Trots och trötthet

Igår var Hugo riktigt trotsig och fick två riktiga utbrott. Först när skona skulle på när vi skulle gå ifrån dagis och sedan när vi hade varit på öppna förskolan och skulle klä på oss igen. 2-årstrotsen börjar verkligen komma igång nu.

Det är verkligen en intressant period han kommit in i nu, han är så himla rolig att vara med samtidigt som det såklart är lite påfrestande när han är så trotsig ibland och bara skriker och slänger sig på golvet. Det är så mycket känslor, starka känslor, både kärlek och ilska och allt däremellan. Det är helt fantastiskt. Jag tycker inte att det är speciellt jobbigt, jag tycker det är ganska kul att utmanas och att vårt föräldraskap sätts lite på prov.

Igår var det öppet hus på dagis från kl 13-17. Vi kom dit till kl 14 när Hugo slutade, Robert stannade kvar och fikade och lekte med Hugo medan jag gick med Selma till vårdcentralen.

Det var ganska lång väntetid. Vi hade tid bokad till kl 14.10 men fick inte träffa läkaren förrän 40 minuter senare. Han kollade både i öron och hals och lyssnade på lungorna och allt såg bra ut. Med andra ord ingen öroninflammation. Bara en vanlig förkylning som förhoppningsvis är borta på ett par dagar.

När vi var klara på vårdcentralen gick vi och mötte upp Hugo och Robert på dagis och så gick jag och Hugo till öppna förskolan där det var bokcafé medan Robert och Selma tog sig en promenad med vagnen så Selma fick sova.

Hugo och jag lekte lite och läste några böcker. Vi lånade även två stycken som vi fick med oss hem i en fin tygpåse som Hugo var så duktig och bar hem alldeles själv. Han valde dessutom vilka böcker han ville låna helt själv.

Sedan gick vi hem och lagade mat och Hugo åt som han aldrig hade sett mat, han bara gluffsade i sig av fisken, potatisen, såsen och ärtorna.

Efter maten sa han att han ville sova men då sa vi att han fick vänta en timme till. Klockan 19.00 gick han och la sig och sov sedan som en stock fram till kl 8.30 i morse då vi gick in och väckte honom för att det var lite bråttom till dagis, han skulle ju hinna äta frukost också. Han måste ha varit riktigt riktigt trött! 13½ timme sömn i ett sträck.

Selma sover nu och har gjort i 1 timma och 35 minuter så hon verkar vara en tröttis hon också.

Kommentarer
Postat av: Linda- Felicia o Samuels mamma!

Tack för tipset :) ska testa, men kommer inte åt inuti på linsen för det går inte ta bort skalet och jag tror det kanske samlats damm i mellan :p

skönt att det inte var öroninflammation :)

2010-10-15 @ 12:03:34
URL: http://liinda016.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0