21 år idag!

Idag blir jag hela 21 år gammal. Grattis till mig!


Onsdag 29/7

Nu var det snart en vecka sedan jag uppdaterade här, dåligt jag vet men ibland finns det varken tid eller lust. Men nu så! Det blir till och med bilder, äntligen.

I måndags kom farfar och farmor hit, det var jättekul att få träffa dom! Dom kom vid lunch och åkte hem vid halv nio på kvällen. Vi var nere på stan en stund, handlade, åt god mat och efter det jordgubbar. Hugo fick också en fin t-shirt av dom som vi hittade på Lilla huset.

Idag testade jag att göra äggröra till Hugo till lunch, det var inte speciellt uppskattat, han åt några tuggor och sedan ville han inte alls ha mer. Han gillar inte riktigt när man testar på något nytt, men det måste man ju ändå. Efter "äggrörefloppen" så blev det lite leverpastejsmörgås som är betydligt mycket mer populärt. Han har blivit så duktig på att plocka upp små bitar och stoppa i munnen själv, mycket bättre än vad han var förut.

Jag är så fruktansvärt trött nu, har varit det i flera dagar nu så det blir att gå och lägga sig alldeles strax.

Här kommer lite bilder på sötnosen själv från den senaste tiden!


 




















 


Torsdag 23/7

Idag så har vi inte gjort något speciellt, vi har bara varit hemma och tagit det lungt, åtminstone jag, Hugo har det varit full fart på.

Han inledde dagen med att välta ner lampan i hallen för andra gången nu så att den gick sönder i tusen bitar. Det var glas överallt. Det var bara för mig att sätta ner honom i spjälsängen och sedan plocka upp glasbitar, sopa och sedan dammsuga överallt där det hade kunnat tänkas hamnat. Hugo tyckte att det var måttligt kul att vara i sin säng men eftersom hallen gränsar till nästan alla rum ville jag vara säker på att allt glas var borta innan jag släppte ner honom på golvet igen.

Jag har också fått endel mat lagad till Hugo som jag har frusit in. Det blev kyckling, morötter och en rätt med kyckling, morötter, palsternacka, zucchini, paprika, grädde och couscous. Hoppas han gillar det!

Har pratat med farfar och farmor idag också och det är nu bestämt att dom kommer ner hit på måndag. Det ska bli kul, då får vi hitta på något på dagen och sedan bjuda dom på lite mat senare. Skulle vara trevligt om det var lite fint väder så att vi kunde sitta ute och kanske grilla då.

När jag var ute och klippte gräset igår så såg jag att det hade kommit massor av tomater på vår ena planta, dom är fortfarande gröna, men ändå! Kul att det blir några i alla fall. Dom står ju så soligt och bra mot husväggen så det dröjer nog inte så länge innan dom blir röda och fina.

Nu har jag fixat lunch till Robert i morgon, det blev inte över något från maten men jag hade sparat ris och gräddsås från min lunch så nu ungsstekte jag bara ett par kycklingklubbor och stekte wokgrönsaker till, det var så jag åt det. Jättegott!

Nu ska vi lägga oss och läsa en stund eller kolla på Yesman med Jim Carrey, får se vilket av det som det blir.

Inga bilder idag heller för nu är det slut på batteriet i kameran, men imorgon SKA jag se till att det blir några!

Trevlig kväll!

Onsdag 22/7

Nu är vi hemma igen, vi kom hem igår eftermiddag. Skönt att komma hem men det var roligt att komma bort några dagar också. Men man trivs ju alltid bäst hemma, i alla fall jag.

Igår testade vi en ny gröt till Hugo, Nestlé 8-månaders fruktgröt, någon med lite fullkorn i, den verkade gillas av den lille herrn.

När vi varit hos min mamma nu har Hugo faktiskt sovit riktigt bra om nätterna förutom sista natten då han vaknade till några gånger. Inatt sov han inte bra alls, han vaknade säkert 10 gånger och grät så att man fick ge honom vatten och nappen. Hoppas verkligen att han sover bättre inatt för det är inte kul att vakna så många gånger. Hugo däremot verkar inte påverkas alls, han är lika glad och pigg ändå.

Nu lagar jag lite lunch till mig och när jag ätit den ska vi gå ut så att jag får klippa gräset och ställa in grillen, det har Robert nämligen "glömt bort" eller något sånt under de dagar vi var borta.

Det har blivit lite dåligt med bilder här på sistone men ikväll ska jag försöka komma ihåg att lägga in några.

