner på stan och hämta ut ettårsfotografierna som är klara idag, ska bli så kul att se hur vår lilla prins blev på dom.

Första advent 29/11

Idag började dagen med att Robert inte mådde så bra så han låg några timmar och kurerade sig. När han sedan mådde bättre så åkte vi ut till Tornby och strosade runt lite på Ikanohuset och inne på Ikea. Det var verkligen sjukt mycket folk där idag men det är väl kanske inte så konstigt eftersom det var löning i veckan och första advent, vilket gör att många vill börja julhandla.

På Ikea fick Hugo lite mellis och sedan när vi kom ut från restaurangavdelningen så delade dom ut ballonger till barnen. Hugo fick en röd ballong och blev väldigt glad. Vi kollade på spjälsängen vi tänker köpa till bebisen i magen när det börjar närma sig lite mer. Det blir inte en likadan som Hugo har nu. Vi tänker som så att vi köper en billigare som bebisen kan ha under den tid som Hugo fortfarande sover i spjälsäng och sedan så får han/hon ta över hans.



Köpte även vinterskorna som jag kollade på häromdagen till Hugo på Din sko. Dom kostade 399 kr och verkar jättebra, han gick bra i dom, och det bästa av allt - dom var lätta att sätta på.



Vi svängde in på Rusta också och köpte en ny klösbräda till katterna, en sådan liten som vi redan har. Den gamla var lite väl sliten nu. På Rusta var det kaos och om det inte vore för att vi inte är i Tornby så ofta och verkligen var i behov av en ny klösbräda hade jag aldrig stått i den kön.

Det var miljoner av folk och av de två kassor som var öppna så kunde man enbart betala med kort i den ena, den andra kortläsaren var trasig så där var det bara kontantbetalning. Självklart var det mest folk i kön för kortbetalning och där fick ju även vi stå eftersom vi nästan aldrig har kontanter. Det var mycket missuppfattningar bland folk om vilken kö man kunde stå i så det blev inte mindre rörigt av det. Robert och Hugo gick ut i bilen efter en stund så att dom slapp stå kvar hela tiden.

När vi kom hem lagade vi mat, Wienerschnitzel med friterade pommes frites, det var gott!

Nu har Hugo somnat och jag hoppas han sover bättre inatt än vad han gjorde natten till idag. Kanske inte så konstigt att han är lite krånglig med det mesta nu, han har nämligen 5 tänder som är påväg upp på samma gång.

Hittade en bild från igår när jag hade klippt honom där man ser lite hur det ser ut nu.


Här är en bild från idag när han sitter i soffan



Nyfriserad & matlagning

Idag har jag klippt Hugos hår för första gången. Det var inte det lättaste eftersom jag gjorde det när Robert var på jobbet och Hugo är ju inte den som kan stå still en endaste sekund. Att jag använde mig av en urusel Ikeasax gjorde ju det hela inte lättare precis. Jag lyckades ändå hyffsat bra med tanke på omständigheterna. Blev lite kortare i nacken, vid öronen och i pannan.

Jag sparade också en liten hårtuss och satte in i hans första åren-bok. Försökte ta en bild på vår nystylade son när det var klart men han var inte på humör alls för några foton då så det får komma vid ett senare tillfälle. 

Testade att laga en ny maträtt idag som jag fick tips om igår, Falukorvsgryta med honungsäpplen. Recept finns här.

Det blev faktiskt jättegott så det ska vi äta nu här alldeles strax, jag åt det till lunch också. Det blev dock inte helt enligt receptet eftersom hönsbuljongen visade sig vara slut, jag tog lite grönsaksbuljong, curry och lite annat istället.

 


Lördag 28/11

Anledningen till att det inte blivit något skrivande här de senaste dagarna är för att både jag och Hugo åkte på magsjuka. Det började i tisdags kväll mitt i Desperate housewives dessutom, Hugo vaknade och spydde ner hela sin säng med samtliga tillbehör och sedan golvet och mattan. Bara några minuter senare var det min tur, fast jag hann till toan åtminstone. Att torka upp all kräk, duscha Hugo, skura golvet, byta sängkläder i hans säng och lägga in allt i tvättmaskinen var inte kul när man själv mådde som man gjorde. Hugo kräktes inte mer på ett dygn efter det men för mig höll det på hela natten och halva dagen därpå.

Vi trodde att Hugo var frisk eftersom han inte kräktes något mer och dessutom var pigg och glad dagen efter, men tydligen var han inte det, för på natten mellan onsdag och torsdag kräktes han igen, massor.

