Städning, ståbräda, bvc och utvecklingssamtal!

Igår dammsög jag och skurade golvet i hela lägenheten och sedan åkte Robert och Erik till nya lägenheten och lämnade alla städgrejer inklusive dammsugaren. Efter att vi ätit middag åkte jag iväg dit och plockade undan allt från tapetseringen och dammsög, dammtorkade och skurade golven, så nu är det bara att flytta dit alla saker.

Vi köpte ju en ståbräda här för några veckor sedan och det måste jag bara säga var en av de värdaste köp vi gjort, gud vad skönt och enkelt det är för Hugo att bara hoppa upp på den när man ska till dagis eller affären eller vart som helst. Slippa gå hem och byta vagn om jag och Selma ska iväg någonstans själva och att det blir enklare för Hugo att t ex stå på ståbrädan till affären och sedan gå själv där inne utan att man ska behöva lyfta honom ur och i vagnen. Och för att inte tala om hur skönt det är att slippa gå runt med den där stora syskonvagnen när den knappt behövs längre.

Hugo väljer alltid att gå själv nuförtiden så det är väl egentligen bara om man ska gå en lång sträcka som det kan behövas en vagn för hans del. Jag tror att vi kommer att sälja den ganska snart. Det vore bra av den anledningen att det inte finns någon bra plats för den i nya lägenheten heller, varken inne eller i trappuppgången.

Vi var på bvc för en vecka sedan. Det gick jättebra trots att Selma hade varit sjuk i tre veckor, sedan gången innan vi var där. Hon hade gått upp bra ändå, med tanke på alla sjukdommar och allt. Kommer inte ihåg exakt vad hon vägde men ca: 9,7 kg och så är hon 75 cm lång. Sedan var det läkarundersökning och den gick också bra. Vi vägde Hugo också för skojs skull bara, han väger ca: 13 kg. Hur lång han är vet jag inte men snart är det ju dags för hans  2½ årskontroll och då får vi veta det.

Igår var vi på utvecklingssamtal för Hugo, hans första och sista på den förskolan. Stina (hans förskolelärare) hade bara bra att säga om honom, att han var väldigt intresserad av allt de gjorde och att han utvecklats väldigt mycket och speciellt språkmässigt på bara några månader. Att han har ett väldigt stort ordförråd och bara använder ord han själv förstår, vilket är många. Hon sa att det märks att vi pratar mycket med honom hemma, vilket vi gör. Att han fått en väldigt bra fantasi och leker mer och mer tillsammans med andra barn. Hon sa också att det märks att han tycker om sin syster för han pratar ofta om Selma. Man blir så stolt när man får höra så mycket positivt om sin lilla älskling.


Onsdag 16/2

Selma ligger och sover ute i vagnen och Hugo och Robert har precis gått iväg till öppna förskolan för att leka en liten stund och sedan lämna tillbaka och låna nya böcker på bokcafét. Vi har även lånat en lära gå-vagn till Selma som det var dags att lämna tillbaka nu, man får låna två veckor åt gången och vi har lånat den i två omgångar nu.

Hugo har varit på dagis idag och haft det jätteroligt. Han pratar så mycket nuförtiden och berättar vad han gjort på dagis osv. Det är roligt och man märker att han lär sig snabbt och har ett ytterst bra minne.

Jag och Selma har varit iväg till nya lägenheten och kollat hur det ser ut nu. Robert tapetserade hallen igår så nu är allt vi tänkt göra klart och det blev superbra, både där och i Selmas rum. Nu längtar vi verkligen supermycket efter att få flytta dit, det är en såå mycket bättre lägenhet än den vi bor i nu! Den är mycket fräschare och har mycket trevligare planlösning.

Sedan tog vi en promenad och kollade vart bvc och öppna förskolan ligger. Det ligger väldigt nära så jag funderar på om vi ska byta bvc ändå, trots att jag inte hade tänkt det från början. Vi trivs så bra med vår bvc-sköterska och man kommer ju inte att vara där så ofta nu när Selma inte är en liten minibebis längre, så frågan är om vi ska gå kvar här i Ryd eller om vi ska byta av bekvämlighet. Vi kanske kommer tycka om den bvc-sköterskan minst lika mycket. Vi får se, jag tror vi går kvar här fram till ettårskontrollen som redan är inbokad och sedan får vi se om vi byter. Då byter man ju vårdcentral också.