Måndag 20/7

Morgonen började kl 04.00 idag, trodde jag nästan i alla fall. Då vaknade Hugo och låg vaken en bra stund, men jag trodde såklart att han skulle somna om men efter nästan en timme var han fortfarande. Då började jag misstänka att han kanske hade bajsat, och visst hade han det. Han som inte gjort det på nätterna sedan han var bara ett par månader, det berodde säkert på katrinplommonpurén han fick till gröten igår kväll. Det var bara att gå upp och byta på honom och sedan gick vi och la oss igen och han somnade om efter en liten stund.

Sedan chockade han oss med att sova ända fram till 08.30, rekordtid efter många månader tidiga uppvaknanden. Såklart vaknade jag vid 8 och var pigg nu när jag hade chansen att få lite sovmorgon.

Idag har vi varit inne i stan och handlat lite och när vi kom hem somnade Hugo i vagnen, så nu ligger han ute och sover.

Ikväll ska jag kanske träffa Cissi när hon har slutat jobbet och imorgon eftermiddag blir det hemgång.


Suck

Hugo är helt omöjlig! Han vägrar både att äta och att sova. Nu har jag försökt få honom att somna i 40 minuter men han bara gallskriker så mamma gick ut med han i vagnen nu. Han somnade först på en gång som jag la ner honom i sängen men så efter 5 minuter vaknade han och totalvägrade att somna om, jag fattar inte varför. Så frustrerande att han ska hålla på såhär.

Lördag 18/7

Nu sitter Hugo ute med mamma och Johan men han ska strax gå och lägga sig för att sova en stund. Han sov hela natten i sängen utan minsta lilla knyst fram till klockan 6 då han vaknade och inte riktigt ville somna om, men tillslut så gick han med på 30 minuter till, så någon sovmorgon blev det i alla fall inte.

Idag vet jag inte riktigt vad vi ska göra, vi ska åka och handla och gå ner till sjön om vädret fortsätter vara såhär fint. Sedan tänkte jag ringa Cissi och farfar och farmor och kolla när dom har tid att träffas.

Trött

Nu ska jag gå och lägga mig, Hugo sover redan så sött sedan flera timmar tillbaka. Jag känner mig helt slut nu. Hoppas han ger mig en liten sovmorgon i morgon, åtminstone en kavrt eller så.

Bilresan hit gick bra förutom den sista halvtimmen då han var väldigt trött på att sitta still. Han har inte sovit mycket idag så nu ikväll var han så trött att han bara grät när det var dags för gröten sedan somnade han direkt som jag la ner honom i sin säng.

Saknar redan Robert.

Fredag 17/7

Nu är nästan allt färdigpackat och om några timmar kommer mamma och Johan och hämtar upp oss, hoppas verkligen att allt får plats i bilen för det är inte lite saker som ska med.

Hugo somnade nyss alldeles själv i sin egen säng, på dagtid! Det har han gjort nu både i går och idag. Jag har bara lagt honom i sin säng och sedan gått ut därifrån och så har han somnat nästan direkt, han som alltid har haft problem att somna där på dagarna, då brukar bara vagnen duga. Hoppas det fortsätter så här bra.

Nu hade jag tänkt ta mig en dusch och äta frukost.


Onsdag 15/7

Idag har det verkligen varit växlande väder. I morse och ända fram till för någon timme sedan har det varit jättefint väder och nästan 25 grader, nu ösregnar det.

Hugo och jag har inte gjort något speciellt idag. Vi skulle ha träffat Elin och Nova men det blev inte så. Vi har varit till affären och sedan till biblioteket för att lämna tillbaka några böcker. Biblioteket hade dock stängt så vi får gå dit i morgon istället. När Hugo sov förut passade jag på att läsa, det är så spännande nu så jag är helt fast.

I morgon eller på fredag, förmodligen på fredag, åker jag och Hugo till landet hos mamma i Eskilstuna. Vi ska vara där några dagar och ha lite semester. Robert kan inte följa med eftersom han jobbar men han får det nog bra här hemma också, han får ju hur långa sovmornar han vill nu i helgen och det är ju inte helt fel precis. Det ska bli skönt att vara där ute några dagar och bara ta det lungt.


Nu ska jag göra lite mat till Hugo så att det finns klart när han vaknar och är hungrig.


Duktiga Hugo!

Igår tog Hugo sina första steg! Han gjorde det flera gånger, några steg åt gången. Jag blev så chockad och trodde inte på Robert förrän jag fick se det själv, han är ju bara 9 månader. Vi får väl se om det var en engångsföreteelse eller om han faktiskt är påväg att gå på riktigt. Idag har han ännu inte gjort det. Min duktiga lilla kille.

I helgen har det varit fullt upp, hela Roberts familj har varit här. Även mamma och Johan var här en snabbis innan dom fortsatte bilresan mot skåne. I går kom Roberts mamma, pappa, båda systrar och hans ena bror med familj hit. Hans föräldrar och systrar var bara här en stund medan Martin, Kristin och Jonathan sov över här inatt.