Nu är vi båda friska i alla fall och det är verkligen skönt, speciellt att slippa torka spyor på nätterna.

I torsdags morse var Roberts pappa här en liten stund eftersom han skulle på möte här i Linköping. Då lämnade han även av vår vagn som vi köpte i Eskilstuna när vi var där sist. Det är en röd Babytravel syskonvagn med svart liggkorg till bebisen. Vi passade på att köpa den i Eskilstuna eftersom det var så bra erbjudande då med 1000 kr billigare än ordinare pris. Att vi skulle köpa just den vagnen hade vi redan bestämt långt tidigare så det blev ju inte sämre att vi behövde betala mindre för den än vad vi räknat med. Den verkar i alla fall väldigt bra hitills, Hugo sitter bra i den, den är lätt att köra och blir väldigt liten för att vara en syskonvagn när man fäller ihop den.




(Suffletterna är lika långa, det är bara det att den ena sidan är i liggläge på bilden medan den andra är i sittläge)

Igår var jag nere på stan och handlade julklappar alldeles själv medan Robert och Hugo var hemma och busade. Det var väldigt skönt faktiskt att kunna gå där i lugn och ro utan vagn för en gångs skull. Har handlat det mesta nu och så köpte jag en mössa och en halsduk till mig själv. Ett av Hugos paket var ganska stort så det fick jag köpa precis innan jag skulle ta bussen hem.

Jag hittade också ett par vinterskor till Hugo på Din sko som vi ska åka ner och köpa idag. Dom verkade väldigt bra och varma, priset var inte så farligt heller och det är ju alltid ett plus. Kunde inte köpa dom då eftersom Hugo behöver vara med så att vi kan mäta hans fot så att det blir rätt storlek.


Jobbig kväll!

Hugo har varit jättegnällig hela eftermiddagen och kvällen. Han har dessutom inte velat ha någon mat alls i dag knappt, till middag tog han inte ens en tugga och innan han gick och la sig så åt han tre tuggor gröt, inte bra.

Nu vet vi i alla fall att det är tänder på gång, för han är väldigt svullen i tandköttet och Robert tyckte sig se något i nederkäken igår. Jag ber verkligen att tänderna ska "ploppa" upp fort nu så att denna period går över för han är verkligen extremt jobbig just nu.

Bebisen i magen är väldigt vild idag, den sparkar och har sig hela tiden, han/hon har väl värsta gympapasset där inne.

Nu kom Robert hem och snart ska vi se på Desperate housewives.


Tisdag 24/11

Nu har vi ganska så nyss kommit hem från öppna förskolan. Hade helt glömt bort att Hugo skulle sova en gång till nu på eftermiddagen eftersom han senast sov strax innan tio på förmiddagen, så vi fick skynda oss hem för att det inte skulle bli allt för sent. Jag vill ju gärna att han kan somna som han brukar vid senast kl 20.00.

Innan öppna förskolan var vi iväg till Hemköp och köpte frimärke så att jag kunde posta mitt moderskapsintyg till försäkringskassan, det är bäst att vara ute i god tid när det gäller dom, dom brukar ju inte vara kända för att vara speciellt snabba. Var också inne på apoteket och köpte huvudvärkstabletter. Idag har jag både haft huvudvärk och mått illa och några tabletter hade vi inte hemma. Nu mår jag i alla fall bra igen både vad gäller huvudvärken och illamåendet.

På öppna förskolan var det först bara vi och en till pappa med hans son som är jämnårig med Hugo. Under fikat kom det några fler barn med föräldrar. Hugo bryr sig dock inte speciellt mycket om någon annan utan far mest runt själv. Han har inte tid att sitta still och leka lungt med någon annan.

Ett extrarum som inte brukar vara öppet var det idag, och där inne fanns det en massa massa kastanjer som man kunde leka med och stoppa i rör och bunkar och sånt, det tyckte han var roligt. Roligast av allt var dock en liten sopborste precis i lagom storlek för honom, den sprang han omkring och sopade med hur länge som helst. Det gjorde han förra veckan också när rummet var öppet.

Robert går i skolan till kl 21.00 idag precis som han gjort de senaste tisdagarna, lite tråkigt, men jag tror det här var den sista tisdagen för ett tag framöver nu som han går såhär.

Tvätt som ska hängas väntar i maskinen så det är väl bäst att jag gör det nu innan Hugo vaknar för då river han bara ner allt som man hänger upp. Den lilla sötungen.

Bildkavalkad!

Ute och leker i fredags!





