Lördag 31/10

Hugo sover nu sedan kl 11.40 ungefär. Han har börjat med något nytt nu de senaste dagarna när han vägrat sova på förmiddagen, han vill inte somna efter lunch heller trots att han är supertrött. Både igår och idag har han legat i sin säng och verkligen gallskrikit i ca 5 minuter sedan har det blivit knäpptyst och han har somnat. Har låtit han ligga de där 5 minuterna eftersom jag varit bombsäker på att han faktiskt kommer sluta och somna, vilket han också gjort. Igår slog han även personligt rekord i att sova på dagen, 2 timmar och 40 minuter, inte illa. Så trött var han ju allt.

Under tiden som han hitills sovit så har jag gjort i ordning en ugnspannkaka med bacon på som står i ugnen och gräddas nu, det ska bli riktigt gott. Robert har inventering på jobbet idag så chefen hans skulle bjuda på hämtmat där. Han vet inte hur lång tid det kommer ta men förhoppningsvis kommer han inte hem allt för sent.

Igår åkte jag och Hugo ut till Ikea. Eftersom han sov så länge och därmed sov över sitt mellismål så fick han middag istället innan vi åkte. Vi tog bussen till resecentrum och bytte till Tornby-bussen där, väldigt tråkig bussresa, speciellt för Hugo. Från Ryd går det bara en endaste buss sedan i vintras då de tog bort de två andra som gick, den ena till Tornby och den andra förbi universitetet och vidare mot sjukhuset. Tornby ligger ju inte hur långt ifrån här som helst med det är åtminstone en halvmils gångväg enkel väg och det kände jag absolut inte för att gå fram och tillbaka när det dessutom blir mörkt så tidigt nu.

Hur som helst så köpte jag gardiner, en cerise pläd, kuddfodral med något blommaktigt mönster på och lite doftljus till vardagsrummet. När vi kom hem så bytte jag såklart ut allt mot det nya och det blev bra. Var ju så trött på det vi hade innan så det var verkligen skönt med lite förändring.

Vi kom hem ganska sent, hon var nog närmare kl 19. Så efter att Hugo ätit gröt och somnat så åt vi tacos och kollade på Idol.

Hugo har sovit bra två nätter i rad nu och det har verkligen varit behövt för vår del, jag har dessutom inte haft huvudvärk varken igår eller idag. Inatt sov han hela natten utan ett endaste uppvak, så himla skönt nu efter några dagar med närmare ett tjugotal uppvak per natt.

Veckan som kommer nu har vi väntat på i en evighet känns det som, på onsdag är det nämligen dags för ultraljudet. Kanske kommer vi få reda på om det är en liten pojke eller flicka då också, det ska bli så spännande!

Nej, nu är det bara ett par minuter kvar tills maten är klar och då ska jag äta, är verkligen vrålhungrig.

Fredag 30/10

Nu har han äntligen somnat, mitt lilla monster. Ja, idag är han verkligen inte på humör, han har varit arg sedan han klev upp i morse och vägrat att sova trots att han gäspat och gnuggat sig i ögonen konstant. Han har ett jäkla humör den där lilla ungen. Fast det är klart att han inte kan ha humöret på topp varenda dag heller, allt som oftast är han ju en riktig liten solstråle.

Snart ska jag laga någon lunch till mig, Robert är iväg och jobbar så han kommer inte hem och äter med mig. Vet inte alls vad jag ska hitta på. Ikväll blir det i alla fall tacos, det ville Robert ha.

När Hugo har vaknat funderar jag på om vi ska åka ut till Ikea och kolla lite, det enda som känns jobbigt är att det är alldeles för lång bussresa dit och med byte vid resecentrum dessutom. Får se hur vi gör och hur länge han sover, skulle behöva hinna både äta och duscha innan han vaknar om vi ska komma iväg någon gång.

En sak till!

Jag glömde nämna i mitt förra inlägg här alldeles nyss att idag gick jag in i vecka 19 och Robert kände för första gången bebisens rörelser utanpå magen, mysigt.