Vi grillade goda fetaostfyllda hamburgare och åt med klyftpotatis och fetaostkräm och hade det jättetrevligt. Hugo och Jonathan hade det roligt tillsammans dom också, så kul nu när dom börjar kunna leka med varandra. Jonathan är ett halvår äldre men Hugo är tuff så han har inga problem att vara med på lite hårdare tag. Hugo körde dessutom Jonathan i sin gåvagn, dom var hur söta som helst. Jordgubbar smaskade dom också i sig båda två, Jonathan åt hur många som helst och Hugo fick små bitar han också, det gillade han verkligen.

Idag har vi spelat lite spel och så kom mamma och Johan förbi och drack lite kaffe. Nu har Roberts andra bror med sambo nyligen åkt hem, dom kom också förbi en sväng efter att ha kollat på en icabutik i Norrköping som han eventuellt ska köpa.

Nu är Robert och Hugo på Hemköp och köper cykelslang så att han kan laga punkteringen på hans cykel. Då slipper han gå till jobbet i morgon.


Kusinerna

Torsdag 9/7

Nu väntar jag och Hugo på att Robert ska sluta jobbet och komma hem. För en liten stund sedan fick Hugo lite mat, han fick proväta mina fiskbullar som jag gjort idag, tillsammans med morot och potatis. Dom blev väl inte superbra, det ser ju inte ut som köpta precis. Det var inte lätt att få dom jämna, runda och fina men så försökte jag inte så mycket heller eftersom dom ändå ska mosas när han äter. Det verkade i alla fall som att han tyckte att dom smakade bra och det är ju huvudsaken.

Han kryper runt här för fullt och går längs möbler och river ut alla böcker ur bokhyllan. Idag släppte han taget ordentligt för fösta gången också så att han stod helt själv i flera sekunder. Han gjorde det en gång och sedan tog han tag i soffbordet, sedan släppte han igen och så skrattade han åt mig och ramlade handlöst ner på golvet. Så kan det gå när man är liten.

Nu hittade han en kattpingla som tydligen var jätterolig, han vevar som bara den med hela armen.

Igår när vi var på öppna förskolan så passade jag på att fråga bvc-sköterskan om hon hade något tips på vad vi kunde göra mot Hugos hårda mage. Messmör i gröten morgon och kväll ska tydligen ha lösande effekt så nu är det inköpt och så får vi se om det ger något resultat. Hon tyckte att det var ett bättre alternativ istället för lactulos som de flesta ger.

Nu ska jag börja med maten, tacopaj.

Tisdag 7/7

Nu håller jag på och lagar mat, korvstroganoff med ris. Robert och Hugo är ute på promenad och ska gå och gunga vid en bebisgunga som finns här en bit bort i området.

Idag har vi varit på öppna förskolan igen. Idag var det en massa barn där, fast mest äldre. Idag var det 0-5 år och då blir det lite mer livat än när det är 0-1 år som det var igår, men Hugo trivs lika bra ändå. Han kröp runt för fullt och ville känna på allt som de större barnen höll på med, lego och bilar. Han gillar när det är lite större yta att röra sig på med massor av leksaker, då finns det alltid en massa att göra och det kan behövas så aktiv som han är. Han kan inte sitta still en enda sekund, inte ens när det är sångstund där vill han sitta still, mycket spring (kryp) i benen. Jag blir alltid lite förvånad att de flesta i hans ålder är så lugna eftersom det är full fart på Hugo hela tiden, på gott och ont.

Nej nu är det dags att gå ut i köket och fortsätta..


Öppna förskolan

Nu kom jag och Hugo precis hem från öppna förskolan. Där var det jättetrevligt och Hugo lekte för fullt. Största delen av tiden så gick han fram och tillbaka i rummet med en gåvagn, det är väldans kul. Sedan lekte han lite med lilla Albin, Oskar och Maria, fler bebisar än så var det inte idag. Mellanmål tillsammans med dom andra barnen blev det också.

På vägen hem var han dödstrött och slummrade precis till när vi kom fram till porten, då vaknade han igen. När vi kom in la jag honom i sin säng och han somnade direkt, det har aldrig tidigare hänt så trött är nog det minsta man kan säga att han var.


Själv ska jag lägga mig och läsa en stund nu.


Söndag 5/7 Kolmården

Idag har vi spenderat dagen på Kolmården. I morse gick vi upp och fixade i ordning pastasallad som vi skulle ha med oss till lunch och packade i ordning allt. Strax efter 10 kom vi iväg. Resan dit gick jättebra, Hugo somnade nästan direkt och sov ända tills vi kom fram till parkeringen utanför djurparken.