Bygger med "megablocks" med Nalle puh och hans vänner!



Tittar på tv!



Bodyn som Hugo fick idag!


Måndag 23/11

Flera dagar i rad nu så har Hugo sovit extremt dåligt på nätterna och inte varit speciellt intresserad av maten, han har inte ens velat ha gröten på morgonen och kvällen som han alltid äter utan problem. På nätterna vaknar han massor av gånger och gnäller och ibland gråter och han dricker upp hela flaskan vatten nästan varenda natt, för på dagarna vill han knappt dricka.

Förmodligen är det väl en massa tänder som är påväg upp, men det får vi antagligen inte veta förrän de i så fall redan är helt uppe, i munnen får man nämligen absolut inte kolla. Speciellt inte nu, och att borsta tänderna är omöjligt. Han har bara två tänder i nederkäken medan han har fem stycken i överkäken, så om det skulle vara några tänder påväg där nere så vore det ju inte konstigt. Det börjar dock vara lite jobbigt med dessa nätter, matstunder och tandborstningar, samt gnället där emellan, så vi hoppas verkligen att denna period snart är över och att det faktiskt visar sig vara tänder som spökar.

Idag har han sovit två gånger istället för som vanligen en gång. Jag gick ut på en promenad med honom i vagnen på förmiddagen så att han fick somna där och sova klart ute på vår uteplats när vi kom tillbaka. Han sov en timme ungefär. Nu ligger han också och sover och det har han gjort i mer än en timme nu. Så trött har han ju varit allt, men det är ju inte så konstigt med tanke på nätterna som varit.

Eftersom han inte velat dricka något alls knappt, och vid mellisen vägrade han att ta ens en klunk så tog jag fram en gammal nappflaska som varit undanlagd i flera månader och testade att ge vatten i. Den tog han med stor förstjusning och drack förhållandevis ordentligt innan jag var tvungen att ta den ifrån honom för att han skulle gå och lägga sig. Det var tydligen väldigt kul att gå omkring med flaskan och dricka lite då och då, han såg minst sagt glad ut.

Promenaden i förmiddags var väldigt jobbig för mig för jag fick sammandragningar hela tiden och var tvungen att stanna, det såg nog lite roligt ut när jag gick några steg och sedan var tvungen att stanna. Hemma går det ju jättebra men när jag går ut så ska jag alltid gå så himla fort och det klarar jag tydligen inte av längre utan att få dessa sammandragningar. Jag får gå i lite lugnare tempo hädanefter. Men det är svårt att ändra på gamla vanor, instinktivt känner jag alltid att jag har bråttom.

Efter lunchen var vi nere på stan en snabbis och handlade för mitt presentkort på H&M som varit borta sedan jag vet inte när, länge i alla fall. Jag köpte ett par mammabyxor och en body till Hugo. Alltid lika kul när man hittar sådant. Sammandragningarna var ett faktum även då.

Igår gjorde vi en helstekt kyckling i ugn och åt med gräddsås, kokta morötter, potatis och gelé. Det var så gott så nu har vi köpt en kyckling till som vi ska göra nu ikväll. Vi får se om vi kryddar den lite annorlunda idag för lite variation eller om vi kör på samma som igår, det var hur gott som helst så det skulle inte vara fel det heller. Kanske festar till det med broccoli iställer för morötter i dag istället.

Nu har vi bestämt allt vad vi ska köpa i julklapp till Hugo och även till vissa andra så snart har vi det avklarat vilket är väldigt skönt. Det är roligt att köpa julklappar men det är jobbigt om det blir stressigt och man inte köpt klart allt bara några dagar innan jul tycker jag.

Nej, nu börjar det här inlägget bli lite väl långt så det är kanske dags att jag avslutar.

Ps. Hugo hälsar tack för kortet till sin farfar och farmor!


Här läser han kortet!


Första riktiga pussen!

I fredags fick både jag och Robert vår första riktiga puss av Hugo. Tidigare har han lutat sig fram med munnen någon gång men nu både putade han med munnen och smackade, vilken lycka! Dessutom gjorde han det när man frågade om man kunde få en puss. Han gjorde det massor av gånger och igår gjorde han det också. Man blir så glad!


Lördag 21/11

Hugo och Robert är ute och leker nu medan jag fixar med maten. Han älskar verkligen att vara ute, han nästan springer när han går, och ska kolla på allt. Det han gillar allra bäst är konstigt nog förrådsdörrarna och garagedörrarna här utanför, han kan liksom inte låta bli att gå fram till dom och peka alternativt känna på handtagen. Han är ju bara för söt.