Torsdag 29/10

I måndags kväll kom vi hem från Eskilstuna där vi har haft det jättebra.

I tisdags var jag först nere på stan och kollade blodtryck och urin på mvc p g a min huvudvärk som fortfarande är hemsk, allt såg dock prima ut denna gång också. Det hon sa att det kunde vara är att jag sover så pass dåligt om nätterna, vilket säkert kan stämma med tanke på de tusen gånger per natt jag vaknar antingen av Hugo eller av mig själv. På eftermiddagen gick vi till öppna förskolan och sedan kom Erica hit. Hon stannade här tills idag vid 12 då hon tog tåget hem igen. Det har varit jättekul att ha henne här.

Hugo sov jättedåligt natten mellan måndag och tisdag och det var nog den jobbigaste nätterna av alla sedan han föddes. Från klockan 22.00 och framåt så vaknade han flera gånger i timmen ända tills det var dags att gå upp, mellan 22 och 00 vaknade han dessutom ca: var tionde minut. Supernatt med andra ord.

På tisdagen visade det sig att han var lite snorig och så, så förmodligen sov han så dåligt på grund utav det. På kvällen blev det värre och han har varit extremt lös i magen sedan dess, speciellt om man jämför med hur han brukar vara. Han har också haft lite feber, men inte särskilt hög förutom möjligen under natten mellan tisdag och onsdag då han återigen sov fruktansvärt dåligt. Vi kollade inte tempen då men han kändes väldigt varm.

Inatt sov han lite bättre men han vill knappt äta och är fortfarande snorig och väldigt gnällig.

Igår på dagen var jag, Hugo och Erica nere på stan en stund och köpte bl a en fleecetröja, strumpbyxor och en vintemössa till Hugo. Till mig själv köpte jag en mascara.

På kvällen åt vi fläskkarré i lergryta med potatismos och sedan kollade vi på Yesman med Jim Carrey.

Idag har vi städat lite här hemma och nu när Hugo sover ska jag passa på att skura golven, det är inte så smidigt när han är med eftersom han springer efter och rycker i både moppen och hinken. Vi har också lyssnat på lite musik och Hugo försökte sig på att dansa, han är så söt.

Jag har setat och kollat runt lite på gardiner och tyger, är väldigt sugen på att byta gardiner här i vardagsrummet samt sy nya kuddfodral till kuddarna i soffan, är så trött på det gamla trista som vi har nu. Problemet är bara att det inte får bli för dyrt och att hitta något som jag/vi vill ha. Inte lätt det där.


Torsdag 22/10

Igår eftermiddag kom vi till Eskilstuna. Resan hit gick bra förutom mot slutet då Hugo brast ut i gråt p g a övertrötthet, vi tystade ner oss i bilen och jag strök lite över hans huvud så somnade han på ett par minuter. Sedan sov han den sista biten och vi bar över honom till spjälsängen direkt vi kom fram så att han fick sova vidare.

Igår kväll gjorde vi inget speciellt utan tog det bara lungt och kollade lite på tv och så. Åt årets första julskinka till middag. Det var riktigt gott och riktigt tidigt.

Idag har Robert och hans pappa varit iväg och hjälpt Martin och Kristin att flytta. Roberts mamma och ena syster har jobbat och den andra systern Linnea, jag och Hugo har varit hemma här. Jag och Hugo var ute på en promenad i morse i höstrusket medan Linnea fortfarande sov, hon har ju turen att få sova så länge hon vill. Hugo somnade nästan direkt som vi började gå och sov en bra stund efter att vi kommit tillbaka också, utanför huset.

Medan Hugo sov tog jag mig en julskinkemacka med senap och kollade lite på tv, inte mycket med andra ord.

Till lunch fick Hugo potatismos med julskinka och morötter, det verkligen älskade han. Jag har aldrig sett min son äta så fort och glatt, det var kul att se. Inte trodde jag att DET av allt skulle vara så himla gott enligt honom.

Nu ligger lilla tröttis-Hugo och sover utanför här igen. När han har vaknat och ätit så ska vi åka iväg till Babyproffsen och Barnens hus och kolla på lite syskonvagnar. Det finns nämligen en speciell som vi vill kolla på som dom inte har någonstans i Linköping, men på Barnens hus tror jag att den finns.

