Tisdag 29/3

Idag har vi varit till bvc på ettårskontroll med Selma. Det gick inte så jättebra, vaccinet skippade vi eftersom hon är förkyld och haft feber senast i natt och vikten hade bara ökat 80 gram sedan sist, alltså för ca 2 månader sen. Hon sa att det förmodligen berodde på att hon är och varit sjuk nu sedan förra veckan och att de kan tappa snabbt i vikt då när de äter dåligt och sen att hon börjat gå. Vi ska tillbaka om två veckor och ge henne vaccin och så väger vi henne då också.

På vägen hem somnade Selma i vagnen och snarkade som bara den eftersom hon är förkyld och täppt i näsan, det lät så roligt och hon i kassan på apoteket skrattade när vi var in och handlade där, hon lät som en liten (eller stor) gris. Hugo tyckte också det lät roligt. Sedan gick vi in på Hemköp och köpte alun och karamellfärg och så åkte vi hem och gjorde play-doh lera. Hugo fick välja färg och hjälpa till att hälla i alla ingredienser. När han sovit klart ska han få leka med leran.

Nu ska jag mysa lite med Selma som verkar lite trött.

Fredag 25/3

Igår var Robert ledig från skolan så då fick vi endel gjort som vi behövt göra länge, åkte till soptippen och slängde lite saker och la ut mitt sminkbord med spegel och lampa på blocket bl a. Det lär vi nog inte få sålt tills nästa vecka då lägenheten där den står ska överlämnas, så då får vi slänga det istället eller sälja det superduperbilligt.

Sedan kom en av våra grannar Katrin ner med sina barn Frans (3,5 år) och Eina (snart 11 månader) och frågade om vi ville komma upp på en fika, så det gjorde vi. Det var mycket trevligt och barnen lekte och hade skoj. Vi bestämde att vi skulle ses idag också så att barnen fick leka lite.

Roberts pappa kom förbi också och stannade och åt middag. Hugo tyckte att det var jättekul att träffa farfar och hade pysslat en fin bild till sin farfar och farmor.

På kvällen åkte jag iväg och tränade ett medelpass på friskis eftersom jag inte hann i onsdags. Det gick jättebra!

Idag har vi städat och fixat här hemma och jag och Hugo har spelat lite spel. Efter att Hugo sov middag träffade vi Katrin och barnen. När vi skulle gå hem ville varken Hugo eller Frans det och så var dom så söta, Hugo sa att han ville komma och hälsa på honom igen och Frans sa att han ville följa med ner till oss och leka en stund som han hade gjort igår. Och så vinkade dom och sa hejdå typ 100 gånger.

Nu på kvällen har vi ätit god mat och läst en massa böcker med Hugo innan han gick och la sig. I morgon kommer min mamma, syster och Ludde. Det ska bli kul! 


Onsdag 23/3

Linnea har åkt hem nu, hon åkte i måndags kväll. Det var kul att hon var här i några dagar och nu dröjer det ju inte lång tid förrän vi får träffa henne igen. "Kommer sakna faster Nea" sa Hugo till henne precis innan hon skulle åka. Han är ju bara för söt!

Igår var hela familjen iväg till öppna förskolan i några timmar. Det tycker både Hugo och Selma jättemycket om. Sedan gick vi förbi Hemköp och handlade lite och sedan tog vi bussen hem igen. Det var så otroligt fint vårväder ute och både Hugo och Selma fick ha vårjacka på sig istället för overallerna.

Appropå vårkläder så måste vi verkligen köpa en ny vårjacka, överdragsbyxor och skor till Selma och vårskor till Hugo. Han verkar kunna ha den jacka han hade förra året fortfarande.

Jag vet inte om jag skrivit det tidigare men Selma har kunnat gå i ca en månads tid nu, och nu går hon verkligen jättebra och att krypa har hon i princip helt slutat med. Hon är så duktig vår lilla skrutta! Inatt sov hon dessutom en hel natt utan att vakna för att äta, skönt! Så om det fortsätter så kanske hon kan flytta över till sitt egna rum snart. Tänk snart blir hon 1 år, vad tiden går fort! Jag kan verkligen inte fatta att det var nästan exakt ett år sedan jag gick runt med den här enorma magen:

Vecka 39 (13 dagar innan Selma föddes)

Idag ska vi till öppna förskolan igen, vi brukar gå dit tisdag och onsdag. Ikväll ska jag iväg och träna kl 18.00.

