Onsdag 30/6

Nu är vi hemma igen, vi kom hem i söndags eftermiddag. Vi har haft det bra som vanligt och Hugo har haft kul med sina farföräldrar, fastrar, moster och mormor med flera. Han tyckte nog dock att det var lite tråkigt att hans farfar och farmor åkte iväg till öland på semester i onsdags.

Midsommar firades först i kjula med lunch hos grannen och sedan bar det av till Barva bygdegård för att kolla på midsommarstångsresning med dans, lotter och fiskedamm. På kvällen var vi i kjula igen och åt god mat och hade 7-kamp. Det gick väl sådär för mig personligen men för Robert gick det bra, han vann.

Selma skrattade riktigt ordentligt för första gången den 20/6. Det var så härligt att se!

Robert började jobba i måndags och sedan dess har jag, Hugo och Selma varit hemma själva fram till kl 18.30 varje dag. Det är fullt upp hela tiden men det har gått jättebra, Hugo har varit supersnäll. Igår var det kanonväder så då var vi ute nästan hela dagen och han lekte och badade i sin lilla pool.

I morgon ska vi iväg till bvc på 3-månaderskontroll för Selma. Det innebär också vaccination, hoppas det inte blir allt för hemskt och att hon slipper feber.

Här kommer lite bilder!

Selma



Söta syskon

Parken zoo (Hugo högst upp och kusin Jonathan nere)

Kollar på kaninerna

Glada Hugo med farfar

Klappar getter

Hugo rider på hästen med farfar

Badar i poolen

Kvällsmys

Midsommarlunch och en glad Linnea

Jag & Håkan

Selma är midsommarfin

I Barva

Hugo & faster Linnea

Hugo äter glass och kollar på fiskedammen

Testar syrrans vagn

Anna & Cissi

Ludde & Erica




Familjefotot!

Såhär blev bilden vi tog för snart 2 veckor sedan. Nu i veckan var vi med i Corren och antingen i morgon eller nästa vecka kommer vi att vara med i Eskilstuna-kuriren.


Sandra Jonasson och Robert Johansson, Ryds Allé, Linköping, fick den 4/4 en dotter som heter Selma. Vikt 4 370 g, längd 53 cm. Med på bilden är även sonen Hugo.


Onsdag 23/6

Nu är vi i Eskilstuna!

Igår var vi på parken zoo tillsammans med Roberts föräldrar, systrar och Kristin och Jonathan (Hugo & Selmas kusin). Hugo tyckte det var jätteroligt att springa runt och kolla på djur och framförallt att äta favoritglassen GB-sandwich. Han klappade getter och matade kaniner med maskrosblad. Dessutom hade han sådan tur att han fick se en traktor lassa i stora stenar i "dammen" precis innan stängning då vi skulle åka därifrån. Då var dagen fulländad för honom. Selma var jätteduktig och sov en stund i vagnen och sedan var hon vaken och satt med när vi åt glass.

Idag har vi varit ute hos mamma på landet och grillat korv och lekt. Hugo tyckte det var jätteroligt att vara där och sprang runt för fullt med sin lilla lära-gå-vagn (som han promt skulle ha med). Han käkade en korv med bröd och sedan nästan två kalla råa korvar. Den sista biten som blev kvar försökte han mata en porslinsträdgårdsgroda med. Erica följde också med dit ut.

Nu sitter jag, Robert och Linnea och planerar lite inför midsommar. Vi ska fixa lite 7-kamp bland annat. Först på dagen ska vi till grannen och äta och sedan ut till Barva byggdegård på något midsommarfirande och på kvällen kommer Erica och Ludde hit och är med på vår 7-kamp och spelkväll. Det kommer nog bli väldigt bra och trevligt!

Nu ska jag stoppa lite tvätt i torktummlaren och sedan hoppa in i duschen.

Nässpray

Nu har ännu en sjukdomsvåg härjat här hemma, först var det Hugo sedan Robert och nu sist jag. Är fortfarande lite hängig och täppt i näsan men det är en klar förbättring sedan igår då jag kände mig helt borta. Ja så nu trodde vi såklart att det skulle vara över för den här gången, men så verkar det inte vara tyvärr. Hugo vaknade en stund efter att han lagt sig och var febrig så nu får vi se hur natten blir.

Idag har vi hämtat ut familjefotona som vi tog förra fredagen. Bilden blev bra så nu måste vi köpa en passande ram till den.

För övrigt så har jag upptäckt tjusningen med nässpray. Jag har alltid varit väldigt skeptiskt till det och dess verkan och i kombination med att jag tycker det är extremt obehagligt att spruta upp något i näsan så har jag aldrig testat det när jag varit förkyld. Men vilken räddning! Jag som inte kunde sova för att jag inte kunde andas och som hade jätteont i öronen och började misstänka öroninflammation, allt försvann med nässprayen. Aldrig mer en förkyldning utan nässpray!


Trötta!

Hugo ligger och sover och har gjort det i nästan 3 timmar! Selma ligger också och sover och har gjort i drygt en timma. Själv gick jag precis upp efter att ha legat bredvid Selma en stund och vilat.

