Torsdag 20/5

Hugo och jag har precis badat och duschat, vi lekte med hinkar och en massa annat kul i vattnet. Robert och Selma ligger fortfarande och sover men vi ska snart gå in och väcka dom, åtminstone Robert. Hugo är inte på dagis idag eftersom det tydligen var studiedag, så vi får se vad vi hittar på istället.

Igår gick jag och Selma ut till Tornby. Precis när vi skulle gå dit så började det ösregna men jag tyckte att det såg ut som att det fanns möjligthet att det skulle skina upp igen så vi gick ändå. När vi kom till Skäggetorp slutade det och blev strålande sol istället. Det kändes nästan som att vara utomlands för att det var så kvavt och fuktigt i luften. Jag handlade lite småsaker och sedan blev det matpause på Ikea innan vi begav oss hemåt igen. Vi tog en annan väg hem än dit för att få lite omväxling.

Så igår gick jag åtminstone en mil och det var väldigt skönt eftersom jag är extremt otränad nu. Jag får ju inte börja träna än, tror det är 8 veckor efter förlossningen minst innan man får göra sit up's och sånt som tränar magen. Jag ska fråga hur det är på efterkontrollen som jag ska på i början av juni. Men promenader är ju verkligen en bra början i alla fall.

Bvc!

Idag var vi som sagt på bvc, nu väger lillskruttan 5350 gram och är 60 cm lång.




Om en stund ska jag promenera iväg till Tornby.


Onsdag 19/5

Robert är iväg och lämnar Hugo på dagis nu. Jag och Selma ska snart gå iväg till bvc för att väga och mäta henne, ska bli kul att se om hon växt något sedan sist.

När vi kommer hem ska jag klippa gräsmattan här ute för första gången i år eftersom gräset börjar bli lite långt nu. Hoppas att vädret fortsätter vara så fint som det är nu, tycker det ser ut att mulna på lite tyvärr.

Vi har två väldigt irriterande problem här hemma just nu, kranen i köket går inte att stänga av helt sedan igår vilket innebär att det rinner vatten hela tiden och har gjort hela natten. Dessutom finns det inget varmvatten där nu vilket gör diskning en aning komplicerad. Anledningen till att det inte finns nått varmvatten beror på att själva blandaren gått sönder så att man inte kan stänga av vattnet helt och heller inte får på varmvattnet. Tur att vi har diskmaskin i alla fall. Jag hoppas verkligen graflunds kommer idag och fixar det här för jag kommer bli tokig av det ständigt rinnande vattnet.

Nu ska jag äta lite frukost och sedan bär det som sagt av till bvc. 

Tisdag 18/5

Hugo är på dagis och Robert i skolan. Selma ligger fortfarande och sover och jag har precis gjort mig i ordning.

Kl 11 ska vi vara på stan och fika med några andra mammor och bebisar. Det ska bli kul att se allas bebisar nu, sist vi var och fikade var det bara två av dom som fått sina, nu har alla det.

I går kväll/natt somnade Selma lite tidigare än vanligt, redan kl 01.20, inte illa för att vara henne. När Hugo hade gått och lagt sig var Robert tvungen att plugga i några timmar så jag kollade på Top model och sedan gick jag och Selma ut på en promenad. Hon har ju så ont i magen på kvällarna så jag tänkte att hon kanske skulle somna i vagnen om vi gick ut, och det gjorde hon. Lite tråkigt att gå runt här i Ryd dock när det var mörkt men väldigt skönt att komma ut och gå lite.

Det är så roligt att se Hugo och Selma tillsammans, Hugo är så otroligt snäll mot henne och vill verkligen att hon ska vara med hela tiden. Igår när han vaknade efter sin middagslur så la vi ner Selma i hans säng när han satt där och då blev han helt överlycklig. Först pekade han på alla hennes kroppsdelar så att vi skulle säga vad det var, sedan la han sin älskade ko brevid henne och la sig ner på andra sidan och drog på sig och Selma filten. Han är så söt! När han ska gå ut går han och hämtar hennes overall och vill att hon ska följa med och när han ska sätta sig i vagnen pekar han på hennes sida och säger "mamma" med en viss ton som betyder "Selma", och vill att hon ska ligga där i. Hoppas att det kommer fortsätta såhär bra mellan dom.