Nu ska jag städa, laga mat och läsa. Ikväll har jag kanske tänkt åka och städa efter all slipning och tapetsering i lägenheten, det måste göras innan vi kan ta dit en massa saker för nu är det som en hinna av slipdamm överallt.

Bilder på världens finaste barn!

På begäran av min syster kommer här några bilder på våra små godingar.
Titta och njut!

Hugo myser i soffan med alla sina "sovtillbehör", han njuter till fullo! Tröjan på huvudet vägrade han ta bort när jag skulle ta av honom den så då tog jag på honom en ny och så fick han ha kvar den där.

Syskonmys!

Att sitta i legolådan är kul tycker Selma!

Syskonbus!

Söt Selma!

Pappa Robert och Hugo skruvar ihop en stol (som dom för övrigt skruvade isär för att ha något att skruva ihop).

Selmas blivande rum i nya lägenheten innan den pågående renoveringen (Fult gulvitt plastgolv och en ful tapet med små ljusrosa blommor vilket inte syns så tydligt här på bilden), efterbild får ni se när det är klart!

En liten sneak peak på nya golvet där inne..

Gott med Semla tyckte Hugo!

Hugo i omklädningsrummet på badhuset

Hugo och pappa har byggt en lyftkran...

..med släp på (som är väldigt viktigt enligt Hugo)

Selma "hjälper till" att plocka ur diskmaskinen



Hon har klättrat upp på stolen alldeles själv!


Kul att sitta på stolen och leka med bilarna!

Fin bild på en glad Hugo!


Onsdag 9/2

Sjukdomarna rullar på här hemma. Selma har haft tredagarsfeber med över 40,5 graders feber i tre dagar och igår kom det små små röda prickar på magen och ryggen, vilket ganska tydligt visar att det var just tredagarsfebern hon hade. Det var det vi misstänkte också eftersom hon inte var sjuk i övrigt, ingen förkylning eller så. Nu däremot hostar hon som bara den och kan knappt äta för att hon bara hostar hela tiden. Riktigt rosslig i halsen är hon och man hör att det gör ont.

Hugo bestämde sig för att hoppa över middagsluren både igår och idag på dagis. Han hade legat och myst med sin napp och ko i 40-50 minuter utan att somna så då hade han fått gå upp igen. Det har inte varit några problem p g a det, han har inte alls varit speciellt övertrött på eftermiddagarna/kvällen. Enda skillnaden är att han somnat på en gång när han lagt sig i sängen, inte legat och sjungit en stund som han brukar. Så vi får väl se hur det kommer bli med det i fortsättningen. Jag tror dock att han kommer att fortsätta sova hemma ett tag till i alla fall för det brukar han göra i flera timmar per dag.

Idag har jag och Selma varit till Babyproffsen och hämtat ut två nya bakdäck till vagnen, den nya vagnen. Dom hade börjat knarra p g a allt hårt och vasst grus som ligger på vägarna överallt nu. Det kan tydligen bli så att det blir hål då och att gruset tar sig in i själva däcket, för det är inga lufthjul vi har. Det är inget problem vi haft med city crossen på de drygt två åren vi hade den och som har precis likadana däck som den här. Vi hade väl bara lite otur nu, men nu har vi som sagt två helt nya knarrfria däck.

Till middag blev det god köttfärs- pastagratäng och sedan årets första semlor. Hugo tyckte det var jättegott, speciellt locket och grädden.

Jag har precis kollat klart på Sveriges mästerkock och nu ska jag läsa klart min bok!

