Hugos framsteg

Idag har Hugo slutat med napp. Han fick lägga nappen i ett kuvert och skriva adressen till tomten och sedan gick vi till brevlådan och postade brevet med nappen i. När han skulle skriva adressen på kuvertet så ritade han för första gången en figur, jultomten själv till och med! Man blev så imponerad, från att för någon månad sen inte ens ritat "cirklar" till det här, det går fort.

Efter att han sovit middag gick vi upp till vinden där vårt förråd ligger och hittade ett paket som tomten lämnat till Hugo som tack för nappen. Det var en stor sopbil med tillhörande soptunna, han blev jätteglad för den fina presenten och har lekt med den hela eftermiddagen och kvällen.

Han var lite ledsen vid lunchen och pratade om sin napp och att han ville ha den, han darrade till och med lite på läppen och var väldigt nära till gråt men det gick över efter en stund och läggningen var det inga problem med ändå.

Nu på kvällen så gick det lika bra som vanligt, möjligtvis att han sjöng en stund extra innan han somnade.

Här har ni en bild på mästerverket!


Tisdag 24/5

Nu har det blivit ett litet uppehåll här igen och det var flera veckor sedan jag skrev sist. Men så blir det emellanåt.

Här i Linköping blåser det halv storm och det är inte alls skönt att vara ute trots att det stundtals är sol och ganska varmt.

Igår träffade vi Louise och Liam, Liam är två månader äldre än Selma. Det var ett bra tag sen vi sågs sist så det har hänt mycket sedan dess och framförallt att dom vilken dag som helst ska få en till liten bebis. Och att dom har flyttat hit bara några hus bort. 

På eftermiddagen åkte vi till öppna förskolan i ryd. Där har Hugo och Selma varit idag också tillsammans med Robert. Han åkte hem några timmar tidigare och tog dom i cykelvagnen och åkte dit.

Jag cyklade till biblioteket och lämnade tillbaka och lånade en massa böcker. Lånade om all facklitteratur som vi använt och som jag nu kommer att behöva igen när jag ska skriva den avslutande uppsatsen. Jag hade tur att alla böcker fanns inne, annars hade det inte blivit bra..

Robert åkte in till skolan för att sätta sig och plugga för några timmar sen och jag har duschat Hugo och Selma, läst för dom och lagt dom. Så nu har de sovit sött i en timme. Jag ska sätta mig och läsa och försöka strukturera upp ett schema för det jag har kvar att göra i kursen.


Glad!

Igår strax innan 20.00 blev jag moster åt en liten James! Nu längtar jag som bara den tills jag får träffa den lilla nykomlingen och dom nyblivna föräldrarna.



Hugos 2 ½-årskontroll

Idag har vi varit på 2 ½-årskontroll med Hugo. Han vägde 13,4 kg och var 94 cm lång. Han kunde berätta vad alla saker i den påsen som Kerstin hade var, och berätta hur de låter. Han fick också papper och penna att rita med och ritade flera fina runda ringar, precis som hon hade hoppats på att han skulle göra. Han har ett väldigt välutvecklat tal för sin ålder enligt henne och förstår mycket. Med andra ord såg allt bara bra ut!

RSS 2.0