Ikväll ska vi äta tacos och sedan träffa Cissi.

Tisdag 20/10

Nu har Hugo precis ätit lunch. Idag passade jag på att göra vår mat till ikväll redan nu och så fick han utav det. Det blev kyckling med örtagårdssås, pasta och broccoli. Även denna rätt åt han för andra gången idag och han tyckte det var jättegott, han åt upp allting plus lite extra pasta och broccoli efteråt. Han verkligen älskar broccoli, och det är ju bara bra.

Just nu sitter Robert på tenta, det har han gjort sedan kl 8 i morse och ska göra fram till kl 13. Hoppas det går bra!

Jag och Hugo har roat oss med en promenad på morgonen och sedan gick jag in på Hemköp och handlade medan han sov i vagnen. Trodde inte att han skulle somna när vi var ute eftersom han vaknade rekordsent idag, kl 07.30, men där hade jag fel för under tiden som vi gick och väntade på att affären skulle öppna så såg jag att han började se lite trött ut. Jag fällde ner ryggstödet lite grann och bara några minuter senare sov han.

Igår var vi hos Elin, Jimmy och Nova. Elin hämtade upp oss efter att hon hade varit på stan och sedan kom Robert och hämtade oss strax innan kl 19 igår kväll. Det var jättekul att träffa dom och Hugo och Nova hade roligt ihop, förutom när Hugo var lite dum och bet Nova i fingret. Hugo var väldigt facinerad över deras två katter och över en kattleksak som var som en pinne med glitterband längst ut på. Den gick både han och Nova runt och lekte med katterna med. Så en sådan ska vi införskaffa så att han kan få leka med våra katter också.

Nu ska vi städa lite här hemma och vänta på att Robert ska komma hem så att vi kan äta lunch också. Ska nog gå iväg och kolla om det finns någon tvätttid ledig så att jag kan använda torkrummet senare. I morgon åker vi till Eskilstuna och då vill man ju att allt ska vara tvättat och klart.

Måndag 19/10

Detta inlägg skrev kl 12.48 idag, men någonting hände så att inlägget inte publicerades. Här kommer det i alla fall!


Igår kväll glömdes det bort att lägga in lite bilder här så det tänkte jag göra nu istället. Igår såg vi den senaste Harry Potter-filmen, vi hann inte med hela eftersom att den är så lång och jag var så trött, så resten ska vi se ikväll.

I inlägget igår skrev jag ju att det kändes som att huvunvärken var påväg att komma, och visst var det så. Hela kvällen och natten har jag haft jätteont, usch det är inte alls kul. I morse tog jag två tabletter igen för det hade inte gått över då heller. Nu är jag tack och lov huvudvärksfri.

Idag har vi hitills inte hunnit med så mycket, åtminstone inte jag. Robert gick upp med Hugo strax efter kl 7 och jag gick upp vid kl 09.30. Dom hade haft en bra morgon och hunnit varit iväg och handlat lite och allt.

Till lunch åt Hugo rester från vår mat igår, vi åt panerad torsk med ägg- persiljesås och potatis, han fick kokt torsk istället. Det är andra gången han äter det och han tycker det är jättegott. Bra också att han börjar äta mer och mer utav vår mat.

På eftermiddagen så kommer Elin och hämtar upp oss och så åker vi ut till Linghem hem till dom. Det ska bli kul att träffas, det var ju ett tag sedan sist nu. Nu kan ju både Hugo och Nova gå också så då blir det nog full fart. Robert kommer och hämtar oss sen ikväll.

Nu ska jag äta lite kvalitetslunch, köttbullar och makaroner. Skämt å sido. Gillar det inte alls men nu fick det bli det.






Söndag 18/10

Nu sover Hugo sedan en liten stund tillbaka. Innan det så var vi och bokade tvättstugan och gick på en promenad. Jätteskönt och soligt ute här idag, inte alls sådär kallt och ruggit som det har varit ett tag nu. Hugo blev jätteglad när han fick ett stort gult lönnlöv att hålla i, nästan lika glad som över ballongen för ett tag sedan. Det är lätt att roa dom små ibland.

