Tisdag 30/6

Värmen fortsätter och det är skönt samtidigt som det är fruktansvärt jobbigt att det ALDRIG blir svalt. Men man ska väl inte klaga, snart är regnet och den tiogradiga värmen tillbaka.

Hugo har nu två tänder till påväg, framtänderna i överkäken. Inte konstigt att han inte vill äta! Om de hinner fram under den här veckan så blir det fyra tänder på två veckor. Det är inte illa för en föredetta tandlös.

Idag gick han även helt själv med sin gåvagn. Han reste sig upp mot ena köksstolen och stod där ett tag och sedan tog han tag i gåvagnen som stod bredvid och trallade iväg. Jätteduktig var han! Han gick en liten bit själv men sedan tyckte jag det såg lite ostabilt ut så då höll jag lite i vagnen som stöd för att den inte skulle vara så "lättkörd".

Igår var vi iväg och storhandlade, och jag måste bara säga att självscanning måste vara guds gåva till människan. Nej då, men för oss är den möjligheten verkligen guld värd. Så fruktansvärt smidigt att packa allt på en gång och samtidigt ha koll på hur mycket det kostar. Att man slipper kö och att packa kopiösa mängder mat när man väl handlat klart är bland det bästa utav allt. Tack till den som kom på den idén

Jag har ju som jag nämnt tidigare börjat läst lite nu medan Hugo sover om dagarna i Camilla Läckbergs bok Sjöjungfrun, och hitills är den väldigt bra. Jag gillar att läsa böcker av samma författare för då är man liksom redan inne i boken när man börjar, d v s om det är en bokserie med till delvis samma karaktärer. När jag läst klart den här boken som är den senaste av hennes böcker så ska jag nog ta och läsa Martina Haags senaste bok I en annan del av Bromma, alla hennes tidigare böcker har ju varit så sjukt roliga så det är ett måste. Hennes böcker kan jag verkligen rekomendera.

Nu ska vi lägga oss i sängen och kolla på ett avsnitt Lost.

Måndag 29/6, utvecklingssprång!

Ja då var det måndag igen och en ny arbetsvecka för Robert. Längtar tills nästa helg då det kanske blir en tripp till Kolmården för oss.

I fredags hade jag och Hugo en jättebra dag ute i det fina vädret. Först gick vi till Valla gård och kollade på lite djur, höns, kaniner och hästar. Getterna och fåren verkade gömma sig just då för jag såg bara några tomma hagar där dom förmodligen var. Hugo tyckte i alla fall att hönsen var roligast att titta på, det kan ha berott på att det var dom som både lät och rörde på sig mest. Det var en jättefin och stor lekpark där också.

Efter att vi tittat på djuren gick vi och satte oss på en bänk där och Hugo fick lite mellis. Efter mellanmålet fällde jag ner vagnen i liggläget och han slocknade direkt, han var verkligen helt utmattad. Under tiden som han sov gick jag runt lite där, satt och solade en stund och sedan gick jag hem. Vi var hemma en stund och sedan gick vi ännu en lång promenad till Roberts jobb och åkte med honom ut till Tornby och köpte kattmat.
















I lördags städade jag och Hugo hela tiden fram till Robert slutade jobbet. När jag dammsög kröp han efter dammsugaren och ställde sig upp mot den som han alltid gör. Och när jag torkade golvet blev han vansinnig för att han inte fick göra samma sak, och för att han inte fick plaska i skurhinken. Nej, under tiden som jag gjorde det så fick han sitta en stund i sin matstol och sedan i bärselen.

På kvällen åkte vi ut till Bergs slussar och åt glass och hade det trevligt. När vi skulle åka hem köpte vi med oss pizza från pizzerian där också. Faktiskt den första goda pizzan vi ätit sedan vi flyttade hit till Linköping. Dom håller inte riktigt lika bra klass som i Eskilstuna, eller så är det vi som har lyckats äta från helt fel ställen.

Igår var vi ute på vår uteplats hela dagen, Hugo badade i sin nya pool som han fått av sin mormor och vi passade på att sola medan han sov. Jätteskönt! På kvällen grillade vi och åt jordgubbar.

Idag ska vi åka och storhandla på Ica maxi när Robert slutar jobbet. Nu ligger Hugo och sover som alltid vid den här tiden. När han vaknar blir det kanske att vi åker ner till stan, både han och jag skulle behöva lite nya kläder.

