Måndag 22/12

Nu har vi varit hemifrån sedan i lördags. Ville bara göra en snabb uppdatering här. Allting är bara bra här och Hugo har så roligt så, han gillar verkligen att det finns massor att göra hela tiden.

Idag har det införskaffats lite nödvändigheter till Hugo på Apoteket, så som miniderm, inotyol, alvedonsuppar och nässpray. Sedan har vi julpysslat och klätt granen, den är väldigt stor och väldigt fin. Erica har varit här hela eftermiddgen också.

Nu ska jag gå ner och kolla på Transformers 2 med Robert, hans systrar och Tove.

Bara 99 dagar kvar till bebisen är beräknad idag!


Sömnbrist!

Det känns som att jag håller på att säcka ihop nu alltså, Hugo sover så fruktansvärt dåligt nu förtiden att det är ett under hur han kan vara så pigg. Jag förstår verkligen inte hur han orkar. Jag orkar inte och inte Robert heller, men han själv är pigg som vanligt. Han vaknar och gråter och har sig ett tjugotal gånger från att han går och lägger sig till att han går upp på morgonen. Det kan inte vara normalt.

Just i natt så har han varit lite snorig och täppt i näsan vilket förmodligen förvärrade det aningen mer. Men det är inte att han är sjuk som är huvudproblemet för såhär har han hållt på i flera veckors tid nu, och det börjar bli påfrestande. Vi måste verkligen ta reda på vad man kan göra för att få honom att sova bättre för det här funkar inte länge till.

Nu sover han middag i alla fall så jag ska passa på att packa nu och äta lite mat. Hoppas verkligen han sover längre än igår då han sov knappt en timme på hela dagen.


Fredag 18/12

Idag har vi massor att göra eftersom att vi åker till Eskilstuna i morgon. Robert är iväg och skriver sin sista tenta nu, han borde komma hem när som helst nu eftersom den började kl 8.00 och slutade kl 12.00. På förmiddagen idag har jag och Hugo varit iväg och handlat lite som behövs till idag och något att äta som mellis i bilen till honom när vi åker i morgon.

När Robert kommer hem ska vi kolla om det finns någon tvättstuga ledig så att vi kan tvätta lite som behövs tas med. Vi har ju varit utan tvättstugan ganska länge nu med tanke på att Robert lyckades avmagnetisera tvättstugebrickan för några veckor sedan. Här hemma är det lite svårt att tvätta några stora mängder eftersom vi inte har så mycket plats att hänga allt på, vi har en tvättställning ovanför badkaret men på den får inte mycket plats. Vi hade också en tvättställning till som man har står på golvet men den gick sönder så det måste vi köpa en ny. 

Städa gjorde jag igår men som vanligt så syns det ju inte längre såhär dagen efter så det blir det en omgång till idag. Hugo river fram allt som går det första han gör på morgonen och det blir grus på hela golven bara man varit ute en endaste gång. I köket blir det också en massa smulor och mat överallt så fort den lilla busen har ätit. Men det är väl så det är när man har barn så det är väl lika bra att vänja sig vid tanken att storstäda hela lägenheten varje dag och ändå inte se något resultat två minuter senare.

Vi ska också börja packa allt som går och fundera ut vad vi ska göra med våra blommor som förmodligen kommer att dö under tiden som vi är borta. Vi får väl vattna mycket och hoppas på det bästa helt enkelt. Ett år testade vi några snören som man satt ena änden i jorden och den andra änden i en hink med vatten, det funkade väl inte sådär jättebra så det blir det inte att vi gör igen.


Könsultraljud och barnmorskebesök!

Idag har vi alltså först varit på könsultraljud och sedan var jag hos barnmorskan. Ultraljudet gjorde vi på Storken där jag även går hos barnmorskan så vi hade fått en tid precis innan jag skulle in och träffa henne.

Och ja resultatet var precis som både jag och Robert trodde, och farfar. Vi ska få en liten flicka!! Det känns jättekul. Direkt hon började med undersökningen så svepte hon förbi bebisen underifrån, förmodligen för att hon själv ville kolla lite snabbt vad det var. Dock var hon inte tillräckligt snabb för både jag och Robert helt ovetandes om varandras tankar tyckte vi såg direkt att det var en flicka. Hon sa inget då och inte vi heller eftersom man såklart inte var säker.

Sedan lite senare så frågade vi om det inte var så att hon redan hade kollat vad det var för att vi tyckte oss ha sett det, och visst var det så. Så då fick vi gissa och vi båda hade rätt.

Allt annat såg också jättebra ut. Hon gick igenom allt och det hade vuxit som det ska. Vikten på bebisen uppskattade hon till 754 gram vilket är bra för den vecka jag är i nu.

