Sjuka

Här hemma har vi alla varit sjuka nu. Hugo hade ju ögoninflammation och feber förra veckan och sedan blev Robert febrig i ett par dagar. Jag har varit magsjuk och kräktes hela natten mellan fredag och lördag. Och så Selma då..

Selma kräktes natten mellan onsdag och torsdag, hon verkade må bra i övrigt så vi trodde det bara var att hon var slemmig i halsen eller så. På torsdagen var hon som vanligt förutom att hon inte ville äta mat. Men så kom natten och då kräktes hon igen, och så varje natt efter det också. Feber hade hon i fredags men det gick över. Men hon har inte verkat må så bra, inte ätit någon vanlig mat bara lite ersättning och så kräktes hon på dagen igår också och fick feber igen. Varje natt har hon spytt ner hela sig själv och alla sina sängkläder minst en gång, och det är inga vanliga små bebisspyor så jag undrar vad det är med henne. En vanlig maginfluensa brukar väl inte hålla på såhär länge? Det är ingen förbättring än sålänge, snarare åt det sämre eftersom febern kom tillbaka igår också.

Tvättmaskinen går på högvarv här hemma och jag väntar på att bli uppringd av vårdcentralen så att jag kan rådfråga dom lite.


Stora framsteg för Selma!

Idag 9 månader och 20 dagar gammal tog Selma sina 4 första stapplande steg!

Undrar om hon kommer att göra som Hugo gjorde och lägga det på hyllan i några månader för att sedan lära sig ordentligt vid 1 år ungefär eller om hon kommer att lära sig att gå på riktigt väldigt snart.


Torsdag 20/1

Idag har Hugo varit på dagis. Han hade ingen feber igår och var lika pigg som vanligt. Det gick jättebra på dagis idag, han sprang in så glad direkt vi kom dit, men först fick jag en stor kram och puss. När jag kom och hämta honom blev han precis väckt från middagsvilan och sken upp som en sol direkt han fick syn på mig. Lite tråkigt att det bara blev en dag för honom där den här veckan.

Under tiden som Hugo var på dagis så kollade jag på ett avsnitt Halv åtta hos mig och ett avsnitt Restaurang i vårt vardagsrum. Sedan hade jag ringt och fått en tid hos tandläkaren kl 11.30 för att det har ilat så mycket i min tand som jag lagade för 2 månader sen att jag varken kunde äta eller dricka. Det började igår och hade bara blivit värre.

Så efter att Robert kommit hem (han hade ledigt kl 10-13) så gick jag iväg dit. Det konstaterades att ilningarna kunde bero på att tandens rot kunde ha skadats när de lagat hålet. Det kan tydligen bli så eftersom att tanden utsätts för mycket hög värme.

Hur som helst så slutade det med att de fick ge mig bedövning och sedan ta bort plastfyllningen. Dom lyckades göra illa mig på tungan och läppen sprack för att den blev så torr under tiden. Sedan gjorde dom en provisorisk fyllning som jag ska ha i 3 månader, under den tiden ska man se om jag får ont eller ilningar igen, för är det så, så är det troligt att det är tandroten som är problemet.

21 april ska jag dit igen och ta bort den här fyllningen och lägga i en ny. Det är tydligen ganska ovanligt att det blir såhär så det känns ju typiskt att det skulle drabba just mig som aldrig haft några som helst problem med mina tänder.

När jag kom hem från tandläkaren så var det bråttom till bvc där vi hade tid för att väga och mäta Selma. 9,5 kg och 75,5 cm lång blev siffrorna idag. Hon följer sina kurvor perfekt.

På eftermiddagen har vi städat och lagat mat och läst böcker med Hugo. Till middag blev det fläskkotletter med råstekt potatis, sås och stekta sockerärtor. Gott var det!

Nu ska vi kolla på tv och bara slappa!

Kursstart

På måndag börjar min distanskurs och det känns som att jag inte alls vet någonting än. Vi har inte fått reda på vilken kurslitteratur som behövs för det första momentet ens. Jag har kollat upp alla sidor och all info jag fått men ingenstans kan jag hitta det. Det enda jag kan se är all kurslitteratur som behövs, men inte vilken som behövs först. Så nu väntar jag på att klockan ska bli 10.00 så att jag kan ringa UKK.