Det har hänt massor i Hugos utveckling de senaste dagarna. Han har lärt sig klappa händerna, han har fått ytterligare en tand (och fler är på gång), han har lärt sig säga både "mamma" och "titta", dock används orden inte alltid rätt, men ibland så. Det låter så gulligt! Dessutom har han börjat ställa sig upp mycket mer ofta. Det händer mycket nu!


Torsdag 25/6

Jag älskar verkligen det här vädret!

Ännu en jättebra natt. Vi somnade tidigt vid 22 igår efter att ha läst några sidor i min bok, Camilla Läckbergs "sjöjungfrun", sedan sov jag helt ostört ända fram till 5 då Hugo fick lite välling. Och sedan vidare till 07.45 då jag gick upp. Hugo vaknade en timme tidigare men Robert gick upp med honom så att jag fick sova. Jag känner mig verkligen utvilad nu.

Igår var vi hos Elin och Nova. Vi tog tåget dit vid 13.30 och sedan var vi kvar där tills Robert slutade jobbet och kom och hämtade oss. Vi hade jättetrevligt. Barnen badade i Novas pool och de tyckte båda var superkul. Hugo såg lite småchockad ut precis när jag satte i honom i poolen men sedan började han plaska direkt. Han verkligen älskar att bada.

Nu sover min lilla sötnos och när han vaknar ska vi gå till hemköp och köpa lite fruktpuré och potatis till Hugos lunch.

Här kommer en bild på Hugo och Nova som badar!


Sommarkväll

När Robert slutade jobbet kom han hem och hämtade upp oss direkt och så åkte vi till Ica maxi och veckohandlade. Vi har börjat självscanna nu och det tycker vi funkar super. Smidigt att slippa stå i kö och att allt redan är packat när man kommer fram till kassan. Vi har dock inte fått någon avstämmning än och det skulle vara så typiskt om det blir när vi ska storhandla. Då handlar vi mängder! Hugo fick sitta i barnsitsen på kundvagnen idag för första gången, det gick utmärkt och han trivdes bra där.

När vi kom hem från Ica var det dags för kvällsgröt till Hugo och sedan nattades han av Robert. Han sommnar mycket bättre i sitt rum nu, det beror nog på att det är mycket mörkare och lugnare där inne. Det ligger ju inte vägg i vägg med köket som vårt gör. Han sover dessutom mycket bättre där inne, för att inte tala om hur bra jag sover nu.

Tidigare har jag vaknat till ungefär en gång i timmen hela nätterna sedan han föddes, jag vaknar för minsta lilla gny från honom. Nu sover jag hela nätterna fram till ungefär vid 4-5 då han alltid vaknar och får lite välling. Den sömnen är obetalbar för mig just nu så trött som jag har varit den sista tiden. Skulle ljuga om jag sa att jag inte saknade att ha honom sovandes i vårt rum dock, att höra hans andetag och bara kunna kika ner i hans lilla säng och se hur söt och fridfull han ser ut. Men eftersom både han och vi sover bättre nu så ska man ju inte klaga.

Under tiden som Robert nattade Hugo fixade jag maten. Grillad fläskkarré med potatisklyftor, morötter och palsternacka i ungen och vitlökssås. Blev riktigt gott! Första gången jag tände grillen och skötte hela den delen. Det gick över förväntan även om jag inte är någon fullfjädrad grillmästare än. Men det kommer. Nu kan Robert förvänta sig konkurrens vid grillen!

Kameran är slut på batteri och jag har varit dålig på att ladda den, så här kommer några blandade äldre bilder på vår bedårande son!





Tisdag 23/6

Vilket väder det är alltså, så himla skönt!

Idag har vi inte haft mycket för oss, gått till apoteket och varit ute en stund. Hugo ville bara äta gräs och krypa runt och in i buskarna. Sedan fick han leka med krattan och då var han road en stund (ca 2 minuter), sedan var gräset intressant igen. Jag satt i solstolen och när han drog bort gräs och förde det mot munnen så reste jag mig upp och sa nej nej, då skrattade han bara. Det slutade med att han gjorde samma sak om och om igen och skrattade så han nästan kiknade. Han är ju för söt!