När jag skulle in till barnmorskan så gick Robert och Hugo ner på stan och uträttade lite ärenden. Allt gick bra hos barnmorskan också. Blodtrycket var bra, järnet låg på 125, blodsockret på 5,5 och jag har ökat 8 kg i vikt sedan inskrivningen. Bebisens hjärtljud låg på 152 slag/min och mitt sf-mått nu i vecka 26 (25+0) var 26 cm, vilket är ganska högt, mellan mittenkurvan och den översta. Men sånt kan ju ändras och det finns ju inget som säger att denna lilla inte blir lite större än vad Hugo var vid födseln.

Vi är så lyckliga!


Pulkapremiär!

Efter att Hugo sovit klart sin middagslur och ätit mellis så gick vi ut i snön och lekte, pulkan följde självklart med.

Här kommer lite bilder!



Här laddar han med lite äpple innan vi gav oss ut.

Här åker han pulka för första gången i sitt liv, det var kul!

Fast roligast var ändå att dra pulkan själv!




Vi gick även ut på gräsmattorna där det var djup snö men det gick inte alls, han kom inte många centimeter innan han föll som en fura med huvudet rätt ner i snön. Han är så söt när han ramlar när vi är ute och han har overallen på sig, då ligger han bara kvar helt utan att röra det minsta på sig och väntar på att man ska komma och lyfta upp honom.


Onsdag 16/12

Hugo ligger och sover och potatisen står på spisen, jag ska äta frukostkorv, potatis och pepparotsås. Idag har vi hittills inte gjort något speciellt. Jag har ringt och sagt grattis till mamma som fyller 43 år idag. När Hugo vaknar ska han få lite mellis och sedan ska vi bege oss ut i snön. Tänkte att vi skulle gå till öppna förskolan men jag tror vi går ut och leker i snön istället, annars hinner det bli mörkt och då är det inte lika kul.

Pulkan som Hugo ska få i julklapp tänker jag ta med ut sen, det spelar ju ingen roll om han får den lite förtidigt, jag menar, det är bäst att passa på så länge det är snö ute. Det kan man inte räkna med att det kommer att vara så länge till. Hoppas verkligen den ligger kvar till jul, det skulle väl vara den första vita julen på många många år.

I morgon ska vi till barnmorskan på förmiddagen och innan det ska vi göra en väldigt kul sak som jag återkommer med mer information om i morgon. Det ska bli så spännande.

Nu ska ta och äta lite.


Nehe

Det var visst inte Desperate housewives idag. Tråkigt.

Tisdag 15/12

Det var några dagar sedan jag skrev här nu, det har bara inte blivit av.

Det har snöat en massa här så igår var Hugo ute och lekte i snön för första gången, det var väldans kul tyckte han. När vi sedan skulle gå till affären så vägrade han att gå på cykelbanan eftersom där inte var någon snö, det var mycket roligare att springa iväg ut på de snötäckta gräsmattorna.

Sedan på eftermiddagen när Hugo hade sovit åkte vi till Elin och Nova. Det var kul att ses och barnen lekte och hade kul ihop. Hugo fastnade speciellt för en av Novas leksaker, kan inte riktigt förklara va det var men om man tryckte på en sak så började en massa bollar välla upp och åka i en bana. Den roade han sig med länge.

Idag har vi varit på öppna förskolan och sedan på biblioteket och lånat två nya böcker av Karin Fossum, Evas öga och Se dig inte om!.

När vi kom hem så dammsög vi och plockade i ordning här hemma. Det är ju inte många minuter det får hålla sig i ordning och fint med en liten ettåring som plockar fram allt på en gång igen.

På kvällen nu har vi ätit och sedan bara lekt med Hugo. Nu sitter han och äter gröt med sin pappa och ska alldeles strax gå och lägga sig. Vi ska nog inte göra något speciellt utan bara ta det lungt och sedan kolla på Desperate housewives, det kan man ju bara inte missa.


Kvällen

Kvällen har varit lugn och skön. Har varit helt slut i kroppen idag så jag har kollat på tv, Bonde söker fru. Robert var iväg och tränade under tiden. Sedan han kom hem har vi kollat på ett avsnitt av The O.C och ätit några kokta ägg. Nu ska vi lägga oss och läsa en stund innan det är dags att sova. Egentligen borde vi väl sova på en gång med tanke på att natten kanske inte blir vad vi hoppas på men boken jag läser nu är så bra så det går bara inte.

I morgon på förmiddagen ska vi försöka hinna baka lite lussekatter, dammsuga och skura golven. På eftermiddagen åker vi till Elin och Nova. I morgon går jag också in i graviditetsvecka 25. Nu är det ju inte allt för lång tid kvar innan vi får träffa den lilla i magen.