Till lunch åt vi morotsbiffar med krossade jordnötter i och bacon till, det är verkligen supergott. Det är tack vare Elin som bjöd mig på det en gång som vi har den rätten.

Robert sitter och pluggar som vanligt, känns som att det är det enda han gör just nu och som att man är ensamstående ibland, men så är det under tentaperioderna och det är det lätt värt eftersom han brukar få så bra resultat och dessutom längre jul- och sommarlov p g a det, eftersom han aldrig har några omtentor. På tisdag är det dock slut för denna gången och så är han helt ledig några dagar vilket ska bli såå skönt.

Klockan 16-19 har jag tvättstugan idag så nu ska jag börja ställa iordning all smutstvätt och diverse tvättmedel och sköljmedel som ska med, vi har ju en bit att gå till tvättstugan så jag brukar få packa i tvättsäckarna i vagnen.

Ikväll ska jag vara snäll och bjuda på några Hugobilder!


Lördag 17/10

Igår kollade vi på Idol, det var väl bra men lite tråkigt tema tycker jag eftersom alla sjöng låtar från samma artist, Michael Jackson. Jag tycker att rätt person åkte ut, men jag tycker också att det är dags att Rabih, Eddie och Nicklas åker ut, det är dom som håller lägst klass enligt mig.

Till mat igår blev det lite ändrade planer, det blev potatisgratäng till istället för det ville Robert så gärna ha. Det var gott som alltid.

Robert försökte precis natta vår lille son men det gick inte så bra så nu är han uppe och trallar runt här igen, lycklig som få. Vi ska strax äta pastasallad med dressing som vi gjorde innan nattningsförsöket.

Hugo är jättetorr i ansiktet nu när det börjat bli lite kallt ute, han har väl oturen att ha sådan hy som mig. Dessutom blir han röd, som utslag eller eksem där på de torra partierna vissa dagar. Jag tror att det kan ha något att göra med när han ätit mycket tomat, som en dag när han åt köttfärssås till lunch och korvstroganoff till middag så var han väldigt röd på kvällen. Men tomat är ju ganska lätt att reagera mot som liten har jag läst. Vi får se till att smörja, smörja, smörja och se om det blir bättre när det gäller torrheten.

Nej nu ska vi äta!


Fredag 16/10

Igår gick jag in i graviditetsvecka 17. Både igår och i förrgår var jag helt huvudvärksfri, vilket är rekord under de senaste veckorna. Just nu känner jag dock att det är påväg, hoppas bara inte det blir så illa som det brukar bli.

Robert hade tenta i morse som han tror gick riktigt bra, hoppas på det.

Jag och Hugo gick ut direkt efter frukosten och plockade in alla grejer från uteplatsen och klippte gräset för sista gången i år, slängde tomatplanterna gjorde jag också. Så nu är vi redo för vintern.

Idag är det fredag vilket innebär Idol, hoppas det är bra ikväll.

Om en timme ungefär ska vi börja med maten, det blir kött med klyftpotatis och morötter i ugnen och tzatsiki.

Känner att jag inte hade så mycket att skriva just nu, återkommer vid senare tillfälle!


Bloggens design

Jag hade tänkt ändra om lite vad gäller bloggdesignen så under tiden så kommer det inte se så bra ut. Det tar ju en stund att fixa med det speciellt när man har begränsat med tid att lägga ner framför datorn. Hoppas jag hinner fixa lite ikväll i alla fall.


Tisdag 13/10 Första sparken!

Idag är jag glad!

I fredags var jag nere på stan och träffade barnmorskan för att ta prover eftersom jag haft sådan extrem huvudvärk den senaste tiden, vi trodde att det kanske var järnvärdet som var lågt. Järnvärdet såg jättebra ut och allt annat likaså, förutom blodsockret som var jättehögt, det låg på 11. Eftersom att det visade så högt så fick jag en tid till idag för att ta nya prover.