Det var riktigt kul att vara där, det känns som man uppskattar djuren lite mer nu än vad man gjorde när man var barn, då var det framförallt all lek som lockade.Vi kollade in i ett skelettmuseum där dom hade ett isbjörnsskelett, det var inte litet precis. 

Vi gjorde också det jag tycker är det bästa utav allt, kollade på delfinshowen. Helt fantastiskt att dom är så duktiga, vilka djur! När jag var liten var det en dröm att bli delfinskötare eller allra helst ha en delfin i en pool hemma i rummet, men vilket barn vill inte det. Att vara delfinskötare tycker jag fortfarande verkar hur kul som helst. Vi filmade lite under delfinshowen också, bilder glömdes helt bort. Hugo tyckte att det var jättekul och klappade händerna när dom gjorde hopp och volter. Han är ett riktigt charmtroll också vilket han gärna visade upp för de som satt ovanför oss under större delen av showen.

Det Hugo gillade mest av allt var att kolla på sjöbjörnarna. Dom kunde man se under vattnet genom stora fönster. Han stod vid ett av fönsterna och bara slog med händerna och såg helt överlycklig ut, han sken som en sol. Dock svårt att avgöra om det var djuren eller att slå på fönstret som var det roligaste, men vi väljer att tro att det var det förstnämnda. Att kolla på vagnarna som åkte på linbanorna ovanför oss var också en favorit.

Vi hade i alla fall en jättetrevlig dag med perfekt "gå i djurparksväder".

På vägen hem gick det dock inte lika bra som på ditvägen, Hugo skrek i princip hela vägen. Han var nog både trött på att sitta och trött i allmänhet, han sov bara 30 minuter under hela vistelsen på Kolmården.

När vi kom hem så var han fortfarande grinig men efter en stund så lugnade han ner sig och gick runt med gåvagnen och var go och glad. Nu sover han och har gjort sedan kl 20.45, han somnade som en stock efter en dag med massor av händelser.

Vi ska se ett avsnitt Lost och sedan blir det att sova för oss också.


Hugo i bilen påväg dit

Davidshjort

Lunch i Bamses värld

Hugo som elefant

Kameler

Zebra

Elefanterna

Hugo tyckte inte att elefanterna var speciellt roliga...

men det tyckte mamma som tog flera kort.

Savannen

Schimpanserna

Gorilla

Vid sjöbjörnarna

Man blir trött av att titta på en massa djur

Sovande tiger

Slöa tigrar, precis som katterna här hemma

Påfågel

Robert med en sovande Hugo i vagnen

Far och son med en brunbjörn skymtandes i bakrunden (till vänster om Robert kan man ana något brunt som ligger på berget, det är björnen eller björn och björnungar som det visade sig vara)

Hugo tittar på den vackra utsikten på utsiktsplatsen

Vid utsiktsplatsen

Hugo och jag innan vi åkte hem

Nu har jag 3 tänder!

Här kommer bildbevis på två utav dom!




Vår goa lilla unge!

Torsdag 2/7 Hugo 9 månader!

Idag blev min lilla plutt 9 månader gammal, jag säger det åter igen, tiden går alldeles för fort.

Vad Hugo lärt sig den senaste månaden:

- Klappa händerna
- Säga "titta" och "mamma"
- Gå med gåvagnen
- Vinka
- Äta plockmat själv
- Ställa sig upp mycket bättre och oftare

Dock är det inte alltid han vinkar eller säger mamma till just mig, men han har börjat säga det när jag går ut ifrån rummet osv så förmodligen är det mig han menar då. Favoriterna just nu är att klappa händerna och att ställa sig upp mot saker och utforska vad som finns där, gärna riva ner det som finns där också.

Igår var vi iväg till Tornby efter att Robert slutat jobbet. Där köpte vi lite kläder och en bok till Hugo och så tog vi en glass. Kappahl är de som har överlägset finast kläder till honom nu tycker jag, Lindex som var min favorit förut har verkligen tråkat till sina kläder rejält nu, det är inte ofta jag hittar något jag gillar där numera. H&M är det väl sådär med också tycker jag, ibland har dom massor och ibland ingenting. På Kappahl var det dessutom rea så där passade vi på att köpa lite.

Idag har vi lagat lite mat till Hugo och så har han badat i sin pool också. Nu ska jag gå och hänga upp tvätten som blev klar precis.

Här kommer lite bilder på kläderna och så på lillprinsen själv!


Body & byxa från Kappahl


T-shirt & byxa från Kappahl


T-shirt & shorts från H&M


Pyjamaser från Kappahl


Titta vad duktig han är!


Överlycklig blev han när han hittade Olivia uppe på sängen


Skönt att bada i den här värmen


Han försökte dricka vatten från poolen med hjälp av spaden.

RSS 2.0