Söndag 31/1

Idag har vi varit ute i Tornby och köpt lite saker till den kommande familjemedlemmen. Det blev lite kläder, en badbalja, ett bäddset, lakan, täcke till spjälsängen och regnskydd till syskonvagnen samt nya hjulskydd. Vi köpte också en till leklåda till Hugos rum och en ny tvättställning.

Nu har vi nästan köpt klart och fixat allt inför bebisen. Det känns skönt med tanke på att jag knappt orkar gå till Hemköp längre, d v s några hundra meter. Har så ont i kroppen varje kväll. Det är verkligen bra att vi inte kommer behöva ut och stressa på stan de sista veckorna.

Vi har länge tänkt sälja vårt xbox 360 eftersom vi aldrig använder det men det har bara inte blivit av. Så istället för att det bara står och samlar damm så la vi ut en annons på blocket idag och en timme senare hade vi det sålt. Perfekt!

Igår fixades det med hyllplanen i garderoberna i stort sätt hela dagen, det var hur jobbigt som helst och bara jag rensade ut och slängde fem stora pappkassar med kläder. Robert slängde också en hel del. Gud vad man samlar på sig saker alltså. Nu är det i alla fall mycket mer ordning och det känns underbart att slippa alla drivor med kläder och allt vad det var som låg i högar utan någon som helst struktur.

Jag har nyligen tagit ett varmt bad och nu ska vi gå och lägga oss. God natt!

Magbild vecka 32


Vecka 32 (31+3)


Ett glädjande besked!

Först har Crendo varit här med 12 st hyllpan till våra garderober så att vi äntligen kanske kan få lite ordning i våra skåp. Som det ser ut nu så har vi massor av garderober men endast ett med hyllplan i, vilket inte är det mest optimala när man ska ha lite ordning och samtidigt få plats med mycket där i. Jag har redan satt in två hyllplan i hallen så att min symaskin kan få plats där bland annat.

Men nu till det glädjande beskedet! Alldeles nyss ringde barnomsorgshandläggaren till mig och berättade att vi på måndag kommer att få ett brev där vi erbjuds en förskoleplats till Hugo på förskolan Kakburken, avdelning smulan med inskolningsstart 1 mars. Vårt förstahandsval!

Det kändes väldigt bra men samtidigt lite vemodigt nu när det väl blev verklighet att han faktiskt inte kommer vara hemma med mig hela dagarna. Men jag är helt övertygad om att han kommer att stortrivas med att gå på dagis och få lite miljöombyte istället för att vara hemma hela dagarna med mamma och en liten bebis. Det är ju ändå bara 15 timmar. Jag tackade självklart ja till platsen.

Jag vet dock inte riktigt hur det hela gick till eftersom Robert ringde igår och frågade lite angående kösystemet nu och på vilken plats vi låg på då. Hon sa då att ingen av de som sökt plats i Ryd hade fått någon plats och att vi fortfarande hade könummer 7. Samt att det hela tiden tickade på med barn som behövde plats och att det just då var över 40 stycken som inte hade någon i Ryd, att dom hade ett stort problem just nu i och med nedläggningen av en förskola i Ryd och att de skulle ha ett möte igår. Hur som helst är jag glad att det löste sig för oss och att jag nu hinner skola in honom innan bebisen kommer.

Hugo ligger och sover nu och Robert är påväg hem så strax ska vi äta och sedan antar jag att Robert kommer att vilja sätta upp hyllplanen. Han har nämligen gått och tjatat om det i flera veckor nu, om hur dom ska sitta och så.

Torsdag 28/1, vecka 32

Detta inlägg skrevs vid kl 12.30 idag men kunde inte publiceras då!


Idag går jag in i graviditetsvecka 32. Nu börjar jag verkligen bli trött på att vara gravid, det känns som en evighet kvar och varje kväll känner jag mig så slut och det smärtar i hela kroppen att jag inte förstår hur jag ska orka säkert 10 veckor till. Jag hoppas så att den sista tiden nu ska gå i rasande fart så att bebisen kan födas och jag kan bli av med dom jobbiga krämporna.

Igår var jag nere på stan och köpte mascara, foundation, ett vagntäcke och en bärsjal. Det blev ett tunt täcke från Rätt start som passar bra även när det blir sommar. I början när det kommer vara lite kallare så är det bara att man har en filt också. Det vagntäcket som vi hade till Hugo var helt värdelöst, alldeles stelt och tjockt.