Så kl 13.20 idag var jag där igen. Fick ta stick i fingret idag igen, vilket jag inte gillar. Men hon är snabb och bra till skillnad mot många andra så det gick bra. Idag såg blodsockret helt normalt ut och hon sa att det definitivt inte var någon graviditetsdiabetes som det mycket väl hade kunnat vara om det hade varit högt även idag, så det kändes jätteskönt.

Angående huvudvärken så visste hon inte vad det berodde på men att det kan vara p g a hormonförändringar, jag kunde få träffa läkaren för att få något starkare än panodil/alvedon men det tackade jag nej till, jag gillar inte att äta en massa receptbelagt, speciellt inte när jag är gravid.

Sedan frågade jag om vi kunde lyssna på bebisens hjärtljud när jag ändå var där, och det tyckte hon att vi kunde försöka med. Hon kunde inte garantera att hon skulle hitta några hjärtljud, hon hade hittat i vecka 16-17 några gånger men det var lite svårt sa hon. Men hon lyckades! och det var så kul att få höra att den verkligen levde och mådde bra. Dessutom kände både hon och jag när bebisen sparkade! Han/hon blev tydligen lite vild när hon tryckte med den där dopplern på magen. Så idag har jag alltså känt den första riktiga sparken, det är speciellt.

Nu gick Robert precis till skolan, han har labb och slutar inte förrän kl 21.00 så det blir bara jag och Hugo här tills ikväll. Han ligger och sover nu och jag ska gå och börja med maten hade jag tänkt.

Lördag 10/10

Inatt/imorse har det inte varit roligt. Vid kl 02.30 eller något sånt inatt vaknade Hugo och gnällde en massa, vet inte vad det berodde på men det slutade med vrålskrik och att han slutligen somnade om en timme senare. Mitt Huvud kändes som att det skulle sprängas och det gjorde nog Roberts också.

När han väl hade somnat hoppades man på att få lite sömn, men jag kunde såklart inte somna om med min huvudvärk. Dessutom kände jag mig väldigt uppstressad vilket inte gjorde saken bättre. Lyckades väl kanske slummra till en kort stund innan Hugo bestämde sig för att vakna igen vid kl 04.30, då var han så ledsen att det var omöjligt att få honom att somna om, såklart försökte vi ett bra tag innan vi gav upp. Det var morgon! Jippii!

Robert var i alla fall jättesnäll och var uppe med Hugo själv den första tiden och så fick han honom att somna om efter lite gröt, så då sov vi med.

En timme senare vaknade Hugo igen och med samma "glada" morgonhumör som tidigare, alltså gråtandes.

Robert åkte till jobbet vid 9-tiden och sedan dess har morgonen och dagen fortlöpt på samma sätt som natten, inte vidare värst kul med andra ord. Fick honom att somna vid 11 men han vaknade efter 20 minuter och sedan dess har han varit helt hängig och dan.

Vi har badat lite han och jag och under den lilla stunden var han åtminstone glad. Vet inte vad det kan vara men förmodligen har han ont någonstans för såhär har han aldrig varit tidigare. Han kan ha lite feber också men inte mycket än så länge i alla fall. Ska hålla lite koll så att det inte är öronen som spökar.

Nu sover han lite igen men det lär väl inte bli någon lång stund nu heller misstänker jag. När han vaknar blir det att ta tempen och se hur han verkar må. En sak är i alla fall säker, han är inte riktigt sig själv idag.

Igår var i alla fall en bra dag. Efter att Robert slutat skolan var vi ute på en skogspromenad och sedan åt vi god middag, kycklingröra i orientbröd och en massa grönsaker, och kollade på idol.

Idag vet jag inte vad vi ska göra, det visar sig senare.

Det blir inte mycket bilder just nu men det beror på att jag skriver från Roberts dator som inte har en endaste bild på grund utav att den är helt rensad på allt efter alla diverse datorproblem som vi hade för några månader sedan.