När båda vaknat ska Hugo få mellis och sedan ska vi gå iväg till apoteket och köpa magdroppar, det finns nästan inget kvar i flaskan vi har hemma nu.

Nu hör jag att lilla Selma har vaknat, men från Hugos rum hörs fortfarande inte ett knyst.


Söndag 13/6

Nu sover båda barnen. Hugo somnade strax innan kl 20.00 och Selma somnade för ca 50 minuter sedan. Det verkar gå bra det här med att få Selma att somna i rimlig tid. Igår sov hon för natten vid kl 21.00 också. Vi badade henne idag också och sedan fick hon lite mat och somnade brevid mig i sängen.

Idag har vi varit iväg till Ica maxi och köpt en "vaddetnuheter" som man sätter på toaringen så att Hugo kan sitta där också, istället för en potta. Han har börjat säga till när han kissar i blöjan så nu tycker vi att det är dags att börja "pottträna" honom. Han har dock inte testat att sitta på den än. På maxi köpte vi ananas och melon också som vi snart ska äta.

Annars har vi inte gjort mycket idag förutom att sorteta och vikt in en massa tvätt och lagt undan Hugos och Selmas urväxta kläder.

I morgon börjar Robert jobba så då blir det bara jag och barnen hemma hela dagen. Kanske att vi går iväg till öppna förskolan en stund och leker lite.

Lördag 12/6

Igår var vi iväg och fotade oss för Corren, så inom några veckor kommer vi att synas i tidningen. Hoppas bilden blev bra. Det blir kul att ha ett familjefoto där Selma är med nu också. Vi har även beställt ett extra litet kort som vi ska skicka till Eskilstuna-kuriren så att vi får vara med där också, det är ju trots allt fler som känner oss där.

Hugo är lite sjuk, han är förkyld och hostar och har sig och i natt kräktes han en gång. Idag har han inte velat äta något alls knappt men han har inte kräkts något mer i alla fall så jag hoppas att det bara var en engångshändelse så att det inte är någon magsjuka på gång. Han har varit lika pigg som vanligt.

Något som var väldigt gulligt var inatt då vi vaknade av att han kräktes, då hade han varit så duktig och tagit bort både kudden och täcket innan och sedan visade han oss vart han hade kräkts genom att peka och säga "käka, Hugo". Han sa det flera gånger och såg så nöjd ut över att han kunde göra sig förstådd.

Igår hände något näst intill mirakulöst, Selma somnade kl 22.00! Det var helt underbart att få en timme för oss själva i lugn och ro innan vi gick och la oss. Hon vaknade för mat två gånger och sedan sov hon till kl 10.00 i morse. Idag ville vi såklart att det skulle bli lika bra som igår och jag tror att vi har lyckats för just nu ligger hon redan och sover efter ett mysigt bad (nu kommer hon säkert vakna snart bara för det), men jag HOPPAS HOPPAS att hon sover för natten nu.

Nu ska vi ta vara på vår vuxentid och inte sitta vid datorn!


Bilder!






Valla gård!














Vårt bästa köp!

Vårt absolut bästa köp är bärsjalen som jag köpte innan Selma föddes. Det är en tricot-slen trikåsjal från Babylonia. Selma gillar inte alls att ligga själv varken i babygymmet eller dyligt eller i vagnen, så sjalen är verkligen guld värd när man behöver få något gjort och jag använder den flera gånger per dag. Babysittern kan dock funka bra ibland om hon är nyäten och glad. Sjalen kommer till absolut bäst användning på kvällarna när hon kan vara lite skrikig och övertrött. Så fort jag sätter henne i sjalen så somnar hon, det tar max en minut.

Det är inte tungt för rygg och axlar överhuvudtaget och det är dessutom väldigt väldigt mysigt.


Söndag 6/6

Det var ett bra tag sedan jag skrev här sist men det har helt enkelt inte blivit av. Det har hänt så mycket sedan dess så det är ingen mening att jag försöker skriva om allt.

Vi har i alla fall varit i Eskilstuna, vi åkte den 22 maj och kom hem den 31:a. Vi hade det lika bra som alltid där och Hugo stormtrivdes hos sin farfar och farmor.

Vi kom som sagt hem i måndags för på tisdagen hade Robert tenta.

I tisdags efter att jag hade lämnat Hugo på dagis så gick jag och Selma till öppna förskolan där vi gjorde fotavtryck. Det var bara mammor och pappor med små bebisar födda i april som var där då.

På kvällen blev jag sjuk och låg med hög feber hela natten. Det var riktigt jobbigt men redan på onsdag eftermiddag mådde jag som vanligt igen så det var inget långvarit.

Hugo har varit på dagis tisdag, onsdag och torsdag och det har gått jättebra trots att han varit ledig en vecka. Dom har varit ute och lekt massor i det fina vädret och varit i skogen och grillat korv.

Nej nu hinner jag inte skriva mer just nu för Selma vill inte riktigt sova längre...



RSS 2.0