Robert är i skolan nu och sedan ska han jobba mellan kl 10-18. Hugo verkar pigg idag så i morgon blir det nog dagis för hans del. Nu ska jag lägga Selma i vagnen ute på balkongen så får hon sova en stund.

Tisdag 18/1

Idag har vi haft sjukstuga här hemma. Hugo har ögoninflammation och har haft feber både under natten och under dagen idag. Han har ändå lyckats lekt lite mellan varven för att sedan ligga nerbäddad i soffan igen. Selma verkar också vara påväg att bli sjuk, hon kändes lite varm nu på kvällen och har varit lite gnällig. Det blev med andra ord inget dagis idag och det var lite tråkigt för Hugo eftersom de skulle åka buss till Trädgårdsföreningen.

Igår var Elin, Nova och lilla Julia här. Det tyckte både jag, Hugo och Selma var jättekul. Men man såg direkt när Hugo vaknade från sin middagsvila att han såg hängig ut och ögonen var helt ihopklibbade och lite variga, så jag hoppas att han inte smittat dom.

Jag har varit nere på stan och lämnat några hyrfilmer och passade även på att köpa lite godis då när jag ändå var där. Så nu ska vi lägga oss i soffan och kolla på Jericho och äta det. Men snart är det slut på en massa onyttigheter för jag ska köpa träningskort på Friskis och Svettis och börja ett lite sundare liv. Jag vill dock vänta lite lite med att köpa kortet så att det blir närmare flytten för när vi väl flyttat blir det mycket närmare för mig att åka och träna. Men nog om det.. Nu ska som sagt mysa ner oss i soffan!

Måndag 17/1

Måndag igen och första dagen ï skolan efter julen för Roberts del. Min kurs börjar nästa måndag. Är verkligen nervös över hur det ska gå.

Selma ligger ute och sover nu och jag och Hugo har byggt en koja som han har lekt i en stund.

Förra veckan var Linnea här från måndag till torsdag. Hugo busade med Linnea hela dagarna så hon fick inte många lugna sekunder. Vi hyrde några filmer som vi såg på kvällarna, Killers, Kommisarie Späck & The experiment. Vi spelade lite Jeopardy också. Vi åkte och visade vart vi ska flytta och så var det tänkt att vi skulle åka till Fenomenmagasinet som ligger i gamla Linköping men det var tydligen stängt på vardagar så det blev en tur till öppna förskolan istället så att Hugo fick leka lite.

Vi åt även lunch där dom har buffé inne i Filbytergallerian och det var verkligen jättedåligt, där kommer vi inte att äta igen. Jag tog en sallad så den var det inget fel på men Robert och Linnea åt pizza- och pastabuffé och det var torrt, stenhård pizzabotten och äcklig (burk)pastasås, med andra ord inte alls vad man vill ha.

I onsdags hade vi några stycken här under dagen som kollade på vår lägenhet. Alla var intresserade men det blev en barnfamilj som fick den (dom som kollade på den först).

I fredags var jag och Hugo iväg till Elin och Nova, första gången vi var där sedan dom flyttade och det var jättekul att ses. Dom ska komma hit någon gång under den här veckan också har vi bestämt.

I lördags kom Martin, Kristin, Jonathan och Arvid hit och vi åkte iväg till busfabriken efter att Robert slutat jobbet. Första gången vi var där också och Hugo och Jonathan tyckte att det var hur kul som helst. Det blev lite glass också för barnen och sedan åkte vi hem och åt tacos.

Igår åkte hela familjen iväg till Ikea. Det blev ingen shopping förutom en spindel som man kan sätta på handen till Hugo och en liten orm till Selma, men vi hittade en hel del som vi vill ha. Det känns onödigt att köpa något innan vi flyttat då vi inte alls vet hur vi kommer ha det eller vad som passar och får plats så det får vänta.

Det har varit kul att ha haft fullt upp hela veckan!


