Helgen

I lördags kom Roberts föräldrar hit och sov kvar här tills igår. Vi åt god mat och sedan så åkte jag och Robert iväg och såg Snabba cash på bio efter att Hugo hade somnat. Det var kul att komma iväg lite själva bara vi två, det är ju inte så ofta det händer eftersom vi inte har någon som kan vara barnvakt på mindre än 16 mils avstånd.

Filmen var väl sådär. Har man läst boken som jag så blir man ju helt klart besviken då dom i princip har gjort om allt, íngenting är riktigt som i boken. Dom har tagit bort STORA delar av handlingen i boken och man får inte alls samma känsla när man ser den på film som när man läser den.

Själva grejen i boken är ju allt med kokainet, om JW´s försvunna syster, hur han lever ett dubbelliv där allt är en lögn och han försöker få in så mycket pengar som möjligt för att passa in i stureplansvärlden. Planerandet av Jorges rymning från öståker och att Mrado kämpar för att få vara tillsammans med sin dotter.

I filmen däremot så handlar det i princip bara om en insmuggling av kokain, JW´s syster nämns bara vid några tillfällen och hans dubbelliv skildras knappt alls. Jorges rymning är det första som sker i filmen och helt utan att man vet om något om hur han planerat. När det gäller Mrado är han istället tvungen att ha sin dotter på heltid fast han inte vill. Huvudpersonen JW tycker jag däremot de hade valt en bra skådespelare till, det stämde överens med hur jag föreställt mig honom.

Det är väl helt enkelt en svår bok att göra film av.

Under tiden som vi var på bio hade Hugo sovit bra, han hade bara vaknat till en gång och fått vatten och nappen, och sedan somnat om.

Igår så monterade vi ihop en bokhylla till Hugos rum som vi köpt och sedan efter att Hugo sovit middag åkte vi ut till Ikano och åt kinabuffé och sedan tog vi en liten runda där inne. Hugo fick nya regnkläder och en matta till sitt rum av sin snälla farfar och farmor. När de kom i lördags hade de också med sig ett litet bord med stolar till honom som han tycker väldigt mycket om.

Nu sover Hugo och Robert är iväg och köper ett tyg från Ikea som jag ska sy en ny gardin av till Hugos rum.






Kommentarer
Postat av: Linnea

håller helt med! filmen är helt klart en besvikelse, allt som är bra med boken är bortaget ur filmen. hoppas allt är bra med er.

2010-02-08 @ 20:25:20
Postat av: Kristin

Hej!

Vi verkar tycka om lika om rätt så mycket.... Vi har önskat oss samma matta fast grön till Jonathan i 2 års present av farfar och farmor och han har även önskat sig bord och stolar av märket Kritter.



Vilken tur att vi har så snäll släckt ( farfar o farmor)



Jag pratade nyss med Martin om att vi måste snart komma ner och hälsa på er... När passar det för er? Det skulle passa för oss att sova över eftersom det är rätt så lång sträcka att köra. Innan barnet kommer eller efter?



Kramar

2010-02-09 @ 10:09:27
URL: http://familjenetuna.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0