Söndag 5/7 Kolmården

Idag har vi spenderat dagen på Kolmården. I morse gick vi upp och fixade i ordning pastasallad som vi skulle ha med oss till lunch och packade i ordning allt. Strax efter 10 kom vi iväg. Resan dit gick jättebra, Hugo somnade nästan direkt och sov ända tills vi kom fram till parkeringen utanför djurparken.

Det var riktigt kul att vara där, det känns som man uppskattar djuren lite mer nu än vad man gjorde när man var barn, då var det framförallt all lek som lockade.Vi kollade in i ett skelettmuseum där dom hade ett isbjörnsskelett, det var inte litet precis. 

Vi gjorde också det jag tycker är det bästa utav allt, kollade på delfinshowen. Helt fantastiskt att dom är så duktiga, vilka djur! När jag var liten var det en dröm att bli delfinskötare eller allra helst ha en delfin i en pool hemma i rummet, men vilket barn vill inte det. Att vara delfinskötare tycker jag fortfarande verkar hur kul som helst. Vi filmade lite under delfinshowen också, bilder glömdes helt bort. Hugo tyckte att det var jättekul och klappade händerna när dom gjorde hopp och volter. Han är ett riktigt charmtroll också vilket han gärna visade upp för de som satt ovanför oss under större delen av showen.

Det Hugo gillade mest av allt var att kolla på sjöbjörnarna. Dom kunde man se under vattnet genom stora fönster. Han stod vid ett av fönsterna och bara slog med händerna och såg helt överlycklig ut, han sken som en sol. Dock svårt att avgöra om det var djuren eller att slå på fönstret som var det roligaste, men vi väljer att tro att det var det förstnämnda. Att kolla på vagnarna som åkte på linbanorna ovanför oss var också en favorit.

Vi hade i alla fall en jättetrevlig dag med perfekt "gå i djurparksväder".

På vägen hem gick det dock inte lika bra som på ditvägen, Hugo skrek i princip hela vägen. Han var nog både trött på att sitta och trött i allmänhet, han sov bara 30 minuter under hela vistelsen på Kolmården.

När vi kom hem så var han fortfarande grinig men efter en stund så lugnade han ner sig och gick runt med gåvagnen och var go och glad. Nu sover han och har gjort sedan kl 20.45, han somnade som en stock efter en dag med massor av händelser.

Vi ska se ett avsnitt Lost och sedan blir det att sova för oss också.


Hugo i bilen påväg dit

Davidshjort

Lunch i Bamses värld

Hugo som elefant

Kameler

Zebra

Elefanterna

Hugo tyckte inte att elefanterna var speciellt roliga...

men det tyckte mamma som tog flera kort.

Savannen

Schimpanserna

Gorilla

Vid sjöbjörnarna

Man blir trött av att titta på en massa djur

Sovande tiger

Slöa tigrar, precis som katterna här hemma

Påfågel

Robert med en sovande Hugo i vagnen

Far och son med en brunbjörn skymtandes i bakrunden (till vänster om Robert kan man ana något brunt som ligger på berget, det är björnen eller björn och björnungar som det visade sig vara)

Hugo tittar på den vackra utsikten på utsiktsplatsen

Vid utsiktsplatsen

Hugo och jag innan vi åkte hem

Kommentarer
Postat av: Melinda

Va kul med Kolmården :D

mysiga bilder!

2009-07-06 @ 12:34:30
URL: http://melindawingren.blogg.se/
Postat av: Anonym

Va kul med Kolmården. Hugo tyckte nog det var roligt med djuren, det tyckte du fast du var några år äldre, du red på elefant och älskade delfinerna som du ville se 2 gånger.

"farmor och farfar"

2009-07-06 @ 22:21:29

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0