Hugo har slickat av kärleksmumssmeten från visparna!


Söndag 16/5

Idag har det varit en lång dag känns det som. I morse gick jag upp med Hugo strax innan kl 7, Robert och Selma sov vidare. Inte konstigt med tanke på att hon somnade vid kl 2 i natt. Jag städade i ordning här hemma medan Hugo kollade på barnprogram och lekte.

När Robert hade gått upp och Selma fått mat så gick hon och jag ut på en promenad. Det var skönt att få komma ut och gå lite även om det inte var något superväder precis.

Jag tog äntligen mitt första bad sedan förlossningen idag, som jag har längtat! Man får ju inte bada på ett tag efter förlossningen så inte förrän nu kunde jag göra det. Har inte badat sedan jag låg här hemma med värkar. 6 hela veckor utan bad är länge för mig som brukar bada flera gånger i veckan. Kom på mig själv att tänka på att jag inte ville att vattnet skulle vara för varmt för bebisen i magen, men det behövdes ju inte.

Hugo sover nu och Selma är nybadad. Nyss färdigställde jag glasyren på kärleksmumsen som jag bakat idag. Dom blev riktigt goda!

Nu ropar Selma på  mig..

Selmas fina leende

Första leendet kom när hon var ca 2-3 veckor. Nu vid 6 veckors ålder får man ett sådant här fint leende av henne ganska ofta.


Fredag 14/5, 5 år idag!

Idag har jag och min älskling varit tillsammans i 5 år, herregud vad tiden går fort! Samtidigt som det gått så otroligt fort så kan jag knappt minnas hur det var innan vi träffades, man var liksom inte samma människor då. Jag var bara 17 år och det har hunnit hända en hel del sedan dess.

Här hemma rullar sjukdommarna på. Igår var Roberts föräldrar samt systrar och mormor här hela dagen. Efter lunchen sov Hugo middag. Jag, Robert och Selma åkte iväg till Tornby och handlade lite saker som behövdes. När vi kom hem så möttes vi av doften av spya, Hugo hade vaknat efter sin middagslur och lekt med Anna och helt plötsligt hade han kräkts rätt ut, allt maginnehåll. Man hoppades ju att det bara skulle vara någon engångsgrej men vid middagen kräktes han igen. Stackare, att han aldrig får vara frisk numera.

Vi fick en jättefin "mina första år" -bok av Roberts mormor, med Tummen.

Idag har han inte kräkts något än, men å andra sidan har han knappt fått i sig något alls så det kanske inte finns något att kräka upp. Hoppas denna sjukdom försvinner snabbt och att vi andra klarar oss undan.

Det vi handlade ute i Tornby igår var ett par nya jeans till Robert, en docka, dockvagn och vattenkanna till Hugo, en ugnsform, potatisskalare, några glas, diskborstar, spritsset, mobil att ha ovanför skötbädden och eventuellt något mer som jag inte kommer på nu.

Hugo blev jätteglad för dockan och dockvagnen och har lekt med det hela tiden sedan igår.

Robert är iväg och jobbar nu och båda barnen sover. Under tiden har jag hunnit diska och fixat i ordning i köket, hängt en tvätt och ätit lunch. Skönt när de lyckas sova samtidigt ibland så man hinner få lite gjort.


Måndag 10/5

Nu är det väldigt tyst och lugnt här hemma, både Hugo och Selma ligger och sover. Hugo somnade nyss och Selma har sovit i snart två timmar. Under tiden har jag och Hugo fixat lunch, lekt, satt igång en tvätt, dammsugit och ätit lunch.

Det började bli bättre med Selma igår men under natten har det blivit sämre igen, nu är hon jätterosslig i halsen och hostar massor av slem. Det verkar som att det gör ont eller att hon tycker det är obehagligt när hon hostar för då börjar hon gråta. Tycker så synd om vår fina lilla flicka.