Igår roade jag mig med en väldigt trevlig fredagssyssla, att rengöra alla köksskåp på utsidan. Det var inte kul men det blev väldigt stor skillnad mot innan och såklart mycket finare, så fint det kan bli med våra hemska skåpluckor.

Sedan på kvällen kollade vi på idol, det var bra som vanligt och rätt person enligt oss åkte ut.

Hugo har för övrigt inte påverkats det minsta av vaccinet, det var nästan så att man undrade om han inte fått något annat i sprutan igår eftersom han var helt galet livlig hela dagen, typ adrenalin eller något sånt. Skönt att han slapp må dåligt i alla fall.

Vad är det med vädret egentligen? 10-12 plusgrader ute och nästa helg är det första advent, är det verkligen normalt? Det känns ju inte precis som att det bara är en månad kvar till jul.

Tårtgeneralen

Jag såg en kort stund av Förkväll igår då programmet gästades av Filip och Fredrik. Dom har tydligen skrivit en ny bok som är tagen från det verkliga livet men en aning friserad, som dom själva uttryckte det. Den verkar vara riktigt rolig, och humoristiskt sett helt i min smak.


Torsdag 19/11, vecka 22

Nu har Hugo somnat för en stund sedan, han somnar nästan jämt kl 11.40, nästan på minuten. Sedan varierar det hur länge han sover, vissa dagar blir det över 2 timmar medan andra lite mer än 1 timme. Han är alltid så fruktansvärt trött när det börjar närma sig sovdags. Han äter lunch innan och när jag fixar ordning i köket efteråt så brukar han sitta i sin stol och äta lite smörgåsrån, och flera gånger nu så har han nästan somnat, han liksom "nickar till" och blundar och ser lite borta ut.

Tidigare än vad han lägger sig nu kan han inte sova för då orkar han aldrig vara vaken hela dagen och att sova två gånger funkar inte riktigt längre. Fast å andra sidan verkar han ganska nöjd med sovrutinerna nu, han är ju åtminstone ordentligt trött när det är dags att sova middag och han somnar på en gång utan krångel en endaste gång, och sedan orkar han vara vaken tills det är dags att sova för natten vid kl 19.30. Hugo är inte den som uppskattar att behöva sova mer än nödvändigt. Tänk om han bara visste hur bra han har det, att få sova precis hur mycket han vill.

Robert är iväg på sin enda lektion idag och nu vid kl 12.00 slutar han och ska vara hemma med oss hela dagen. Han funderade på att jobba lite men det har han gjort varenda ledig stund nu den senaste tiden så då ville han vara hemma idag.

När Hugo vaknar från sin middagsvila så ska vi gå iväg till vårdcentralen och vaccinera honom, hoppas verkligen inte att det är jättemycket folk så vi behöver stå och vänta där inne i ett proppfullt varmt och kvavt väntrum i en evighet. Tyvärr får vi nog räkna med det.

Idag går jag in i graviditetsvecka 22, och jag säger det igen, gud vad tiden går fort! Nu kan man klart och tydligt se utanpå magen när bebisen sparkar och har sig där inne, det har man i och för sig kunnat gjort i några veckor men nu är det mycket tydligare än innan.

På dagarna hinner man inte känna efter så mycket om den sparkas och så men så fort Hugo har lagt sig på kvällarna så är det full fart, och likadant på morgonen. Det sägs ju att barnet vaggas till söms när man är aktiv och rör på sig och sedan när man tar det lungt och vilar så är barnet istället vaket och aktivt, det verkar stämma i det här fallet.

Ett tillägg i Hugos önskelista!

Jag kom på ytterligare en sak som Hugo önskar sig i julklapp - regnkläder! Det har han inga och det kommer definitivt behövas på dagis, hemma och om inte annat nu i vinter när det förmodligen kommer vara mer regn än snö. Storlek 86 blir nog bra där med eftersom ytterkläder dessutom brukar vara lite större än tröjor och så, och han måste ju kunna gå i dom utan att dom ramlar av. Det är nog viktigt att byxorna har hängslen så att dom sitter kvar på vår lilla vilde till son.

Mat är gott

Nu har vi för bara en stund sedan avnjutit en riktigt god måltid. Vi båda var så fruktansvärt hungriga och det var väldigt väldigt gott, lasange blev det.

Jag är i en del av graviditeten då jag är väldigt hungrig av mig, kan äta mycket mer än vanligt och ändå inte känna mig mätt efteråt. Kanske beror det på att jag åt så dåligt och inte hade någon matlust alls i början.