Nu ligger han ute och sover, men nu hör jag honom så då är det bäst jag avslutar här och går till honom i stället.  

Vilket väder!

Det har varit hur fint väder som helst idag, äntligen säger jag bara!

Jag och Hugo har fått massor gjort också, klippt gräsmattan, klippt häcken, krattat och fixat lite här inne dessutom. Jag älskar verkligen vår uteplats nu när vi har möblerna där. Riktigt skönt att ha en egen liten trädgård när man har barn också, där kan han leka om några månader. Nu kryper han mest runt och försöker äta gräs, han är inte still en enda sekund.

Nu väntar vi på Robert som slutar jobbet kl 18.00. Hans första dag för sommaren idag. När han kommer hem ska vi laga mat, det blir fisk i ugn med potatis och sås.

Måndag 22/6

Nu har jag och Hugo kommit hem för en stund sedan. Skulle vara hos tandläkaren kl 8.20 och sedan följa med Erica till tåget.

Tandläkarbesöket gick bra trots att jag fasade att jag hade massor av hål eftersom jag inte skött dom lika exemplariskt nu under det senaste året som under resten av mitt liv. Men som sagt det gick bra, inga hål. Alla mina visdomständer är påväg ut och de två i överkäken kommer förmodligen behövas dra ut, usch! Tandabonnemanget kommer bli lite högre nästa år pga utav det men det kan man få sänkt igen om man fortsätter sköta tänderna bra efter utdragningen. Ser verkligen inte fram emot det!

Under tiden som jag var hos tandläkaren var Erica ute och gick med Hugo. När jag var klar så gick vi bara hem och hämtade hennes väskor sedan direkt till bussen. Så nu sitter hon på tåget påväg hem. Det har varit jättekul att ha henne här några dagar.

Hugo kryper runt här på golvet i sitt rum nu och leker med gåvagnen, som han drar fram och tillbaka. Han gillar allt med hjul på. Nu ska han strax få lite lunch och sedan är det dags att sova lite middag för honom.

För övrigt så känns det väldigt bra att sommaren är här nu!

Lördag 20/6

Idag har vi fått det mesta klart i Hugos rum, var inte riktigt så klart som jag trodde när jag skrev sist. Vi har borrat och satt upp hyllor och skruvat fast byrån i väggen så att den inte kan välta. Alla möbler är på plats så nu är det bara gardiner, några tavlor och mattor som saknas. Det blev riktigt bra faktiskt när man fick in alla saker.

Vi åkte ut till Bergs slussar förut också. Gick och kollade på djuren och båtarna och så var det någon liten marknad där idag också. Det är så fint där. På vägen hem hyrde vi film, Valkyria.

Och nu till det största! Hugo har fått sin första tand! Kände något litet vasst där idag och visst var det en liten tand. Det är bara som ett litet gryn men den finns där och man ser en liten vit prick. Det är framtanden längst ner till höger. Tror nästan att tanden brevid är påväg upp också, det ser ut som det. Det här med tänderna kan kanske förklara varför han har varit sjukt gnällig den senast tiden, känns ju skönt att det finns en anledning i alla fall. Äta har han inte heller velat. På måndag blir det att köpa en liten tanborste till min lilla älskling som börjar bli stor.

Ja just det på måndag ska jag till tandläkaren också! Det får jag inte glömma.

Här kommer lite bilder på Hugos rum och från Bergs slussar!
















Fredag 19/6 Midsommar

Nu har jag inte skrivit på några dagar. Erica, min syster kom hit i onsdags och hon är här fortfarande, hon ska nog vara här tills nästa helg. Vi har haft fullt upp med väggmålningen i Hugos rum och nu är den helt klar. Idag ska vi ställa in alla saker och göra i ordning, ska bli kul att se om det blir bra. Det kommer ju inte bli helt klart med tanke på att vi inte har köpt några gardiner eller så men det får vi ta och göra snart. Jag vet bara inte riktigt vad jag vill ha. Kommer lägga upp bilder på rummet och målningen när vi fått lite ordning.

Söndag 14/6 utflykt

Idag har det varit en jättebra dag. Vi har haft det så kul tillsammans och så har vi dessutom varit på en liten utflykt här i Linköping.