Snart kommer Robert hem på lunch och nu hör jag att Selma låter så nu är det bäst jag går in till henne!


Selmas tur..

Selma är också sjuk nu.. Idag har hon ingen feber men det hade hon i onsdags, torsdags och lite igår. Nu får det vara nog! Det är otroligt jobbigt att någon är sjuk hela tiden och det är svårt nog i vanliga fall att hinna laga mat och städa och allt sånt, nu är det stundtals totalt kaos här hemma.

Idag har hon som sagt ingen feber men hon är täppt i näsan så hon knappt kan äta och är jätteslö. Vi måste väcka henne för att hon ska få i sig någon mat för hon vaknar inte själv och är hungrig.

Det tar visst aldrig slut..

Igår kväll när Hugo gått och lagt sig så dröjde det inte länge förrän han vaknade igen och grät, sedan hände det igen strax därpå. Vi tog upp honom och tog tempen vilket visade 39,5 graders feber. Hela natten har han vaknat och gråtit trots att han fått panodil.

Robert har alldeles nyss varit på vårdcentralen med honom eftersom vi misstänkte att öroninflammationen kommit tillbaka eller kanske inte försvann helt sedan sist. Och mycket riktigt, öroninflammation på båda öronen nu med. Jag som hade hoppats på att vi kunde få vara friska i åtminstone några veckor nu.

Nu blir det ännu en pencillinkur och vi hoppa att han snart är frisk igen. Nu får det räcka med sjukdommar!

Selma 1 månad!

Idag blev Selma 1 månad gammal! Redan? Man undrar verkligen vart tiden tar vägen.

Jag är fortfarande sjuk men idag känner jag mig mycket bättre än igår. Tror inte jag haft någon feber varken under natten eller under dagen idag. Nu är det mest hostan och halsontet som är kvar.

Idag har Hugo varit på dagis och under tiden så hann jag städa en hel del här hemma. Det har inte varit det mest välstädade hemmet nu under de dagar som jag varit sjuk så det behövdes verkligen.

Just i detta nu badar Hugo med Robert och Selma ligger och sover i sin säng. Idag har hon sovit riktigt mycket under dagen. Vanligtvis sover hon nästan aldrig om man lägger ifrån sig henne, vilket resulterar i att man inte får så mycket gjort som man hade önskat. Men lika söt är hon för det..

Nu måste jag börja med maten!





Hej och hå!

Man har verkligen fullt upp såhär i början som nyblivna tvåbarnsföräldrar. Kan tänka mig att det blir extra mycket med tanke på att det är så pass tätt mellan Hugo och Selma. Det är ju inte precis så att Hugo sköter sig själv. Å andra sidan kan jag tänka mig att det blir lättare när dom blir lite äldre eftersom de då kan göra samma typ av saker och dessutom leka med varandra.

Hugo fick sin sista dos pencillin idag så nu hoppas vi att han är helt frisk och slipper ha ont i öronen. Jag däremot har gått och blivit sjuk nu. Hade feber både igår, inatt och idag. Tog febernedsättande igår så då mådde jag ganska hyffsat, men så inatt vaknade jag och var stekhet och frös som om det vore 20 minus i sovrummet. Har en jobbig hosta också.

Selma har varit ganska skrikig på kvällarna ett tag nu, förmodligen på grund av magont. Från kl 21.00 till 00.00 brukar hon skrika till och från mest hela tiden. Igår däremot bajsade hon rejält och sedan var hon lugn och snäll hela kvällen och somnade för natten vid kl 22.30. Sedan sov hon fram till kl 04.00 då hon åt och så sov hon vidare till kl 08.00.

Att hon sover så bra på nätterna är inget ovanligt, det gör hon jämt. Hon vaknar aldrig mer än en gång och äter. Hugo har sovit i princip hela nätterna från att Selma föddes. Bra bra..

Hugo tog sig en 3 timmar och 10 minuter lång middagslur idag och Selma sov nästan hela den tiden också.

Nu ska Robert och Hugo gå ut och leka medan jag och Selma stannar hemma och lagar mat.


RSS 2.0