Robert sitter och matar Hugo med gröt nu och efter det ska han gå och lägga sig. Vi ska kolla på filmen The hangover lite senare, hoppas den är bra. Men först blir det Halv åtta hos mig om Hugo hinner i säng innan dess.

Magbild vecka 21

Nu växer magen så att det knakar och den börjar bli riktigt stor nu. Här kommer en bild som jag tog för några dagar sedan, i vecka 21.


Hugos önskelista till tomten

--> Duplo-lego



--> Pyjamaser i stlk 86

--> Presentkort på H&M, Lindex och Kappahl, så att vi kan handla i mellandagsreorna.

--> Böcker, både roliga med ljud och luckor och allt vad det kan vara och sådana man kan läsa för honom.

--> En "Kois" (Teddykompaniets diinglisar-snuttefilt), viktigt att det är en likadan som han redan har eftersom vi planerar att han inte ska märka någon skillnad på den han redan har och den nya, kan vara bra att ha till dagis t ex. Finns att köpa på bl a Barnens hus och sådana affärer men också på diverse internetsidor, t ex www.knoddenoknyttet.se.


Onsdag 18/11, bilder!

Då var det dags för lite uppdatering igen då.

Idag har vi varit iväg och fotograferat Hugo till sina ettårsbilder, allting gick jättebra förutom mot slutet då han inte alls var sugen på att hålla sig still eller ens inom det området som det gick att fotografera honom på, så då var det dags att sluta. Han sprang runt hej vilt och flyttade på bord och allt möjligt han kunde komma åt. Hoppas det blev några fina bilder i alla fall, men det tvivlar jag inte på eftersom det finaste som finns är på bilderna.

Om två veckor får vi se resultatet. Vi kommer att få ett allbum med 8 bilder och sedan en förstoring till oss själva, det var ett paketerbjudande. Om någon annan vill ha en förstoring så kan vi ta med albumet när vi kommer till Eskilstuna i jul så kan man få välja ut vilket man vill beställa, prislistan kan vi också ta med.

I morgon är det dags för Hugo att vaccinera sig mot svininfluensan, det var drop in igår och imorgon och med tanke på dagens aktivitet så ville vi inte riskera att han mådde dåligt eller var gnällig. Jag hoppas han kommer lindrigt undan med biverkningarna.

Nu ligger både Robert och Hugo och sover, Hugo sover middag och Robert ville passa på en stund nu också innan vi ska äta lunch.

Här kommer några bilder!






Önskningar till secret santa!

Robert pratade med sin ena bror Erik idag och dom hade diskuterat det här med secret santa och att jag hade skrivit här på bloggen vad jag önskar mig. Nu vill de att jag även ska skriva vad dom önskar sig ifall de som har dom i secret santa händelsevis råkar läsa här.

Så, här kommer det!

--> Robert önskar sig en plånbok, någon tv-serie och Harry Potterböcker (inte 1:an, 2:an eller 7:an).

--> Erik önskar sig Kents box (1991-2008), finns att köpa på cdon.com för 179 kr.


Barnmorskebesök, torsdag 12/11

Idag gick jag in i graviditetsvecka 21, och det känns väldigt bra för nu börjar den mysigaste tiden med att vara gravid tycker jag, tiden då man tydligt märker hur magen växer och man känner bebisens rörelser flera gånger varje dag.

Jag har också varit hos barnmorskan idag, klockan 10.00 skulle jag vara där. Allting gick jättebra, blodtrycket såg bra ut och järnvärdet likaså, det låg på 118 så än så länge behövs inga järntabletter. Vi lyssnade också på bebisens hjärtljud och dom låg på 150 slag/minut. Anna (som min barnmorska heter) tipsade mig om att jag nästa gång kan spela in hjärtljuden på mobilen som en liten kul grej, så det ska jag absolut göra.

Vi pratade också om hur mycket mer man känner av graviditeten nu andra gången jämfört med första, redan nu kan jag liksom känna att jag behöver sakta ner när jag går för att det spänner i magen, troligtvis sammandragningar. Med Hugo kände jag aldrig att det blev tungt eller jobbigt, inte ens i slutet, men den här gången börjar det redan kännas av. Hon sa då att det är stor skillnad på att vara förstföderska och omföderska för kroppen. Nu ska jag dit nästa gång den 17 december.