Den bärsjalen som jag köpte heter Tricot slen och var i en olivgrön färg. Vi testade den lite här hemma på Robert och på mig (fast det var inte helt optimalt med den stora magen) och den verkade jättebra och inte alls så svår att knyta. Tror det kommer vara väldigt skönt att ha när bebisen kommer så att man kan bära runt på bebisen samtidigt som man gör saker med Hugo och i hemmet, som att städa och laga mat. För hoppningsvis kommer det att funka att amma i den också.

I morse bakade Robert bröd igen, det blev inte av att vi gjorde det härom dagen så han gjorde det idag istället. Han är så duktig så, det beror nog på att han tycker det är så kul. Denna gång blev det "Nyttiga frukostbullar". Vi har inte smakat på dom än men jag kan inte tänka mig något annat än att dom är goda.

Vi ska väl försöka ta oss ut en stund idag, men det känns ju föga lockande i det här vädret. Kanske blir att vi går en sväng till öppna förskolan.

Hugo ligger och sover nu och Robert är hemma på lunch så nu ska vi alldeles strax äta, det blir baconröra med pasta.

Här kommer lite bilder på gullungen!





Tisdag 26/1

Igår fick vi reda på att vi inte kommer att få någon dagisplats, det är tydligen fullt i hela Ryd. Och någon annan plats än här i Ryd kan vi inte ta eftersom jag inte har möjlighet att ta mig till något annat ställe. Det känns inte alls kul nu när vi räknat med att han ska börja dagis i mars. Dessutom så sa hon att det kunde dröja flera månader extra innan det kanske fanns en plats. Det passar ju inte alls bra eftersom lilla bebisen kommer att vara född då, då blir jag ju tvungen att ha med henne på inskolningen. Ja, ja vi får se hur allt blir.

Till kvällsmat blev det pannkakor och Hugo gluffsade i sig hela två stycken med mitt hemgjorda äpplemos på. Han bara tryckte in det i munnen och verkade tycka att det var jättegott. Pannkakor har han ju ätit förut, men oftast utan sylt och aldrig som ett helt mål utan bara smakat när jag och Robert ätit. 

Efter att Robert slutat skolan vid kl 17 åkte vi iväg och storhandlade på Willys. Mycket mat blev det och nu är hela kylen och frysen full. Det blev också ett litet paket med miniblöjor till den lilla eftersom det var något erbjudande från Pampers. Dom är ju så små så små i jämförelse med Hugos blöjor.

Idag är det tänkt att det blir brödbak, öppna förskolan och en annan mindre kul sak. Det känns hemskt men det är något som känns som den enda lösningen just nu. Det är ingenting jag vill gå in på.

Söndag 24/1

Idag så har vi mest lagat mat. Först så lagade vi fläskfilégryta med jasminris till lunch, vi skulle ha ätit det igår men då glömdes maten bort och slutade med tacos, så det fick bli det idag istället.

Sedan var vi iväg och handlade lite som behövdes till middagen samt en påse äpplen som jag gjorde äppelmos av. Äppelmoset blev supergott och jag hoppas det ska falla lilla Hugo i smaken också eftersom det främst var till honom då han får utslag runt munnen av köpt äppelmos. Han tål förmodligen inte konserveringsmedlet som det köpta innehåller för äpplena är det inte i alla fall. Det ska vi testa att både ge på gröten och till pannkakor.

Till middag blev det att testa på en ny rätt, Äppelspäckad fläskkarré med vitlöksmorötter och mustig sås. Recept här! Det tog lite tid att tillaga men blev hur gott som helst, speciellt såsen. Vi kommer definitivt att göra detta fler gånger.

Hugo har varit på strålande humör idag och varit så underbar som bara han kan. Han är så söt så söt. Han har busat och badat och lekt en massa. Igår så satt vi även i batterier i hans lilla dammsugare och sedan han kom underfund med hur man sätter på och av den så har han haft fullt upp.

Nu så kollar vi på Johan Falk som går på fyran, väldigt bra filmer måste jag säga. Till och med Robert tycker dom är bra och han avskyr i vanliga fall allt som har med svenska kriminalfilmer att göra. Svenska filmer i allmänhet.

Fredag 22/1

Nu är det äntligen fredag igen och helg, det ska bli skönt. Jag jobbar ju inte så dagarna blir ju inte jätteannorlunda men det är kul att ha Robert hemma halva lördagen och hela söndagen.