Torsdag 8/10 vecka 16

Idag gick jag in i den 16:e graviditetsveckan. När jag läser om denna vecka står det nästan överallt att "nu mår du mycket bättre än tidigare", och jag önskar att det vore sant, men tyvärr är inte fallet så. Det är klart att jag mår BÄTTRE än tidigare, men inte mycket. Jag mår inte jätteilla varje dag, vissa dagar känns super medan vissa är totala motsatsen, som i förmiddags.

Jag kände redan inatt att jag mådde illa, det är inte kul kan jag säga att känna så om nätterna, och då visste jag redan då att det förmodligen inte skulle bli en bra morgon. Mycket riktigt, i morse kräktes jag flera gånger och fick äta om min frukost tre gånger för att jag inte fick behålla något.

När Robert kom hem på lunchen gick vi till kinabuffén som ligger här i Ryd centrum och åt. Jag tycker inte alls att dom har bra buffé men han gillar allt som heter buffé så han var nöjd och jag fick i mig lite åtminstone.

Efter lunchen gick jag och Hugo till biblioteket och lämnade tillbaka några böcker och sedan gick vi till öppna förskolan en stund.

Nu sover Hugo och jag sitter här och försöker få i mig en macka och lite juice. Nu mår jag bra men jag känner fortfarande ingen lust att äta. Det är stor skillnad mot förra graviditeten då jag inte alls hade svårt med det. På kvällarna brukar det gå ganska bra men på dagarna är det ibland lite knöligt. Jag har hitills inte gått upp något i vikt men magen syns och så fort illamåendet försvinner så kommer säkert matlusten tillbaka, jag älskar ju mat så det måste den.

Onsdag 7/10

Igår när Hugo vaknade strax efter två så gick vi till öppna förskolan en stund och lekte. Han var som vanligt på toppenhumör där, det dåliga humöret var som bortblåst.

Sedan när vi kom hem och det var dags för middag så åt han jätteduktigt så dagen blev ju till det bättre till slut ändå. Dessutom somnade han för natten vid kl 19.30 vilket innebär att jag kunde se på Halv åtta hos mig, perfekt.

Det var säsongspremiär för Desperate housewives igår också och det är ju bara såå bra! Verkligen den bästa serien av dom alla.

Idag är Robert ledig hela dagen från skolan men han ska plugga en hel del ändå, så jag och Hugo ska gå iväg till öppna förskolan efter lunch så att Robert får lite studiero här hemma.

Tisdag 6/10

Idag har jag namnsdag, det är Jenny. Och farfar fyller 66 år, grattis!

Inatt var inte en bra natt, som väntat. Hugo vaknade en massa gånger och gallskrek för att slutligen vakna helt klockan 6 istället för 7 som han brukar. Han hade lite feber när han vaknade och han har varit jättegrinig hela dagen. Han vill inte äta något och sitter bara och gråter, han vill inte leka, ingenting duger, så det är inte en speciellt rolig dag idag.

Han somnade första gången vid 9 idag men sedan när Robert skulle gå till skolan så smäller han såklart igen ytterdörren så att han vaknar med ett gallskrik, det kändes jättekul just då.

Nu har Robert varit hemma på lunch och precis innan han gick så fick han honom att somna igen. Jag hoppas han sover en bra stund nu och vaknar på rätt sida, han fick alvedon innan så om vi har tur kanske febern är borta också.

När han vaknar blir det att vi går till öppna förskolan en stund, där brukar han vara glad så det tror jag han uppskattar. Och febern är ju inte på grund utav sjukdom utan beror på vaccineringen igår, dessutom har hade han bara 38,6.

Jag ska äta lite lunch nu, panerad torsk med potatismos.

Ettårskontroll & bilder


Idag har vi varit på ettårskontrollen där det också var dags för vaccinering, vilket innebär en spruta i vardera lår. Kontrollen gick bra och han är nu 78,5 cm lång och väger 10 kg, han är ju ingen jättestor kille men helt perfekt ändå. Han gick runt massor i bvc-sköterskans rum och visade upp sina nya färdigheter, hennes soptunna och stora våg med hjul på var väldigt intressanta att dra runt på i rummet. Hon tyckte att han var väldigt stadig när han gick trots att han nyss lärt sig det.

