3 dagar kvar!

Var hos barnmorskan igår, allt såg bra ut och bebisen hade sjunkigt ännu längre ner i bäckenet, så nu var han "startklar" enligt bm. Vi frågade henne vad hon trodde bebisen väger och hon sa att eftersom vi ligger precis på normalkurvan så borde den väga ca: 3500 gram, men efter vad hon hade känt på magen så trodde hon att han var något större än det, hon gissade på åtminstone 3600-3700 gram. Kul att höra att han växer på bra inne i magen i alla fall.

Vi fick också sammanfatta hur vi tycker att graviditeten har varit och vad vi hade för tankar och funderingar inför förlossningen. Hon skrev anteckningar om vad jag har för inställning till de olika smärtlindringarna osv som kommer att skickas till förlossningen. Känns bra att vi fick göra det hos henne och att det skickas automatiskt till förlossningen så att man slipper skriva ett sånt själv, vilket alldeles säkerligen inte hade blivit av i sådana fall. Hoppas på att det var sista gången vi behövde gå dit nu innan lillen föds, nästa tid har vi den 1 oktober och då kommer det även bokas tid för en eventuell igångsättning, vilket jag hoppas vi slipper.

Vi pratade också lite om huruvida det går att få igång förlossningen på något sätt, man hör ju en hel del om sk "huskurer" osv. Hon sa att det inte finns något sätt utan man får snällt vänta till bebisen är redo. Hon sa också att det bästa man kunde göra var att vila, att det är så djuren gör och att det är så vi människor också borde göra.

Ja nu är det bara 3 dagar kvar till bebisens beräknade födelse, men man ska ju som sagt inte stirra sig blind på det datumet eftersom han lika gärna kan födas två veckor efter. Hoppas inte vi behöver vänta så länge. Jag vill ha vår bebis hos oss nu! Nu ska jag ta och göra lite nytta här hemma genom att dammsuga hela lägenheten och hoppas att det kan få igång förlossningen trots att barnmorskan hävdar att det inte finns något att göra. Man håller ju i alla fall hoppet uppe och får det rent här hemma som en bonus.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0