På morgonen har Robert varit så duktig och bakat bröd, rågsiktskakor. Jag och Hugo tog ett smakprov efter lunchen med lite smör på och det uppskattades av oss båda. Hugo som i vanliga fall inte är så jätteförtjust i bröd, åt upp hela sin bit.

Jag har tvättat en maskin tvätt som jag nyss hängde upp. Avskyr att behöva ha tvätten hängandes ovanför badkaret för sedan när man ska duscha och tvätten inte är torr än så måste man sitta ner. Vi måste verkligen köpa en ny tvättställning den här månaden så att man kan hänga allt där istället.

Igår läste jag klart Evas öga av Karin fossum. Det har tagit sin lilla tid eftersom jag i princip inte har läst sedan innan jul. Det var en väldigt kort bok om man jämför med de jag brukar läsa, bara 220 sidor. Tycker att den var bra men inte särskilt mycket mer, inte alls så spännande som jag hade hoppats på. Mycket tror jag beror på att den var så kort som sagt, lagom som man kom in i den så var den slut.

Har ju Se dig inte om! som är boken som kommer efter hemma också så jag funderar på om jag ska läsa den ändå på en gång innan lånetiden går ut eller om jag ska börja läsa Fyrvaktaren av Camilla Läckberg, som jag fick i julklapp.

Nu vaknade Hugo så jag ska ta och gå in till honom!


Vecka 31

Idag gick jag in i graviditetsvecka 31. Nu är det ca: 7-11 veckor kvar med magen och sedan är det dags för lilla bebisen att komma ut. Hoppas verkligen på att slippa gå såhär i 10-11 veckor till. Det börjar bli jobbigt nu och det lär ju inte bli lättare mot slutet. Att böja sig ner för att plocka upp saker på golvet är nog det värsta, och det får man ju göra ett antal gånger per dag. Dammsuga är också väldigt jobbigt för kroppen.

Förutom att kroppen lätt blir ansträngd nu så mår jag bra, ingen huvudvärk och jag sover förhållandevis bra på nätterna.


En fas?

Hugo sover och Robert är iväg och tränar med Erik så jag är alldeles ensam här för en stund, och det är faktiskt riktigt skönt för omväxlings skull. Speciellt idag då det varit en ganska så jobbig dag. Hugo har inte alls varit på humör och velat bli buren hela tiden, vilket såklart inte går. När han inte blivit buren har han skrikit och gråtit helt förtvivlat. Det är inte lätt att vara liten.

Jag tror det är någon fas han går igenom nu då han är extra klängig, han kan inte vara utan oss en endaste sekund när vi är hemma. På öppna förskolan går det bra att leka själv. Fast till och med där är han lite blyg precis i början och klänger sig fast vid mina ben, det hör inte till det vanliga.

Efter maten som inte var allt för fridfull då Hugo var helt vansinnig och bara ville ha broccoli och annat som man inte kunde förstå vad han menade gick jag och tog mig ett långt och skönt bad och läste lite, det behövdes lite avkoppling då.

Vi har bakat en kladdkaka som står ute på balkongen och svalnar nu, den ska vi ta en bit av när Robert kommer hem.

Tisdag 19/1

Nu har skolan dragit igång igen för Robert, idag så började han redan klockan 8. Jag och Hugo har ätit frukost och vattnat blommorna och Hugo har dansat lite vid min klockradio som han sätter på flera gånger per dag. Just nu sitter han här på golvet och leker med en av sina stora bilar som han har vänt upp och ned och sedan sitter och snurrar på hjulen.

Det snöar idag med, det gjorde det igår också. Jag tycker nog att det räcker med snö nu, nu vill jag ha vår. Det var ju trevligt att snön höll över både jul och nyår men nu tycker jag bara att det är tråkigt med all snö som kommer hela tiden, inte alls lika smidigt att gå ut och leka med Hugo heller. Speciellt inte för mig med min stora mage som knappt får plats i jackan längre. Min egen jacka blev för liten för ett bra tag sedan men jag fick låna en av mamma när vi var i Eskilstuna som passade bra, men nu är det inte långt kvar innan jag inte kan få igen den heller.

Idag ska vi gå till öppna förskolan efter Hugo sovit middag, det kommer han nog tycka är väldigt kul.