Robert kom hem lite tidigare på lunchen så vi hann både med att äta och att kolla klart på filmen som vi började att se igår, Tillbaka till framtiden. Jag har varit väldigt tveksam till dom filmerna men den var faktiskt jättebra, så ikväll ska vi se på den andra filmen. Hugo sov middag under tiden.

När han vaknade så gick vi till öppna förskolan och det var riktigt lungt och skönt där idag till skillnad mot vad det brukar vara.

Robert slutar inte förrän kl 21.00 idag heller så vi har varit hemma här för oss själva, men det har gått jättebra som vanligt och han somnade helt utan problem vid kl 19.30.

Anledningen till att jag inte lägger upp så mycket bilder längre är för att jag enbart kan göra det från min bärbara och det är inte den jag skriver från. På den här datorn finns inte programvaran till kameran och jag hittar inte den skivan nu, och min dator är helt otroligt seg nu och måste rensas och omformateras. Den använder jag bara när jag känner att jag har tid att lägga ner cirkus två år på att skriva ett inlägg och ladda upp bilder, för det är ungefär så lång tid det tar, känns det som i alla fall.

Secret santa

Om den som har mig som secret santa läser detta så har jag kommit på en sak som jag önskar mig, Camilla Läckbergs nya bok Fyrvaktaren.

Jag har lite lätt panik själv över vad jag ska köpa till min secret santa så därför tänkte jag vara snäll och ge ett tips till den som har mig.


Onsdag 11/11, halvtid!

Idag har 50 procent av graviditeten gått. Jag tyckte att det gick lite långsamt i början men nu de sista veckorna har det gått hur snabbt som helst.

Samtidigt som man vill att tiden ska gå fort så att man får se vad det är för en liten bebis i magen så vill man ju ta vara på den här tiden både med magen och med Hugo eftersom han utvecklas otroligt nu, det är en väldigt rolig ålder han är i nu. Han har lärt sig klättra upp på allt, vår säng och köksstolarna bland annat, så nu får man verkligen se till att de är inskjutna så att han inte klättrar upp på bordet.

Igår var det en lång skoldag för Robert, han slutade inte förrän kl 21.00 så jag och Hugo var hemma hela dagen själva. Vi var på öppna förskolan och sedan så städade vi hela lägenheten, det är praktiskt att Hugo tycker att det är roligt när jag städar, han följer efter hela tiden och han älskar dammsugaren.

När jag skulle damma på hyllan som vi har ovanför vår säng så ställde jag mig i sängen för att jag skulle nå upp, och självklart gjorde Hugo likadant. Han såg helt överlycklig ut! Det såg lite rangligt ut så jag förklarade för honom att man bara fick göra så om man ska damma på hyllan, men det brydde sig såklart inte han om.

Han somnade redan vid kl 19.20 igår kväll så då passade jag på att se på Halv åtta hos mig. Senare var det ju Desperate housewives också och det var lika bra som vanligt.

Nu sover Hugo efter en stor portion med potatis, morötter och fiskbullar i hummersås, det tycker han är jättegott, vilket jag själv inte kan förstå.


Söndag 8/11 - lite såhär i efterhand

Detta inlägg skrevs igår vid kl 12.30, men maten kallade och det glömdes helt enkelt bort.



Hugo ligger och sover middag nu och vi har lunchen står i ugnen, klyftpotatis och grillkorv. Ikväll tänkte vi grilla grillspett ute i kylan, det är aldrig försent eller för kallt för att grilla om man bara vill.

När Hugo vaknat och ätit mellis ska vi åka ner på stan och kolla på lite julklappar och sånt. Om fotoaffären där vi tänkt att Hugo ska fotograferas till sina ettårsbilder har öppet ska vi även boka tid där. Det ska bli så kul att få en massa fina bilder på honom som är tagna med en bra kamera och av en bra fotograf.

För övrigt så önskar jag mig en ny kamera, här kan ni se anledningen:




Dessa två bilder är tagna vid samma tillfälle. Av den första bilden att dömma så är det jättemörkt ute, vilket man på den andra bilden kan se att det absolut inte är. Den första bilden är tagen med blixt, den andra utan. Problemet med att ta bilder utan blixten på är att om man inte är blickstilla så blir bilden helt suddig, och helt stilla är det sällan Hugo är. Så med andra ord, det blir nästan aldrig bra bilder.


Torsdag 5/11, vecka 20

Idag gick jag in i 20:e graviditetsveckan, dom sista veckorna har verkligen flugit förbi känns det som. Snart har halva tiden redan gått.