Det började med att vi ville hitta på något men vi kunde bara inte komma på vad, så vi kollade upp om det hände något här i stan idag, vilket det i princip inte gjorde. Det mest lockande var "international street market", en matmarknad. Eftersom vi inte hittade något vettigare så bestämde vi att vi åtminstone kunde åka dit och kolla.

Men först tog vi en liten rundtur med bilen i Linköping eftersom vi inte sett så mycket av staden trots att vi bott här i snart två år, det blir lätt så när man inte har bil. Nu när vi har Roberts systers bil i några veckor så får man ta tillfälle i akt. Först åkte vi ut mot Ekholmen, där stannade vi vid Willys och köpte lite fika. Hugo somnade i bilen så vi satt utanför där ett tag och så för att han skulle hinna vakna innan vi kom fram till nästa destination som var en badplats vid Johannelund.

Där satte vi oss på en filt i gräset och hade lite picknick. Det blåste halv storm ute men solen var åtminstone framme så det blev mysigt ändå. Hugo fick äta fruktpuré och majsbågar och vi åt lite kakor och drack festis. Det var massor av kanadagäss vid badplatsen så vi fick sitta en bit bort. Hugo tyckte dom var jätteroliga att kolla på och tjöt av glädje när han fick syn på dom.

När vi hade fikat klart bestämde vi oss för att skippa matmarknaden och åka hem istället, det var ändå inte långt kvar innan Hugo skulle äta så det skulle bara bli stressigt att åka ner till stan ändå.

När vi kom hem fick Hugo äta och sedan satte vi igång med maten, grillat! Bäst att passa på när det är hyffsat fint väder. Det blev skink/basilika/fetaost-fyllda kycklingfiléer med färskpotatis och fetaostkräm, och det var verkligen helt fruktansvärt gott.

Här kommer bilder från idag!


I bilen



Hugo när han fick syn på gässen


vink vink!



Gott att suga på majsbåge











Lördag 13/6

Idag har Robert jobbat på dagen och jag och Hugo har städat lite här hemma under tiden. Han är så söt när han kryper efter och ställer sig upp på knä mot dammsugaren. Det är smidigt också eftersom man vet var man har honom, han är helt facinerad av dammsugaren.

När Robert slutade jobbet så började vi planera en massa om hur vi ska göra i Hugos blivande rum. Vi var som sagt och kollade på tapeter igår men vi har nu kommit på att vi ska göra en väggmålning istället, det kommer bli så fint om det blir så som vi tänkt oss. På måndag åker vi först ner till biblioteket och lånar en bok som behövs för att se färgerna bättre och sedan ner till färgservice och fixar färgen. Jag vill bara att det ska bli klart nu för det kommer bli såå fint! Kul att ha något som ingen annan har heller.

Det här trista vädret fortsätter, man kan inte tro att det är mitten av juni. Fast å andra sidan är det väl så här svensk sommar är, regn och 10-15 grader.

Någon dag i veckan ska vi ta och gå ner till Valla gård och kolla på djuren där.

Fredag 12/6

Nu sover Hugo och när han vaknar ska vi åka och kolla på tapeter till hans rum. Vi vet inte alls vad vi vill ha så vi får se om vi hittar något fint. Kanske tar vi en sväng in på Ikea också när vi ändå är ute och åker. Det senare vet dock Robert inte något om ännu, men det tror jag inte att han har något emot. Nu när han är ledig är han öppen för det mesta.

Sedan igår har det inte hänt så mycket. Hugo har börjat vakna lite tidigare nu till vår stora besvikelse, att han vaknade efter sju verkar bara varit något tillfälligt tyvärr. Robert och Hugo var iväg till apoteket och tog en liten promenad förut och jag gjorde mig ordning under tiden och packade upp våra väskor, var på tiden nu efter flera dagar hemma.

Torsdag 11/6 Hemma igen!

Nu är vi hemma i Linköping igen, kom hem igår eftermiddag. Skönt att vara hemma men tråkigt att man inte hann med så mycket som man ville där, man vill hinna träffa så många och mycket mer och tiden räcker tyvärr inte till det.

Bilresorna fram och tillbaka till Eskilstuna har gått jättebra, han sov inte mycket varken dit eller hem men han har varit på bra humör så det har gått bra ändå. Ätit åkandes i bilen har han också gjort båda gångerna och det gick bra det med. Smidigt att inte behöva stanna. Vi testade ätklar gröt på burk från semper och den tyckte han om. Jag tyckte mer att den verkade som en dessert men Hugo var nöjd så då spelar det ingen roll om man får ta till det någon gång ibland.