Söndag 17/1

Igår hade vi besök av Elin och Nova. Dom kom strax innan tio och åkte väl hem runt tre. Det var jättekul att träffa dom. Hugo var lite blyg till en början och ville bara vara hos mig, det är något han börjat med den senaste tiden, men sedan så lektes det. Var nog bara för att det var ett tag sedan vi träffades nu. Vi lagade mat och åt och barnen sov så duktigt båda två.

Idag har vi varit ute i Tornby och köpt en barnspärr till vårt sopskåp och två dörrstoppare. Vi köpte också en amningskudde med tummen på från Rätt start. Det ska bli skönt att ha en sådan den här gången för det var verkligen något jag saknade med Hugo, tyckte bara att det var bökigt att "bulla" upp med vanliga kuddar och svårt att få dom att ligga bra, och utan något stöd alls tyckte jag det var obekvämt och jobbigt att sitta. Hoppas den kommer funka bra.

Hugo har somnat för en stund sedan och vi ska strax börja kolla på sista avsnittet av Dexter på säsong två. Spännande spännande..


Barnmorskan

I morse var jag hos barnmorskan. Där gick allt bra. Järnvärdet var fortfarande bra, det låg på 123, och allt annat också. Sf-måttet var 29 cm och bebisens hjärtljud på 152 slag/minut. Hon låg med huvudet neråt nu också. Vägde mig också inne på toaletten där och har nu gått upp 10 kg i vikt.

Det börjar kännas att det närmar sig förlossningen lite mer nu, besöken kommer att bli tätare hos barnmorskan nu och idag så fick jag papper om min blodgrupp som ska med till förlossningen samt numret dit när det väl är dags. Jag längtar verkligen nu!

Fredag 15/1

Nu sitter jag uppe här alldeles ensam, både Robert och Hugo sover så sött fortfarande. Faktiskt riktigt mysigt att vara uppe helt själv såhär på morgonen. Jag ska alldeles strax åka ner på stan för ett barnmorskebesök. Ska bli kul att se hur magen har växt.

Igår kväll var jag iväg och fikade med 7 st andra gravida, det var mycket trevligt och kul att få umgås lite med andra i samma situation. Sådana som faktiskt är mitt uppe i det.

Nej nu ska jag skynda på lite så att jag kommer iväg någon gång!

Tänder på gång

Nu tror jag det är dags för ännu fler tänder att komma upp i Hugos mun. Han har sedan igår varit väldigt krånglig med att äta och är riktigt argsint av sig när tänderna ska borstas. Hoppas på att det är det så att det finns en förklaring till varför, aldrig kul när han är på det här viset.

Om bara en liten stund ska Robert gå iväg med Hugo för vaccinering. Jag ska stanna hemma och städa lite, det kan behövas. Har riktigt ont i huvudet också så jag ska nog be dom att gå förbi Apoteket och köpa värktabletter på vägen hem.

En positiv sak som skett de senaste nätterna är att Hugo har sovit extremt bra i jämförelse med vad han brukar, det är riktigt skönt. Tyvärr lider ju jag själv av ovanan att vakna upp ett antal gånger per natt för att gå på toa, dricka vatten eller bara för att vända på mig. Men så är det att vara gravid.

Idag är det bara 10 veckor kvar till beräknad förlossning, jag har alltså gått in i vecka 30. Äntligen känns det som att det börjar närma sig även om det kan vara allt ifrån 2-3 månader kvar beroende på när vår lilla flicka bestämmer sig för att titta ut. Jag hoppas verkligen inte att jag behöver gå över tiden så länge som sist med tanke på att jag redan känner mig i kroppen nu som jag gjorde när det var förlossningsdags med Hugo.


Bilder från julen!


Ute och åker pulka!

Med sin nya dammsugare i högsta hugg


Kusinerna busar! Dom lyckades smita in i badrummet för att leka i duschen.

Får paket av tomten

Sedan lektes det med alla nya leksaker


Onsdag 13/1

Jag är fortfarande sjuk och Robert har blivit det också. Börjar undra när det tänker gå över. Inatt när jag vaknade en av alla gånger så kändes det bra i både hals och näsa, jag trodde nästan att jag var helt frisk. När jag vaknade nästa gång värkte dock halsen mer än vanligt. Känner mig fortfarande helt seg i huvudet och sådär orkeslös som man gör när man är sjuk, nästäppan är i alla fall bättre än igår när jag var helt igentäppt.