Onsdag 9/12

Nu sitter Robert och ger Hugo lunch sedan ska han lägga sig och sova middag, Hugo alltså. Inatt var en hemsk natt igen, jag fattar inte varför han inte kan sova bra. Värst är det framåt morgonen, då vaknar han hela tiden och somnar aldrig riktigt om. Det blir dessutom bara tidigare och tidigare trots att han börjat gå och lägga sig vid kl 20.00 istället för kl 19.30.

Idag började han vid 4-tiden och vaknade titt som tätt, med kanske 5-10 minuter mellan gångerna. Det är verkligen inte roligt! Som om inte det skulle vara nog så kraffsar Olivia på diverse skåp och dörrar här om nätterna så att man håller på att bli galen, man undrar ju vad problemet är.

Strax innan kl 05.00 fick vi nog och bestämde oss för att det var dags att ta till andra metoder, då bar vi över honom till vår säng för att se om han mot all förmodan skulle kunna somna om där. I vår säng har han inte sovit sedan han var kanske 6-7 månader. Han somnade om och sov ända till kl 07.30! Helt sanslöst. När han vaknade så låg han till och med och småpratade och myste och hade sig en stund, det är man inte van med precis. Det var riktigt mysigt.

Tisdag 8/12

Vi är nyss hemkomna från öppna förskolan. Där har vi varit i stort sett hela dagen idag. Först på förmiddagen var det "nallekalas" som blev inställt här för några veckor sedan p g a sjukdom, där det pratades om barnböcker och böcker till föräldrar samt fikades. Vi var också inne på biblioteket som ligger i anslutning till öppna förskolan där bibliotekarien läste några korta böcker för barnen och sedan sjöngs det lite grann. Sedan på eftermiddagen när Hugo hade vaknat så gick vi dit igen och lekte en stund.

Snart ska han få lite mat, köttfärssås med spaghetti som vi åt till lunch. Det tycker han är gott.

Funderar på om vi ska ta och baka lite lussekatter idag, det är ju så gott så det måste man ju nästan passa på att göra så här års. Men då måste vi gå iväg till affären och köpa saffran.

Ikväll är det Desperate housewives! Spännande spännande.

Julmarknad

Hugo ligger och sover och Robert åkte precis iväg till skolan för att sätta sig och plugga några timmar. Jag och Hugo ska gå iväg till öppna förskolan och lyssna på lite tandinformation hade jag tänkt, om han vaknar innan kl 13.00 vill säga. Vi har varit på tandinfo förut där men då var han bara 5 månader och helt tandlös så det fanns inte mycket man undrade så, nu däremot har jag en del frågor om hur vi ska gå tillväga för att få honom att vilja borsta tänderna och lite annat. Hoppas vi hinner dit.

Igår var det andra advent och vi hade en lugn och skön dag. Efter Hugos middagsvila så gick vi till gamla Linköping och kollade på julmarknaden som var där, det var fint och mysigt speciellt eftersom det hann bli mörkt under tiden. Synd bara att det inte var någon snö. Hugo fick komma upp ur vagnen och gå runt lite han också, fast då gick vi iväg från den värsta folksamlingen och kullerstenen så att det skulle gå lite bättre, och han blev lika glad som alltid när han får vara ute och gå. När vi kom hem drack vi glögg och åt pepparkakor. Hugo fick smaka sin första pepparkaka och det tyckte han var gott.


Den enligt mig godaste alkoholfria glöggen!


Ettårsfotograferingen

Jag kommer inte att lägga upp alla bilderna från ettårsfotograferingen här på bloggen, men en bild kan jag visa så att ni får se hur fin han blev.


(Den här bilden har vi valt att göra en förstoring av)


En liten häst i vårt hus!

Förra veckan när Hugo var sjuk så åt han ju inte några mängder att tala om men nu, han äter som en liten häst! Han äter riktigt stora portioner. Till lunch nu åt han tre potatisar med kycklinggryta och till efterrätt en hel clementin, det gäller att njuta sålänge det varar. Han bara glufsar i sig med gaffel/sked själv och jag matar honom samtidigt, knappt så det kladdas någonting heller längre utan allt hamnar i munnen. Både kul att se honom äta så bra och skönt att slippa torka hela golvet efter varje måltid.


Fredag 4/12

Nu har vi precis kollat på Idol. Måste säga att jag tycker att det varit mycket bättre i år än tidigare. Dock tycker jag att det varit en självklar vinnare från start, och dagens framträdanden gjorde mig ännu säkrare. Jag tror Erik vinner i år, han är alltid bra till skillnad mot de andra som är mer ojämna. Alla är bra men Erik är bäst.