I lördags firade vi Cissi och Anna som tog studenten. Tråkigt för dom med det dåliga vädret men under tiden som dom åkte på flaken så var det åtminstone uppehåll. Efter utspringen åkte jag och Robert hem till Kjula och gav Hugo mat och hann få honom att somna innan alla gästerna kom, det tror jag var bra för annars hade han nog inte alls velat sova när det var så mycket liv.

Hugo var helt fantastiskt duktig den dagen, sov och åt så bra så man knappt trodde det var sant. Vi var kvar ute i Kjula och firade Roberts syster ända tills Hugo hade somnat för natten. När han hade somnat åkte vi till Cissi för att fira hemma, Hugo fick stanna hemma hos farfar och farmor. Det var så kul att träffa alla igen! Jag har verkligen saknat dom. Hade jättekul hela kvällen.

Och vilka betyg Cissi hade, det är ju helt sjukt! Hoppas verkligen hon kommer in på polishögskolan nu, men det brukar ju ta några år av sökande tyvärr. Tillslut kommer hon patrullera på gatorna, det är jag säker på. Då får man allt passa sig!
Idag har jag och Hugo varit på öppna förskolan en stund, han tyckte det var jättekul men som vanligt är han lite väl nyfiken och våldsam mot andra bebisar. Han har inte riktigt förstått det där med att vara försiktig. Han ska känna på dom och klättra på dom, och det slutar ofta med gråt från deras sida. Han lyssnar inte på sin mamma som säger att man får ta det lite lungt. Han är helt vilt nu förtiden nu när han kan krypa, han är inte still en enda sekund och han ska riva i allt, sladdar dras i och äts på, lådor dras ut och skåp öppnas. Allt som han inte får röra är dessutom allra roligast, typiskt.

Robert har varit iväg och skrivit sin sista tenta för den här terminen också, skönt att det är slut på tentaperioderna nu. Under dom är det nämligen som att jag vore ensamstående, vilket kan bli lite jobbigt på slutet. Men hans intensiva pluggande ger resultat och det är det som räknas. Svar på den första tentan fick han idag, det blev 5:a!! Duktigt av honom. Dom andra tror han blir minst 4:a men det kan mycket väl bli 5:a där också.

Efter tentan var vi iväg en sväng till babyproffsen och kollade på sulkyn, vi hittade inga som vi gillade så det blir förmodligen ingen, inte nu i sommar i alla fall. Alla var bara jätteobekväma att köra och då har jag hellre den vi har nu även om den är stor.

Nu ska vi bara njuta av ledigheten vi har tillsammans i 1½ vecka nu innan Robert börjar jobba.

Här kommer några bilder på sockertoppen!











Onsdag 3/6

Nu ska vi gå och lägga oss. Hugo sover sedan 20.15. Han var så duktig så och somnade i sin säng efter att jag läst en bok för honom och stått där med handen på honom ett tag.

Idag har jag städat och fixat lite här hemma sedan bar det iväg till Linghem för att träffa Elin och Nova, vilket var lika trevligt som alltid. Hugo och Nova lekte, klättrade på varann och kröp omkring, våra sötnosar.

När jag skulle till tåget därifrån började det först småregna lite sedan började det hagla massor! Dessutom missade jag precis 17.40-tåget så då fick vi vänta i 20 minuter till, men det gjorde inte så mycket. Vi satt i "busskuren" och Hugo fick lite mellis där, skogsbär med yoghurt, den verkade han gilla.

När vi kom hem fixade vi mat och åt. Det blev frukostkorv med potatis och pepparotssås, var faktiskt riktigt gott. Hugo åt en skål gröt, Hipps banan-persika gröt som han verkligen gillar. Synd bara att den är jättedyr i jämförelse med alla andra grötsorter och att den inte är järnberikad. Den kostar runt 40 kr och räcker bara till 5 portioner, dom andra räcker ju till ca: 16 så det är ju lite skillnad. Han har i alla fall varit jätteduktig vad gäller maten både igår och idag.

Ja just det, igår var vi iväg och förtidsröstade till Europavalet, skönt att ha det gjort. Jag tycker att det är viktigt att man röstar.