Det jobbigaste med att vara sjuk är ju att man fortfarande måste göra alla de saker som man gör i vanliga fall ändå, hur dåligt man än mår. Nu är det ju inte så illa att jag inte kan komma upp ur sängen, men ändå.

Idag har jag och Hugo varit iväg till Hemköp och handlat lite för veckan, det skulle vi ha gjort i måndags men det blev framskjutet till idag. Det är inte lätt att få hem allt själv nu när man är höggravid kan jag säga. Det känns som att ryggen ska gå av och så får jag sammandragningar om jag bär för tunga påsar, och under vagnen får ju inte hur mycket som helst plats. Hem kom vi i alla fall med allt vad vi behövde. Hugo hjälpte till att plocka ur påsarna och bära in det i kyl och skåp, han är så duktig så.

Sedan lagade vi mat och åt, fisk á la creme fraiché med potatis och rivna morötter. Det var jättegott och nu är jag helt proppmätt.

Igår bakade vi havreflarn innan Robert kom hem från jobbet, dom blev riktigt bra och Robert tyckte att det var dom godaste han hade ätit. Tydligen är det hans favorit när det kommer till kakor, det visste jag inte! Till och med efter snart 5 år tillsammans så kan man lära sig något nytt om varandra.

Idag är det sista dagen på jobbet för Robert innan han tar några dagar ledigt innan skolan sätter igång igen på måndag. Det kan han behöva nu när han är lite förkyld och allt.

I morgon är det dags för Hugo att ta sin andra vaccinationsspruta mot svininfluensan, det har blivit lite framskjutet p g a leveransförseningar och julen. Hoppas det går bra i morgon också och att han inte får några biverkningar precis som förra gången.




Magbild vecka 29

Magbild från idag i vecka 29 (28+5)!



Magbild från vecka 30 (29+0) med Hugo i magen!



Lite skillnad, eller vad säger ni?
Det känns kan jag säga!


Söndag 10/1

Hugo verkar må mycket bättre nu, lite snorig och hostig fortfarande men han har börjat äta igen och fått energin tillbaka. Dom två senaste nätterna har han dessutom sovit mycket bättre än vad han har gjort den senaste tiden, även om det fortfarande innebär en hel del uppvak.

Nu har istället jag blivit sjuk, är förkyld och har förmodligen feber, har ingen febertermometer som jag kan ta tempen med.

Igår såg vi klart på Dexter säsong 1 och det var väldigt bra. Vi ska se om vi kanske kan få tag på andra säsongen idag. När man blir fast i en serie så är det ju så svårt att inte se fortsättningen på en gång.

Hugo sitter och äter lunch nu och efter det ska han gå och lägga sig och sova middag en stund. Jag och Robert ska lägga oss och läsa lite och bara ta det lugnt.


Fredagsmys!

Alldeles strax ska vi äta tacos och kolla på Dexter som Robert fick av mig i julklapp. Vi har snart sett klart på första säsongen, är väl tre eller fyra avsnitt kvar. Vi kommer definitivt att köpa nästa säsong också. En annorlunda och väldigt bra serie. Blir lite sent med maten idag men så fick det bli.

Hugo har precis somnat efter en skål gröt, första gången på flera dagar nu som han åt upp allt. Det är inte lätt när man är sjuk. Han gillar ingenting längre, inte ens clementiner som är hans favorit i vanliga fall. Hoppas aptiten och det glada humöret snart är tillbaka.

Tyvärr börjar jag bli förkyld nu också, det har inte riktigt brutit ut än men jag känner i hals och huvud att det är påväg. Sjukt trött har jag varit idag också.

Lilltösen i magen verkar må bra i alla fall, det är full fart hela dagarna. Igår kväll rörde hon på sig som aldrig förr innan vi skulle sova. Robert tyckte det var jättekul att se hur hela magen bara gungade, och jag också såklart. Man kunde till och med se vad vi tror var en liten hand som rörde sig fram och tillbaka, jättetydligt var det och man kunde liksom nästan ta tag i den. Så tydligt kände jag nog aldrig Hugos kroppsdelar, eller så minns jag det inte bara.

Ha en trevlig fredagskväll!

Fredag 8/1 Vårdcentralen

För en stund sedan kom jag och Hugo hem från vårdcentralen. Hade fått tid där till kl 10.30 men sedan när vi kom dit strax innan det så säger hon i receptionen att vi inte alls har någon tid inbokad.