Jag ska försöka både uppdatera mer och lägga in lite bilder men det finns inte lika mycket tid längre. Så fort jag får en ledig stund eller barnen lagt sig behöver jag plugga (d v s läsa bok eftersom det är det som kursen mestadels går ut på), om inte annat så finns det ju en hel del annat som inte låter sig väntas på, tvätt, städning, matlagning m m. Men jag ångrar absolut inte att jag valt att läsa den här kursen, det är roligt att få läsa en kurs som man annars inte hade valt, något som jag inte är i behov av i framtiden utan bara är i rent nöjessyfte. Och med nöje menar jag att det är kul att kunna lite onödigt vetande och att få läsa lite böcker som jag annars förmodligen aldrig hade kommit att läsa.

Som sagt, dags att läsa nu!

Torsdag 3/2

Nu har jag uträttat en del ärenden och ringt några viktiga samtal. Jag har också rensat ut urväxta kläder ur Selmas lådor och lagt i Hugos gamla kläder i passande storlek samt ställt upp två till packade flyttlådor i förrådet. Nu ska jag ta upp Selma som sover ute i vagnen och så ska vi äta både hon och jag och sedan bär det iväg ut till Tornby med buss. Vi ska till babyproffsen och köpa en ståbräda till vagnen och till Ica maxi och handla ytterligare lite mat.

Den här månaden hade vi ingen möjlighet att låna bilen av Erik eftersom den är inne på verkstad så då får jag göra såhär istället och handla i lite fler omgångar. Det blir ju klart krångligare men jag hoppas jag får med allt vi ska ha. Jag önskar verkligen att jag hade körkort och bil. Om jag tar körkortet som planerat i sommar så kanske vi kan skaffa en bil nästa år när Robert är klar med skolan och förhoppningsvis får jobb. Man kan ju hoppas i alla fall.

Onsdag 2/2

Igår fick vi nyckeln till vår nya lägenhet! När Robert slutade skolan åkte han iväg och hämtade nyckeln hos Riksbyggen, sedan möttes vi allihop vid lekparken på gården utanför.

Vi var in och tittade hur allt såg ut och planerade lite hur vi ska göra med lite tapetsering och målning. Det är så svårt, vi vet inte riktigt hur vi vill ha det. Vårt blivande sovrum såg vi knappt något alls i för vi hade glömt att ta med glödlampor så det var bara inne i garderoben, tvättstugan, köket, badrummet och den lilla toaletten som det lyste.

Sedan åkte vi hem och åt mat och nattade barnen.

Min kurs började förra måndagen och hittills går det bra trots att första boken var riktigt trögläst i början, nu har jag kommit in i den lite mer och då flyter det på. Drottningens juvelsmycke heter den och är skriven med ett väldigt gammalt språk. Jag har gjort en planering med hur många sidor jag ska läsa varje dag och det funkar riktigt bra.

Idag har jag varit på kundkortskväll på Hemköp där det var många bra erbjudanden. 800 kr fattigare kom jag hem och med massor av god mat. Till middag blev det kyckling med morötter, potatis, palsternacka och rödbetor rostade i ugn och fetaostkräm till det. Vi festade till det med efterrätt idag också och det blev vaniljglass med hallon.

Hugo har varit på dagis igår och idag och haft det riktigt bra, så bra att han inte ens velat gå hem när jag hämtat honom. Det går lite i perioder det där men det är ju kul att han trivs så bra! Och går man till öppna förskolan efter dagis blir han väldigt nöjd.

I helgen gjorde jag en äppelpaj med hemgjord vaniljsås och det var verkligen den godaste pajen och vaniljsåsen jag ätit, såsen var verkligen underbar! Och vad lätt det var att göra egen vaniljsås, här blir det nog aldrig mer köpt sådan.

För övrigt så tar Selma verkligen igen sig efter sin sjukperiod nu (magsjuka, förkylning och öroninflammation, allt efter varann), hon äter som en häst!! När hon åt gröt idag så åt hon upp hela sin portion och sedan när jag skulle gå och skölja ur skålen så bara skrek hon, så jag tänkte att jag testar att göra en portion till så det gjorde jag och hon åt upp nästan hela den också. På nätterna är det dock lite jobbigt att hon vaknar flera gånger och vill ha mat, trots att det inte var längesen hon åt. Hon går också några steg då och då, några steg om dagen kanske.

Nu har vi precis kollat på Sveriges mästerkock och nu ska vi plugga en stund!

RSS 2.0