Måndag 4/5

Idag har vi varit på bvc, det gick bra. Han väger nu 8740 gram och är 71,5 cm lång och har ett huvudomfång på 45 cm. När vi var inne hos Kerstin som bvc-sköterskan heter så blev Hugo jättetrött och bara gned sig i ögonen massor med sin ko, inte så konstigt med tanke på att vi var där precis då han borde ha sovit. Kerstin klappade händerna för Hugo, och då gjorde han likadant, hon blev förvånad över att han kunde det redan eftersom han bara är 7 månader. Han är duktig han.

Jag passade på att fråga en massa frågor angående hans mat, som till exempel om man kan använda fryst kycklingfilé när man gör hans mat trots att den innehåller saltlake, om man kan använda lite kokt skinka i maten, vad man ska använda för bröd när man börjar ge babysmörgåsar och vad man då ska ha på.

Kycklingfiléerna kunde man använda bara man valde de med minst saltinnehåll, t ex kronfågeln, det är så lite salt i att det inte gör något enligt henne. När det gällde brödet så tyckte hon att man kunde börja med formfranska för det löses lättast upp i munnen och är mjukt. Leverpastej eller philadelphiaost kunde man ha på, vanlig mjukost tyckte hon innehöll för mycket salt. Kokt skinka var okej att använda. Det viktigast var att man inte tillsätter något salt i maten, dessa ovanstående saker med lite salt i var ingen fara om man bara inte gav det i mängder. Känns bra att man inte behöver begränsa matlagningen så mycket, det verkar som att det mesta är helt okej i måttliga mängder.

När vi gick därifrån somnade han i vagnen nästan med en gång. Jag passade på att gå till Hemköp och köpte bröd och kycklingfiléer och en massa grönsaker och frukt och sånt för nu är det dags för oss att laga en hel del mat till Hugo igen. Ska kolla upp om jag hittar något recept som verkar gott med kyckling nu!

Ålandet går för övrigt verkligen framåt, han är snabb som bara den nu.


Kommentarer
Postat av: Melinda

Stora killen :D

2009-05-04 @ 22:38:53
URL: http://melindawingren.blogg.se/
Postat av: Melinda

Jo, vi får ju se hur budgivningen går ;/ nu är det två som håller på och budar, så vi får se imorgon om vi också kan det!

2009-05-06 @ 16:54:45
URL: http://melindawingren.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0