Tiden räcker inte till..

Jag har så mycket att göra nu för tiden att jag knappt hinner med allt. Jag är otroligt stressad och är tvungen att bortprioritera saker som jag egentligen vill och borde göra. Det känns som att allt är ett enda kaos just nu. 2011 var ett stundtals väldigt stressigt år med flytt, distanskurser kombinerat med mammaledighet och sedan att vänja mig vid heltidsstudierna igen, samtidigt som Robert haft extremt mycket med skolan under hösten. Det har gått väldigt bra och jag lyckades med allt jag ville, men samtidigt är jag inte redo för samma stress och kämpande igen.


Skolan är jätterolig och det är inte alls något problem, men att hinna med allt det där andra samtidigt är inte alltid det lättaste. Ibland (eller väldigt ofta) känns det bara som att jag inte räcker till.


Nu ska jag snart ta bussen till Norrköping för föreläsning och köp av begagnad bok (farmakologi och farmakologisk omvårdnad). Den 10 februari ska vår farmakologitenta senast vara inlämnad och då kan det vara bra att jag har boken. Vi ska skriva om en beredningsform (läkemedelsform), jag har fått inhalationspulver, och får då välja ett valfritt läkemedel inom den kategorin som används till barn och ungdomar. Jag har bestämt mig för att skriva om Bricanyl® Turbuhaler® som används vid astma.


Söndag 15/1

Nu har helgen redan svischat förbi. I onsdags var jag och provjobbade som sagt, det gick bra och jag fick jobbet. Ska jobba tisdag kl 14.30-20.30 och onsdag kl 07.00-14.00, det ska bli kul! Jag kommer att få gå bredvid några gånger men sedan är tanken att jag ska klara mig helt själv, vilket såklart känns lite läskigt ändå. Det är ju människor som ska tas om hand och då vill man ju gärna göra det bra.

I fredag var barnen lediga från dagis. Vi var iväg till sjukhuset på morgonen där jag tog två vaccin, tuberkulos och hepatit B. Barnen tyckte att det var roligt att få följa med mig dit och för en gångs skull få vara dom som inte fick någon spruta. Sedan var vi ute i en lekpark och lekte fram tills det var dags att gå hem och laga lunch. På eftermiddagen målade vi, lekte och hade det riktigt mysigt.

På kvällen kom Rickard hit och åt tacopaj och spelade Settlers, det var riktigt kul.

Igår så jobbade Robert. På kvällen kom Erik och Louise hit och spelade Settlers igen, ett strategispel. Mycket trevligt det med! Jag testade även på att göra små minipizzor som tilltugg, dom blev väldigt goda. När jag var hos Malin förra helgen hade hon gjort något liknande och dom var verkligen jättegoda så jag blev så sugen på att testa på att göra det själv. Jag hade dock inget recept att gå på men jag improviserade lite och som sagt, det blev jättegott.

Idag har vi varit i skogen med Reine, Eina och Frans och lekt vid en koja som vi byggde för någon vecka sedan. Barnen hade jättekul och sa att dom letade efter dinosaurieben, hehe. Efteråt gick vi hem till oss och åt lite mellis. Frans stannade kvar och lekte en stund extra när Reine och Eina gick hem och lagade mat. Då är det en stor fördel att man bor så nära varandra som vi gör.

Nu är Robert och Reine iväg och veckohandlar på Ica maxi och jag ska kolla på lite tv hade jag tänkt! 

I morgon ska jag och barnen träffa Louise, Liam och Elliot.


Måndag 9/1 2012

Vad konstigt det känns att det är 2012, jag har inte riktigt vant mig att skriva det än.

Vi har haft en jättebra jul! Robert och barnen åkte som sagt till Eskilstuna tidigare än mig då jag hade tenta och skola fram till och med den 20:e december. Omvårdnadstentan gick bra och jag fick reda på att jag klarat den under förra veckan, vilket känns jätteskönt!

Under tiden som jag var hemma här själv så hann jag plugga en del, träffa Elin och Nova, och träffa Emelie och åt tacos och hade det trevligt.

Efter skolan på tisdagen den 20:e kom Linnea och hämtade mig och så åkte vi till Eskilstuna. Jag hade saknat barnen och Robert så otroligt mycket under de dagar jag var utan dom. Det är verkligen inte alls kul att behöva vara alldeles ensam här hemma utan dom.

Vi har haft det jättemysigt och skönt, till största del, jag var ju tvungen att plugga endel och det hade jag mer än gärna valt bort..