Rensning

Igår rensade vi ut allt vi inte ska ha kvar från vinden och la in i Roberts bil från jobbet och så åkte han och slängde det på återvinningscentralen i morse när dom öppnade. I torsdags rensade jag ur min garderob och slängde respektive la i en påse som vi ska ge till myrorna. Vi rensade också ur i stort sett hela den övriga lägenheten från sånt vi inte ska ha kvar. Så det tar sig här hemma. Det känns inte som att det kommer ta så lång tid att packa faktiskt.

Robert jobbar nu och jag har precis griljerat en julskinka. Barnen leker och snart börjar det bli dags att fixa lunch åt oss.

Bilder från Hugos luciafirande









Julen i bilder
























Glömde att ta bilder både när vi var hos min pappa och mamma, så därifrån finns det tyvärr inga bilder.


Onsdag 5/1

Idag har vi ringt endel telefonsamtal till bl a kommunen för att prata lite angående dagis och så. Tyvärr var hon vi skulle prata med inte där idag heller, det känns som de alltid är borta på något möte eller liknande, det går aldrig att få tag i dom. Jag ska ringa på måndag igen.

Sedan har vi ringt dom som bor i lägenheten vi ska flytta till nu och bestämt vad vi ska betala för lite småsaker de gjort i lägenheten som vi vill ha kvar. Nya knoppar på köksluckorna, hyllor i tvättstugan och ett golv på balkongen. 200 kr ska vi betala för det och då kanske dom skulle lämna kvar diskmaskinen också. Det har vi tänkt köpa en ny ändå men man kan ju alltid testa hur bra den som står där nu funkar i så fall innan vi gör det. Vi hade kunnat fått köpa den också och betalat 1000 kr för allt men den såg så gammal och risig ut så det tyckte vi inte att det var värt.

Vi har också ring och bestämt dag med Roberts föräldrar och bröder när det stora flyttlasset går, den 27 februari blir det. Det tror jag blir jättebra för då har vi lite tid på oss att packa och sedan god tid på oss att städa och fixa i den här lägenheten innan vi lämnar ifrån oss den.

Efter att Hugo sovit middag gick han och jag iväg till öppna förskolan med pulkan. Där hade vi det trevligt som vanligt. Robert och Selma var hemma och förberedde maten och Selma sov. När vi kom hem så gjorde vi hemgjorda chicken nuggets, klyftpotatis, basilikasås och sallad. Jättegott var det och Hugo mumsade i sig hur många nuggets som helst. Det måste nog vara hans absoluta favorit.

Nu sover både Hugo och Selma och vi ska snart lägga oss i soffan och kolla på Jericho.


Julen 2010

Nu är vi hemma igen efter vår Eskilstunavistelse med bl a en massa julfirande. Nu ska vi tillbaka till vardagen igen men det känns faktiskt ganska skönt. Vi har haft det jättebra hela tiden men som man brukar säga; borta bra men hemma bäst.

Vi har fått en massa fina presenter allihopa. Leksaker är verkligen ingen bristvara här hemma nu kan jag säga. Och inte kläder till barnen heller för den delen. Det kommer att komma till stor användning!

De få bilder vi har från i julas kommer jag att lägga upp här så fort jag får lite ork till det. Just nu tänkte jag bara göra en liten kort uppdatering för att visa att vi lever och för att säga att vi haft en jättebra jul.

En annan rolig sak som hände precis när jag och barnen åkte till Eskilstuna var att vi skrev kontrakt på en ny lägenhet som vi får redan 1 februari, inte långt kvar innan flytt med andra ord. Vi kommer dock ha kvar den lägenhet vi bor i nu fram till 1 april så vi kommer ändå ha god tid på oss att flytta. Lägenheten ligger i Valla/T1 och är en 4:a på 93 kvm med egen tvättstuga. Jag tror det kommer bli perfekt för oss.

Det ska bli jättekul att flytta men jag skulle ljuga om jag sa att jag inte alls är nervös eller tycker att det ska bli lite läskigt. Det känns som att det kommer att bli en så stor förändring och det känns lite läskigt att lämna det enda område i Linköping som vi egentligen vet något om och som varit vårt hem i 3½ år.

Men som sagt.. mer om allt när jag känner att jag har ork för det. Och förresten så har Selma numera 6 stycken små tänder och ställer sig upp och går längs med möbler hela tiden. Många framsteg nu.

RSS 2.0