Efter mycket krångel visade det sig att hon jag pratat med i morse per telefon hade gjort något fel vilket gjorde att tiden inte bokades in. Man undrar ju hur hon lyckades med tanke på att hon till och med bad mig att vänta kvar i telefonen medan hon bokade in tiden så att det inte skulle kunna bli något fel. Hur som helst så löste det sig tillslut.

Först fick vi ta en nummerlapp och vänta på att få komma in och ta prover på Hugo, stick i fingret och urinprov. Det fick vi vänta på i 45 minuter trots att det bara var 4 stycken före oss till provtagningen.

Vid kl 11.40 fick vi äntligen komma in och träffa doktorn. Han visade mig att han hade jättefina provresultat och ingen feber. Bara en vanlig förkyldning med hosta och snuva. Men så sa han också att när vi ändå var där så kunde han lika gärna titta på honom lite närmre trots att han var så pigg och alert. Det visade sig att han har öroninflammation i vänstra örat. När undersökningen var klar sa han att det var tur att vi hade kommit dit idag för annars hade öroninflammationen hunnit bli mycket värre.

Han fick pencillin utskrivet som vi gick och hämtade ut på Apoteket efter att vi var klara hos doktorn. 

Under tiden som vi väntade på vårdcentralen funderade jag på att skita i det och gå hem igen eftersom det tog sådan tid och han verkade pigg som vanligt och sprang omkring, men jag är glad att vi stannade ändå för att ha ont i öronen är inte kul.

Hugo somnade i vagnen på Apoteket trots att han inte hunnit äta lunch än. När vi kom hem klädde jag av honom ytterkläderna och bar över honom till sin säng eftersom han var så trött, han får äta när han vaknar istället.

Torsdag 7/1

Hugo är fortfarande sjuk men jag tror inte att han har någon feber längre. Däremot så kan han ha halsfluss och jag ringde till vårdcentralen i morse så att dom ringde upp mig för en stund sedan. Enligt henne kunde det mycket väl vara det men att det då troligtvis redan var påväg bort med tanke på att febern gått ner istället för upp, alltså tyckte hon inte att någon antibiotika var nödvändig. Vi ska avvakta och se om han börjar må bättre snart annars skulle vi höra av oss igen.

Inatt har han i alla fall sovit uruselt, precis som alla dagar den här veckan. Han sov först 3 timmar i sträck efter att han lagt sig igår kväll, men då hade ju inte vi hunnit sova något än. Resterande delen av natten vaknade han minst en gång i timmen och skrek. Det tar verkligen på krafterna när man aldrig får sova några längre stunder i sträck. Jag vill verkligen att han ska bli helt frisk nu så att han förhoppningsvis kan börja sova lite bättre och så att man kan göra något på dagarna, inte bara sitta inne.

Robert är iväg och jobbar idag med. Igår var han däremot ledig precis som de allra flesta. Jag åkte ut till Tornby då och köpte nya halogenlampor till vår kökslampa på Ikea och hämtade ut en gratis babybox från Babyproffsen. Bussresan dit och hem var sjukt tråkig eftersom det tar en evighet med bussbytet vid resecentrum och att bussarna såklart lyckas vara osynkade så att man får stå ute och frysa ihjäl i en kvart i väntan på bussen.

Idag ska jag försöka vara lite produktiv här hemma om bara lilla Hugo tillåter mig det. Jag har tänkt städa, laga lasange, tvätta och plocka ner julbelysningen. Det låter ju kanske inte som någon jättebedrift egentligen men med en son som inte ens vill stå på sina egna ben utan vill bli buren hela tiden så är det faktiskt det.

Nej nu ska jag skynda mig in i duschen innan Hugo vaknar!

Måndag 4/1, Hemma igen!

Nu är vi tillbaka i Linköping igen. För första gången sedan vi flyttade hit så känns faktiskt Linköping mer som hemma än vad Eskilstuna gör, det trodde jag aldrig skulle ske. Under vistelsen i Eskilstuna kom jag på mig själv att jag inte ens visste vart varken Lindex eller P.o.p låg längre och om det ens fanns ett P.o.p där, då är det illa. Fast när jag väl hittade de båda butikerna så var det ju så självklart att dom låg där dom gjorde.

Under tiden vi varit där så har det hänt mycket, det har firats både jul och nyår.