Jag mår fortfarande bra efter vaccinet igår, det enda jag känner av är att jag är väldigt öm på armen där jag fick sprutan, det var lite svårt att ligga på den sidan inatt för att det gjorde ont. Det känns ungefär som att någon har slagit mig hårt med knytnäven där.

Hugo sover middag nu, och innan han la sig så fick han lunch, köttfärssås med spaghetti. Det var nog det han har tyckt varit godast hittills av allt han fått äta, jag kunde bara lassa in sked efter sked. Han har blivit så duktig med maten den senaste tiden, han äter nästan allt som vi äter och han har inte några problem med bitarna längre. Äntligen!

Han har också börjat sova mycket bättre på nätterna, i över en veckas tid har han sovit i princip hela nätterna varenda natt. De senaste två har han dessutom somnat vid kl 19.30 och sovit ända fram till kl 07.30 på mornarna, istället för kl 20.00-07.00.

På dagarna har han börjat sova endast en gång om dagen, efter lunchen, istället för en gång på förmiddagen och en på eftermiddagen. Jag tror minsann att jag har dessa bra sovrutiner att tacka för min en veckas långa period helt utan huvudvärk nu, jag känner mig nästan som en ny människa utan den. 

Nu ska jag hoppa in i duschen och snart kommer Robert och då ska vi äta.

Vaccinationen

Jag var ju som sagt väldigt nervös inför vaccineringen eftersom jag avskyr sprutor och till och med tycker att ett stick i fingret gör jätteont. Hur som helst så gick det jättebra, sprutan kändes inte över huvud taget.

Jag tog min spruta på Storken där jag går hos barnmorskan eftersom jag tycker dom är så bra där och jag gillar det stället mycket eftersom det inte alls är någon sjukhuskänsla över det, det är en privat barnmorskemottagning som ligger i ett gammalt fint hus och det är väldigt hemtrevligt därinne.

Hittills har jag inte fått några biverkningar alls förutom lite småont när jag lyfter på den armen där sprutan injicerades. Hon sa att man kunde få feber eller andra influensasymtom inom tre dygn men att man då inte ska ta febernedsättande eftersom det kan minska effekten av vaccinet.

Jag ska tillbaka för en andra spruta i december, det ska gå 3-8 veckor mellan gångerna.

Onsdag 4/11, vaccinering!

Nu sitter jag här och väntar på att maten ska bli klar så att jag kan åka ner på stan, det är nämligen dags för vaccinering mot H1N1, den sk svininfluensan. Jag var helt inställd på att vaccinera mig från början men sedan har man ju hört både det ena och det andra om hur vaccinet kan påverka fostret och så vidare, och då blir man ju såklart lite tveksam.

Nu har jag trots det bestämt mig för att det blir vaccinering, jag måste trots allt tänka på Hugo och barnet när det föds i första hand. Till Hugo har vi sökt dagisplats till 1 mars och alltså kommer han gå där när bebisen föds och eftersom bebisen får ett litet skydd av mig i början så känns det viktigt i och med att just dagis medför en smittorisk.

Dessutom bör man väl ändå försöka vara lite kritisk mot allt som man hör om det här och lyssna på dom som vet bäst, och det rekommenderas ju att man även om man är gravid ska vaccinera sig. Och dom ger väl inte ut något som faktiskt kan vara riktigt skadligt för bebisarna i magen.

Hur som helst så är jag jättenervös nu för jag är verkligen livrädd för sprutor. Det kommer säkert gå bra ändå och jag hoppas att jag slipper må jättedåligt efteråt med feber och allt det där.

Tisdag 3/11

Idag var det alltså dagen D, ultraljudsdags! Klockan 08.15 hade vi tid på universitetssjukhuset, och då var vi där, varken en minut försent eller förtidigt. Såklart utbröt panik direkt vi kom fram till sjukhuset, vi hade inga kontanter och det måste man ha för att få köpa en ultraljudsbild. Frågade vid informationen i entrén om det fanns någon uttagsautomat, det fanns det fast på andra sidan sjukhuset, såklart. Robert fick stressa dit och ta ut lite pengar medan jag och Hugo skyndade oss upp mot ultraljudsavdelningen, vi ville ju inte komma försent. Som tur var kom vi dit precis innan hon öppnade dörren och ropade in oss.

Allting såg jättebra ut. Alla organ satt där dom skulle och var utvecklade precis som de ska vara, det var skönt att veta. Hon visade oss alla organ och kroppsdelar man kan tänka sig. Tyvärr kunde hon inte se vilket kön bebisen hade eftersom navelsträngen låg ivägen, men vad gör det när allt såg så bra ut. Könet får vi se om vi tar reda på efter vecka 25 när man kan göra köns-ul, just nu känns det inte så viktigt men jag vet ju hur nyfikna vi är så vi kommer förmodligen inte kunna hålla oss.

