Onsdag 25/8

Idag har Hugo, liksom igår varit på dagis och lekt med alla traktorer som han säger. Jag undrar om han gör något annat än det eller om det bara är det han säger till oss. Fast det verkar faktiskt mest som att han leker med bilar av alla dess slag. Det gör han även hemma. Men nu har han även en ny favorit, att bygga med duplo. Det har gått jättebra på dagis nu efter sommaren trots att han var borta över 5 veckor. Han har inte en gång varit ledsen. Det känns jätteskönt.

Under tiden som Hugo var på dagis så passade vi här hemma på att kolla på ett avsnitt av True blood och ett avsnitt av Playa del sol. Playa del sol kom med posten idag, Robert fick den andra säsongen av Linnea i födelsedagspresent. När vi var i Eskilstuna kollade vi nämligen på första säsongen och tyckte det var jätteroligt.

Sedan åkte vi iväg till stadsbiblioteket och skulle hämta ut den bok man får till Selma och låna lite böcker både till oss själv och till Hugo. Men vi hittade inte en endaste parkering inom rimligt avstånd och Selma hade somnat i bilen så vi åkte till Toys r us istället och kollade på vad man kan tänkas köpa till Hugo i tvåårspresent. Det finns ju så mycket och det är så svårt att veta vad han kan tänkas tycka är roligt.

Efter att vi hämtat Hugo på dagis så gick vi hela familjen till öppna förskolan. Där åt vi mellis, lekte och pratade med lite andra pappor och mammor. Trevligt. Selma verkade uppskatta att vara där nu också, nu när hon är lite äldre än hon var sist vi var där.

Robert håller på att laga mat nu, det blir köttbullar, potatis, gräddsås och broccoli.

Efter maten ska vi åka till en loppis i Folkets park och kolla. Man vet ju aldrig om man kan hitta något roligt. En ny gå-vagn till exempel eftersom Hugo lämnat den vi har nu ute så att trät svällt och spruckigt.

När Hugo lagt sig ikväll ska jag plugga lite på högskoleprovet. Det har jag gjort två kvällar i rad nu. Alltså jag har skrivit gamla prov på den tid man får och sedan gått igenom det efteråt när jag rättat. Det har gått riktigt bra faktiskt, och som det ser ut än så länge så verkar det finnas goda chanser att jag höjer mitt resultat. Mattedelen är jag faktiskt riktigt nöjd med. Det är tur att Robert är så duktig på att hjälpa mig också och ger mig så bra tips.

Lördag 21/8

Nu har tiden sprungit iväg igen och jag har inte hunnit skriva något här. Ibland önskar man att tiden kunde gå lite långsammare, fast inte av den här anledningen då.

Hur som helst så har vi varit i Eskilstuna och hälsat på. Det var roligt tyckte vi allihopa, och speciellt Hugo som älskar att vara där. Alltid någon att leka med och få uppmärksamhet av.

Robert har slutat jobba för den här sommaren men idag jobbar han såklart, som han alltid gör på lördagar. Det blir någon veckas semester för oss tillsammans innan hans skolan och vardagen sätter igång igen. Det ska bli väldigt kul med tanke på att han nu jobbat 8 veckor i stäck varje vardag och ibland även på lördagarna. Han har kommit hem ca 18.30 varje dag och Hugo lägger sig kl 20.00 så dom har inte hunnit träffats speciellt mycket. Jag vet att det kanske inte är något ovanligt för normalt arbetande människor men för oss som är vana med att Robert slutar ganska tidigt ibland och slutar skolan senast kl 17 (förutom när han har labb)  så har det varit lite ovant.

Igår var vi ute i Tornby och köpte en stor duploplatta, färgpennor och ritblock till Hugo. Det blev också en dörrstoppare så att Hugo och Selma förhoppningsvis slipper klämma sig, samt några småsaker från Ikea.

Vi har åkt på förkyldning också. Först ut var Hugo, sedan jag och nu även lilla Selma. Hugo och jag är inte riktigt friska än men det är på bättringsvägen. Selma däremot verkar inte må bra alls, hon äter knappt någonting och är allmänt missnöjd. Har svårt att andas genom näsan och har feber. Tycker det är allra jobbigast när de är sjuka när dom är såhär små.

Idag har jag anmält mig till högskoleprovet som jag ska skriva 23 oktober. Jag hoppas på att höja mitt resultat med minst 0.1. Det är det som behövs för att i princip säkra mina chanser på att komma in på den utbildning jag vill börja nästa höst. Jag är jättenervös för hur det ska gå, jag har ju inte pluggat på över 2 år så det känns ju inte som att jag kommer höja mitt resultat, snarare sänka. Men om jag får tid ska jag försöka gå igenom lite gamla prov och sånt för att friska upp minnet lite.


Selma provsitter i matstolen



Påväg till Eskilstuna

Hugo vattnar

Hugo med faster Linnea i Rinmansparken



Tillslut blev han väldigt blöt av all vattenlek så det slutatde med att han fick åka hem i bara blöja.

Selma tränar på att sitta

Hugo leker på dagiset i Kjula

Hugo och Linnea gungar


En glad Selma

Hugo säger att han själv är en snigel när han har på sig dessa.

Roberts fina sallad=)


Hugo är så himla duktig!

Ja han är verkligen jätteduktig vår lilla (stora) kille. Igår kissade han på toaletten för första gången, två gånger vid olika tillfällen. 1 år och 10 månader gammal.

Bvc

Vi är tillbaka från bvc. Selma väger 7020 gram och är 67 cm lång.


Uppehåll

Det har blivit ett ganska långt uppehåll nu från bloggen. Det har bara inte blivit av och tiden har inte riktigt räckt till. Jag ska försöka bättra mig och lägga upp lite bilder också från den senaste tiden. Men nu sover båda barnen och jag måste passa på att ta en dusch för kl 14.00 ska vi vara på bvc.

RSS 2.0