Måndag 21/11

Idag har det varit en lång dag. Började skolan kl 8 och kom inte hem förrän kl 17, då Robert åkte tillbaka till skolan igen för labb till kl 21. På förmiddagen var det föreläsningar och på eftermiddagen hade vi kursdialog där man får ta upp de frågor man har till de kursansvariga.

Efter kursdialogen gick jag och några tjejer från klassen och satte oss och pluggade fysiologi. Det gick väl sådär för min del då studieambitionen inte var särskilt hög just då, och den smällen får jag ta nu istället, d.v.s. plugga tills jag ska gå och lägga mig..

När jag kom hem från skolan så åkte som sagt Robert iväg och jag och barnen lekte lite innan jag började med maten, som idag blev thaigryta med ris. Det blev jättegott! Jag hade bara färska grönsaker i istället för fryst wokmix som vi oftast har, och det blev ju självklart mycket mycket godare.

Efter maten busade vi lite, lekte doktor och läste Pippi Långstrump. Sedan var det dags för dom små liven att sova. Hugo var riktigt trött eftersom han inte sovit varken på dagis idag eller hemma igår. Vi försöker få honom att trappa ner med sovandet eftersom det ibland tar lite längre tid för honom att somna på kvällarna nu. Han är ju ändå över 3 år nu så det är ju inte så konstigt. Men faktiskt så märks det att han behöver sova ibland ändå för efter bara två dagar utan sömn på dagen så blödde han näsblod idag, och det gör han bara när han inte sovit middag. Jättekonstigt, men så är det. Hoppas det går över när han vänjer sig och kanske istället sover lite längre om nätterna.

Nu ska jag lägga mig i soffan och läsa i den just nu mycket tilltalande fysiologiboken..


Lördag 19/11

Nu har det varit ett långt uppehåll här igen, som alltid nuförtiden. Första kursen på sjuksköterskeprogrammet är avklarad och jag klarade tentan! Jag blev hur glad som helst när jag fick se resultatet, för jag hade faktiskt varit riktigt nervös inför det.

Den nya kursen som håller på med nu är bra mycket svårare men också roligare då kursens innehåll känns mer relevant. Vi kommer att ha två tentor, omvårdnadstenta den 16:e december och medicintenta den 3:e januari (inte nöjd över datumet!!). Fysiologin tycker jag är väldigt svår eftersom jag i princip inte kan något alls sedan tidigare, tack vare naturkunskap B. Men jag kämpar på och hoppas att allt det här ska sätta sig någon gång, och helst innan tentan..

Hugo och Selma mår bra och trivs väldigt bra på dagis och det känns jätteskönt! Selma har blivit så stor så fort nu känns det som, tänk att hon är närmare 2 år än 1 år nu! Hon har lärt sig prata massor och pratar ofta i tvåordsmeningar och man blir riktigt imponerad över henner utveckling den senaste tiden, åtminstone jag och Robert. Hugo har börjat leka rollekar och idag är det "pirat" som varit ämnet. Det är så kul att se hur han fantiserar ihop saker och ting och t.ex. leker att hans matstol är ett skepp.

Julen börjar närma sig och det är dags att ge sig ut på stan och göra lite julklappsinköp. Jag har funderat lite på vad vi ska köpa i alla fall, så en liten bit på vägen har vi åtminstone kommit. Ska försöka åka ner på stan under nästa vecka.

I morgon funderar vi på att promenera iväg och kolla på "vinterljus" nere vid stångån, har hört att det ska vara fint och mysigt.

Nu ska vi kolla på "The social network"!

Oj!

Kollade av en ren slump igenom mina kommentarer här på bloggen och såg att jag missat hur många som helst det senaste året som jag aldrig har publicerat för att jag inte ens sett dom! Men jag blev glad när jag såg dom nu i alla fall! Och då förstår ni kanske varför jag inte svarat på vissa saker.

RSS 2.0