Någon "nallefest" blev det inte på förmiddagen idag eftersom det inte var så många som kunde komma p g a sjukdom och andra anledningar. Vi gick till öppna förskolan nu på eftermiddagen istället så att Hugo fick leka en stund.

Nu ska jag byta blöja på honom och sedan ska han få mat. Idag får han våra rester från igår, kassler i ugn med ananas, grädde, chilisås, lök, paprika och ost med potatis. Det är väldigt milt så det ska han nog tycka om.

Magbild vecka 19

Här kommer några magbilder! Magen har blivit mycket större mycket fortare denna graviditet än när Hugo låg i magen. Magen är mycket lägre den här gången. Här är några jämförelser:


Vecka 19, denna graviditet                Vecka 19, Hugos graviditet

Vecka 27, Hugos graviditet (samma linne dessutom)


Vardagsrummet

Såhär ser det nya jag köpte till vardagsrummet ut, filten, kuddfodralen och gardinerna.



 


Måndag 2/11

Igår hade vi en jättemysig dag! När Hugo sov middag så åt vi först lunch i lugn och ro och sedan såg vi klart på den animerade filmen Up, den var riktigt bra, men jag tycker inte att det var någon barnfilm direkt eftersom den stundtals var riktigt tragisk. Men å andra sidan kanske barn inte riktigt förstår dom bitarna av filmen.

När Hugo vaknade gick vi ut i höstvädret hela familjen, Hugo gick runt hela tiden och vägrade att sitta en endaste sekund i vagnen. Han gungade och lekte i löven, det tyckte han verkligen var jättekul. Vi avslutade vår utevistelse med att gå till Hemköp och köpa glögg och pepparkakor som vi åt när vi kom hem. Jag älskar verkligen glögg, det är så gott.






Efter vår glöggfika var det dags för lilla Hugo att äta mat, korvstroganoff med ris, det tycker han är riktigt gott. Han åt en stor portion och drack massor av vatten, man blir både törstig och hungrig av att vara ute och leka.

Till middag lagade vi något nytt, fiskfilé à la creme fraiché med pressad potatis och en morot- och apelsinsallad till, det var jättegott.

Hugo somnade strax innan kl 20.00 och då kollade vi på Ensam mamma söker och Vem kan slå Filip och Fredrik?, vi zappade lite mellan dom två eftersom att jag ville se båda och Robert absolut ville se det sistnämnda.

Idag har jag bakat bröd som främst är till Hugo, vanliga småfranskor. Det blev bra tillslut men degen var extremt kladdig först och jag trodde aldrig att det skulle bli så bra som det faktiskt blev. Jag har inte mycket erfarenhet av bakning så det är ju inte så lätt för mig att veta hur degen ska vara heller för att bli bra. Men när det står 4-5 dl mjöl och att degen ska släppa från skålen, då börjar man ju undra när man har haft i mer än det och den fortfarande är som klister. Som sagt, slutresultatet blev ju bra trots allt.

Sedan har Hugo ätit lunch, han fick resterna från igår med kokta morötter till och det verkade han tycka mycket om. Till efterrätt eller vad man ska kalla det, blev det en nybakt smörgås med smör och ost på och lite frukt till det. Osten slängde han på golvet men mackan verkade han gilla, särskilt smöret.

Jag har också ringt och ändrat tiden för ultraljudet på onsdag, det visade sig att tiden låg precis så att Robert inte kunde följa med p g a skolan. Så nu ska vi dit redan i morgon! Kl 08.15 är det dags! Det ska bli så roligt! Hoppas verkligen att allt ser bra ut.

Sedan efter ultraljudet är det "Nallefest" på öppna förskolan som vi är bjudna till, barnen ska ha med något favoritgosedjur och så kommer det att bjudas på fika, det kommer även att informeras om böckers betydelse för barn samt att de kommer rekommendera olika böcker som passar i deras ålder. Som jag har fattat det så kommer det bara vara ettåringar där. Det blir säkert bra, Hugo kommer åtminstone vara överlycklig när han får gå omkring med sin Kois (en "ko-diinglis", alltså en blandning av ett gosedjur och en snuttefilt) därinne.



Nu sover han och Robert och jag har precis ätit lunch, nu är han påväg till skolan igen.


RSS 2.0