Dagen innan julafton samlades i vanlig ordning alla Roberts syskon med respektive samt hans föräldrar, ena morbror och två vänner till Anna och Linnea ute i Kjula (hos Roberts föräldrar). Det bjöds på lite julmat och så sjöngs det en hel del jullåtar, Hugo var helt överlycklig över all sång och musik och dansade för glatta livet. Han ser så fruktansvärt rolig ut när han dansar, han kan bara inte sitta/stå still. Det lektes också en julklappslek där alla hade fått köpa med sig två julklappar var för ca 20 kr styck.

Julafton firades också i Kjula, där vi för övrigt bodde under hela vistelsen. Vi fick massor av fina julklappar och Hugo var så glad och nöjd hela tiden. Dammsugaren han fick på julaftonsmorgon av sin farfar och farmor var nog det roligaste han någonsin fått enligt han själv, den lekte han med i 10 timmar i sträck bara den dagen. Julmaten verkade också vara till belåtenhet för honom.

På juldagen åkte vi ut till min mamma i Näshulta och åt lite god mat och fick ännu mer fina presenter. Som tur var blev det kött och potatisgratäng istället för julmat och det tackar vi verkligen för då man började bli lite mätt på det.

På annandagen åkte jag, Robert och hans mamma in till stan och shoppade lite i mellandagsrean. Hugo stannade hemma hos farfar och fastrarna. Det köptes en hel del kläder till Hugo och Robert fick en jacka, ett par skor och ett par jeans. Efter stan så var det dags att åka upp till Roberts mormor som också bor i Kjula och äta en massa mat. Där bjöds det på lite julmat, revbensspjäll, köttbullar, potatis och sås och en massa annat. Hugo hittade gammelmormors cd-spelare och passade på att släppa loss till lite dansbandshits.

Under de övriga dagarna så träffade vi min syster, Cissi, farfar och farmor och mormor. Jag passade också på att klippa mig hos den frisör jag brukade gå till när jag bodde i Eskilstuna. Allt som allt har vi haft det väldigt bra och Hugo har haft det kanon även han, det kan ju inte bli annat när man som ettåring har full uppmärksamhet hela tiden.

Den enda som inte haft det hundraprocentigt bra är Elvis som har varit lite sjuk och fick lov att åka till vetrinären för en undersökning. Det visade sig att han hade urinvägsinfektion samt lite urinsten. Han fick medicinering som vi fortfarande ger honom. Vi fick också köpa nytt foder som ska hjälpa till att lösa upp de kristaller som finns i hans urin. Nu verkar han må prima igen.

Det nya året firades in tillsammans med Erik, Louise och även en stund med Tove och Linnea. Vi åt en god trerätters middag bestående av jordärtskockssoppa med citronräkor till förrätt, oxfilé med potatisterrin, rödvinssås och smörstekta sockerärtor till huvudrätt och chokladtryffelpaj till efterrätt. All mat var supergod. Det spelades också en hel del Buzz.

I lördags fick vi skjuts hem hit igen, och det var såå skönt att komma hem till sitt eget även om vi haft det jättebra hela tiden vi varit borta. Att få sova i sin egen säng är nog det bästa med att vara hemma. När vi kom hit stannade Roberts pappa kvar en stund med Hugo så att vi kunde åka och storhandla innan han åkte hem. Det var verkligen jättebra och nu har vi en massa mat i kyl och frys.

Första natten här hemma gick väl ganska bra, Hugo sov hyffsat. Men igår kväll var det jättejobbigt, han gallskrek säkert 45 minuter innan han somnade. Han var helt otröstlig och arg som ett bi, han totalvägrade. Tillslut somnade han trots allt. Tyvärr varade det inte länge och han vaknade gång på gång och grät. Tillslut när vi skulle sova fick han komma över till vår säng och då somnade han med detsamma och sov så fint ända till kl 5, då vaknade han till lite men somnade om till kl 7 igen. På morgonen nu så visade det sig att han hade 39 graders feber så det var antagligen därför som han inte kunde sova bra igår.

Frukosten ville han inte ha många tuggor av men jag fick i honom en skål gröt runt kl 09.30 och sedan gav jag honom en alvedonsupp och gick och la honom, och sedan dess har han sovit så gott. Hoppas att febern ger med sig snart så att vår friska och pigga lilla pojke kommer tillbaka.


RSS 2.0