Städning, ståbräda, bvc och utvecklingssamtal!

Igår dammsög jag och skurade golvet i hela lägenheten och sedan åkte Robert och Erik till nya lägenheten och lämnade alla städgrejer inklusive dammsugaren. Efter att vi ätit middag åkte jag iväg dit och plockade undan allt från tapetseringen och dammsög, dammtorkade och skurade golven, så nu är det bara att flytta dit alla saker.

Vi köpte ju en ståbräda här för några veckor sedan och det måste jag bara säga var en av de värdaste köp vi gjort, gud vad skönt och enkelt det är för Hugo att bara hoppa upp på den när man ska till dagis eller affären eller vart som helst. Slippa gå hem och byta vagn om jag och Selma ska iväg någonstans själva och att det blir enklare för Hugo att t ex stå på ståbrädan till affären och sedan gå själv där inne utan att man ska behöva lyfta honom ur och i vagnen. Och för att inte tala om hur skönt det är att slippa gå runt med den där stora syskonvagnen när den knappt behövs längre.

Hugo väljer alltid att gå själv nuförtiden så det är väl egentligen bara om man ska gå en lång sträcka som det kan behövas en vagn för hans del. Jag tror att vi kommer att sälja den ganska snart. Det vore bra av den anledningen att det inte finns någon bra plats för den i nya lägenheten heller, varken inne eller i trappuppgången.

Vi var på bvc för en vecka sedan. Det gick jättebra trots att Selma hade varit sjuk i tre veckor, sedan gången innan vi var där. Hon hade gått upp bra ändå, med tanke på alla sjukdommar och allt. Kommer inte ihåg exakt vad hon vägde men ca: 9,7 kg och så är hon 75 cm lång. Sedan var det läkarundersökning och den gick också bra. Vi vägde Hugo också för skojs skull bara, han väger ca: 13 kg. Hur lång han är vet jag inte men snart är det ju dags för hans  2½ årskontroll och då får vi veta det.

Igår var vi på utvecklingssamtal för Hugo, hans första och sista på den förskolan. Stina (hans förskolelärare) hade bara bra att säga om honom, att han var väldigt intresserad av allt de gjorde och att han utvecklats väldigt mycket och speciellt språkmässigt på bara några månader. Att han har ett väldigt stort ordförråd och bara använder ord han själv förstår, vilket är många. Hon sa att det märks att vi pratar mycket med honom hemma, vilket vi gör. Att han fått en väldigt bra fantasi och leker mer och mer tillsammans med andra barn. Hon sa också att det märks att han tycker om sin syster för han pratar ofta om Selma. Man blir så stolt när man får höra så mycket positivt om sin lilla älskling.


Kommentarer
Postat av: Louise

Har ni tittat runt något på förskolor i Valla området? Jag tycker det är hur svårt som helst att veta vilka vi ska sätta Liam i kö till, något förslag?

2011-02-18 @ 15:12:05
URL: http://cauterize.blogg.se/
Postat av: Ericajonasson.blogg.se

Gud vad sött att lilla Hugo pratar om sin lilla Selma =) Han är duktig kille som lär sig prata så mycket, han är klok som sin moster...

Grattis i efterskott på namnsdagen från mamma&mormor!

2011-02-18 @ 21:29:10
Postat av: Louise

Okej, det där med att de lagar egen mat lät ju jättebra för ett av ställena. Men samtidigt vill man ju ha bra utelek möjligheter. Usch, tycker det är hur svårt som helst.

Januari 2012 är tanken just nu, men kanske tidigare beroende på hur det fungerar i höst. Jag och erik ska vara hemma 50/50 med nya bebisen och har tänkt ha Liam hemma också första halvåret så han slipper börja på dagis så tidigt. Men märker vi att han blir väldigt rastlös kanske han får börja tidigare. Får se, ska i alla fall börja ställa oss i kö snart så att vi inte står där i oktober och inte har någon plats i fall det skulle behövas.

2011-02-18 @ 23:26:00
URL: http://cauterize.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0