Den första sprutan gick jättebra och han märkte inte ens när det stack till, den andra kunde tydligen svida till lite mer och det verkade den också göra, han gallskrek och tårarna sprutade.

Efter bvc-besöket gick vi in till öppna förskolan och gav Hugo mellis. Egentligen är det för barn mellan 0-1 år just den tiden på måndagar men dom tyckte att vi skulle komma in ändå eftersom det inte var ett endaste barn och Hugo älskar ju att vara där. Han röjde runt som vanligt med diverse lära gå- och dockvagnar, samt en massa annat skoj. Efter en stund kom en jättesöt liten flicka på 5 månader dit med sin mamma och sällskapade oss. Vi var ju inte där på hela förra veckan eftersom han var förkyld så nu blir det att vi går dit i morgon.

Nu har Hugo precis ätit lite mat med måttlig aptit, idag har han inte varit särskilt intresserad, vi anar att det kan vara tänder som är påväg.

Nu ska jag börja med maten, det blir kasslergratäng.

Här kommer lite bilder från ettårsfirandet!


Presentöppning i sängen


En grävmaskin! Den lekte han med hela dagen.


Lite mer leksaker..


Lektältet


Här öppnas det mer presenter, fast det var mest vi som öppnade och Hugo sprang runt.


Nyfiken på vad som var i var han i alla fall.


Här testar han sin nya overall som passade perfekt, något stor men det är ju bara bra eftersom han inte ska använda den än, han kunde åtminstone gå och röra sig i den. Spisen fick han också i present.


En av tårtorna.


En sovande gullunge, bilden är från förmiddagssovet idag.


I en annan del av Bromma

Jag älskar verkligen Martina Haags böcker, dom är så hysteriskt roliga. Förra veckan slukade jag den senaste, I en annan del av Bromma, och den var riktigt bra den också. Både den och Underbar och älskad av alla är romaner, medan de andra två handlar om hennes eget liv, fast en smula överdrivet kanske.

Hur som helst är dom bra allihopa och riktigt roliga, man får sig ett gott skratt varje gång och man kan inte sluta läsa förrän boken är slut. Tur att dom är så lätt- och snabblästa då!

Rekommenderas!

Igår började jag på andra boken av Jens Lapidus, Aldrig fucka upp. Hoppas den kommer vara lika bra eller åtminstone i närheten av Snabba cash. Snabba cash är nog den bästa boken jag hitills läst i mitt liv.

 

Måndag 5/10

Jag har råkat ut för något som jag aldrig tidigare upplevt, åtminstone inte på det här sättet. Migrän. På bara en vecka har jag haft två dagar med extrem migrän. Det är klart att jag har haft huvudvärk tidigare och när jag var yngre hade jag det flera gånger i veckan, men inte så här fruktansvärt ont, inte i närheten. Jag som aldrig brukar ha ont i huvudet nu för tiden.

Det har bultat något enormt i hela huvudet och det har bara blivit värre och värre under dagens gång, för att på kvällen vara så outhärdligt att jag kräkts av smärta. Nej usch, detta önskar jag ingen. Inte har det hjälpt med huvudvärkstabletter heller.

Jag tror att det kan ha med graviditeten att göra eftersom jag hade en period av huvudvärk när jag väntade Hugo också. Dessutom läste jag precis att migrän kan utlösas av bl a hormonförändringar, och då är det ju inte så märkligt. Hoppas verkligen att jag inte kommer behöva dras med det här någon längre period i alla fall, för det är INTE kul.

Hugo har chockat oss med att sova flera nätter i rad nu utan ett enda uppvak eller nappinstopp, han har alltså sovit hela nätterna! Detta har aldrig hänt sedan han föddes så vi är mer än nöjda och mycket mer utvilade på morgonen.

Jag som hade givit upp hoppet om en hel natts sömn någonsin mer. Fast om man ska vara riktigt petig så har jag ju faktiskt inte gjort det heller, men det beror på mig och inte på Hugo. Som gravid får man ju nämligen springa upp på toa flera gånger per natt samt dricka en massa vatten. Fast de senaste nätterna har det bara hänt en enstaka gång per natt istället för tre.