Den 29:e åkte jag hem själv igen, för att få tid att plugga lite innan resterande familjemedlemmar kom hem på eftermiddagen den 30:e. Vi fick lov att pussla lite med den lilla tid som gav utrymme för studier.

På nyårsafton firade vi med våra grannar ovanpå som även dom har två barn i nästan samma åldrar. Det skiljer nästan 1 år mellan Hugo och Frans, men mellan Selma och Eina skiljer det bara en månad. Dom leker hur som helst väldigt bra ihop så det var kul både för dom och för oss. Vi åt jättegod mat, drack lite gott vin och bara umgicks helt enkelt. Papporna och dom stora barnen var ute och smällde av några fyverkerier strax efter kl 21, medan jag och Katrin nattade Selma och Eina. Väldigt trevligt hade vi det!

På nyårsdagen drog jag iväg till skolan för en ordentlig pluggdag, från kl 12 till strax efter 20.00 på kvällen. Det var inte mycket folk där kan jag säga, och det var kanske inte så konstigt med tanke på vilken dag det var, jag var dock inte ensam. Måste man så måste man.

Den 3:e januari var det dags för medicin-tentan, fysiologi och anatomi. Jag har inte fått svar på hur den gått än, men det kan ha gått hur som helst. Jag blir superglad om jag klarar den för jag är rädd att jag inte gick in tillräckligt djupt på alla områden. Jag får se om ca: en vecka helt enkelt då resultatet borde ha kommit.

Dagarna efter tentan har varit riktigt sköna. Min enda riktiga ledighet sedan jag började skolan i augusti! Vi har varit i badhuset, varit ute i skogen och byggt koja, kollat på film/serier på kvällarna och ja, helt enkelt bara tagit det lugnt utan att konstant tänka på skolan. Det har varit såå skönt!

I fredags när vi varit i skogen och lekt hände en liten olycka här i trappuppgången. Hugo slog i sina framtänder i stentrappan. Han blödde en hel del och tänderna sitter nu lite löst. Robert gick upp med honom till Frans pappa som är tandläkare så att han fick kolla på det direkt. Sedan har vi varit hos en annan tandläkare också för att det ska finnas registrerat ifall problem uppstår med de permanenta tänderna när dom växer ut. Nu får han inte använda de fyra tänderna i överkäken som han slog i för att undvika att de blir mer lösa. De finns möjlighet att de växer fast igen och att han slipper tappa dom. Det viktigaste just nu är att vi håller dom rena med både tandborstning och klorhexidin för att undvika att det uppstår en infektion, för då kan man bli tvungen att dra ut dom, även om de växer fast.

I lördags var jag till Malin på ost- och vinkväll i hennes nya lägenhet. Vi var nio stycken tjejer i hennes lilla (och otroligt fina) etta, åt och drack en massa gott. Spelade lite spel och hade det bara allmänt jättemysigt. Sedan fick vi för oss att gå ut på krogen en stund, så det gjorde vi.

Jag ringde försäkringsbolaget idag och vi har även fått en tid till tandläkaren i februari för att följa upp det hela.

Idag var första dagen på dagis efter julledigheten. Båda två storgrät och ville inte alls att jag skulle gå. Det tog lång tid för mig att komma iväg därifrån för att Hugo vägrade att ta av sig och båda två verkligen klammrade sig fast på mig. Detta resulterade i att jag kom försent till mitt gruppmöte där vi skulle planera inför morgondagens seminarium. Tillslut kom jag dit ändå och vi gjorde klart vår poster och bestämde vem som skulle säga vad i morgon. Jag ska hämta barnen tidigt från dagis idag så de slipper få en så lång första dag.

På onsdag ska jag provjobba på stället där jag sökt jobb. Jag kommer få jobbet om jag själv inte ångrar mig efter det eller möjligtvis om jag skulle framstå som en komplett idiot, men det förutsätter jag att jag inte gör. I torsdags var jag i alla fall där och hämtade ut en massa papper och arbetskläder så det verkar ju minst sagt lovande i alla fall. Jag kommer dock inte våga säga att jag fått jobbet förrän på onsdag när jag varit där och haft uppföljningssamtal. Jag ska jobba kl 07.30-16.00, det ska bli jättekul men jag är samtidigt sjukt nervös, såklart!

Nu ska jag äta lunch och förbereda mig inför seminariet..

RSS 2.0