Igår var jag och Hugo inne i stan en snabbis och beställde vilken förstoring av hans ettårsfotografier vi ville ha. Jag passade också på att gå till stadsbiblioteket där och låna några böcker, här i Ryd är inte utbudet lika stort. Det blev två kriminalromaner av Åke Edwardson, Himlen är en plats på jorden och Rum nummer 10. Jag hoppas dom är bra. Har börjat på den förstnämnda och hitills ser det ljust ut.

Nej nu kallar Robert, han vill att jag ska socialisera mig med honom nu.


Torsdag 3/12, vecka 24

Idag gick jag in i 24:e graviditetsveckan, nu är det bara 16 veckor kvar. Det kan ju även vara mindre tid kvar, det vet man ju aldrig, men jag lär väl få vänta 18 och gå över tiden som förra gången. Bebisen får lov att stanna åtminstone 14 veckor till i alla fall sedan är h*n mer än välkommen att titta ut.

Idag är det kallt och frostigt ute likt igår, mycket bättre det än regn och rusk. Dessutom är det så mycket ljusare ute när det ligger frost överallt.

Hugo sov helt fruktansvärt dåligt inatt, han vaknade minst 10 gånger under hans första tre sovtimmar. Jag undrar verkligen vad det är med honom nu. Om han inte börjar sova bättre inom några dagar så ska jag ringa bvc och fråga vad vi kan göra för att få honom att sova bättre, för såhär kan nätterna inte fortsätta länge till. Tycker man hör att dom flesta andra barn sover så bra om nätterna. Han somnar ju så bra själv och allt på kvällen, vi behöver bara lägga ner honom i sängen. Kanske ska vi låta honom gnälla och skrika lite på natten istället för att gå in till honom, jag vet inte men det är ju inte så lätt det heller.

Nu sover han i alla fall middag och jag ska laga lite lunch nu.

Onsdag 2/12

Idag har vi varit med öppna förskolan till gamla Linköping där det var något som kallades "Jul i gamla Linköping". Vi gick tillsammans från öppna förskolan och sedan gick vi runt lite och kollade i de olika husen där. Det var mysigt. Sedan så fikade vi vid några bänkar ute i kylan. Dom hade tagit med nybakt bröd, kaffe, te och varm choklad.

Det var riktigt kallt ute för första gången den här vintern, det blev till och med frost på hela suffletten på vagnen. Hugo hade det åtminstone varmt och mysigt nere i vagnen så han slapp frysa. Påvägen hem somnade han och så fick jag bära över honom till sin säng när vi kom in. Var lite orolig att han skulle vakna då trots att han inte sovit mer än 20 minuter eftersom jag var tvungen att klä av honom och så. Och vakna det gjorde han, men han somnade snabbt om igen när jag la ner honom i sängen.

Hugo sover fortfarande och jag håller på att koka ris till korvstroganoffen som han ska äta när han vaknar. Robert har labb till kl 21.00 ikväll.

Tisdag 1/12

Idag sov Hugo hela 2½ timma middag och när han vaknade gick vi iväg till öppna förskolan. Där var det trevligt som vanligt och Hugo lekte och hade kul.

En bra sak för oss är att dom har ändrat om sångstunden lite nu, i alla fall ibland, så att vi tar den det sista vi gör innan det stänger och alla går hem. I vanliga fall brukar den vara omkring 14-tiden och det är inte alltid vi hinner vara med då eftersom Hugo ibland sover lite längre. Men när den är såhär på slutet så kan vi ju vara med varje gång. Han har blivit så duktig nu och försöker ibland hänga med lite i rörelserna till sångerna, man märker verkligen att han utvecklas.

Efter öppna förskolan gick vi till Hemköp för att handla lite till maten. Tanten i kassan känner igen oss sedan länge eftersom att vi är där ofta och hon tycker alltid att Hugo är så glad och rolig och håller på och pratar med honom. Hon har jobbat där sedan vi flyttade hit. Idag så frågade hon om det var dags för en liten bebis till eftersom hon hade tyckt sig se det på magen länge nu men inte vågat fråga. Så nu går det ínte att ta miste om längre.
.
Till middag blev det kycklinglasange som jag testade att göra för första gången. Det blev gott! Jag fräste lök och kyckling och sedan rörde jag ihop det med creme fraiché, en pressad citron, salt, peppar, citronpeppar och en massa persilja. Sedan varvade jag lasangeplattor och röran och avslutade med riven ost. In i nedre delen av ugnen i ca: 30 minuter i 200 grader. Det blev god smak och var väldigt mättande.


När maten var klar så började jag med nästa projekt, en äppelkaka. Den blev jättesaftig och god. Som en sockerkaka fast med äppelbitar rullade i kanel och socker i.
Nu ska vi snart kolla på Desperate housewives!




RSS 2.0