Måndag 9/3

Ja nu var det ett tag sedan jag skrev här men det har varit fullt upp hela tiden sedan dess, det är först nu som jag har tid att skriva ett inlägg.

I torsdags hade jag som sagt mycket att göra och servettvikningen tog två timmar, och då hjälpte ändå Robert mig med några stycken när han kom hem från skolan. Fick klart i stort sätt allting som jag behövde göra förutom städningen.

I fredags var det ännu stressigare och vi hade fullt upp, lagade all mat och bakade det sista också. Erica kom hit med tåget vid 14 så då var hon med Hugo medan vi ordnade med allt inför dopet. Inte förrän vid 21-22 var vi klara med allting och kunde varva ner. Vi gick och la oss ganska tidigt också eftersom vi skulle upp tidigt på morgonen.

Dopet gick i alla fall jättebra, Hugo var jätteduktig i kyrkan och höll sig glad hela tiden. Maten och fikat var också uppskattat, speciellt kladdkakorna med chokladglasyr på. Vi bjöd på bulgursallad med tzatsiki, bröd och ost till mat och till fika blev det kladdkakor med grädde, bullar och kakor. Inte helt oväntat blev det en massa mat över. Det är ju så svårt att beräkna hur mycket man behöver göra för nästan 30 pers, men det var skönt att det blev lite över så att vi kunde äta det på kvällen också och slippa laga mat. Det var kul att så många kunde komma och att allt flöt på så bra. Hugo fick massor av fina presenter, bl a ett sparkonto med pengar och insättning varje månad, ett lammskin, två stycken olika typ "bobbycars", böcker, barnservis, barnbestick, en liten termos med ingraverat namn och en nalle på, två jättefina och mysiga gosedjur, ett födelsedagståg som man sätter ljus i och kan använda varje år upp till 9 års ålder, och lite annat skoj.

Känns skönt att dopet och allt vad det innebär är över nu för det var verkligen hyperstressigt mot slutet. Om det blir fler dop kommer vi garanterat köpa smörgåstårta så man slipper laga all mat i alla fall.

I går gjorde vi inte mycket, Erica var tvungen att åka hem då istället för idag eftersom det inte gick något tåg hon kunde ta utan byten då. Det var tråkigt att det behövde bli så, är så kul när hon är här!

Nu ligger Hugo och sover i sin säng, jag försöker vänja honom att somna där på dagarna för nu funkar det inte längre att han bara kan komma till ro och somna när man vaggar vagnen, han är nästan för lång för den nu och vi kan inte hålla på och byta mellan sitt - och liggvagnen varje gång han ska sova på dagarna. Det har funkat bra hitills, han har somnat i sin säng alla gånger både igår och idag, det är lite svårare att få honom att somna men han vänjer sig väl.

Förresten så vände sig Hugo från rygg till mage för första gången i torsdags! Nu gör han det hela tiden, han är så duktig. Från mage till rygg har han kunnat sedan han var en månad.

Nu är Robert iväg och skriver sin första tenta och jag hoppas det går bra nu trots att han haft så lite tid att plugga.

Kommer att lägga in lite bilder från dopet när jag fått tag i dom av alla.



En sådan här fin kanin fick Hugo av Cissi, den är hur mjuk och mysig som helst!

Kommentarer
Postat av: Melinda

Haha, vi får väl hoppas på det :) men det är ju en massa som ska fixas innan, så de får gå i lagom takt ;) haha. Magen syns väl lite, det är va folk har sagt iaf :) killen säger att jag är fet, såå snällt ;)

2009-03-09 @ 13:09:41
URL: http://melindawingren.blogg.se/
Postat av: Elin

Hej! Kan han inte sova i sittvagnen på dagen med? Det gör Nova :)

2009-03-09 @ 15:20:34
URL: http://elin.marpet.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0