Här kommer lite bilder också!

Syskonmys!


Rörigt med en massa packning i förra lägenheten

Pannkakslunch i nya lägenheten vid flytten

Bus och mys med farmor


Selma gungade för första gången!

På skogspromenad i Vallaskogen




Muffinsbak till Selmas födelsedag


Selma har tagit fram och satt sig i stekpannan alldeles själv, sötunge!


Selma sitter och leker på bordet och Hugo leker med sina dinosaurier som är favoriterna just nu.




Söndag 20/3

Linnea är här och har varit sedan i torsdags kväll, vilket är väldigt trevligt. Hugo blev dock sjuk igår och Selma hade också lite feber på kvällen så vi har inte kunnat göra så mycket. Hoppas inte det är hans öroninflammation som kommit tillbaka. Igår kväll kollade vi på filmen "The invention of lying", den var bra.

Jag har precis bakat kolasnittar till Selmas födelsedag och ikväll står träning på schemat igen. Gick på ett medelpass i torsdags också så den här veckan har det blivit riktigt bra med träning.

Selma ligger och sover nu och efter att Hugo sovit middag ska vi nog försöka ta oss ut en sväng så att Hugo får leka lite och vi får lite frisk luft.

Onsdag 16/3

Nu har det varit helt dött här på bloggen ett tag men det har varit fullt upp med annat. Vi flyttade för 2½ vecka sedan och det gick jättebra. Vi har kommit i ordning ganska så bra, det är lite småsaker som ska upp på vinden alternativt hittas en plats åt, plus gardiner till vårt sovrum som fattas. Men det som är kvar att göra får tyvärr väntas med till helgen eller efter.

Robert har tentaperiod nu och är i skolan och pluggar kl 8-17 och sedan kommer han hem och äter och hjälper till lite och sedan åker han tillbaka till skolan igen och sitter där till kl 23, varje dag, så det hinner inte bli så mycket gjort här hemma. Och med två barn hemma är det inte lätt för mig att hinna allt för mycket heller, förutom det som redan behövs göras. På fredag har han tenta så då blir det förhoppningsvis lite mer gjort efter det. Fast å andra sidan jobbar han ju då och så kommer Linnea hit i morgon kväll och stannar till på söndag så då kan jag tänka mig att vi prioriterar att göra lite roligare saker istället.

Barnen har hunnit vara lite sjuka också med Feber i flera dagar och Hugo hade dubbelsidig öroninflammation, igen! och avslutade sin pencillinkur idag.

Igår och idag har vi varit på öppna förskolan i några timmar. Vi har åkt till Ryd eftersom det är så himla bra där, mycket bättre än den som ligger här faktiskt, och med betydligt mycket bättre öppettider. Vi lånade också en Fisher price pop up buss som spelar musik som både Hugo och Selma tyckte var så rolig och lekte med där. Dom har ett skåp med en massa leksaker som man får låna i två veckor. Vi har bara utnyttjat det en gång tidigare, när vi lånade lära gå-vagnen..

Jag har börjat träna också, på Friskis. Jympakort har jag köpt och jag är supernöjd, det är precis vad jag behöver. Man får sån energi av musiken och av alla andra som också tränar. Jag tränade i söndags och idag. I söndags var det ett Puls/bas-pass med extra fokus på kondition. Det var kul men jag kände inte att jag var särskilt trött och inte riktigt så utpumpad som jag vill vara efter att jag tränat och att jag hade velat ha mer styrka med.

Idag var det meningen att jag skulle gå på ett bas-pass igen eftersom jag anser mig själv som extremt otränad just nu men då hade jag tydligen sett fel och det passet jag tänkt gå på gick i Tannerfors och inte i Kanonhuset som jag var i. Eftersom jag ändå var där ville jag gärna träna så det blev ett medel70-pass istället, som jag var lite nervös för om jag skulle orka mig igenom. Men det gick galant och var mycket roligare än det jag var på i söndags, så jag kommer verkligen fortsätta med medelpass istället.

Det är riktigt kul att få komma iväg själv på någonting, och träna dessutom. I morgon lär jag ha grym träningsvärk, men det är så det ska vara!

I morgon kommer Elin hit också, det ska bli kul!


RSS 2.0