Nu ska vi sova, har varit uppe alldeles för sent nu. God natt!


8 månader idag

Idag var det 8 månade sedan Hugo föddes. Kan inte fatta att han snart är ett år! Vart tog tiden vägen?

Hugos färdigheter vid 8 månaders ålder, i ordning efter när han lärde sig det:

- Han kan vända sig från mage till rygg (1 månad & 4 dagar)
- Han kan skratta (2 månader & 12 dagar)
- Han kan jollra (ca: 2½-3 månader)
- Han kan vända sig från rygg till mage (5 månader & 3 dagar)
- Han kan sitta själv utan stöd (5 månader & 14 dagar)
- Han kan åla (7 månader)
- Han kan prata bebisspråk, mamama, dadada osv.
- Han vevar med ena armen upp i luften när man sätter på musik eller sjunger något han gillar
- Han kan sätta sig upp själv från liggandes (7 månader & 26 dagar)
- Han kan krypa (7 månader & 27 dagar)
- Han kan ställa sig upp själv mot saker (8 månader)




Bild från idag! Inte lätt att få en bild på honom numera, han är inte still en sekund och han lyckas alltid vända sig om just när kortet tas.


Har tittat tillbaka på en massa bilder på magen när jag var gravid, och gud vad man saknar den där magen. Var så roligt att se den växa och så spännande att veta att man snart skulle bli förälder, man visste ju ingenting om hur det skulle bli eller vad det var för en som låg där inne i magen. Man kan inte fatta att det bara var 8 månader sedan som jag gick här hemma och nästan gett upp hoppet på att någon bebis skulle komma ut, och så satte det igång och ut kom han. Ja gud vad tiden går fort! Man får verkligen ta till vara på nuet för det kommer aldrig igen.

Här kommer lite bilder på den växande magen=)



Bild tagen i vecka 10. Här inbillade jag mig att det faktiskt hade börjat synas att jag var gravid.



Vecka 17. Här hade det faktiskt börjat hända lite.



Vecka 22



Vecka 27



Vecka 32



Vecka 33. Här började det verkligen hända grejer!



Vecka 35.



Vecka 37. Här börjar jag bli riktigt stor!



Vecka 40.



Vecka 41 (bf+3)


Och ut kom denna sötsak!

-Jag älskar dig gränslöst-


Nu kan jag...

ställa mig upp mot saker själv! Idag var det första gången och då ställde jag mig mot dammsugaren. //Hugo


1 månad gammal

Måndag 1 juni

Helgerna bara springer iväg, känns nästan som att det är måndag varje dag. Vädret är varmt och fint och det är så skönt att det äntligen är sommar.

Vi kollade på Robinson i lördags och jag tänker inte säga mer än att jag tyckte helt fel människa vann, hon förtjänade det inte enligt mig. Men det blir ju som det blir när det är dom själva som röstar, då går vänskap framför vem som är den riktiga överlevaren. Jaja, nog om det.

Jag är sjuk fortfarnde även om det går mot det bättre, vilket är skönt för nu är jag trött på att vara sjuk. Har ingen ork till någonting. Men idag ska jag försöka pallra mig ner på stan för att hitta lite kläder till mig för en gångs skull.

Hugo har blivit ännu bättre på att krypa nu och han gör det oftare och oftare, alltså väljer krypa framför ålning. Med maten går det inte mycket framåt, vi får se hur dagen blir men den kan inte bli sämre än de senaste så det är ju positivt.

Åh han var så söt i går kväll när han skulle sova. Jag gjorde ett nytt försök med att få honom att somna i sin egen säng, vilket han också gjorde, tillslut! När jag la honom i sängen så började han direkt rulla runt, krypa runt och ställa sig på knäna. Sedan satte han sig vid fotänden på sin säng och drog in ren tvätt som låg i en tvättpåse där till spjälsängen. Sedan tog han sin lilla filt och satt och bara vevade med den i luften, lite svårt att förklara men det var jättegulligt. Tvättpåsen fick tas bort.

Det är inte lätt att få honom sova i sin säng nu när han är så rörlig, han ligger liksom inte still ens i fem sekunder, hur ska han så kunna somna? Men som sagt efter låång tid och många nedläggningar av honom så tröttnade han och somnade. Lite krävande måste jag säga, men tillslut så kommer det nog gå fortare.


RSS 2.0