I fredags fyllde Hugo år som ni förmodligen redan vet. Då firades den lilla solstrålen av oss och fick en massa roliga presenter. Sedan kom mina föräldrar, mormor och syster hit.

I lördags kom Roberts familj och mormor och morbröder och hela faderullan hit. Hugo fick ännu mer fina presenter och vi åt en massa fika och tårta och sånt som hör födelsedagar till. Hugo var så duktig och glad båda dagarna och somnade bra för middagsvila trots en massa folk här.

I födelsedagspresent fick han en massa kläder, en vinteroverall och ett par vantar till det, ett lektält med tunnel, en rutschkana, en bok med en massa djurläten, en leksaksspis, kastruller och andra köksredskap, byggklossar, en fotölj, en leksaksgrävmaskin och megablocks nalle puh piratskepp. Jag tror att det var allt! Hugo var och är i alla fall jättenöjd med samtliga presenter. Han har lekt för fullt med alltihopa och testat både overall och kläder som passade perfekt.

Efter lunch är det dags för ettårskontroll och vaccinering på bvc, det ska bli kul att se om han växt på bra och hur han reagerar på sprutorna den här gången. Förra gången skrek han inte alls, dock fick han lite feber. Jag som hatar sprutor själv fasar över att min lilla son ska tycka att det gör jätteont, men han är inte lika mesig som jag så det ska nog gå toppen.

Nu ska vi gå till Hemköp och handla lite smått och gott.


Idol

Måste säga att jag tycker Idol är över förväntan i år, riktigt bra nästan allihopa. Det är stor skillnad mot förra året då jag tyckte det var uruselt (dock inte så dåligt att jag kunde avstå från att kolla). Erik är ju grymt bra, Calle, Mariette, Tove, Jon och Erika likaså. Till och med Nicklas gjorde riktigt bra ifrån sig ikväll. Nej det är helt omöjligt att uttala sig om någon favorit, än.

Och den nuvarande juryn är ju tusen gånger bättre än den tidigare, förstår knappt hur man ens kunde kolla då. Dom var bara så onödigt bittra och otrevliga. Konstruktiv kritik ska det vara, inte smutskastning.

Nog om idol.

Just nu håller vi på med förberedelserna inför tårtan i morgon som förhoppningsvis kommer bli bra. Ingen av oss har några "tårttillverkningserfarenheter" sedan tidigare så vi får se hur det blir.

Jag har dessutom alltid haft något emot att baka, och jag vet inte ens varför. Laga mat älskar jag att göra men bakning har jag aldrig riktigt gillat, jag hoppas att det bara beror på min okunskap för jag vill verkligen tycka om att baka. Det kan ha något att göra med att man inte kan påverka hur slutresultatet blir, med mat kan man liksom smaka av och förbättra under tiden. Dessutom är jag inte mycket för sötsaker, mat är mycket godare.

Hipp hipp hurra!

Idag blir vår lilla bebis 1 år! Tänk att det redan gått så lång tid, det är svårt att förstå. Idag var det alltså ett år sedan den absolut lyckligaste dagen i mitt liv.


Torsdag 1/10

I morgon fyller Hugo 1 år!! Tiden går så rasande fort. Jag har en känsla av att han kommer att uppskatta paketen som han ska få öppna för idag när jag skulle slå in det sista så var han helt galen och försökte riva sönder pappret. Dumt av mig att tro att det skulle funka att slå in presenten när han var vaken och i samma rum, han attackerade pappret, tejpen och mig vilket försvårade det hela en hel del, men jag får ju skylla mig själv.

Igår var vi nere på stan och jag handlade lite kläder och ett par skor till mig, för en gångs skull. Jag är nöjd över mina inköp och betydligt mycket fattigare.

Hugo är fortfarande förkyld och snorig. Nässprayen går förvånandsvärt bra nu, han och jag har kommit överens om att det är okej sålänge han får pilla lite med flaskan efteråt.

Nu sover han och jag hade tänkt passa på att duscha.

RSS 2.0