Lördag 14/7

Semestern startade igår och det har varit otroligt skönt hjittills att hela familjen varit hemma. Igår gick vi ner på stan och hyrde några filmer och köpte lite lördagsgodis till barnen tills idag.

Idag har jag gjort köttfärsprioger för andra gången den här veckan. Dom blev väldigt goda och fina. Så det åt vi till lunch. Sedan var det dags för Frans 5-årskalas. Hugo var riktigt taggad kan jag säga och stod redo med presentpåsen säkert en halvtimma innan vi skulle gå. Kalaset var väldigt lyckat och båda barnen hade roligt. Dom hade ordnat en jätterolig skattjakt som avslutades med fiskedamm och godispåse.

De presenter som Hugo hade valt till Frans var ett set med målarfärger och pensel och ett riddar/drakmotiv som man målar med hjälp av siffror från panduro, ett trollspö och en "magisk" guldsten som han själv har målat och glittrat på. Han valde som presenterna och kom på idén med stenen helt själv, han börjar bli så stor.

Vi har ätit tacos och just nu kollar vi på Musse och de tre musketörerna (en av de två filmer barnen hyrde igår) och barnen äter lördagsgodiset. De har med andra ord fått i sig alldeles för mycket socker idag!

De är väldigt trötta efter kalaset idag så efter filmen som slutar om ca 20 minuter så är det dags för sängen för båda två.


Tisdag 10/7

Idag har jag en ledig dag från jobbet och nu är det bara tre arbetsdagar kvar innan min jobbperiod för den här sommaren är över, och sommarledigheten kan äntligen börja. Som jag längtat! Fast jag måste säga att dessa fyra veckor har gått otroligt snabbt. Det som är tråkigt är att jag jobbade hela midsommarhelgen när familjen åkte iväg till Eskilstuna, då var det inte roligt att vara hemma och jobba och sedan komma hem till en tom lägenhet.

Barnen går helkonstiga tider på dagis och just nu är det dessutom sommardagis (alla barn i området samlas på vårt dagis under en fyraveckorsperiod), ibland går de kl 14-17 till exempel. Men som sagt, nu är det snart över.

I fredags var vi på ultraljud, vi väntar nämligen en liten bebis som beräknas födas i slutet på november, 25:e och 27:e november är de datum vi fått på ultraljuden, jag är alltså i vecka 21 nu. Vi längtar alla med spänning efter att den lilla nykomlingen ska komma till oss.

Idag har jag och barnen varit nere på stan och inhandlat födelsedagspresent till Frans kalas på lördag. Hugo valde både presenter och kort själv. Sedan köpte vi en våg till badrummet som vi varit utan sen vi flyttade hit. Blev några andra småsaker också samt det första som inhandlats till bebisen, en body från Lindex.

RSS 2.0