Torsdag 4/3, inskolningen

Idag gick jag in i graviditetsvecka 37. Får nog ta och lägga in en magbild senare idag så att ni får se hur stooor den är nu. Om en vecka är graviditeten fullgången och då kan det när som helst sätta igång, fast det kan lika gärna sätta igång fyra veckor efter det. Bebisen är mer än välkommen att komma ut till oss om en vecka eller två, hoppas hon lyssnar på sin mamma och pappa.

Den här veckan har vi ägnat åt att skola in Hugo på dagis. I måndags var det hembesök. Stina som hon heter var väl här i en timme ungefär och berättade lite om hur verksamheten ser ut och hur en dag på Smulan kan se ut. Vi fick ställa frågor som dök upp och så fick ju Hugo en chans att träffa sin inskolningsfröken innan han skulle dit dagen därpå.

I tisdags var vi (jag och Hugo) på förskolan mellan kl 8-9. Hugo sprang rätt in och började leka med alla bilar. Inte ett dugg blyg. Sedan visade Stina oss alla avdelningar och Hugo hade med sig en dockvagn som han plockade i en bil från varje avdelning som han sedan tog med sig tillbaka till sin avdelning. Han lekte lite med alla saker som finns där och kollade runt, han brydde sig inte alls om att det var andra barn där. När det var dags för hemgång var han inte alls med på noterna utan ville stanna kvar.

I går, onsdag, var vi där mellan kl 9-12. Både jag och Robert var med. Han var glad över att komma dit igen och sprang direkt in till en låda med sand i som man kan leka med, den är väldigt populär. Sedan lektes det med allt möjligt innan det var dags för frukstund. Hugo gillade konceptet med ett fat med några olika uppskurna frukter på som skickades runt och så fick man välja en bit frukt var, äta upp den och sedan få välja en ny frukt. Både Hugo och Albin som också skolas in tyckte bäst om vindruvorna.

Efter fruktstunden lektes det fram till samlingen där det sjungs några sånger innan det är dags för lunch. Lunchen däremot gick väl sådär. Det serverades blomkålssoppa. Hugo tog skeden och skyfflade in en tugga, vilket resulterade i en stor rysning och att all mat åkte ut ur munnen igen. Blä! tyckte Hugo, och ja man kan väl inte direkt klandra honom. Det såg inte speciellt gott ut. Han fick också ett hysteriskt utbrott när han inte fick skvätta vatten ur hans dricksmugg. Men efter 10 minuters gråt så var det dags för pannkakor med sylt och då hade han lugnat ner sig och åt lite grann.

När de var färdiga med maten så tvättade han händerna och så gick vi hem så att han fick sova middag. Då var han ordentligt trött och inte alls ledsen över att gå hem.

Idag har jag och Hugo varit där igen mellan kl 9-12. Det gick bra idag också och han bryr sig inte speciellt mycket om att jag är där eller inte. Jag gick iväg en halvtimme till personalrummet och han märkte nog inte ens det. Han hade kollat runt lite efter vart jag var men sedan hade han bara fortsatt att leka. Sångstunden gick bra idag, han vill först inte sitta på mattan men sedan när det börjades spela och sjungas så gick det bra och så dansade han med lite också. Han gillar verkligen musik.

Lunchen gick ännu sämre idag. Det var kalops med potatis. Han tog gaffeln med mat på och smakade men med samma rektion som igår. Och dessvärre blev det inga smaskiga pannkakor att äta till efterrätt idag. Hoppas han vänjer sig med den mindre goda maten. Efter maten gick vi hem så att han fick sova.

I morgon ska vi vara där samma tid igen.

Fröknarna är lite imponerade över hans motorik och att han kan säga så många ord. Jag och Robert räknade igår kväll hur många han kan nu och det är åtminstone över 24 ord, för så långt kom vi. Men för bara någon månad sedan kunde han inte alls många så det har gått väldigt fort den senaste tiden.

Igår var jag och Hugo nere på stan för att inhandla lite fler byxor och ett par tröjor. Det behövs ju endel nu när han ska ha några par ligga som extrakläder på dagis också. Det blev tre par byxor, två tröjor, ett par överdragsbyxor och tre mössor. Två av mössorna kostade bara 15 kr styck på rea så då passade jag på så att han kan ha en mössa ligga som reserv på dagis också.

När vi skulle åka buss hem så lyckades vi hoppa på fel buss, nummer 3 och 13 går från samma hållplats. Vi skulle med nr 3 men satt såklart på 13. Den åker samma väg ända fram till vallarondellen vid mc donald's där denna inte svängde av till Ryd utan ut mot den stora vägen. Då kände jag lite panik eftersom jag aldrig åkt åt det hållet och inte ens visste vart nästa hållplats var. Och nästa hållplats var ju inte på gångavstånd direkt.

Vi fick hoppa av vid flygvapenmuseet och stå ute och frysa i en halvtimme innan bussen tillbaka till gamla Linköping gick, och därefter gå på bussen till Ryd. Så den tur som vanligtvis tar 10 min tog istället 1½ timme. Inte kul.

Det roliga var att det var en tjej till som hade hoppat på fel buss och som också fick vänta med oss vi flygvapenmuseet. Båda bor i Ryd och vi kände igen varandra eftersom hon också har ett litet barn och har åkt buss samtidigt som oss några gånger. Det var väl lite det som gjorde att man inte reagerade på att man tagit fel buss förrän det var försent.

Hur som helst så kom vi hem tillslut.

Ikväll ska jag i alla fall packa väskan till förlossningen så att den är klar ifall det någongång blir dags att åka dit.

Nej nu blev inlägget väldigt väldigt långt.. Nu ska jag gå och byta blöja på Hugo och sedan ska vi dammsuga.

Kommentarer
Postat av: Gunilla Jonasson

Synd att inte farmors taxi finns närmare, du är inte bra på att åka buss.

2010-03-04 @ 19:29:02

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0